48078
-
#2830 szal #2817 ???
-
#2829 vágni sorry -
#2828 Valaki készített már úgy igazolványképet, hogy digicammal lekapták, méretre végni, egymás mellé rakni amennyi egy egy normál képre ráfér majd 50 ft-ért előhívatni?
kicsit olcsóbb lenne mint most 700 ft-ert két kép -
Lateralus #2827 Ja tesztképek:
NOKIA 660 képek -
Lateralus #2826 Attól függ mihez képest ?
Más kamerás mobilokhoz képest ? Fogalmam sincs.
Bármilyen fényképezőgéphez képest ? Kábé a legolcsóbb noname koreai digitális fényképezőgépek legrosszabb darabjainak minősége, mindez 640 x 480-ban.
Két felhasználási területét tudom elképzelni:
-bárhol, bármikor gyors emlékképek készítése, amin utólag látszik valami, hogy mégis mi történt. Netre, más mobilra küldeni elmegy. Bármekkora papírképre reménytelen.
-csajok szoknyája alá kukkolda -
#2825 Friss D70 review képekkel -
#2824 ja az láttátok hogy még lehet venni fényképezőgépet sulinetben? úgy hirdetik hogy nyomtató + fényképezőgép vannak még ötletes emberek :) -
#2823 telefon topicban kérdezősködj inkább..... -
#2822 Helo mindenki 1 kérdés:szeretnék venni 1 6600-ás telcsit de kiváncsi lennék milyen képet csinál,ha valaki be tudna illeszteni 1-2 képet megköszönném köszi helo! -
rokonom a cannonnál értékesitési manager, ő mondta a hogy sulinet kb 150% os forgalmat jelentett, szoval igenis nagy érvágás számukra, persze igy a piac többi résztvevője is kiesett, igy a pozició nem igazán változik. -
Cat #2820 ja, napi gazdaság cikk -
Cat #2819 – A Sulinet Expressz programban már nem lehet digitális kamerákat értékesíteni. Hogyan érinti ez a Canon magyarországi forgalmát?
– Talán meglepődik, de a programban szerintem is voltak olyan termékek, amelyeket ki kellett venni a kosárból. E termékek nem közvetlenül kapcsolódtak a számítástechnikához, a felhasználók számítástechnikai fejlődéshez, ami a program célja volt. Az, hogy az elkerülhetetlen megtakarítások miatt több olyan terméket is kivettek a programból, amelyeket a Canon Hungária forgalmaz, természetesen nem töltött el örömmel. Persze lehetne érvelni amellett, hogy a digitális fényképezőgép is hozzátartozik a számítástechnika népszerűsítéséhez, de ez főként nézőpont kérdése. Persze hogy fáj a szűkítés a Canon Hungáriának, de például a digitális fényképezőgépek területén is vagyunk annyira erősek, hogy a szűkítés piaci pozíciónkat nem igazán érinti. Ezért a kormányzat megszorítást elfogadható lépésnek tartom.
– Megértik?
– Persze, hogy megértjük. Nagyon rossz szájíze volt annak a vitának, ami ekörül kialakult, ezt nem is tartottam jónak. Az a fontos hogy a program folytatódik, és a fogyasztók továbbra is tudják az előnyeit élvezni. A mi dolgunk az, hogy minél jobb berendezésekkel szolgáljuk ki őket.
– A Canon mennyit fordít kutatás-fejlesztésre?
– A Canon hagyományosan nagyon sokat költ kutatás-fejlesztésre, már a nyolcvanas években is a bevétel 6-7 százalékát költöttük erre, ma pedig ez a szám közel tíz százalék, ami azt jelenti, hogy a K+F tevékenység a cég egyik elsődleges stratégiai eszköze. A Canon nemcsak saját termékeiben használja fel a fejlesztési eredményeket, hanem licencjogosítások formájában értékesíti is azokat, illetve más forgalmazók számára is jelentős mértékben gyárt berendezéseket. Ezen a piacon akkora a verseny, hogy csak az eszközök összeszerelésével, eladásával hosszú távon nem lehet az elsők között maradni. A verseny élesedése miatt (a termékek ciklusa már fél évnél rövidebb) úgy látom, hogy a kutatás-fejlesztésre a jövőben még nagyobb szerep hárul. Én személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy a fejlesztőink munkájának eredményeként mindig kiváló minőségű, fogyasztó-barát termékekkel tudunk a piacon megjelenni – ezt még versenytársaink sem vitatják.
– Milyen összefüggés állítható fel a kutatás-fejlesztés és a bevételek változása között?
– Nagyon szoros a kapcsolat: minél több szabadalmat jegyeztetünk be, annál nagyobb bevételünk van. A bejegyzett szabadalmak területén az Egyesült Államokban évek óta másodikak vagyunk az IBM mögött, naponta átlagosan hét szabadalmat jegyeztetünk be, és négynaponta dobunk piacra egy új terméket. A fejlesztéseknek nemcsak az a haszna, hogy új termékek jöhetnek létre, hanem, hogy új területekre is be tudunk törni. Ilyen például a február közepén bejelentett Smart Color technológia, , amely a fekete-fehér fénymásolókból varázsolt színeset, vagy például az EOS 300 D típusú fényképezőgépünk, amely a digitális tükörreflexes profi fényképezőgépek minőségét tette elérhetővé mindenki számára.
– Milyen irányba halad a digitális fotózás?
– A digitális fényképezés most kezd visszatérni a fotózás medrébe a számítástechnika területéről, és ez segíteni fogja a terjedését. Előtérbe kerülnek azok a fényképezőgépek, amelyek közvetlenül a nyomtatóhoz csatlakoztathatók, tehát a képek előállításához már nem kell a számítógép. Egyre jobb minőségű fényképeket tudunk készíteni a digitális gépekkel, és komoly kutatásokat folytatunk a valósághű színvisszaadás érdekében. Lassan véget ér a "pixel háború", ugyanis minden gyártó elérte már az amatőr fényképezőgépeknél azt a határt, amikor már nem ésszerű tovább növelni a felbontást. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz előrevetítsük: bár most még rengetegen gyártanak digitális fényképezőgépet, e gyártók száma a töredékére fog visszaesni, és csak azok a cégek fognak talpon maradni, amelyek költenek a kutatásra és a fejlesztésre.
– A szabványok elterjedése mennyiben segíti a digitális fotózás terjedését?
– Ugyanúgy, mint az összes többi műszaki cikknél ezen a területen is fontosak a szabványok. Úgy látom, lezárult a kísérletezés kora, valószínűleg már nem lesz több új memóriakártya, képformátum, vagy legalábbis nem ilyen gyakorisággal fognak feltűnni, mint eddig. A PictBridge szabvány az egyik legizgalmasabb számunkra, hiszen ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépről közvetlenül nyomtassunk más gyártók által készített nyomtatókkal is. A Canon összes új fotónyomtatója és digitális fényképezőgépe támogatja ezt a szabványt. Annak ellenére alkalmazzuk a szabványt, hogy már régóta van egy saját DirectPrint szabványunk, ami ugyanezt tudja. Viszont a PictBridge segítségével a fogyasztók más gyártók készülékeivel is összeköthetik fotónyomtatóinkat vagy fényképezőgépeinket. A szabványoknak végül is ez a lényege – a vásárló számára kínál egységesített megoldást. -
#2818 Canon PowerShot G5-ről valakinek véleménye? -
#2817 Lowepro Dryzone 200-as érdekelne, de nem találtam árat :(
elvileg lehet már itthon is kapni, tudtok bármit erről?
-
#2816 Thx :) -
#2815 pl. szökőkutat meg vízesést fotózgatva elég jól látszik az 1/10k és az 1/4k közti difi :) a kicsinél minden egyes vízcseppet külön meg lehet találni :)) -
Lateralus #2814 Tényleg az EVF a valódi előrelépés benne.
1/16000 mire kell ? Atomvillanás közelről ? :)
Amúgy csak 2 blende veszteség, sőt ott van az ISO 64, szóval csak 1 blende.
-
#2813 1 mp-s EVF? aztanemsemmi...
kár az 1/16k-s zárért, azzal lehet pedig jókat mókázni vízközelben :) -
Lateralus #2812 Mondjuk, ha valaki A2-t tervez, várjon egy kicsit, mert lehet, hogy mire hazaviszi megjelenik az A3 ! -
Lateralus #2811 Kérésed szinte parancs ! :)
Hát bezony nem fake a dolog. Pár hónapra az A1 után tényleg itt az A2, de ez a digitális fényképezés. Most ebben látnak lóvét a cégek ezért 3 havonta rugdosnak, hogy vedd meg a legújabbat, mert a fél éves géped már elavult. Akit ez meghat az tegye !
Szóval különbségek nagyvonalakban: (A1 vs. A2)
5 megapixel - 8 megapixel
min ISO 100 - min ISO 64
legrövidebb záridő 1/16000 - legr. z.idő 1/4000
hátsó LCD felbontása 118000 képpont - 113000 képpont
EVF felbontása 235000 képpont - 922000 (!) képpont
Az "A" betű után 1-es helyett 2-es van írva
Minolta helyett Konica Minolta felirat
Állítólag gyorsabban reagál és a fókuszgyűrű is finomabban jár.
Kábé ennyi.
-
#2810 Szerintem nagyon jó kis gép, én is ilyenre gyűjtök most :) -
#2809 hát nem fake, van Z2 is :) -
#2808 Azért eléggé cinkes lenne a PMA-n egy fake gépet kiállítani :DDD -
#2807 jaja olyan mintha fake lenne -
#2806 Külsőre egyébként alig látok különbséget az A1 és A2 között. Tudásban nem tudom miben lesz más.. Lateralus? :) -
#2805 Ehh, AZ IS új volt nekem... -
#2804 Jaja, én is kicst megdöbbentem. Azon is új volt nekem, hogy a neve mostmár Konica Minolta
-
#2803 A2? Ez gyors volt :D -
#2802 PMA finomságok
-
Lateralus #2801 Szerintem zsír ! :)
A Rolleiflex is tetszik, de ez a digi kivitel kicsit játékmakett kinézetű. Az eredeti vagy 5x ekkora. -
#2800 ezt az obit nem is árthat kicserélni :DDDDDDDD -
#2799 kösz
-
#2798 na itt most találkozhattunk a retro szócska 3 féle értelmezésével/alkalmazásával :) -
Lateralus #2797 -
Lateralus #2796 Ez félig Leica, mert Leica M rendszerű cserélhető objektíves (!!!) távmérős keresős gép. -
ehune
-
#2794 hamá retro, akkor inkább Leica
-
#2793 jáj -
Lateralus #2792 :)))
Itt egy másik retro digi. Kicsit komolyabb:
-
#2791 Rohadttul tetszik ez a retro digigép :DD