48078
-
#2750 Ezvan... -
#2749 van újítás SONYéknál mindig, de hogy hasznosak-e... azt kétlem, hogy kézbe véve megváltozna a véleményem, nem az ilyenekre bukom :D -
#2748 Mondom, élőben megváltozna a véleményed, nagyon fájintos kis gép ha kézbeveszed. Amúgy félprofi ketagória a tesztoldalak szerint is, rengeteg újítással. -
#2747 Szerintem azért ezt olvassátok el:
kipróbáltuk -
#2746 kompakt obiknál ez van...
de abban legalább IS is van, meg még jópár nagyon hasznos apróság
én mai napig nyálcsorgatva nézegetem, nagyon tetszik (bár lehetne nagyobb) -
#2745 Amúgy, ha megnézed, annak is "zsiráfnyaka", van, ha megtekered rendesen, szal. ez hülye indok ! -
#2744 és?
100 emberből talán ha 1 van, akinek több kell
4mpx már elég egy A3 nyomtatásra vázeg -
elhiszem hogy jó képeket csinál, csak komolytalan a desing, ezáltal a cég hozzáállása
nem tartozik stabilan sehova, nem tudni, hogy praktikus fotóeszköz, drága játékszer vagy formabontó félprofi próbálkozás -
#2742 Ember, az csak 5MP-s !!! -
#2741 Hát az optika minőségét garantálja Carl úr, szal.nem kell félni. Mivel pedig azért nem egy 500mm átmérőjű objektívet kapsz, így valamit mozognia kell. Nekem nem tűnt úgy, hogy apám méretes Zenit-jénél többet mozogna ha fókuszálsz (mondjuk az már bőven sok), de a zoom az jól rátesz még !
Szal. királyos gép. Tök sötétben is simán fókuszál, a holopatternnel és abszolút tiszta képeket ad őrületes felbontásokban. E mellett már én is azt modnom, hogy kell a halálnak az analog gép. AZ ára az kicsit borsos ugyan, de nem vészes... -
#2740 én azt mondom, hogy ha valaki komoly kompaktot akar, akkor Dimage A1, jó 100 rugót esett az ára pár hónap alatt, és abban semmi fölösleges szar nincs.
És még hasonlít is egy fényképezőgépre. -
#2739 "Az optika az meg egy ilyen sport, hogy minéál nagyobb és zoom-osabb, annál többet mozog előre-hátra, ez már csak így van"
Valóban így van az olcsó kategóriákban. A komoly objektívek csak belül mozognak, kívülről semmi nem változik (a gyűrűk forgásán kívül).
Biztos praktikus ez a forgatós móka, de ezzel nagyon családi/turista kategória felé tolták a gépet, az objektív képességei (a minőségét nem ismerem) és a 8mpx viszont a másik irányba húzzák.
És ezáltal nem egy 2in1 szupergép született, hanem se ilyen se olyan :/ -
#2738 koszi
meg nem az igazi still, de jobb mint amit eddig lattam -
#2737 -
#2736 Te, a digit kamerákon is össze-vissza lehet állítgatni a display-t, azt mégsem romlik el (eleget szórakoztam azokkal már)! Az optika az meg egy ilyen sport, hogy minéál nagyobb és zoom-osabb, annál többet mozog előre-hátra, ez már csak így van ! Amúgy elég stabil és stramm darabnak tűnik, ha kézbe fogod, az optikának van is súlya rendesen, dehát meg kell fizetni a bazi nagy ZEISS okosságot valahol...
Kétkezes gép, egy kézzel nem igazán használható. AZ egyikkel fogod alulról a "csövet", a másikal "célzol" ! :DDD -
#2735 -
#2734 -
#2733 "az egész optika le fel forgatható, iszonyú nagy mozgása van előre-hátra fókuszálásnál és zoom-nál"
Na pont ez az, ami engem valahogy taszít. Bár az ilyen cyberagyúaknak biztos jó fun egy ideig, :) de kurva idegesítő lehet azért járkálni a szervízbe, mert havonta kopnak el az amúgy tök fölösleges mozgó alkatrészek :) -
#2732 Ha gondoljátok kérek tőle képeket, azt berakom ! Úgyis most volt London-ban, ott próbálta ki elsőnek ! -
#2731 Megaztán pont jó hülye képeket raktam be róla, sorry, de utána tudtok nézni a fotozz.hu-n, vagy akárhol. -
#2730 Élőben nagyon faja hidd el, az egész optika le fel forgatható, iszonyú nagy mozgása van előre-hátra fókuszálásnál és zoom-nál, az egész nagyon high-tech ha kézbe fogod...
-
#2729 lehet hogy nem rossz, de fene tudja... úgy néz ki, mint ami épp szétesett :D -
#2728 -
#2727 Elvadult haverom vett egy 8Mpixeles Sony DSC-F828 gépet meg hozzá plussz a kártyákon kívül egy 2.2GB-s microdrive kártyát is, mer az úgy kóser...Nemnormális én ezt az 50rugcsit is sajnáltam a Fujimra, dehát kellett !
Kipróbáltuk, nem rossz, mindenestre, nem rossz...
-
#2726 hol? :DDDD -
#2725 ami itt van minidv kamera az 1mp es képet tud memóriakártyára rögzíteni, de az a felbontásához képest szép. nem zajos, élénkek a szinei is. -
#2724 http://reviews.cnet.com/Sony_DCR_PC330/4852-6500_7-30520123.html
"Amazing video quality let down by horrible pic quality."
Reccomended on the video quality alone; if you want better pics you should look elsewere.
Stills are terrible, not even close to my 2 megapixel still camera
http://www.dvspot.com/reviews/sony/pc330-review/index.shtml
itt van 1 teljes review róla - és hát itt se dícséri az egekbe a fotóminőséget, bár jobbnak tartja a kameráknál (de félek, nem annyira objektív a dolog, mint a user review-k) -
#2723 "...Ennek a Sony PC330-nak a 3 megapixeles állóképei olyanok, mint egy taiwani noname csodáé..."
ezt pontosan honnan tudod? igazan erdekelne mert ez az modell amit kineztem magamnak, de meg vele keszitett allokepet meg sehol sem talaltam a neten. szoval ha tucc valami helyet ahol ezzel foglalkoznak azt joneven vennem. -
Lateralus #2722 Szerintem megint ott vagyunk ebben a video-fotó kérdésben, hogy mindkettőtöknek igaza van, csak elbeszéltek egymás mellett.
Persze a véleményem is csak egy a sok közül, véletlenül sem biztos, hogy ez az igazság, de úgy látom, hogy közeledik egymáshoz a két dolog, az összefonódás jól látható. Ebben tehát Dzsininek igaza van. De ez mindenképpen csak egy bizonyos szintig lesz igaz. Lehet, hogy sokat tudó, népszerű és drága fényképezőgépek fognak majd nagyon jó videókat felvenni, de ez nem lép túl az átlagfelhasználó szintjén. Ebben meg Freaknek van igaza szerintem. A komoly technilógia általában nem integrált, onnantól el is veszti komolyságát. Lehet emellett nagyon jó az a gép, de onnan, hogy kismillió, nem az eredeti céljának megfelelő dolgot tud, valamilyen formában háttérbe szorul annak a célnak a komolysága.
A mostani digitális fényképező - camcorder képességekhez meg annyit, hogy egész elfogadható szinten tudnak a fényképezők is mozgóképet rögzíteni, de még mindig elég messze vannak egy átlagos camcordertől, és ez fordítva is igaz. Ennek a Sony PC330-nak a 3 megapixeles állóképei olyanok, mint egy taiwani noname csodáé. Mindez 1700 dolláráért, amiért egy Canon 10D-t kapni objektívvel. Mellesleg, biztos jó camcorder... -
#2721 de, van 80mpx hátfal.
-
Lateralus #2720 Éljenek a Trust és az Aiptek gépek !
Vegyen mindenki azt ! Olcsó és annál nem kell jobb.
:))) -
#2719 marmint te szoltal szivembol Dzsini :) -
#2718 lol
szivembol szoltal:)
ha mar itt tartunk akkor latnotok kellene a SONY PC330-as modeljet ami mar 3.3 megapixeles kepeket keszit memoriakartyara, ami egy nemprofi fotosnak tokeletesen megfelel.
...mozgó és állókép rögzítés két külön szakma...????
miert lenne? mi a kulonbseg a ketto kozott? a mozgokep is allokepek sorozata, nem? csak eppen min. 25 kep / sec a rogzites sebessege. es akkor mar megint csak a sebessegnel jarunk ami ugye novexik
-
#2717 :))))))))))))))) -
#2716 A lényeg akkor is az, hogy ha valakinek nagyon kell a minőség, és hátlapot vesz az olcsóbb és jobbminőségű dia helyett, akkor az sznob :P -
#2715 De az is lehet, hogy rosszul emlékszem az első (80mp)adatra...
majd jön lateralus és megmondja a tutifrankót :D -
#2714 hát ja, végül is vannak 1000 lóerős utcai autók is, és mégsem ez a cél :) -
#2713 Márpedig vannak 80 mp-eles digi hátlapok, katalógusban láttam.
a 180mp-es adatot egy fotós jómunkásember ismerősöm mondta, de azért ne vegyétek készpénznek.. -
#2712 80-180 mpx???
ennyi info már nem is jön át az objektíven, sztem 20-nál meg lehetne húzni a határt... (kivétel a csillagászat :)
és akkor még mindig ott a kérdés, hogy hova kell egyáltalán 20 mpx... -
#2711 Hátlapot szerintem nem éri meg venni, a legjobb felbontású (amiről én tudok) 80 megapixeles, és kegyetlen drága. Inkább megéri diára/rollfilmre dolgozni, ha valakinek ennyire kell a minőség, egyrészt olcsóbb, másrészt sokkal jobb a minősége. (Úgy hallottam, hogy a dia minősége kb egy 180 megapixeles ccdnek felelne meg...)