48078
-
#2710 utólag rájöttem, hogy én is ezt akartam írni :) -
#2709 :o) -
#2708 sztem pedig pont a művészetben nem számít a minőség és az eszköz, lévén senki semmit nem szabhat meg műalkotásokkal kapcsolatban
persze ha a téma megköveteli a minőséget, akkor nyilván alá kell tenni a vasat, de ez már inkább a tudományos fotózásra igaz, ahol minden pixel számít
de ha elmész egy pár képkiállításra, azt látod, hogy nagy részükön kimondottan szar minőségű fotók vannak, de jó esetben ez senkit nem érdekel -
#2707 én a profit nem az anyagi téren profi szakmabelinek vettem, hanem annak akit inkább "fotóművész" néven kellene nevezni... akinek kiállításai vannak, stb (pl az a bácsi akinek a kiállítása a felvonulási téren volt a "világ a magasból" :) ) -
#2706 de amit írtál, az is igaz, a profi nem vesz multifunkciós ketyerét, ezt állítom én is -
#2705 főleg, mivel a képminőség elsősorban az objektívtől függ (egy adott szint fölött), utána jön a világítás, és csak azután jön az érzékelő -
#2704 "a profi ma is digitális hátlapot vesz (vagy filmre dolgozik)"
Ezt még mindig cáfolom. Ha a profi az, aki (sok) pénzért adja el a fotóit (reklám, akt, divat), akkor nagyon sok olyan profi fotós van, aki teljesen jól elvan a "profi" kategóriás Nikonjával vagy Canonjával (6mpx). Ennél több nagyon ritkán kell, akkor meg ott a film.
Persze aki megteheti, az megvesz minden szart, de kevés fotósnak van rá igazán szüksége. -
#2703 a profi ma is digitális hátlapot vesz (vagy filmre dolgozik), és nem ilyen gépet - a nagy piac meg a mainstream juzer, aki ha elmegy egy nyaralásra szívesebben visz 1 gépet és 1féle memóriakártyát, és nem 2 gépet, és DV kazit meg memkártyát (és akkor elemtöltők, stb...)
én egy Sony félprofesszionális (800ezer körüli) DV kamerát néztem, annak van memorystick helye, és tud rá fotózni - jelentős 1.2MP-t hoz a videora szakosodott CCD (vagy CMOS, ezt nemtudom) -
#2702 én értem, miről beszélsz
de egy fotósnak fényképezőgép kell, nem videokamera, ezért nem lesz kifizetődő az új profi gépekbe video funkciót építeni
fordítva már talán... el tudom képzelni, hogy egy profi digi kamerán lesz valami "snapshot" funkció, de az sem veheti fel a versenyt egy külön erre e célra fejlesztett géppel -
#2701 háááát, ebben nem értek egyet, de nem téma itt.
a jelenlegi CCD-k lassúak a folyamatos képfelvétel-kiadásra - ezért nem lehet velük jó minőségben hosszú filmfelvételt készíteni. a Fuji SuperCCD-je egy fokkal jobb, meg is látszik a valósidejű képén, és a fényképezők közti talán legjobb filmfelvételi képességével. A Foevon-nak még gyorsabb a feldolgozási rendszere (plusz lefele bármilyen szinten skálázhatóak - pixelcsoportokat lehet szoftveresen kiépíteni), ezért videofelvételre elég ideális lehet a fotózási teljesítménye mellett -
#2700 vehetjük példának a PC alaplapokat is, ott is egyre nagyobb divat mindent beleintegrálni, de ha komolyan veszed a PC építést, inkább megveszel mindent külön -
#2699 nem látom az összefüggést az érzékelő és a funkció között
mozgó és állókép rögzítés két külön szakma, kb. annyi közük van egymáshoz, mint kamerának a mobiltelefonhozhoz, vagy mp3 lejátszónak a kulcstartóhoz... össze lehet hozni, de baromság lenne erre pocsékolni az erőforrásokat -
#2698 de fog :) a lejjebb sokat emlegetett Foveon elméletileg megfelelő szoftverrel DV célra is jól használható, fotózásni meg hát már tudjuk... de ez sok év még. -
#2697 Na ma jött meg a G5-ösünk. Király fekete szine van. Köv állomás G8 lesz :) -
#2696 "azt ne hidd hogy a ket vonal (DV-FOTO) nem fog hamarosan szetvalaszthatatlanul osszefonodni"
Nem fog. Profi fényképezőgépek soha nem fognak videót rögzíteni, és profi kamerák soha nem fognak fényképezni. A két technológia bár ötvözhető, de magas szinten eléggé különböző. Turistáknak meg marad a multifunkcionális ketyere, kép, hang, video... De ez nem mérvadó. -
#2695 ertem...
vegul is en videokamerat szeretnek csak nem tudtam hogy a mai fotogepek elerik e azt a minoseget ami megfelel egy eccerubb video kamera minosegenek...
de mar latom hogy nem igazan
mindazonaltal (Bobber) azt ne hidd hogy a ket vonal (DV-FOTO) nem fog hamarosan szetvalaszthatatlanul osszefonodni. Mint ahogy manapsag nincs telefon szines kijelzo nelkul, pedig par eve meg csak beszeltunk rola. Szerintem az egesz csak tarolo kapacitas es sebesseg kerdese. Namarmost az mint tudjuk mindketto szinte negyzetesen novexik.... igyaztan a kerdesem nem rossz , csak meg nem idoszeru. A legujabb panasonic videokamarakban nincs is mechanika csak egy jokora memoriakartya. Es amint elerik a 9MB/sec irasi sebesseget mar rogzithetnek is DV minoseget folyamatosan...
mindenesetre a valaszt koszonom, es el is dontottem hogy veszek egy miniDV-t a digit gepem melle -
#2694 jaja de mondom ezt mindenki maga dontse el annyiert mar szerintem is eleg jot lehet kapni. es a kepminossege is job mint egy 320x mitom en mekkora kepnek ami max 25 fps ha minden jo -
#2693 S7000 árából nem gyenge minőségű DV kamerát veszel (igaz, nem is csúcsminőséget) :D -
#2692 kim ezek amiketz belinkeltel nagyon szepek meg nagyon jok de alapjaban veve fenykepezo gepek. Szoval egy fenykepezo gep sose lesz videokamera akarmit is mondanak ra. Ezt fenykepezesere talatak ki az mar csak egy plusz hjogy ha akarsz akkor kis rovid filmet is felvehetsz vele jobb esetben meg hangot is. Ha kamera kell neked akkro azt nezzel mert mint mar emlitetted fenykepezogeped van szoval ha azt nem akarod lecserelni es azzal meg vagy elegedve akkor szerintem teljesen felesleges egy ujjab fenykepezogepet venned. sot szerintem amennyiert az S7000üest megkapod mar lehet hogy egy gyengebb minosegu kamerat kapsz es szerintem meg annak mindig jobb lesz a kepminossege a filmezeshez mint a fenykepezogepnek. Egyebkent ez a te dontesed de nekem ez a velemenyem. -
#2691 na Kim te aztan tucc fogalmazni, remelem ertitek a problemat... :)))
-
#2690 persze ertem.
digit gepem van mar. szerintem fotozni meg is felel. Viszont mostmar vennek valami filmfelevevo gepet is, de azt hallotam, hogy az ujabbak mar tok jo filmet is csinalnak, igy inkabb vennek egy uj digit gep 2in1 mint ket gep kulon -
#2689 s7000 inkább fotózásra való, mint videofelvételek készítésére :-)
-
#2688 SEGITSEG!
Vásárlás előtt állok, de egy kicsit belezavarodtam a dologba.
Szoval nemtom eldönteni, hogy érdemes-e venni egy eccerü miniDV kamerát, vagy a manapság gyártott DIGIT gépek video módja is vesz már fel elfogadható minőségben. Úgy hallom az újabbak már 640*480-ban korlátlanul vesznek fel 25fps, tökéletes minőségben.
Igazából az érdekelne ha valaki már megtapasztalta hogy mit is tud egy jófajta gép, mit ad vissza TV-n megnézve, stb...
pl ez?
köszi
-
#2687 Penta linkje, mer rendes -
#2686 off:
tud vki. olyan boltot ahol sok és sokféle távcső kapható?
-
Lateralus #2685 A Matsushita Co. egy új generációs képérzékelőt jelentet meg a közeljövőben.
A saját reklámanyaga szerint nagyon kicsi méretű, jóval kevesebbez fogyaszt egy CCD-nél és jobb képminőséget ad egy CMOS-nál (mondjuk az általánosan használt CMOS-okat nem nehéz túlszárnyalni).
Ehónapban már meg is jelenik az 1,3 megapixeles változata és márciustól a 2 megapixelest is gyártják majd.
Mielőtt jönnének a fikák, a szenzort leginkább mobiltelefonos kamerákba szánják. -
#2684 De az én apukám erősebb! :D -
#2683 D300 az olyan "Nikonos" :D -
#2682 300D, nem D300 -
#2681 Bezony! Canon Ixus V3 van nekem es iszonyat jo!
Mondjuk, hogy kiegeszitsem veszek egy Canon EOS D300/Rebel-t is ^.^ -
#2680 Itt van egy pár vélemény a gépről. -
#2679 kíváncsivagyok mi lesz auj hp csoda topijában :) -
#2678 nem inkább Polaroid flém? :D annak lenne értelme -
icecave #2677 Sziasztok. Mint azt irtam régebben is, szeretnék venni egy digifényképezöt.
Már meg is van, hogy mit: NIKON COOLPIX 3100at.
Ha vkinek van vmi rossz élménye róla, lécci még most mondja, amig nem veszem meg.
És tud vki helyet, ahol minél olcsóbban be lehet szerezni?
A DEPOnál most 83 bruttó körül van.
A segitségeket előre is köszi! -
#2676 4,5 megapixeles Foveon szenzoros új Polaroid digitális fényképezőgép
hihi :)) megy alatta a fórumban a Foveon-flame :o))))) -
#2675 thx
-
Lateralus #2674 Első szám a nagyítása (20x-os), a második a frontlencse átmérője mm-ben (itt 50mm).
Ebből nem nehéz rájönni, hogy minél nagyobb az első szám, annál messzebb lát, minél nagyobb a második, annál jobb a fényereje, tehát gyengébb fénynél is jól használható.
Viszont, ha ez a szám a "Dimensions" tulajdonságnál volt írva, akkor Freaknek van igaza :) -
#2673 akkora dobozban adják -
#2672 kicsit off:
távcsöveknél mit jelent az, hogy pl. 20X50?
-
Cat #2671 tökre örülök hogy itt vagy velünk, ha nem lennél, nem ismerhetnénk közvetetten a haverodat