48078
-
Lateralus #2910 "azt hittem ez nem a profi fotósok topigja"
Jól hitted :)
Ez tényleg nem a profi fotósoké.
De nem is ajánlott neked senki profi gépet. -
#2909 mivan mindenkinek elvitte a logoját a cicca? -
Feketekéz #2908 Szerintetek melyiket érdemes venni?
- Canon powershot a60
- Olympus c-310z
-
#2907 na ilyenből is van egy pár, missmisery, lostgirl is asszem... ezek majd kinövik, az a szomorú, nekem az első 5 képig érdekesek, utána már előre tudom, mit fogok látni :) -
#2906 meg ő: link -
#2905 Huhh.. ez picit durva volt az én gyermeteg lelkivilágomnak :)
nekem devarton Ő a nagy fav -
#2904 én inkább maradok a kreatív művészeknél, ismered ezt a csajt?
RULEZ FOTÓMŰVÉSZTYÚK
Az utóbbi képei kicsit ellágyultak, de a hullás fotói felülmúlnak mindent :) -
#2903 nincs képlet - próbálgatás van :D
de tényleg, ilyen extrém dolgok már a számítási határon kívül esnek :)) -
magnum #2902 Ő vágja az analóg fotózás egészét, én csak az alap dolgokat, valószínüleg nem is tudok olyan cuccokról, amiket ő használ. Persze minden kiemelkedő fotósnak van ellentábora. Én nem védem, mert nem ismerem, a képeit csodálom, a stílusát nem. -
#2901 hát az egyedi dolgok drágák, ez így van jól :) -
magnum #2900 Nem voltam még ott (a barlangban igen :D), de hallomásból tudom, hogy egy drága fotósbolt. Ellenben vannak egyedi cuccaik. -
#2899 az mi? csak egy barlang ugrik be, de annak jó a híre :) -
#2898 hát azzal a cuccal, te is lefotózod úgy bármelyik fát, ezt így ismeretlenül is állítom :)
nekem GJ nem más mint egy iskolázott pénzköteg, amit rászigszalagoztak egy fotólaborra :) -
#2897 tehát összegezve: erős napfénynél tökéletes hosszú expo a cél? álomszerű hisztogram? :) -
magnum #2896 Pálvölgyiben (bár rossza a híre) elvileg lehet kapni durva szűrőket. -
magnum #2895 Én nem hiányoltam a művészkedést a képeiből. Látványban viszont olyat tud nyújtani, amit eddig mástól nem láttam.
Persze ha arra gondolok, hogy nekem mire kell ez a hosszú expós dolog, akkor én lehet hogy kreatívabb vagyok nála :D -
#2894 hát az sem lehetetlen, csak rakj az obi elé egy 5mm-es kormos üveglapot :) -
magnum #2893 Igen, ezt mondom én is. A kérdés a 'képlet'. -
magnum #2892 A több kép egymásra rakása is megfordult a fejemben, de a prakticával elegánsabb lenne :D -
#2891 Ps ben attől függ milyen hatást akarsz elérni... akkor a layer blending opionsben lehet kisérletezgetni :) -
#2890 napfénynél szerintem nem vészes a helyzet, ha van fény, akkor van adat, van mivel számolni
mi is a kérdés? :) -
#2889 igen sajnos ismerem
számomra ő az a profi, aki technikailag mindent tud, de még soha nem láttam meg a kreativitást és a művészetet a képeiben
persze asszem soha nem is mondta, hogy fotóművész, valami hivatásos "ipari" fotós :) -
#2888 én úgy tudom, hogy addig exponál, amíg nyomva tartod, és ez így is műxik az én gépemen, de mintha rémlene valami olyasmi, hogy a régi gépemen (C4000) szintén le volt ez is korlátozva (időben)
ilyenkor jöhet a bűvészkedés, hogy 3 perc helyett csinálsz 6 darab fél perceset, és PS-ben egymásra rakod a layereket, de hogy milyen beállításokkal, az ügyben át is adnám a mikrofont Lateralus testvérnek :) -
magnum #2887 Elsősorban erős napfényes körülmények között szeretnék minél hosszabb expót elérni (Gehring János képeit ismered?). A tapasztalat meg persze hogy fontos, de azért szeretném elsőre is jó pontossággal eltalálni.
Tudtommal minden kompakt diginél korlátozva van a bulb mód. -
#2886 hát tisztán matek alapon biztos ki is lehet számolni, de ennek akkor lenne értelme, ha nem emberek, hanem robotok lennénk :)
a lényeg, hogy minél jobban közelítenek a fényviszonyok az abszolút SÖTÉTHEZ, annál kevesebbet számít hogy 10 vagy 100 percig exponálsz, ez logikus... szvsz a gyakorlat itt hasznosabb -
#2885 jó olyan közel van egymáshoz a 2 gomb :) -
magnum #2884 Más: hol kapok 25-ös érzékenységű vagy egyéb spéci filmet? Mennyi ideig lehet a gépben a negatív? Viszonylag ritkán lőnék vele. -
#2883 BULB!!! :) -
#2882 olyan bulb, hogy MAX fél perc nincs, az valami átbaszás :) -
#2881 k nem szóltam :) -
magnum #2880 Az, de attól még korlátozva van. -
#2879 basszamámeg.
korr.: a bulp nem aZ hogy .... -
magnum #2878 De kiszámolni nem tudom? Főleg a nappali hosszú expót, mert ott még tudok fényt mérni. Ha ismerem a szürke szűrő erősségét, akkor elvileg minden adott, nem? -
#2877 javíts ki ha tévedek. a Bulp nem a hogy lenyomod a gombot és addig van nyitva amig mégegyszer le nem nyomod? -
#2876 persze hogy nem, egy komolyabb félhomályban már nem is érzékelhető a különbség 3 vagy 5 perc között
komoly félhomály - enyhe sötétség :) -
#2875 Ezt nekem írtad?
-
magnum #2874 bulb, de az max fél perc. Amre nekem kell, az nagyon kevés. -
#2873 Z1 en nincs bulp? ugyemlékeztem van :P
1-2 perces exp időnél minél szűkebb rekeszt használj, szerintem ott nemlehet pontos értéket kiszámolni. -
#2872 kísérletezel.... csinálsz 3,5,10,20 perces próbákat, valamelyik csak jó lesz :) -
magnum #2871 Thx. És mi van akkor amikor sok perces éjszakai vagy nappali expót akarok? Igazából ez az amire nem képes a Z1, ilyen célokra a Prakticát használnám távkioldó zsinórral, állványról. Szóval ilyenkor hogy számolom ki hogy a jó beállításokat? Mert mindkét esetben bőven méréshatáron kívül vagyok.