48078
-
Hogy őszinte legyek a tesztképek (nekem legalábbis) nem valami bíztatóak tehát az optikája elég gyenge. Szolgáltatásait tekintve is elég gyenge. DE majd a nálam sokkal hozzáértőbbek mondanak róla szakvéleményt :) -
Csak egyszerű fényképezéshez, semmi extra, nem akarok a fotozz.hu-ra képeket küldözgetni, vagy ilyesmi... Szimpla képekhez. Esetleg közelképekhez. Mondjuk 10-15 cm-ről fényképezni. -
??? -
nah ezt megkaptam :D
azt hittem ez nem a profi fotósok topigja
na mind1
-
Tudsz vele mozgóképet is felvenni gondolom. Az meg hogy szar e az attól függ mire akarod használni :) -
az 1-2-4el meg a plusz jelekkel ne foglalkozz, azok profi beállításokhoz kellenek szerintem (én nagyon régen egy ilyesmit használtam amikor tanulgattam fotózni...) -
a fekete tárcsát beállítód az ASA/DIN számra (a lyuk külső részén van a vastag vonal)
utána témára irányítod, és a nagy fémtárcsát (ami a képen 8-on áll) beállítod a mutatott számhoz - a 12-13 meg a túl nagy fényekhez van, a 12nek van is jele... és után a a felső íven az időzár-blende állást kiválasztod amit használni akarsz (jelen példa 18DINes film - 8as "fény" -ehez tartozik 60as időzár 8as blende vagy 125-5.6... jó közelítéssel) -
magnum #2863 Van egy ilyen fénymérőm:
Hogy használom? Ráirányítom a témára, leolvasom azt az értéket, aztán odafordítom a tárcsát, és megadott iso mellett leolvasom a kívánt rekesz-záridő párost? Gondolom így, de a tárcsa miért 13-ig van skálázva, míg a műszer csak 11-ig? És mi az ISO-ablak feletti 4 2 1 számozás? -
Sziasztok!
Ez nagyon szar?:
Texon TX-520
Mit jelent, hogy van rajta "video mód"??? -
Lateralus #2861 Ha mégis fotózni akarsz, vagy fotózni tanulni, akkor 8ezer körül "elnyűhetetlen" Zeniteket kapni, a maradék léből meg futja előhívásra+filmre egy darabig. -
Lateralus #2860 25-ből valami kijön.
Ha a topik címéhez hűen digitálisra gondoltál a 25-ből, akkor egy-két dolgot nem árt megfogadnod:
- Ne akarj fényképezni vele, mert azt nem lehet ! Kattingatni jó.
- Miután megvetted ne járj digitális fényképezős fórumokba, ne nézz képeket más gépektől, legfeljebb kamerás mobiloktól !
A gép, amit veszel
-lehetőleg inkább fényképezőgéphez hasonlítson és ne webkamerához, töltőtollhoz, elemlámpához stb.
-legyen rajta hátsó LCD monitor
-bővíthető legyen külső memóriakártyával is, ne csak belső memóriás legyen
-leginkább állókép készítésre legyen használható, az MP3 és egyéb funkciók csak gagyibbá teszik
-lehetőleg CCD képérzékelős legyen, ne CMOS
Nézz szét pl itt !
Vedd pl ezt a gépet !
Azt is kalkuláld bele az árba, hogy tölthető akksi és töltő is kell és nagyobb memória sem árt majd, hacsak nem akarsz max. 15-20 képet fotózni egyszerre. -
25-ből elég jó analóg kompakt gépet vehetsz :) -
hi
én vmi ólcsobb kategóriás gépet szeretnék :)
csak egy két bulira jól jönne szal 25öt adok érte :)
vmi csak kijön belőle
thx :) -
Lateralus #2857 Vakuval mindig 1/60-at állít be automatán, ez elég standard a legtöbb gépnél. Másrészt viszont nem hülye a gép, csak egy kicsit, mert ha 1/2-t akar vaku nélkül, akkor az jó eséllyel azt jelenti, hogy annyi is kell a jó expohoz. Ha lenne kézi záridőválasztásod és 1/500-at állítasz, akkor 8 Fé-vel alulexponálod a képet.
Várd meg a nyarat(vagy verőfényes időt), és a háttérben az éggel próbáld meg fotózni, akkor talán beállítja magának a legrövidebb időt. Bár abban az esetben nagy az esély, hogy elméri a gép automatán az expo-t, tehát ahhoz képest vissza kell venned.
Vagy fotózd a vizet éjszaka, vakuval. Ehhez mondjuk közel kell menned, hogy a vaku elég hatásos legyen, tehát a teljes kút nem lesz benne. A vaku villanása sokkal gyorsabb, mint 1/60 és elég sötétben lényegtelen, hogy mekkora a záridő. -
Szóval kipróbáltam:
Vaku nélkül 1/2 sec a záridő, ami marha sok, viszont vakuval Auto/Sport/2.8 módban is 1/60-ad sec, nem tudom lejjebb vinni. Ha ráfókuszálok, és ugy kattintok, ha bemozditom, akkor is. Már ötletem sincs, mit lehetne csinálni! :( -
van 3vagy4 rekesz-lehetősége, és 1 érzékenysége... ebből az F2.8 fogja a "leggyorsabb" időzárat hozni - gondolom a sport mód ugyanerre képes. -
magnum #2854 Ha a rekeszt és az érzékenységet állítod, akkor közvetve a zársebességet is tudod befolyásolni. -
sporttal lődd akkor, úgynézki másképp nem engedi.
az EXIF információban benne lesz a záridő shutter speed néven... ahogy nézem ezt a masinát az ISO100 elég kevéske lehet ahoz, hogy verőfényes napsütésen kívül igazán jól megállítsa neked a vízcseppeket... szóval sport mód, és napsütés. -
És ha azt irja, hogy a záridő 3mp és 1/1500mp között van, amit automatika szabályoz, nekem semmi lehetőségem nincs szabályozni? MErt manuálban sajna ezt nem lehet állítani, de viszont elvileg sport módban a legkisebb a záridő. Az exif tárolja a záridőt is? Amúgy csak pl. szökőkutat szeretnék fényképezni, hogy a leeső cseppek is látszódjanak, és mozgásban lévő dolgokat, hogy éles képet kapjak! -
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/fxs304_r
"A zársebesség 3 mp és 1/1500 mp közötti lehet, ezek közül az automatika választhat. A rekesz F2,8 vagy F4,8 vagy F8,2 értékek valamelyikére állítható be, akár kézileg is." -
az F az blende/rekesz.. a záridö az a Shutter speed vagy ilyesmi, es valószinüleg valami manual mód környékén fogja engedni állítani. -
A Fuji Finepix S304-ben a záridőt hol lehet beállítani, meivel seholsem talállok róla infót. Esetleg az F2.8 - F8.2-ig ezt jelentheti? -
Cat #2848 menj vissza aludni
-
aha -
Lateralus #2846 Ha valaki érméket akar fotózni, az készüljön fel rá, hogy ez a minimum felszerelés :))))
L I N K -
James Bond #2845 Más: egyszerűbb studiokörülmények kialakításához hol találok olcsó cuccokat, vagy tutorialt házi készítésű cuccokhoz? Lámpaernyők, technikák, stb. -
James Bond #2844 Ez is hama, és mennyivel jobban néz ki!
-
James Bond #2843 Áhh, megvan. Kicsit buzis az alakja, de 10ropi nem pénz, ha jó a belseje. -
azon találsz hama-t is
-
James Bond #2841 Hama hátizsákhoz nem tudsz linket? -
egy Lowepro hátizsák 15 rugó
ugyanez samsoniteban 30.
ez a dryzone pedig azért érdekelt volna mert full vízálló.
viszont vadi új modell...
-
Lateralus #2839 Mire kell neked profi fotós hátizsák ? Nem tudod hová rakni a 3 SLR vázat, meg a 6 objektívet ? :)
Nagyon elszállt árai vannak ezeknek a cuccoknak.
Vegyél Samsonite-ban. 30 ezer, és jó minőség, vagy ha számít a lóvé akkor a Hama fotós hátizsákja 10ezer körül van. Nem Lowepro, vagy Tamrac, de nem is 100ezer
link -
Lowepro Dryzone 200 - 66.000 +Áfa bazzeg
-
hát, ha elfogy a net, akkor jön a telefon :D
-
Lateralus #2836 De ők forgalmazók.
Ha van, vagy lesz ilyen cucc (csak a netre még nem került fel) akkor odaszólsz telefonon és elmondják mi a helyzet. -
kár, hogy egyiken sem találom a keresett terméket :)
-
Hát tényleg elég gagyi képeket lehet késziteni telcsivel :(! -
Köszi a képeket!!!!! -
wow, 2 új oldal! thx
-
Lateralus #2831 www.tripont.huwww.nika.hu