48078
-
#3035 MÉT?
-
#3034 kizárt -
#3033 Sony DSC-F707-et ismeri valaki?
150E-ért megéri?
-
#3032 ott a neatimage... és vehetsz A2-t :) -
Cat #3031 http://www.origo.hu/techbazis/digifoto/20040423konica.html?pIdx=2
Ezért nem szabad ma még 8 megapixelest venni -
magnum #3030 A linket elrontottam... -
magnum #3029 Így néz ki tehát a szett:
A makroernyő ötletét innen vettem, de a saját méreteimmel csináltam meg. Az objetív 50mm-es gyújtótávú, csináltattam hozzá egy 52/49-es fordítót, és egy M42 menetes anyát, amivel az ernyőt rögzítem az objektívhez. -
magnum #3028 Lehet hogy érdemes lenne valami fotós cuccot behozni a 7végén Bécsből, mert a MÁV ingyenjeggyel ünnepli a vámuniót, zsal... -
magnum #3027 Mindjárt csinálok képeket, hogy én hogy oldottam meg. -
#3026 hát ja, kézzel tartottam a lyukon az obit, nem egyszerű :)
használtam derítőlapot is, de mivel mindezt az asztalon csináltam, a beépített vaku kevés volt
egy kis barkácsolással össze lehet hozni megfelelő "derítő környezetet" makróhoz, de most csak kipróbáltam, mert alig hittem, hogy működhet :) -
magnum #3025 Találtam egy ötletes dolgot a neten, nagyítógépből negatívscanner:
-
magnum #3024 Cserélhető objektíves gépeknél nem tudom hogy van, ott közvetlenül a vázra teszed rá fordítva?
Nem tudom, hogy milyen választékban lehet kapni fordítógyűrűket, én csináltattam magamnak, ha érdekel megadom az illető számát, nagyon igényes munkát végez, gyakorlatilag mindent meg tud csinálni.
Ha kevés a fény (mindig kevés lesz), akkor jól jön egy derítőlap, amivel a mélységélességet leszámítva kézből is könnyen meg lehet tartani bármilyen nagyítást, és szinte hibátlanul körbevilágítja témát. -
#3023 300D, a kit obival
24mm-en már elég brutál volt a nagyítás, 18mm-en viszont már olyan közel kellett menni, hogy az obi mindent fényt kitakart
így azonban egy vinyócsavar feje már nem fért bele a képbe
azt hallottam lehet olyan gyűrűt kapni, ami az obit fordítva rögzíti a vázhoz, tényleg van ilyen? -
magnum #3022 Adatpert például itt tudsz venni, Dzsini is írta rögtön a kérdésed után. -
magnum #3021 Milyen objektívvel/géppel próbáltad? -
OPM #3020 találtam itthon kamerához lencsét, de az túl nagy a fényképezőmhöz. Konvertert hol tudok venni? és honnan tudom hogy mekkora kell abból? -
#3019 kipróbáltam én is a fordított objektíves dolgot, döbbenet, mekkora nagyítást lehet elérni, csak gondolom a kis mélységélesség ellen nem lehet tenni... lapos dolgokra szemből viszont jó :) -
Lateralus #3018 Ha már megvan a géphez a konvertered, akkor egy annak menetére illeszkedő (52mm talán ??) ún. Close Up lencsét vegyél. Ez egy dioptriás üveglencse, olyan mint egy szűrő. A hatásfokát dioptriában mérik (+1,+2,+4 stb.) és persze minél nagyon ez a szám, annál jobb a nagyítása. Emellett arra is számíthatsz, hogy az erősséggel a képminőséged is romlik valamilyen szinten, attól függ mennyire jót (drágát) vettél.
Ezeket többnyire egymásba is lehet csavarni és akkor még nagyobb nagyítást kapsz. Sokszor lehet egy készletet venni belőlük (pl 3 db-os). -
#3017 Magyar gari nem fog sokat jelenteni szvsz máj. 1 után!
Beviheted bárhova ha gyári gari van rajta... -
OPM #3016 valaki? :( -
#3015 Na igen, de végül is meg lehet oldani, hogy a nettó is "bruttó" legye;) -
#3014 csak ugye a nettó az nem bruttó :) -
#3013 Hát nem tudom.Nettó 80ezerért már Mo.-i boltokban is meg lehet venni és legalább magyar gari, ami szvsz sokat számít. -
#3012 Nekedis! :-D -
#3011 DÁnke csokker! :-D -
#3010 350 dállá volt, nem euro.
OCCSÓ :-D -
magnum #3009 Ehh, most ilyen fosokat gyártanak:
-
magnum #3008 Tudom, hogy témafüggő, függ a negatívtól és a papírtól is, de úgy általánosságban... -
magnum #3007 FF-ben tudok itthon előhívni képet. Érdemes ff negatívra fotóznom, vagy nincs olyan nagy különbség, és a színes is jó? Mert ezesetben megmaradna a színes kidolgoztatás lehetősége is. -
#3006 Lámer... -
#3005 oszt? semmi különbség -
#3003 maximum
-
#3002 5-7 -
#2998 hama?
azzal sincs gond
-
magnum #2996 Egy első próbálkozás (tudom béna, de egyelőre örülök annak hogy együttműködik a Z1 és a szűrőm):
Az a része érdekel, amikor az infra fotót vegyítik a hagyományossal, de még nem sikerült értékelhatő mixet alkotnom. Érdekes egyébként amit a digitális fotó decemberi számában is írnak, hogy 'végtelen messze lévő' tárgynál nem a végtelen állásban a legélesebb a kép, hanem kicsit közelebb. -
magnum #2995 Jó döntés, mennyi €? -
magnum #2994 hmm -
magnum #2993 http://www.stafftogo.hu/sajat/DiMAGE%20Z1-OM-JP.pdf -
#2992 5 mega körül van
-
#2991 http://www.toti.externet.hu/z1.zip