48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    lol

az kit érdekel? :D

mellesleg egyszerűbb az egészet a "fegyver" elsütéséhez időzíteni
  • James Bond
    Fotozz.hu-n vannak fent képek a témában, de vajon mekkora hangja van egy kártyalapba csapódó lövedéknek?
  • Lateralus
    Jaja !
    A gép sebessége nem is igazán számít, mert a gyors vakuvillanás fogja meg az expót. A trigger meg azért kell, hogy tudja a vaku és a gép, mikor kell akcióba lépni.
  • FREAK
    vagy csak egy kurva gyors vaku, és vak sötétség :)
  • Lateralus
    Bármilyen jó, amit össze lehet hangolni egy hangra érzékeny kioldóval és egy elég gyors vakuval.
  • Sir Quno Jedi
    Áh, csak egy képet kell csinálni, nade azt k_rva jókor !
  • Madmaxx
    másodpercenként több száz kockát lövő. erre van speciális kamera.
  • Punker
    szerintetek milyen kamera kell egy ilyen képhez?

• Cat #2782
    valljuk be ezt nem 128assal használják ;)
  • Lateralus
    Nyilván kacsa ! Ilyen gép nincs is :)

Mondjuk a Nikon D2H is nyomja a 8 képet/mp 40 képig, de ő "csak" 4 megapixelen.
    Véletlenül rajtahagyom az újjam és 5 mp alatt betelik egy 128-as kártya. Kell a fenének ! :)
  • Laalee
    durva mondjuk a raid 1 flash kezelés lenne :D amekkora batárok ezek a gépek simán elférne 2 sd vagy akár 2 cf is egymás mellett
  • Laalee
    kb 30mega 1 mp kattingatás jpeg tömörítve 1.5 millába csak belefért legalább 128mb belső memória :D

egy gyors flash meg 6-7mb/s el ir, microdrive gondolom méggyorsabb nem olyan vészes idő ez :D
  • FREAK
    "Másodpercenként közel hetven megapixel feldolgozására és rögzítésére is alkalmas a Canon új, EOS-1D Mark II jelű digitális tükörreflexes fényképezőgépe"

Naja.... Mondjuk 2 mp-ig, utána kimehetsz kávézni, mire mindet a kártyára írja.......
  • GregSB
    Másodpercenként 8,5 kép?

Tökjó, akkor végre le tudom kapni azt a rohadt éti csigát a házunk mögött. Mindig elfut.
  • FREAK
    "elsősorban a sport- és riportfotósok értékelik majd"

Huh ezt megúsztuk :D
  • Dzsini
    Canon-pályacsúcs
    Klikk: hetven megapixel másodpercenként.

Másodpercenként közel hetven megapixel feldolgozására és rögzítésére is alkalmas a Canon új, EOS-1D Mark II jelű digitális tükörreflexes fényképezőgépe. E kiugróan magas teljesítményt elsősorban a sport- és riportfotósok értékelik majd, hiszen ez a sebesség a gyakorlatban azt jelenti, hogy másodpercenként 8,5 (egyenként 8,2 millió képpontos) felvétel készíthető az új készülékkel ? jelentette be a gyártó. A fényképezőgép várható európai ára 5100 euró. (1.4mill)

(forrás:prohardver.hu)
  • FREAK
    rosszul nem jársz úgy sem, of korsz

azért MÁS slr-rel fotózni :)
  • GregSB
    Ja, lemaradt a #2770 végéről, hogy SZVSZ.

Szóval ÉN ebből a pízből a DSLR-t vennék :)
  • FREAK
    ezzel nem tudok így hirtelen egyetérteni

a kérdés, hogy akarsz-e obikat cserélgetni, mert ha nem, akkor szvsz jobban jársz egy A1-gyel, max veszel rá pár lencsét (funkciókban jobb, mint a 300D)

maga a kereső mondjuk számít, de állítólag az A1 EVF-e elég korrekt darab
  • FREAK
    a sony se :)
  • GregSB
    Egyébként a digigépeknek ez az osztálya (dsc-F828, A1 stb.) soha nem érdekelt igazán. Ha ennyi pénzt kiadok egy gépre, akkor az legyen tükörreflexes...
  • GregSB
    Az nem tükörreflexes :D
  • FREAK
    és az A1? :D
  • GregSB
    Nem rossz, de én ennek az árából inkább egy 300D-t / D70-et vennék...
  • GregSB
    akkor jól emlékeztem ;)
  • GregSB
    LOL
    Itt most a hátlapokról volt szó!
  • FREAK
    mert gépet mindenképpen akarok cserélni idővel(lassan kezdem érezni a 300D "beugró" mivoltát), és akkor már lesznek 10+ mpx-es gépek

igazából nem biztos, hogy szükségem lesz akkora nagyításra, de inkább legyen és ne használjam, mint hogy kéne de nincs...
  • Lateralus
    Minek ?

"4mpx már elég egy A3 nyomtatásra vázeg"
  • FREAK
    akkor még "olcsó" lesz

sztem kihagyom :D

nem sok értelme lenne 6-ről 8-ra lépni ennyi pénzért, majd 10 fölött váltok
  • Lateralus
    Szerintem olyan 1,5 millió körül lesz. Jó gyűjtögetést !
    He-he-he !
  • FREAK
    nem sürgős, még nem jött össze az ára :D
  • Lateralus
    Az 1D markII. már rég "jön" :)
  • Lateralus
    Akkor több nem is kell :)
  • FREAK
    jön az 1D-II! (vagy mi)
  • FREAK
    azé az durva lenne... okos ketyere, de a profi képalkotásra vannak sokkal komolyabb gépek
  • Sir Quno Jedi
    Nos én laikus vagyok e téren, csak a szememre tudok hagyatkozni és nekem így is túlszárnyalja a jelenkori digitális-képalkotásról alkotott elképzelésimet ! :DDD
  • Lateralus
    Nagyon sokrétű gép ez a Sony és az első 8 Mpixeles, de egyvalamitől nem esett hasra a kritika (szinte együntetűen), a képminőségétől.
    Viták azok vannak róla rendesen a különböző fórumokon és hivatalos magyarázkodás is a készítő cégek részéről. Nem nagyon lehet tudni, hogy csak a képérzékelő és a szoftver a ludas, vagy a sokat magasztalt Zeiss optika sem áll a helyzet magaslatán.
    Azért összességében szépnek mondhatóak a képei, de többet vártunk tőle. Szolgáltatásban, kivitelben nagyon jó.
  • Sir Quno Jedi
    esserossz
  • Dave77
    Nagyon jó kis gép ez. Nekem SONY DSC-F717 van.
  • Lateralus
    Igen, itt láttam, ahogy linkelve volt:

www.dvspot.com/reviews/sony/pc330-review/index.shtml