1135
-
#333 Mi az a warez?? -
#332 A régi hangokat úgy értik, hogy a dokinak és Martynak ugyanaz a színész a hangja, jelen esetben Rajhiona Ádám és Rudolf Péter. Te csak az új szinkront hallottad még, az eredetit nem, mert az nem jelent meg DVD-n!!!
Én nem mondtam, hogy a DVD-t most adták ki! Legalább három éve, hogy kijött! Azt berippelte valaki, amit te is megszereztél, és így nem hallhattad az eredeti szinkront! Nincs egyébként új és régi DVD. Csak egy kiadás van, amin ugyebár az új szinkron van meg.
A szinkronizálás nem ilyen egyszerű, mint ahogy te azt gondolod! Bizonyára azt sem tudod, hogy a videokazetta lejátszási sebessége is folyamatosan változik leírhatatlan módon. Azonkívül a TV-n lejátszott filmek közül szinte mind SVHS-ről vagy valamilyen más digitális magnószalagról mennek. Ezeknek a sebessége ugyan állandó, de sosem egyezik meg a DVD-ével. Én egyszer felvettem a Sebhelyek film hangját az HBO-ról és rászinkronizáltam a DVD-ripre. 4 perccel volt hosszabb a DVDrip!!!!!! A VHS kazettáról már nem is beszélek. Meg persze a TV-ből felvett hangokról, amikbe ugye ott a reklám és az általában megeszik 2-3 képkockát! Szóval nem olyan egyszerű a téma, mint ahogyan azt te hiszed! És ott van még az is, hogy sajna a szinkronokban is vannak hibák, amiket mérsékelni lehet, de az nagyon nagy meló.
Hidd el nekem! Már legalább 50 filmet szinkronizáltam le, tehát van egy kis rutinom. Azonkívül hozzátartozik a szakmámhoz is. -
IStexI #331 Na mostmár tejjes a káosz:
Az 5.1-esre és DTS-re újrakevert angol hang mellett a trilógiához új, 5.1-es magyar szinkron is készült - a régi hangokkal
A régi hangokkal!!!2002. december 3.án írták -
IStexI #330 Igazából abban sem vagyok biztos, hogy több kiadás is létezik a dvdkből mivel még 1et sem láttam! De gondolom igen mivel már régóta megvolt a 3 rész dvd rippelt változata. Azt valamiről csak le kellett rippleni, nyilván nem vhs-ről csinálták:) -
IStexI #329 Figy nekem megvolt a 3 rész dvd rippelt változata divxbe. Namost azon szvsz jó volt a szinkron tehát valszeg a régi szinkron volt. Azért nem vagyok benne biztos mert a új, bénát még nem hallottam illetve én idáig csak 1 verzióról tudtam ami meg teccett... Ebből gondoltam, hogy csak az új kiadású trilógia szinkronja szar a régi dvd-k meg a régi szinkronnal vannak, máskülönben, hogyan tudták volna a lerippelni régi szinkronnal? Gondolom rajtad kívül nemsok ember van magyarországon aki fogja magát és ha nem teccik neki a szinkron akkor lerippeli az erdetit...
Azt még mindig nem értem, hogy mért kellett 3 hetet dolgoznod rajta? Elgondolásom szerint mivel a film nem változott (a videoÖ, ugyanakkor szólal meg mindenki tehát az időzítések változatlanok. Emiatt csak rá kell igazítani 1x a régi szinkront, hogy jó helyen kezdődjön és nem kell az egész filben lévő beszédet ráigazítani... de javíts ki ha tévedek! -
#328 Megvan videón... :)
Amúgy ha tudsz warezt... -
#327 Nem kell a régi szinkronos DVD-rip??? -
#326 Ez igy van sajnos.
A TV-k is az eredeti régi szinkronnal nyomják. A DVD-n meg valami debil van. Sírtam is ezerrel. Min1. Marad az angol és felirat. -
#325 Nincs olyan DVD amin az eredeti szinkron van! Ez százszázalék! VHS-en van a régi szinkron!
Ebben ezer százalékig biztos vagyok, mert van egy cimborám (szintén bttf rajongó), aki az egyik legnagyobb tékában dolgozik, és ő is mondta! -
IStexI #324 Igen már tegnap beterjesztettem a dolgot de még semmi... -
IStexI #323 Azt azért tudom mit jelent a szinkronizálás, de még mindig nem értem... Te otthon a szabadidődben összevégtad az eredeti szinkront a dvd trilógia videoanyagával? 1általán erre minek volt szükség?
A régi dvdken a régi szinkron van tehát az már kész, úgy jó ahogy van. 1ébként meg a film nem hinném , hogy megváltozott az új kiadással de akkor meg ráillik 1 az 1ben a régi szinkron. Szal nem értem... -
#322 Semmi gond inkább tegyél fel vmi jó kérdést, relytéjt a filmel kapcsolatban mert az megy neked! -
#321 Oksz! Akkor bocs -
#320 nállam az első kép ezt jelenti >>> #299 ugyanis ez volt az első kép ami bannerként lett berakva és egyenlőre az utolsó is és a moderátoros topicban ez is lett leadva, hogy rakják be IStexI jóvoltából amit ezuton szeretnék mégegyszer megköszönni thanx IStexI! -
#319 Nagyon jó az első kép csak egy a bibi vele! Az nem az időgép hanem "csak" egy DeLorean -
#318 szerintem logora az első kép az a legfajább csak már igen siethetnének az opok a berakással! -
#317 Néhány ötlet a logóra (természetesen nagyobb felbontásban és jobb minőségben vannak meg, csak persze a 20k-s limit):
-
#316 Filmeket szoktam "szinkronizálni". Megszerzem a magyar hangot (jelen esetben a megfelelő magyar hangot) és rávágom (rászinkronizálom) a filmre!
Nem az jelenti a szinkronizálást, hogy valaki lefordítja és felveszi a magyar hangot, hanem az, hogy ráilleszti a filmre!!! -
IStexI #315 Szinkronizáltad? Ezt hogy érted? -
#314 Csak 3 hétig szinkronizáltam újra! De megérte. Nem is bírtam végig nézni az új szinkronnal. Inkább kivártam, amíg elkészítem a régivel :)) -
#313 Tök jó! Amióta a #107-ben elsírtam magam (az volt ugye 2 hónapja), több hozzászólás érkezett, mint a topic történetébenn addig összesen! :))))) -
IStexI #312 Hahh pont ezt írtam:) Megváltoztatták az erdeti fasza kis szinkront? Hát ez gáz... -
IStexI #311 Még szerncse, hogy a szinkron elég jó lett... -
#310 Nekem (amint aláb olvashattad) a DVD rip van meg az eredeti (régi) szinkronnal, mert ugye a DVD-n lévő új szinkron eléggé kula -
IStexI #309 Meg volt a trilógia divxbe de jött a nagy formázás és sajna odaveszett és most itt állok vissza a jövőbe nélkül:) Semmim sincs! Most megint ráizgultam meg nem hagy nyugodni az az elszólás szal a 2őt meg kéne néznem:) -
#308 Ha én is valamit eldöntök, akkor belémcsap a villám nem?? Tiszta sor -
IStexI #307 Bobo! Studio mérnökként gondolom megfordult a kezed alatt pár film... Nincs valami értékes egyedi kiadásod a filmből? Director's cut vagy valmi hasonló? Több jelenet esetleg nagyobb felbontás stb...? -
IStexI #306 Hát nem biztos... -
#305 Azért ez sem semmi. Az eredeti trilógiás borító hátoldalán ez van:
"A jövő- és múltutazások izgalmai után a Doki semmi mást nem szeretne, csak egy kis nyugalmat. Úgy dönt tehát, hogy a modern kor hektikusságától mentes múltba, az 1855-ös vadnyugatra költözik"
Kíváncsi lennék rá, hogy aki ezt írta, az látta-e egyántalán a filmet! -
#304 Tudom én is, hogy nem ez a pontos fordítás, de az eredeti VHS-en így volt.
Amúgy meg nem poszter hanem DVD-borító!!! :) -
IStexI #303 Az első poszteren lévő szöveg azért enm pontosan így van... Igaz elég nehéz lefordítani mert 1 szójáték.
Szó szerinti nyers fordítás: elkésett az iskolából, lekéste a vacsorát, 1 napon pedig 1általán nem a jelenbe találta magát (a múltba magyarul).
Ez talán némileg érzékelteti az erdetit: nem ért időben az iskolába, nem volt időben a vacsoránál, 1 napon pedig egyáltalán volt jelen az idbőben... -
#302 Ezt jó lenne ha megmutatnád a moderátoros forumban és ott megkérnéd őket, hogy rakják be bannernak! Egyébként nagyon faja lett!!! -
#301 Most valami olyat osztok meg veletek, ami elvileg senkinek sincs meg (mert én csináltam és csak egy-két barátnak adtam oda):
Az első
a második
és a harmadik -
#300 300 :DDD -
IStexI #299 Kezdetenk megteszi...
-
#298 És ez annak tudható be, hogy a második részben már nem csak a múltra és a jelnere kell ugymond figyelni hanem már a jövőre is és ennyi esemény szállat nehéz fejben tartani! -
#297 "1ébkétn észrevettétek, hogy a legtöbb kérdést a 2. rész veti fel?"
Mint már azt írtam nekem éppen ezért a kedvencem a 2. rész!
Egyébként ráérsz nyugodtan csak vmi fasza legyen!!! Elvégre ez a topic egyik meghatározó képe lesz! -
IStexI #296 Jah így jobb:)
Motorosok? nem... Ok az biztos, hogy eleve darkos hangulat uralkodik a jővőben onnantól, hogy kiderül nem is lett olyan tökéletes jennifer és márti házassága a jövőben (sötétben érnek oda, baljós jelek, leamortizált hill vally) de nincs kontraszt ahhoz képest amikor visszajön az öreg biff! Na mind1 ez csak kukacoskodás... 1ébkétn észrevettétek, hogy a legtöbb kérdést a 2. rész veti fel?
Tejet kérek! Csokissat! Filmtörténeti jelentőségű megszólalás! Minden alkalommal sírva nevetek, akárhányszor nézem meg!
Végezetül itt 1 kis képecske: 3ds render kép! Megpróbálom elcsaklizni a gyerektől ezt a modellt mármint a deloreant, vagy lesz időm csinálok 1et magam, bár ehhez legalább 2 nap kell:(
-
#295 Nah már át is írták sztem igy fajáb! -
#294 Én még azt szeretném elintézni, hogy a topic címe helyett vmi más legyen mert xboxman ezt is jól el cseszte! (Én ezt javasolnám csak igy egyszerűen >>> Back To The Future Trilogy (persz csak ha benne vagytok)? Mert ha igen akkor én ezt letudom zsírozni!