Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacc
Ahá, hát erre nem is gondoltam 😄 Thanx
Nem.

Suttyo - Troll Rogue 60 Veteran of Cult of the Titans Burning Blade (US)

Térképnézegetõsdi

Fernando-nak egy küldetést kell megcsinálnod. A 2. fejezet elején veszed fel a küldit, de csak a 3. fejezet elején tudod befejezni. Amikor megvagy, akkor Mágusként egy üres rúnakövet kapsz tõle, egyébként egy gyûrût (+5 minden védelemhez, semmire nem jó).

dzsonesz
szeva drake figyuzz picit fernandobol h lehet kizsigerelni a runakövet? mert nekem mindig csak a hülye hajojárol dumált valamit v valami ilyesmi
választ elöre is thx
bye

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

dzsonesz
szeva!
ahogy kigyüsz a várbol a faltörökoson fordulj jobbra , ahogy mész tovább balra látni fogsz 1 szorost és a szoros melett fel tudsz menni a dombra na ott van hosh-pak

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Randal
nem baj. én ma kezdtem neki, de kikaptam egy számomra bonyolult részt azt abbahagytam. talán holnap..

Küldtem neked egy e-mailt az itt megadott címedre, nézd meg...

A magyarítás/végigjátszás oldalán találsz egy (illetve több) részletes térképet. A bányavölgy térképén bejelöltem többek között a falkavezér helyét is (csak akkor van ott, ha Bilgottal is beszéltél).

A régi magyarításnak volt egy ilyen bug-ja, hogy csak egy gyûrût tudtál felvenni, késõbb meg már egyet sem. Szedd le a legújabb magyarítást, elméletileg Hunnenkoenig kijavította ezt a hibát.

Bekészíted az inventory-ban (bal egérgomb, de csak ha van elég max manád, hogy ellõdd a varázslatot), és ekkor megjelenik mellette egy piros szám. Azzal a gombbal tudod elõhívni a varázslatot, és utána ugyanúgy lövöd el, mintha támadnál.

Neki is estem, csak jött egy áramszünet és bebuktam egy csomót, azért nincs kész (mivel felkaptam a vizet, és inkább mást csináltam helyette)

Bospernél akár Sárkányölõ Nyílpuskát is vehetsz az 5. Fejezetben. Ez a játék legjobb számszeríja, úgyhogy érdemes lenne felkeresned Bospert:-)
Egyébként már a 4. fejezetben is van jobb cucca, mint az 55-ös.

Zsoldossal és Mágussal is megkaptam ezt a küldit a 4. fejezetben, és bár varival csak az ötödikben csináltam meg, Zsoldossal már a negyedikben odamentem, és ott voltak az orkok...
Viszont lovaggal elfelejtettem, nem vagy véletlenül lovag?

Bandew
Sajnos nem tudsz segíteni. 😄D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Lacc
Most léptem az 5. fejeztetbe, paladin vagyok és íjász. Eddig azt az 55ös sebzésû nyílpuskát használtam amit még az elsõ fejezetben szedtem fel 😊) De most már kéne egy jobb, de sehol nem találok, csak sokkal rosszabbakat 😞 Tudok segíteni hogy merre van jobb? A dexteritymet felnyomtam 95re, szóval jöhet akármi.
tibor16
Köszi a válaszokat, -de nekem nem megy a 2 gyûrû. Lehet, hogy az elsõ részben még nem engedi??? Nincs még páncélom, csak bõrgúnyám. Egyébbként - meglepetésben volt részem: Egyszercsak amikor a vérlegyeket mentem írtani, -elõtte úgy 20 percre egyedûl hagytam a gépet, - azt írta ki a game - gamecopy error - vagy valami ilyesmit. Utánna újrakezdve helyrejött a dolog. Sztem ilyenkor vmelyik memória megtelhet - gondolom én, mert utánna nem volt probléma.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hali!
Megtudná valaki mondani a ragadozó falkavezér
pontos helyét?(seholsetalálom)
elõre is köszi
mafiahq
király ez a game, meg jó dolog a magyarosítás!

Shaman
Egyébként régebben volt ezzel a viselés dologgal probláma a magyarosítás miatt,bár elvileg ez már megoldódott. Nemtom én nem magyarosítással nyomtam.
2 gyürüt és 1 amulettet kell tudnod viselni egy idöben.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Shaman
jah mégegy ha megnézed az inventoryban a gyürüket lennt kiírja,hogy mire való.
+10 mana,+5 def against fire,stb.

Shaman
No akkor sorban:-))
Ki lehet 2-t jelölni. Nézd meg az inventoryban mire ad a gyürü.találsz sima réz/arany gyürüket,amik semmire sem adnak,ezeket nem is lehet viselni,s eladhatók.A horható gyürüket a páncélok,rúnák környékén keresd az inventoiryban.2-t fel lehet húzni.
Felsövárosba csak akkor engednek be,ha csatlakozál valamelyik mesterhez.Tuti csatlakoztál,esetleg az alkimistához,nem tom.
Van magyarosítása Gothic 1-nek is Randalék csinálják,nem tudom mennyi %-os.a második rész fordításáról Hunnenkoenig tud felvilágosítást adni. (sztem most nyári szünetben mindkét fordítás szünetel).
Hatásos a nyíl. találsz egy jó crossbowt a piramis felé vezetö úton a híd elött bal oldalon keresgélj a fák között. Egyébként ez is benn van a leírásban. 40-es dex kell hozzá és 55-öt sebez.
Warg-okat chapter 1-ben inkább hagyd ki. Majd késöbb megölöd öket.

tibor16
Bocs, mindig eszembe jut egy újjabb kérdés, -a nyíl vagy a szerszámíj nem hatásos a teremtmények ellen? Ügyességbõl 45 vagyok szerszámíjból 20 és nem hatásos a vérlégy, varg stb ellen.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Lenne még egy kérdésem, -egyedül Thorbentõl tanultam meg a zárnyitást, de mindegyik mester küldijét megcsináltam. Beengedtek az õrök a felsõvárosba is, a megcsinálandó küldetésekben mégis benne maradt a Tanítvány Khorinisben. Ez nem akkor tûnik el ha csatlakozok vmelyik céhhez, vagy mindegyik mester tanítványa kell legyek? hogy van ez? vagy lehet hogy jót is tesz, ha mind kitanulom? Most még tápolom magam (9-es szintû vagyok) az univerzális mentéshez. A játék nagyon szuper, tényleg a Gothic 1-nek is van magyarítása. A 2 fordítása hogy halad? Idõnként a magyar végigjátszás nélkül nemnagyon boldogulnék.... Egyébként nagyon köszönöm a válaszokat.

tibor16
Valaki írja, 2 gyûrût lehet egyszerre viselni, -hát nekem csak egyet lehet kijelölni. (van vmi bill kombináció?) Ja, tényleg, az asztrális erõ gyûrûje mire való? Egyébbként ezek idõtlenül örzik erejüket?

Shaman
kulcac=kulcs

Shaman
Kikötöböl beugraaz a vízbe,s elkezdessz északnak úszni. Ahol véget ér a kikötö (van ott egy daru is) ott a partnál lesz egy ajtó.A mögött vannak,de ehhez kell a kulcas Attilától.

Shaman
Háááát elvileg a ládák tartalma nem változik a játék folyamán,magyarul,ha eccer már kifosztottál egyet,akkor az végig üres marad.
Szóval ELVILEG nem kéne hogy eltünjenek a dolgaid.
De biztos ami biztos ments mielött átmész Chapter 2-be,s menj vissza a ládához.Ha benne lesznek akkor okés a dolog.
Egyébként szerintem felesleges ládába pakolni,miután az inventoryd végtelen.....
Tudni kell melyik növényt nem szabad megenni (dragon root,King`s sorrel,Goblin berry,Fire root,K(akármi,nevére nem emléxem)Meadow) asszem ezek kellenek elixír alapanyagnak.

tibor16
Nem találom a tolvajcéhbõl Cassiát és a többieket. A váron belül vagy kívûl vannak?

tibor16
Sziasztok, hmm az elõbb írtál a térképes fickóról. Mivel (eddig legalábbis) soha senki nem zargatott ha a ládájában kotorásztam, ezért kineveztem raktárnak a ládáját, és oda hordom a gyógynövényeket. Így biztos, hogy nem tékozlom el gyógyításra stb. Kérdésem, most még az elsõ rész végefelé vagyok, ez a biztonságosnak tûnõ "raktár nem változik az idõk folyamán?

Shaman
öööö én beúsztam,asszem csak 1 abszolút nem ritka növény van benne,szal nem fontos beúszni.
Egyébként METSD el a gamét s kezdj el a part mellett úszni északnak.
Ússz..ússz..,s eccer csak történni fog valami.Próbáld ki.Sokáigf kell úszni,de megéri.
De elötte feltétlenül mentsd el a játékot.

Shaman
Oda körbe kell menni,hogy bejuss.
Kijössz a városból a déli (ahol elöször bementél) kapun,s bemész jobbra az erdöbe.Lehaladsz délre az erdö végéig,ott a tenger irányába fordulsz,s bejutsz egy völgybe,ami északnak kanyarodik a város felé. Na ott csak végigmászol a völgyön,s a végén ott lesz a banditák barlangja.Magyarán egy szép nagy "U" betüt kell leírnod.(egyébként elég sok más bandita barlang is van)

Shaman
Már úgy automatikusan,hogy beszélsz velük,s megkérded "Heee mid van??":-)))
De mivel állandóan beszélsz velük,ezért ez szinte automatikus.Ráadásul mágusnak asszem még kérnie sem kell,hanem télleg automatikusan adják,mikor dumálsz velük.
Fönökökön érstd: Lee (zsoldos),Lord Andre/Hagen (milícia),Pyrokar (mágus).
Persze ez így nem teljesen igaz,de egy idejig feltétlen.(Mert majd zsoldosként pl kovács csinál,vagy Wolf is egyet,stb.) Érdemes a fenti linken a végigjátszást elolvasni.

Shaman
Páncélok.
Chapter 1-ben elvileg,AMÍG NEM CSATLAKOZOL SENKIHEZ,addig vehetsz 1 parasztruhát Lombard framján,valamint árul egy könnyü bör vértet a fogadós 250 aranyért. (egyébként ez a leírásban nincs benne,de Matteo is árulja).
Ha van lopakodásod ingyen is megszerezheted. (most nem írom le hogyan:-)).
Választás után,automatikusan kapod a fönökeidtöl a páncélokat,általában chapterenként 1-et.

Methylisocloro
Sziasztok,
hogy kell a varázslat scrollokat használni?

Shaman
Venni kell térképet,addig nincs. A kikötöben ül egy ember a háza elött egy padon,töle vehetsz,de egyszerübb ha bemész a házába,s kilopod a ládájából.Senki sem fog rád szólni. Egyébként szintén inventoryban lehet megnézni a térképet action gombbal,illetve alapból be van az "m" betüre konfigolva,de ha már több térképed van (pl Bányavölgy),akkor már nem müködik.

Shaman
Fel tudod hûzni.Egy idöben 2 gyürüt és 1 amulettet viselhetsz. Kinyitod az inventoryt TAB-al,s ott kikeresed a gyürüt,s nyomsz egy action (Gothic 1 irányítással CTRL) gombot,s akkor bepirosodik. A pirosakat viseled mindig. Igaz ez kardra,nyílra,varázslatra,stb.

Shaman
Hülyeség. Elég érdekes ha zárnyitás nélkül nyomtad végig:-))))
EGYSZER kell csak megtanulni a zárnyitást ami 5 LP,s utána ha van álkulcsod bármilyen ládát ki tudsz nyitni (kivéve ami saját kulcsos).
Egyáltalán hogy toltad végig a gamét zárnyitás nélkül???? Érdekes lehetett:-))))

Bandew
Hagyd a ripet! Az egy kalap szar.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

drakeX 7100 üzenetére írtam!
Hát én pedig ezt csináltam! Ott volt a letöltésnél egy csomó miror os izé és én ott a elsõt töltöttem le. Lehet ,hogy az a baj? Pedig még mindig nem mûködik! Mondjuk a winrar-om nem tudta kicsomagolni ugyhogy Total Commanderer behúztam. De sehogyse sikerült.
Randal
nem, nem sürgõs, csak tudni akartam mert mondtad, hogy nekiesel. Csak azt nem mondtad, hogy mégse😊

Üdv Drake
A "Nagyzoló" nevû küldetést a 4. fejezetben nem kaptam meg,csak verekedni tudtam a csávóval.A gyûrûbõl ítélve-amit írsz hogy kell neki-ez csak az 5. fejezetben lesz? Vagy én rontottam el valamit?

Valóban ad egy rúnát Fernando is, csak még nem javítottam ki

Az a legnagyobb baj a 'véletlenszerû fagyás'-okkal, hogy szinte lehetetlen leszûrni, hogy mi az okuk. A külföldi fórumokon is sokat szívnak emiatt, és én is csak ötleteket tudok adni, hogy mi az, ami gázos lehet. De pl. Braveheart-nál egyik ötletem sem jött be:-(

Aszontad nem sürgõs. Vagy mégis?
Szépen lassan csinálgatom, de ha kell, bármikor befejezem másnapra, csak szólj

Üdv nektek!
Nekem is volt sok problémám ezzel a gamával,de tettem egy prószát és feltettem a w98at és azzal "szinte" semmit nem fagy! Valaki itt írta hogy sb live is bekeverhet a dolgokba, na igazat kell adnom mert megfigyeltem, amikor zene váltás van akkor sürübben döglött...szerencse van alaplapi hag kareszem majd kiprószálom. Ja és nekem is szar AMD meg ATi van 😊)drake adott tippet az anisotropic meg az élsimitás levétele is használhat nálam bevált..kösz drake

Igen, ad valamit Halvor is: 3 halacskát, aminek a belsejében van vmi, továbbá onnantól jó áron megveszi a régi ezüsttányérokat, csészéket.
Randal
szegasz! hogyan állsz a fordítással? csak kb-ar kérdem.

Semmit. Na jó, ez nem igaz. Egyrészt a sárkány barlangcsarnokában (ahol szétszórva a tojások is vannak), találsz egy íjat az egyik ládában. Emellett ha magaddal vitted Bennetet, akkor nála tudsz venni íjat (teljesen mindegy, hogy milyen, csak lõfegyver legyen).