Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

randal lecci mond meg honnan lehetne leszedni azt a khorinisterkepet, ahol nemetul br volt jelolve az osszes noveny.
thx

ha patkanyzsirral kinyitom a kaput felveszek vmi boros konyvet za mire jo?

bump

War. War never changes.

Die Nacht des Raben - avagy a 'Holló Éjszakája'.
Igen, jól látod, ez egy kiegészítõ a G2-höz, de még nem jelent meg (németül hónap közepén fog, angolul sztem 2010-ben)...

Suttyo - Troll Rogue 60 Veteran of Cult of the Titans Burning Blade (US)

Az elsõ kérdésedre már volt kimerítõ válasz, adok egyet a másodikra is.
Alkímia: a karakterlapodon van egy olyan képesség, hogy 'Alkímia'. Ez lehet '-', vagy 'igen'; azaz megtanultad már, vagy még nem. Amint BÁRMILYEN varázsital elkészítését megtanulod, ez 'igen'-re vált, onnantól kezdve ismered az alkímiát, és tudsz dohányt keverni, illetve Constantino-tól recepteket tanulni, stb.

Csak kettõvel. De azokkal mindenképp, függetlenül attól, hogy hová csatlakoztál...

én mindig Bospernek dolgoztam eddig mert a hülye már majdnem elbõgte magát hogy máshova akarok menni.

War. War never changes.

BaLeeX
Heeeelp!

Sorry, nem néztem végig a 7000 hozzászólást 😊
Szal a kérdés: ki tud az elején Ügyesség elixír készítést tanítani? A leírásban a boszi van írva a barlangban de Õ nálam Manát és Gyógy-ot tanít.

Másik kérdés: a kovács tanitványa voltam hogyan tudom a kovács melletti füves emberkét rávenni, hogy megtanítson elixíreket csinálni? A leírás szerint ismernem kell az alkímiát. Van olyan külön, hogy alkímia? Ha igen akkor ki tanítja? Én azt hittem csak külön elixírek készítése van.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

"drogosok" Szerintem a swamp camp igen jó volt az 1-ben, csak kár, hogy végül mind3 táborral összetûzésbe kerûlsz...

War. War never changes.

Xardas tornyába CSAK akkor fogsz tudni bemenni, amikor már küldetésed lesz, hogy bejuss.
Chapter 2 röviden:
1. beszélj Lesterrel (aki beküld a templomba), majd menj be Y'berionhoz, õ ad egy küldit, hozd el a fókuszkövet.
2. vedd fel Cor Kalom küldijét a minecrawler-ekkel kapcsolatban
3. a Régi Bányában keresd meg a fogaskereket, és add le Ian-nek, majd szólj 3 templarnak, hogy álljanak a kapuhoz (elõtte beszélj a kapuõrrel a legalsó szinten)
4. Öld meg a minecrawler queen-t, és szedd össze a tojásokat, amiket vigyél el Cor Kalomnak
5. Kalom következõ küldije, hogy hozz vissza egy könyvet, beszélj Talas-szal, aki odavisz, bár, ha mindenkit kinyírtál, akkor valszeg már nálad van a könyv, add le Kalomnak.
6. Menj el a mocsárba, a templom elõtti térre ÉJJEL(!!!), mondjuk aludj éjfélig, és utána.
És ezzel el is kezdõdik a 3. fejezet...

asszem egy teleport runat kell keresned az alsó szinten

War. War never changes.

dzsonesz
szeva megin!
na thx a választ de ugy tünik nem voltam elég érthetö tehát még1 x kérdezem máshogy :G1 be hogy lehet chapter3 ba jutni + hogy tudok bemenni xardas tornyába de ugy h dumálni is tudjak vele ugyanis a toronyba nincs 1db lépcsö se amin fel lehetne menni....
thx
bye

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

de ha leöntenek vízzel nem sebzõdök! Azért egy golem mégiscsak más mint egy élõlény...

War. War never changes.

Na a varázslómat folytatom majd (az 5. fejezet végén vagyok), és kezdtem egy új karaktert, aki paladin lesz... de megint elkezdte a kifagyásokat...már nagyon de nagyon unom

War. War never changes.

Shaman
Mié lenne furcsa??? Mert tüzböl van?
Te mint ember is 75%-ban vízböl vagy,mégis meg tucc fulladni

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Shaman
passz G1 nagyon régen vót,tán igaz sem vót......:-))))

Nem Ignaz adja a tekercset? Miért pont rajta próbálod ki? Én az egyik fogadóban egy nagypofájú fickón próbáltam ki, és mûködött...
A gólemeket sebzik a varázslatok (lehet hogy a gyengébbek nem) de furcsa hogy pl. a tûzgólemet is sebzik a tûzvarázslatok nagy része....

War. War never changes.

A tûzgólemet jégvarázslattal, a jéggólemet tûzvarázslattal, a kõgólemet vmilyen buzogányféle fegyverrel lehet legyõzni csak.

War. War never changes.

dzsonesz
szeva all!
lenne pár kérdésem azokhoz akik g1 el nyomulnak v már végignyomták: na szal chapter2 ben vagyok de nem tudok távábbjutni már letisztitottam az egész térképet beleértve az orkokat is nem tudok már kit leverni ja bocs de xardas tornyánál a firegolemet még nem vertem le mert az sebezhetetlennek tünik, ja és 1 questem van csak minden mást teljesitettem: ez pedig a skeleton mage of the fog tower nevü bélátol felvett könyve elolvasása utánn kaptam.Kérdés az lenne h hogy lehet továbbjutni mert már véresre dumáltam a pofámat mindenkivel, a másik pedig az h hogy lehet annak a görény Xardasnak a tornyába bejutni
helpet elöre is thx!!
bye

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Én chapter 2 elején 14. szinten pucoltam ki a hágót. Kénytelen voltam, mert a kerülõutat nem vettem észre. Egyenként-kettenként elcsaltam és lelövöldöztem õket számszeríjjal. Nem volt annyira nehéz, csak egyszer kellett visszatöltenem, de azért picit mérges lettem, amikor nem sokkal késõbb megtaláltam a rejtekút másik végét...
Shaman
Nincs bocsánat!!!

Mike
bocs mindenkitõl a pocsék hejjesírásért, betükihagyásért, csak kicsit keveset aldutam, (rohadt gothic2 😊))

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

darky
nem zuhansz végtelenbe, viszont jót lehet sétálni a semmiben 😊)
Shaman

Mike
én a múltkor a dexterity lötyi iddogálásába feledkeztem bele, 55-rõl 100-ra 😊

a mocsok csaló fejemet 😊

mondjuk gondolkodtam, hogy visszatöltsem-e, aztán arra jutottam, mivel igazából fel akarom nyomni a mukimat mind számszerij, mind kétkezes kard tekintetében fullra, méghozzá egy játékban, nem árt egy kis LP spórolás

mondjuk gyógyitalt is lehet így inni, keresel egy gyenge ellenfelet, közben huzogatod az üveget
illetve ha a kajára túl gyorsan kattingatsz, van, hogy azt sem eszi meg

Shaman
hehe:-)))
Én mindig is szerettem az ilyen semmiket:-)))

Shaman
Jaja,bár én mágusként be tuttam jutni a kolostorba,Zsoldosként meg nem volt igazán manára szükségem.

Mike
jaja, csalogatással biztosan, csak nem volt kedvem ezzel most veszkõdni, helyette keresgéltem vami magaslati helyet, ahonnan lehet õket lõni (szóval mégiscsak veszõdtem a dologgal) fel is jutottam jó magasra, és megtaláltam a hagygerinven túl a Semmit 😊

ehe, elfelejtettem kioróbálni milyen beesni a texturák mögé a semmibe, valszeg eljuttottam volna az örök zuhanásba, vagyis magába a Nirvánába! 😊
Ilyen téren a postál2 volt jó, amikor beestem a járda alá, és mindenki felettem sétálgatoptt a láthatatlan úttesten

tibor16
Sziasztok, -lehet, hogy le van írva vhol a guidéban, de egy jótanács, -életerõ italt és más huncutságot, közvetlenül a készítõtõl vegyél, már ha elfogyott és kell. Bár milicista vagyok, azért már másodjára beszöktem a kolostorba a tetõn át, a fõbejárattól jobbra a szikláknál a szent kalapácsért, hogy leverhessemm a gólemet. (tényleg egy fia pontot nem kaptam érte, -rendben van ez így?) Szal, ezt azt elcsentem, és a pincében bementem a mágushoz is. Itt 10 aranyért tudtam venni italokat, ami az árúsoknál, már ha van, 35-be kerül.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Shaman
Én azt chapter 3-ban öltem meg öket.
Háát zsoldossal csalogattam,mágussal már volt tömeghentes varázslatom.De vele is csalogatnom kellett.Ki lehet azért öket nyírni

Mike
én csak némi exp-ért pofoztam le õket (csak a convictokat, szóval akinek neve volt, azt nem, meg abban a cellában senkit sem)

Mike
bányavöld bejárata, szóval igazság szerint ugye nem kapu 😊

Shaman
Nem tudom,én nem bántottam öket...... (kis agresszív:-)))
Egyébként chapter 5-ben kiírtottam szinte az egész várudvart sutyiban:-)) mert az egyik kapitányi quest,hogy nyisd ki a kapukat,s engedd be az orkokat a várba,s a harc hevében.....

Shaman
Nem tom melyik kapura gondolsz? A vasrácsosra ami a Bányavölgyi vár kapuja,vagy melyik? ha igen csald el öket a gerendához ahol elrakják a fegyvert,kissé hosszú már akkor körbefutni a várat,de ha nincs más megoldás.....

köszi a segítséget srácok!
Mike
ha a börtönben senyvedõ fegyenceket elverem, van annak vmi negatív hatása? és ha a városban fogva tartottak is?

Mike
vhogy úgy

esetleg beszélj vele, és amikor elkezd anyázni, akkkor varázsold rá

Mike
ti hogy pucoltátok ki a kapunál lévõ orc csapatot?

ugye úgy kell, hogy leverem, és amikor magához tér, rávarázsolom a scrollt?
Mike
Tegnap visszamentem a városba, eladni a cuccokat, felszerelést venni, ilyesmik. Jah meg hát kipucoltam az orkok javát a kapunál (igaz, azt a kisebb tömeget nem tudtam, ami térképváltás után fogadott). Eltapsikáltam 60 LP-t, végre mester vagyok számszeríjból

Shaman
Hmmm menj hozzá közelebb,vagy próbáld ki máson (pl Hanna a fogadóban pl teljesen alkalmas rá.

köszi a segítséget.

a kalapácsot tõlem asszem visszavette az egyik fõmágus, amikor mondtam neki, hogy levertem a gólemet.
van mannám, most nyomtam fel magam az egyik szentélynél négyesével. a varázslat elsül, mert van kísérõefekt, meg minden. A scrollról nyomott varázslat 100%-osan sikerül? mert amit fejbõl nyomok, az nem mindig. (pl a fire arrow néha nem talál)
Shaman
Hmmm ez egy érdekes kérdés. Ugyanis a Bányavölgyi Gólemeket sebzi a mágia,de érdekes módon az elsö térképen lévöket nem. Mondjuk itt csak a piramisnál vannak. Öszintén szólva én semmivel sem tudtam sebezni ezeket,mert elötte már valakinek eladtam a szent kalapácsot (asszem azzal lehetett),de nem is kell öket. Abban a batrlangban lévö gyürüt (játék legjobb gyürüje)felkapod,s elkezdessz rohanni a kijárat felé,simán ki tudsz futni.

Mike
akkor meg meghalt. biztos beteg lett 😊

ha már kardozni sem tutdsz, az elég nagy baj

Shaman
A divine könyvvel te nem tucc semmit kezdeni,majd lesz egy olyan quest,hogy az egyik mágusnak oda kell adni.
Hmmmm Pedig a felejtös tekercsnek müködnie kéne. Azt csekkold le elötte van-e elég manád,mert az is manából megy. Asszem 10 kell hozzá.

nekem is segítsetek plíz! 😊
Shaman
Nem ölted meg véletlenül?:-))
Bár elvileg a játék szempontjából "FÖ" karakterek sebezhetetlenek. Nem tom hogy ö az-e vagy sem.

Hmmm...
Valószínûleg azért nem tudsz ütni, mert a reinstall automatikusan visszaállítja a G1-es irányítást, és ott az ütés egérgomb+elõre.
Más. A sárkányok ott vannak a 2. fejezet elejétõl, akár beszélsz Oric-kal, akár nem. Ha nálad nincsenek ott, akkor jobb, ha már most elgondolkozol azon, hogy van-e mentésed az elõzõ fejezetbõl. Ugyanez a helyzet Oric-kal, bár nélküle végig tudod játszani a játékot, a sárkányok nélkül viszont nem. Mivel korábban említetted, hogy a 2. fejezetben még láttad a gyíkembereket, gyanítom, hogy ott még nem volt gáz.
Viszont már többen is mondták, hogy problémáik voltak a térképváltással, azaz vagy kilépett a játék, vagy eltûntek szörnyek, vagy teljesen üres volt a térkép, stb. Nem tudom, hogy ezt mi okozza, de azt tudom, hogy a német verzióban ez a bug nem volt benne (bár az igaz, hogy ott is kifagyott idõnként a játék térképváltáskor).
Ajánlom mindenkinek, hogy mentsen minden térképváltás elõtt és után külön slotra...

egy kicsit elakadtam. most tartok ott, hogy a felejtõs tekercset kell tesztelnem.

leverem a Ignazot, kifosztom. magához tér, és nem nagyon kedvel. rávarázsolom a scrollt, amit adott, de utána semmi változás. Mit csinálok rosszul?

másik kérdés: Az alkímista árul 400-ért vmi divine akármi nevû könyvet. megvettem, elolvastam, de nem történt semmi. Szóval ez a könyv mire való?

ja és egy utolsó 😊
sebzik a gólemet a varázslatok? mert arra már rájöttem, hogy a nyílvesszõ nem fogja a dögöt. karddal leverni meg nincs türelmem 😊