Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a G1-be nem voltak mellékkvesztek ,v csak itt nem írja?

KÖSSZI

UI.: de télleg 😊

Térképek.
Végigjátszás angolul és magyarul - értelemszerûen a "Gothic 1 magyarul" menüpont alatti végigjátszásra gondolok.
nemtom mivan velem ,ma nem bírok írni...

vki tudna végigjáccást meg térképet adni a gothic 1-hez részhez plíz.

ja má megvan beugrott😊 ...
õ az a soldos ,aki 1 kis házikóba lakik onar fele menet

Buster ki is? és ki õ? :S

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez megy Jannal is a várban, 4.fejezet a sárkánypikkelyekkel. ha jól emlékszem a 4 sárkány után már verésenként 4500xp

Yang: Skandi- senior shao wari

megjegyzem még hogy ez
eljátszható busterrel is ha zsoldos vagy

csak a night of ravenbe hatása sokkal nagyobb 220 érmét adva wasilinek 2200xpt nyersz leütöd éjszaka egyedül van elvexed a régi érmét,leehez rohansz fizetsz 50 aranyat újra odaadod megint rohansz leehez ráadásul a pénzed is nõ igaz lassan

én is hasonlóra gondoltam

Annyira könnyen azért nem használható ki (idõigény miatt macerás), szóval, aki csalni akar, az úgyis a MARVIN módot választja. Leírom inkább ide, úgyis fõleg régi motorosok járnak a topikba.

Onar farmján Wasili gyûjti a régi érméket, melyekért pénzt és XP-t ad. Ezek viszont bekerülnek az inventory-jába, tehát le kell ütni, elvenni, és újra eladni neki. Persze elõször nem újra szóba velünk, tehát Lee-nél ki kell fizetni a büntetést, és alacsonyabb szinteken addig a többi zsoldos tízszer lecsapja a hõsünket. Néha bugnak köszönhetõen még duplázódik is a Wasilinél található érmék száma, ez besegíthet.

De mint mondom, ennek túl sok gyakorlati értelme nincs, kezdõként nem használható, csak a játék mélyebb megismerete során érdemes kitapasztalni, vannak ennél sokkal durvább soft cheatek. Mindenesetre elvben végtelen XP-t lehet vele összehozni.
ah ezt inkább nem írom le,nem akarom elrontani mások játékélményét.G2-ben mire gondolsz pvbe megírhatnád?

A kõgólemnek nagy páncélja van (45 armor), ezért alapból csak minimálisat tudsz sebezni rajta rapierrel (50 damage) is, viszont egy keveset a gyengébb fegyverek is sebeznek rajta, hiába kellene mínuszba mennie a sebzésnek.

Rundstedt17: Én tudok végtelen XP-s trükköt az alap G2-ben is. De mesélj, legalább spoilerben írd le, hogy mit találtál!
a notr-ban óriási hibát találtam,xp-t szerezhetsz csalás nélkül amenyiszer csak akarod és ahányszor...a g2ben nem volt meg ez..

én tudom h ti mit mondtok... ...csak azt nem tom h ti értitek-e amit én mondok...
Mert nem én találtam ki ,saját szememmel láttam ,amikor öltem a kõgólemeket mesterkarddal és csodálkoztam h milyen kevés életük megy le. Erre elkezdtem õket ütögélni 1 bottal (amit goblinok is dobnak) és az is ugyanúgy szedte az életüket. <---és én ebbõl ,amit a saját 3 szememmel (<#vigyor4>) láttam ,következtettem arra amire (nincs kedvem még1x leírni...

De ez már a NotR, szerintem csak az alapot vitte végig (valószínûleg az 50-es rapiert említette). Ott pedig 65 dex kell a mesterkardhoz, ami 65-öt sebez.
Hawk06
<#eljen>

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

Ha utsz, akkor ez számít:
mester párbajkard: 60 dex 120 sebzés +10%1kezes skill (Alap str 10, 1kezes skill 10)
minden utés 120-at sebez + van 20% esélyed arra, h. hozzáadódjon a str bónusz (jelen esetben 10). Ebbol még levonódik az ellen páncélja és így jon ki az aktuális sebzés

ez akkor volt ,mikor a piramisba meg akartam szerezni a gyûrût és volt már ügyesség alapú kardom. 10-es volt az erõm és kb ugyanennyit sebeztem a kõgólemeken a karddal. Mikor kritikusokat ütöttem akkor azt néztem h ha mondjuk PL.:a kardom 50-et sebez és 1 ütésre 1centi megy le az életébõl a lénynek ,akkor ha 10es az erõm és kritikust ütök akkor kb 1,2 centit venne le. De amikor kritikust ütök sokkal nagyobb (ebben az esetben 5x akkora) rész megy le az életébõl ,mint ha simát ütök. Ekkor elkezdtem kicsit gondolkodni és elkezdtem 1 sokkalbénább ,úgyanúgy 1kezes fegyverrel ütögélni és az is ugyanannyit vett le.

Ebbõl következtettem arra h ha ütök akkor az erõmmel ütök és csak a kritikusoknál adódik hozzá a fegyver sebzése

Minden közelharci fegyver annyit sebez, amekkora érték rá van írva. Ehhez jöhet a karakter ereje (ügyességet igénylõ kardoknál is ez számít), ha kritikus a sebzés - ez a fegyveres képzettségõl függ, ha 100%-ra van kifejlesztve, akkor midnen csapás kritikus. Valószínûleg az ellenfél páncélzata miatt nem sikerült benne nagyobb kárt tenned.

Azt mondjuk nem értem, hogy honnan tudod, hogy pontosan mennyit sebeztél? Ha tisztában vagy a pontos képletekkel, és az ellenfél életerjével, akkor a többi sem lenne újdonság számodra.
ja mégvmi:
még a 3. részbe se derül ki h mi a fószer neve?

helló mindenkinek!<#integet2><#integet2>
én már kivittem a gothic 2-t 1x harcossal. Pont most pár hónapja. De lehet h most újra felrakom és megpr. végigvinni nyilassal v mágussal...

Vki kérdezte a kombókat ,már rég jáccottam ,de én így csináltam (bocsi ha már leírta vki ,de elkezdtem ezt az oldalt a végétõl olvasgatni azt meguntam és inkább írni kezdtem <#vigyor4>) :

-Állatok ellen az a legjobb ,ha balra jobbra ütögélsz minél gyorsabban (ha gyorsabban ütögélsz ,mint ahogy a fószer a kezét lendíti akkor nem üt)
-Emberek ellen (ha jól emlékszem) védés védés és elõre (és talán még1x elõre)
-Orkok ellen meg kell hátrálni (elkezd nekifutásból támadni) és amikor már lendíti a fegyverét akkor 1et elõre (v oldalra ,nem emlékszem 😞)
-Trollok ellen körbe körbe futkározás ,néha megállás és balra jobbra ütögélés azt újra futás

ha ezt használjátok akkor csak a reflexeitek és a kitartásotok kérdése h meg tuggyátok-e ölni a lényt

tom h sokat írok ,de ezt mindenképpen meg kell kérdeznem!:
van 2 kard is kifejezetten nyilasoknak (a simába).Állítólag tökjó nekik mer 50-et sebez. Én viszont kipróbáltam és csak 10-et sebeztem vele 😞
Szerintem ez azért volt ,mer mindig akkorát ütsz amekkora az erõd (nyilasnál 10) és csak akkor számít a fegyvered sebzése ,ha nagy az erõd (annyi % esélyed van rá amennyi az erõd). Viszont az egyik leírásban pont fordítva írta. Most akkor hogy van? :S

Yosimicu
Persze minden izzasztóbb ellenfélnél nyomtam. Csak forgodódnak nemtudják melyiket is üssék.

\"Ittvan az ideje hogy bennem bízz, mint a GANJABAN amit te szívsz\" (CopyCon)

A játék lényege az hogy te játszol vele, tulajdonképpen mit is akarsz?
Sziasztok.nincs véletlenül valakinek egy jó mentése a gothic 2-höz.megköszönném
Fejbõl nem igazán emlékszem rá, de itt szinte minden tudnivaló le van írva.

A harmadik fejezetben a seekerek ellen Ice Lance, illetve Ice Block + idézés ajánlott, ez utóbbi fõleg akkor, ha többen vannak. Könnyû kitérni a mágiájuk elõl, persze ha bevetik Fire Stormot, akkor a hõsünknek harangoztak 😊
A seeker ellen a mágus nagyon gyenge.Valami amivel esélyem van?

Hol lehet?😄.Nem igaz ezzel a varázslóval kitolás,hol van az egyik priest ring?SEHOL NEM TALÁLOM!bezzeg a harcos set már ezer éve meg van..

Tényleg jók, én csak azért nem írtam, mert lehet találni ilyen rúnát (igaz, addigra már nagy jelentõsége nincsen), így nem költök rá soha.
troll ellen már próbáltad?

Yosimicu
Nekem a goblincsontváz idézése a favorit. A kis dögök mindent szétkapnak. Gyengének hangzik de mindenkinek ajánlom megidéztek 8-9 et és a gólemeket pillára szétkapják sõt még a sárkányokat is néha ha 1-2 elpuszlad utánnaidézel és így 1 ütés nélkül minent elpusztítassz. Jah és vicces is ahogy lerohanják az áldozatot.

Kb én is így képzeltem habár nem gondoltam hogy az ice lance ilyen hatásos😊

Sztem a tömeghalál a legjobb varázslat. A játék vége felé csak beálltam a kocsma közepáre és eldobtam egy ilyet 😄 Az nagyon jó szórakozás volt.

Hawk06
Az Ice Block-ot(3rd Circle),Wave Of Ice-t(5th Circle) és a Destroy Undead(4th Circle) runákat mindenképp ajánlom meg még ajánlom a következõket:
-Wind Fist(2nd Circle)
-Fire Ball(2nd Circle)
-Sleep(2nd Circle)
-Fear (3rd Circle)ezt találsz ha jól emlékszem
-Storm (3rd Circle)
-Large FireBall(4th Circle)
Az utobbi nekem nagyon hasznos volt a jég Gólemek ellen és a jégsárkány ellen.Ha jól emlékszem fel lehet töltetni,ha maxra feltölteted egy jég gólem életének 90%-át leszedi,akkor az elindul feléd de amire hozzád érne te Fireballal simán kinyírod,ha mardt elég varázserõd.
Az elsõ kör varázslatai szinte semmit se érnek de azért meg szoktam mindig tanulni hármat közülük:
-Fire Arrow
-Heal Light Wounds
-Light(ha már mágus vagyok akkor nem használok fáklyát)

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

Hawk06
Én is Ice Lance-el pusztitottam az addon world-öt,meg a seekereket,a Lighning a kedvencem azzal kinyirtam a régi tábort körülvevõ összes orkot + 2némi Fire Rain tekercs is segített😊
Az Army of Darkness a legjobb és a Cry Of Death<#hehe>

I. Circle: Light - bár el lehet lenni tekercsken is, én a Fire Arrow mellett mindig megtanulom ezt is
II. Circle: Ice Lance - az addonban egyszerûen kihagyhatatlan, én ezzel pusztítottam végig Jharkendart
III. Circle: Ice Block, Create Skeleton
IV. Circle: Lightning(, Water Fist, Destroy Undead)
V. Circle: Summon Demon, Heal Heavy Wounds(, Ice Wave)
VI. Circle: Holy Missile, Wave of Death(, Army of Darkness, Fire Rain)

Mondjuk gyógyító varázslat korábban sem árt, de én a legerõsebbre szoktam hajtani (lehet is találni hozzá rúnát, csak nekem eléggé sokára sikerült), illetve arra, hogy a hatodik kör teljes legyen. A vízmágusok összes varázslatát nem ismerem behatóbban, de örültem, hogy volt manám a többire, a Storm például nem rossz, de nagyon drága. Úgy rémlik, hogy a Water Fist csak elkábítja az embereket, nem öl azonnal, ezért tettem fel a listára, de a Lighningot semmiképpen nem váltja ki. Ha nem riadsz vissza egy kis sötét mágiától, akkor érdemes próbálkozni Beliar varázslataival is, némelyik egész jó. A távolból való tömegbe hatás miatt nem rossz végülis a Small és Large Firestorm sem.

Olyan varázslatokat direkt nem ajánlottam, melyhez lehet úgyis lehet találni rúnát. Ezeket már csak elvbõl sem tanulom meg.
Milyen varázslatokat érdemes tanulni körönként?1szint tiszta elég a fire arrow,2 körben a fireball esetleg más?3-6körbe melyiket érdemes tanulni?

Köszi a segítséget akkor mégsem törlöm a mágust😄.

1. Beliar oltároknál lehet belõle rúnát csinálni. Egy darabig valóban kissé nehéz mágussal a NotR, de fokozatosan erõsödik a többiekhez képest, a végjátékban pedig nincsen nála erõsebb.

2. Minden közelharci fegyvernél számít az erõ, azoknál is, melyek forgatása ügyességet igényel. Az erõ értékünk kritikus sebzés esetén egy az egyben hozzáadódik a sebzéshez. A kritikus sebzés esélyét pedig a fegyveres képzettségünk százalékos értéke határotta meg. A miheztartás végett: íjaknál, számszeríjaknál minden támadás kritikus (íjnál az ügyesség értéke adódik hozzá minden alkalommal a sebzéshez, szerintem a számszeríjnál is, de erre nem esküdnék meg), ott a fegyveres képzettség a pontosságot befolyásolja.

3. Tudtommal a Beliar's Claw pedig attól függõen válik egykezes vagy kétkezes fegyverré, hogy melyik képességünk a magasabb.
Még egy kérdés:beliar karmához számít a fegyveres képzettség vagy sem?A kétkezes kardoknál számít legalább egy kicsit az erõ?Azt tudom hogy az egy kezeshez igen

Kipróbáltam mágussal is és nevetséges amikor megölöm ravent csak beliar karmát kapom,pedig mágusként nem látom sok hasznát.Miért nem rúnát kaptam?Jah és tényleg szörnyû gyenge kari a harcossal vagy íjásszal 1000szer könnyebb volt

Yosimicu
Oyan verzsönöm van ami ugyan angol feliratokat ír de németül vakerál. Annyira nem gáz csak kicsit idegelõ és zavaró+ már egy jópár éve gothic--ozok és hozzászoktam az npc-k hangjához<#idiota>

Egyenlõre nincs magyarírása, az MP-n mikor szóba került hajlandóság mutatkozott azért rá, tehát hogy "nem lesz" az kissé erõs.

Az utolsó mondatot nem értem, pontosabban azt mondod hogy neked valamilyen nem angol verziód van, ez esetben nem értem miért azt szerezted be, az angol hozzáférhetõ. Mielõtt megkérdeznéd hol, pl tescoban.
nem lesz magyarosítása.

Yosimicu
Nem tudtok valamit a kieg magyaritásáról? Van-e? Készül-e? Ha egyik sem akkor van-e olyan angolosítás ami a szinkront is angolosítja nem csak a feliratokat. elõrre is THX

Találtam egy jó kis bugot xDD
Kovácsoltam 14 Fine Swordot, és egyet a kezembe vettem, majd eladtam. Nézem az invertorym; hát két fine swordom van és nincs kard az övemen... berakok egyet a kezembe, a másikat meg eladom. Megint megnézem, erre megint két fine swordom van xDD A végtelenségig lehet eladni 😊

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

Hali!

Tegnap eszembe jutott a Gothic 2, es a way to the monastery zeneje (ami a kis oltar-kapolnatol a monastery hidig szol), es le akartam szedni a netrol, de 2 ora alatt sem jartam sikerrel. Vki esetleg fel tudna tolteni ha megvan mp3 formatumban, es dobni egy privit a linkkel?

Aion: Sanca - Spatalos Ranger Lineage 2: Aimful - Hero of November, March, August - lvl 79 Moonlight Sentinel / lvl 76 Mystic Muse @ [Teon]

Az adonban lett nagyobb sebzése az orkmészárlónak és tobb fegyvernek.
Ha zsoldos lettél akkor használj inkább 2kezes kardokat :o) ero ami belefér, én kb 100-124ig tanulnám, de ez le van írva mennyi kell, h. a legjobb fegyvert is használni tudd a játék végére.
Voltam már paladin 56 szint, 206 dex 1 sárkány 5-6 lovés, orkok 2, orkvezér 3. Van tobb NPC amit fejezetenként meg lehet lopni. a legmagasabb dex ha jól emlékszem 115 Fiskhez kell, hogy elemeld a pénzét.

itt sok érdekeset találhatsz: http://mondgesaenge.de/G2ADB/

1. Általában a karakterem nem íjászkodni szokott, csak az elején használom egy kis rásegítésre. Közelrõl úgyis talál nyíl, sebzés viszont csak a dexterity-bõl ered, ráadásul ez utóbbi képesség másra is jó. De ez csak a saját magam által használt módszer, ettõl temrészetesen el lehet térni.

2. Ki lehet fosztani Onar házát, de csak ügyesen. Egy ilyen mûvelet után gyorsan el ekll szaladni Lee-hez, és kifizetni a büntetést. Megölni mindenkit nem túl jó ötlet, eleve vannak, akik sérthetetlenek, de a játék elején nem is túl könnyû, és így küldetések is buknak. Mellesleg zsoldosként úgy rémlikk a legtöbb a ládához van hozzáférésünk, nem figyelik minden lépésünket.

3. A fegyverek sebzése és erõigényük is eltér az addonnal. Nyilván némileg más képességekre is lehet tervezni, a megváltozott fejlõdési rendszernek köszönhetõen. Ugyanakkor ez nem olyan RPG, ahol elõre ki kell sakkozni több szinttel elõre a pontok elosztását, én is szaladgáltam 100 feletti tartalékkal is, ne is azért mert, nem döntöttem, csak olyan szép volt egyben 😊 Ha banditákkal vagy Alrikkal elbírsz ezen a szinten az bõven elég, shadowbeast, ork vagy warg ellen még ilyenkor úgysincs esély kiállni.