Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz a választ, meg általánosan, hogy ilyen segítõkész vagy velem.
1.) Bár ebben a mondatban még mindig nem látom a logikát:
"(mondjuk ez nálam a dexterity megerõsítését jelenti az elsõ fejezetben, s nem annyira a bow skillt)"
Mondjuk felttelezzünk 30% Bow-ot az elején és 50Dexterity-t. Bár a sebzés nagy, mégis csak 30% a találat...
2.)Mégegyszer: "És olyasmit lehet csinálni, hogy pl. Onar házában a ládát ki akarom nyitni, de megtámadnak" ... ..."és én leütök mmindenkit meg õket is kirabolom az összes ládával együtt?"

És még egy nagy kérdés:<#idiota> Megfigyeltem, hogy a http://beam.to/gothic2.hu -n írt dolgok (gondolom a kieg. miatt) sokban eltérnek (pl. orkmészárlónak 65str 65sebzést írnak, én meg elmentem érte és 135-135). Ez azt jelenti, hogy az elsõ fejezethez ajánlott célok (65str elérése --> orkmészárló használata, 30% one-handed) is megváltoznak. Kb. mennyi str, one-handed %, és milyen megtanult skill javallot?

Karakterem most:
Lvl 9 Mercenary
Str 44
Dex 21
One-handed 30%, Bow 15%, többi alap
Take trophies, forge weapons, pick locks megtanulva
10 Learning pts. (még nem döntöttem <#idiota>)

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

Akár azonnal. Attól függ, hogy milyen munkafázisban szólítod meg. Ami van a kezében, abból van megvehetõ is.

Dexterity a következõkhöz kell (NotR): bow-hoz kritikus sebzésként adódik, ritkábban törik a lockpick (ebben nem vagyok biztos, de egyébként sem annyira lényeges), zsebtolvajlásnál (pickpocket) meghatározó képesség, néhány közelharci fegyver (sword, rapier, master sword, betty) használatához szükséges, de a kritikus sebzést ezeknél is az erõ befolyásolja. Ezek mellett a 90-es érték elérésével megkapjuk az akrobatikát, így lehet szép nagyokat ugrálni. Semmi máshoz nem szükséges a kezdõ értéknél magasabb dexterity.
"(mondjuk ez nálam a dexterity megerõsítését jelenti az elsõ fejezetben, s nem annyira a bow skillt)"

Kell dexterity, ha harcos vagyok, és nem íjászkodom?

Hány nap kell, hogy visszatöltse? Mert (ha minden igaz) két napot vártam.. És olyasmit lehet csinálni, hogy pl. Onar házában a ládát ki akarom nyitni, de megtámadnak és én leütök mmindenkit meg õket is kirabolom az összes ládával együtt?

Van, kettõ is. Bár kissé már soft cheat szaga van, de miután egy bug eltüntette az összes lóvémát, én is használtam. Igaz, csak az egyik végigjátszásomnál.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bennet (Onar farmján a kovács)
Huno (vele majd Jharkendarban lehet találkozni
Van vanalhol olyan hely ahol visszatöltõdik a raw steel? (pl. NPC)

A második fejezetben új helyszínre juthatsz el ami bõségesen el van látva szörnyekkel

Mivel kárpótol? O.o

Elöször csináld meg a küldetéseket,Lares sokat segít a fejlõdésben mert vagy 2 küldiben is elkisér és azokat a szörnyeket amit megöl megkapod az xp-t.Van bõven szörny,igaz kevesebb mint a g2 ben,de az addon kárpótol jarkhedal

Hogy fejlõdjek annyira... Nincs is annyi szörny.. Vagy ha van, nem marad késõbbre?!

2 lehetõség is van constantinon kivül vagy sagitánal vagy a kikötõben tanulsz alkilmiát egy öreg alkalmistánál(nem jut exembe hogy hívják)

Én a mostani újra játszásban 16 os szintû karektert tudtam összehozni az elsõ fejezet végére.Az a max,sokat is idegeskedtem még öxejött...

De ez nagyon nagy szivatás az Lp-kkel... Kb. 40-es szintû a karakter a játék végére(?), és, ha most 6-os vagyok, kiszámoltam, még 7 szintet kell lépnem a 65 str-hez (ráadásul van egy +5 str övem meg egy +3 str gyûrûm, és két innos +1 str áldásom).
És akkor még mindig csak 30% One-Handed, mana 15, és semmi plusz; se zárnyitás, se kovácsolás, se alkímia(fõleg mert azt se tudom, hogy tanuljak alkímiát, ha nem Constantino tanítványa vagyok..). Tehát egy jó karakterhez elsõ fejezetben el kéne árni a 15-16 körüli szintet? Na ne...

Még valami kérdés?😊

Ok, kösz!

Be kell jutnod a felsõvárosba és átadni Lord Haegennek a jelentést akkor kezdõdik a 2 fejezet.

Pff most elment a kedvem a str fejlesztésétõl... A végigjétszás azt írja, hogy legyen 65 a str az elsõ fejezet végére. Hát ehhez kell nyomni rendesen.
A kombóknál a kard kombókra gondoltam, pl: jobb-elõre-bal, de nem nagyon értek még hozzá.
És még valami: mitõl kezdõdik el a második fejezet? Mit kell tennem?

Semmit, ha egy képességed eléri a 30-as határt, akkor nehezebb fejleszteni. (Ez az addon egyik újítása, az alapjátékban nem így volt.) Némileg ki lehet játszani ezt azzal, hogyha 29-ig felfejlesztesz egy adott képességet, és akkor adsz hozzá még utoljára 5 pontot.

A különbözõ nõvényeket, elixíreket, kõtáblákat, melyek permanens jelleggel növelik a képességeket, csak a játék végefelé érdemes elhasználni, amikor már tényleg sok pontot kellene fejlõdésre költeni. Mert a helyzet bizony rosszabodni fog, ha egy tulajdonságod eléri a 120 pontot, akkor már 5 TP kell egyetlen pontnyi fejlesztéshez. Lásd a táblázatot a bannerben szereplõ linken, a Die Nacht des Raben menüpont alatt.

"amúgy szerintetek mik a legjobb kombók?"

Nem tudom, hogy ezalatt mit értesz pontosan. Talán a különbözõ skillekre gondolhatsz. Úgy vélem íjászat bármilyen karakterrel hasznos lehet az elején (mondjuk ez nálam a dexterity megerõsítését jelenti az elsõ fejezetben, s nem annyira a bow skillt), az alkímia és a zárnyitás egyenesen kötelezõ, illetve én valamilyen szinten vadászni tudok mindig, a többi már jóval inkább céh- és játékosfüggõ. A zsebtolvajlás sem rossz, jár érte XP is, de én nem szoktam minden karakterrel felvenni, egyrészt nem mindig fér eble a szerepbe, másrészt dexterity is kell hozzá.
5 str 10LP? mit kéne tennem, hogy újra 5 legyen? 😞
amúgy szerintetek mik a legjobb kombók?

Emlékeim szerint, ha már más mester tanítványa lettél, akkor nem is lehet.
Hát végül a kocsmában vettem meg.
Összegyûjtöttem minden növényt Constantinonak, de nem tudom befejezni a küldetést...

bemászik a háztetõn keresztûl, aztán ha megvan a páncél, nyugodtan kisétálhat

Természetesen lehet hordani késõbb is, de sok értelme már nem lesz. Akkor a leather armor a javallott egyelõre. Az említett kereskedõknél meg tudod venni, de lehet találni is (hogy hol és hogyan, azt spoilerbe rakom, hátha magad akarsz rátalálni).

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Khorinisban a déli kapunál van egy õr, aki néhány ládát õriz, az egyikben van a páncél. A ládához való hozzáféréshez azonban ki kell cselezni az õrt - például altatással, a megverés + Oblivion sem rossz trükk, csak negyedik szinten aligha megy, de állítólag a háztetõrõl is be lehet settenkedni, ha tudsz lopakodni.

elsõ fejezetbrn vagyok csak, level 4, addon.
de ha beállok egy csapathoz, akkor már nem hordhatom?

Ez attól függ, hogy hol tartasz, alapjátékról vagy addonról van szó. Ha beállsz valamelyik frakcióhoz, akkor úgyis kapsz tõlük jó páncélt. Egyébként az elején Lobarttól lehet ruhát szerezni vagy leather armort (Matteo, Orlan, addonban lehet találni is), ez utóbbi az erõsebb.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek milyen armort vegyek (és hol, kitõl), mert még mindig az alap van rajtam.

Randal
Próbáld meg a Gothic.in-ben átírni a subtitles=0 részt subtitles=1-re. A G1-nél is ez szokott lenni a problem.

Imisz
=( kár. nincs itt valaki más aki tudna segíteni?

*olvastam
Sajnos nem tudok segíteni, nem próbáltam sosem a magyarítást, csak a FAQ-t olvasta.
Imisz
a válaszok magyarul vannak, a kiírások magyarul vannak, de a párbeszéd, amit nekem mondanak a karakterek, az angol maradt <#miaz>

Nekem nem tetszett. Néhol szép, néhol meg nem illik. Összességében nem illik a játék hangulatába.
Ilyesmit használtok?
http://newspics.rpgdot.com/rwdownload/index.php?url=&dlid=18

Imisz
igen

Ugye biztos, hogy a játék könyvtárába telepítetted a magyarítást?
Imisz
Ja, és 1.31-es verzió

Imisz
Helló!<#integet2> Én ide még nem írtam...
Az a gond, hogy már régebben is játszottam a Gothic 2- vel, és a magyarosítás jól ment.
Most az a gond, hogy amit az emberek mondanak, azt Angolul írja ki <#boxer>.
Ezt hogy kell megcsinálni hogy az is Magyar legyen? Mert nekem régen olyan volt.
Elõre is kösz! Bye!<#wave>

bocs, ne válaszolj 😄

http://beam.to/gothic2.hu --> itt azt írja: az angol 1.32-es gold editionhöz tegyem fel azt. ezakkor most mi?

Ezer köszönet a gyors válaszért!

A Gold már a végsõ verzió, mint ahogy az alap angolnak sincsen szüksége patchre. A kiegészítõhöz nincsen magyarítás. Szerintem jobb vele játszani, de sokkal nehezebb, mint az alapjáték, szóval ez attól is függ, hogy mennyire szereted a kihívást, mennyi RPG-vel játszottál eddig. A kiegészítõ valóban megváltoztatja a játékot, beépül abba, így csak új játék kezdése esetében választható, menetközben nem lehet már felpakolni.
Ja és a gold-hoz van magyarítás, esetleg patch? (bocs ha van rá válasz, de 20k kommentet nem igazán akarnék visszanézni)

Sziasztok! Úgy tudom, a kieg kissé változtat a játékon. Mit javasoltok, anélkül vagy vele toljam?

Mr_no_NaMe
Gothic volt, Gothic van és Gothic lesz is mindörökké 😊
tibor16
sziasztok,
látom a topik nincs elfeledve - vagyis van aki játszik a Gothic 2 -vel, - hiába, ami jó - az jó 😊
csak beköszöntemm 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Lehet hogy a Vistaban van a hiba, ha jól emlékszem anno az XP sp 2vel is volt ilyen gond.

Gothic 2 vel van egy olyan problémám hogy amikor el akrom idítani azt írja ki hogy vmi probléma van, kapcsoljam ki a tüzfalam az anti trójám vagy a debuggerem. de nekem minden ki van kapcsolva de így is ugyan ezt írja ki. Op rendszerem vista ja és a gothic 2 eredetin van meg köszi
Akkor lehet hogy a Minibalanc-mod miatt van így

Yang: Skandi- senior shao wari

Gondolom a bûnök anyagilag való törlesztése nem elég. Mindenesetre ez tetszik, következõ végigjátszásnál ki is próbálom.

"Bezeg 3 nyilvsszo és orokre elfelejtett mindent"

Nálam õ eddig teljesen sebezhetetlen votl a NotR-ben és az alapjátékban is.
Sokadik végigjátszásra is meg tud lepni a játék. Paladin vagyok, tagja a vízibarátoknak is :o). Az 5.fejezetben vagyok. Mivel meghagytam a Beliár karma nevu fegyvert (pedig nem is használom nyilasként), úgy gondoltam hagyom h. megszáljon és kiirtok mindenkit mind a 3 térképen. Pár emberélet után jott a meglepi. Vatras elkezdett szemrehányóan viselkedni, majd megigértette velem tobbé nem leszek gonosz. De voltam. Most meg fogta magát és otthagyott, pedig már megigérte valam jon a szigetre. Nektek volt ilyen? Hogyan lehet ezt a problémát megoldani?
Próbáltam felejtést varázsolni rá, de nem hatott. Bezeg 3 nyilvsszo és orokre elfelejtett mindent<#eplus2>

Yang: Skandi- senior shao wari