6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    Deák tér
  • CattiBrie
    Azt nem tudja valaki, hogy mi van a Deák téren oda középre, olyan furcsa betűkkel a falra írva? :)
  • CattiBrie
    Pár hete utaztam egy tömeges (mámint sokan voltak rajta) belvárosi buszon, amikor az öregúr megnyomta a fenti (neki valahol szemmagasságban levő) vészjelző gombot.

Bussofőr: (miaf@szvan hangsúllya) - Van valami baj?
    Öreg: - Nem, nincs.
    Újra elindult a busz, pár másodperc múlva, emberünk újra "jelez".
    Bussofőr: (emelt hangon) - Minek nyomkodja, ha nincs baj?
    Öreg: (igazából nem válszolt csak kérdőn nem értését fejezte ki)
    Ezután a barátom mutatta meg az öregnek, hogy ez itt a leszállásjelző gomb...

Még ha naponta előforul is, még ha valóban oda is van írva, akkor sem érzem, hogy a bussofőr korrektül járt volna el. Kicist több kedvességgel, azt mondom oké.
  • BenceYCE
    Nálunk a 412-eseket havonta 1x, max 2x mossák ki. Nap végén szokták a szemmel látható szemetet kitakarítani. (újságpapír, taknyoszsepi, stb.) A kimosás viszont a mosható felületeket éri, a kárpitokat kötve hiszem. Hiszen ha azt összevizezik akkor másnap hajnalra kizárt dolog, hogy kiszárad. Márpedig nem véletlen hozták ki azt a belső szabályzatot, hogy a délutános a busz leadásakor köteles bezárni a tetőszellőzőket és az ablakokat, mivel ha esik az eső akkor beázik és vizes üléssel nem mehet szolgálatba a busz. Szóval a nálunk amúgy is rettentően kevés 412-eseken tuti nem mossák ki az üléseket! A borzasztó az, hogy ha a busznak nincs u.n. gazdája aki rendbe tartja akkor a vezető ülés mellett és mögött felgyülemlik a csikk és a hamu. Mivel senki nem fogja más után takarítani a szart. Nekem van a nevemen busz. Takarítom is, de akad bőven délutános kolega aki nagyívben szarik arra, hogy valakinek fáradtságos munka elfogadható munkakörülményeket teremteni a fülkében. Szóval ahogy Nagy Feró mondaná: "Azért szar ez az egész világ, mert Ti emberek szarok vagytok...". Amíg pl egy tini kiciköcög v egy tini hülepica szarik arra, hogy mennyi nyűgöt jelent ha leszedi a vészjelzőről a matricát addig nem ragasztanak fel újat. Nekem kell kunyerálni a fényezőktől akiknek persze nincs mert a cég nem vesz ha "nincs értelme". Külső ajtónyitóhoz is jár matrica én azokat is összekuncsorogtam mivel megúntam az örökös várakozást amíg a kedves utas kizongorázza magát a középső ajtón. Ebbe a szerencsétlenségbe bele tartozik az is, hogy a mozgáskorlátozottak felszállásjelző gombján (aminek semmi értelme) már nincs meg a lemez ami takarná és megkülönböztetné az ajtónyitó gombtól. Tehát előszeretettel nyomják ezt. A másik csoport amelyik hozzászokott a 200-as szériához és nem képes felfogni, hogy az utóbbi évtizedekben olyan buszok gördültek le szalagról ameiken már gyerekméreten van a leszállásjelző és a külső ajtónyitó. Hát ezek kintről vésznyitóval nyitják az összes ajtót. Miután feltettem ajtónként 3db (!!!) 20 centis zöld nyilat fehér alapon melyek a megfelelő gomb felé mutatnak még mindig akad sajnos analfabéta ember mert egyik nyílba beleírt AJTÓNYITÓGOMB feliratot sem képes elolvasni. Sikertelenségét persze hamar megoldja mert biztos akad másik nyitott ajtó. Vagy nem... De ott már kevesebb a zavaró tényező.
  • CattiBrie
    Tegnap reggel hajnalban (7h) jöttem haza..

Villamosoztam át a Szabadság hídon. Olyan szép volt a város. Sütött a nap, tök tiszta volt az idő. :)
  • CattiBrie
    hát.. :)

szerintem nem látszik
    szerintem 100%, hogy nem naponta takarítanak (de nem tom, szvsz min hetente)
  • Mike
    nem estem neked, csak elismertem a jogodat masok szaraba ulesehez :))))))
  • szando
    azért nem kell mindjárt nekem esni :) azért ha szar van az ülésen azt látod nem? :P
    Ha pár napja szartak oda az már más tészta szerintem.. főleg hogy azt legkésőbb este le is takarítják elvileg..
  • BenceYCE
    Látom akad pro és kontra is. Én csak egyet szeretnék leszögezni. Azt a csöves tetüfészket mocskosul nem érdekli, hogy holnap talán a Te nejed és a kislányod ül le és fogja meg akarva akaratlanul az ülést. Téged annál inkább...
  • Mike
    akkor ulj bele masok szaraba, ha neked ez oromet okoz, engem gondolod zavar?
  • szando
    Catti és Mike:
    Az hogy mi az undorító, az relatív. Én nem nagyon tudok undorodni az ilyen dolgoktól, sőt úgy vagyok vele hogy kevés baktériummal, vírussal való érintkezés (kapaszkodás pl) nagyon jó hatással van az ellenállóképességre. Egy szó mint száz ha nem tudom biztosan hogy valaki ideszart már ahol ülök akkor nem parázok fölöslegesen rajta. Az persze megint más hogyha látom/érzem az undorító dolgot (mint a büdös ember pl.), viszont általában elszámolom magamban, hogy ez nem is annyira vészes és akkor jól van :) próbálok toleráns lenni :)

Egyszóval miért ne ülnék le?
  • Mike at home
    nem

sima fehér ing volt rajta
    meg fehér kesztyü
  • CattiBrie
    de fickó honnan jött?

metrórendőr volt?
  • Mike at home
    egyébként én szemtanuja voltam egy ilyen esetnek

csövi aaz ülésen aludt
    megállunk
    várunk
    fickó megjelenik fehér kesztyüben
    kivonszolja a jóembert, aki vmennyire kapálózva ellenkezik, de érdekes módon nem szólt egy hangos szót sem
    metró elindul
  • Mike at home
    én is így tudom, az állandóan klórral pucolt wc-d tisztább mint a konyharuha, amivel eltörölgeted az addig tiszta edényeket
  • CattiBrie
    1. jó, oké, de tod mire gondoltam.. :):)
    2. szvsz a csöviknek van egy csomó betegsége (de e megin nem idevág)
  • Takezó
    valamennyi, ami elhanyagolható... azét takarítják a metrókat:)
  • CattiBrie
    lehet

De én hiszek abban, hogy van emberi, állati szőr (bár ez így eddig valahol tök természetes, hisz állatok és emberek fordulnak meg a metrón). :) Illetve az is tuti, hogy valamilyen mennyiségű ürülék, hányás is van minden metrókocsiban.
  • Takezó
    hm, 1) a kutyámmal igen jól bánok, met szeretem:P 2) egy olyan embert, aki képes beszarni, v behugyozni (és mindezt nem betegségből kifolyólag teszi), nem igazán tudok sajnálni, ha belerúgok 1-2t.

Amúgy megértelek, nem túl jó érzés hozzányúlni egy ilyenhez... egyszer tettem meg, utána mostam is a kezem ezerrel:D
  • Takezó
    hoax... lehet,h negyede se igaz
  • CattiBrie
    Néztem, hogy az állomásokon vannak-e metrórendőrök, de nem voltak. :/

Meg én ugye sem nem nyúlok hozzá, sem nem tom kidobni. :)

De láttam már nem egyszer, hogy hasonlóan szituált embert hoztak fel a metróból a metrórendőrök.
    Az meg egyébként azért nem tetszett, mert úgy bántak vele, mint ahogy ember a kutyájával sem. Bár gondolom, hogy nem akarózott kisietni a metróból, de ez megint elkanyarodik a témától.

Egyébként szeretném a topikot ilyen BKV-s történetek, tapasztalatok leírására használni. Gondoltam, nem nyitok újat, mert akkor meg az a baj. Ezt meg úgy sem használja senki. Majd, ha jön a tulaj vagy az op és nem bánja, akkor írja át BKS-s történetek-re. :)
  • CattiBrie
    Ezt ismeritek?
    Elég régi, de "kicsit" idevág.

Jóóó, tegyük fel, hogy nem igaz.
    ..
    Akkor vegyük azt, hogy CSAK A FELE igaz.

Mégha csak a negyede igaz, akkor sem szívesen ülök le.

2000 őszén az orvosi egyetem törvényszéki laboratóriumában elvégezték a metró egyik üléssorának tisztasági vizsgálatát. Annak ellenére, hogy a metró üzemeltetője szerint rendszeresen takarítják a szerelvények üléseit, a szakértők a következő felfedezéseket tették.
    Az ülőfelületen találtak:
    - 4 különböző típusú szőrszálat (emberi, egértől, patkánytól és kutyától származót)
    - 7 féle rovart (többnyire bolhákat, többnyire élő példányokat)
    - legalább 9 embertől származó hányásnyomokat
    - legalább 4 embertől származó vizeletmintát
    - emberi ürüléknyomokat
    - rágcsálóktól származó ürüléknyomokat
    - emberi spermát
    Az ülések belsejében:
    - 6 egér földi maradványait
    - 2 nagyméretű patkány földi maradványait
    - egy addig ismeretlen típusú gombát.
    A becslések szerint a kapaszkodókon mintegy 400 emberrel lehet testnedveket cserélni. A tudósok szerint egészségesebb naponta 5 szál cigarettát elszívni, mint napi egy órát a metrón utazni, sokkal hihiénikusabb egy WC csészét fogdosni evés előtt, mint a metró ülésein végighúzni a kezet. Állítólag a metró több munkahelyi hiányzást okoz, mint például az alkohol.

• Takezó
    ilyet le kell baszni a metróról -.-
  • CattiBrie
    Tegnap utaztam a metrón, amikor felszállt egy "erős illatú" ember. Nem volt tömeg, viszont kirajzolódott az x sugarú kör, megritkult a tömeg a környezetében. Olyan erős szaga volt, hogy szinte már csípte a szememet. Iszonyatosan koszos, mocskos, büdös.

szando! Te leülnél egy ilyen ember mellé?

Férreértések ne essenek, valahol sajnálom, de igazán nem tudok rajta seígetni.
    De most ne a csövikről beszéljünk, bár ezzel kapcsoaltban is van néhány sztorim, hogy annyira miért is nem sajnálom őket. Na mindegy, most a lényeg az, hogy szerintem nem célszerű ülni a BKV járatain. Továbbá ez most nem a "ne üjjünk a buszokon" kampány!
  • Mike at home
    nem feltétlen
    csak simán undorító

mondjuk frankó TBC elkapható, tetü, bolha is, meg a többi
  • CattiBrie
    nem hiszem ez így ilyen formában

nem félek a betegségektől

undorodom az ilyen fajta kosztól
    pl az hogy más ürülékébe ülök
  • szando
    most komolyan, szerinted ha olyan helyre ülsz ahol előtte egy csöves ült akkor aidses, bolhás, rákos, madárinfluenzás leszel? és másnap meghalsz?
  • CattiBrie
    naja

ezért nem ülök soha

csak ha nagyon-nagyon muszály
  • Mike
    ugy ertettem, hogy akik meg lattak a hajlektalant azon a szeken ulni, azok le nem ulnenek, de a felszallok mar nem lattak, es boldogan leulnek egy ures helyre
  • CattiBrie
    na jó persze

csak most egy konkrét példát mondtam :)
  • Mike
    ugyanez van a buszokon is
  • CattiBrie
    Én nem értem az embereket...

Beszállunk az üres metrókocsiba, ki'@szott hugyszag terjeng.. és leülnek.

Pláne, hogy az az olyan kis "szőrös" - mindentmagábaszívó, állatkákkal teli - bevonatú ülésre. bleee
  • Vlala #1358
    off: OK, akkor nem alkalmazom. [/off]

On: Nálunk általában kapcsolgatnak, inkább a távolságikon van botváltó (az sem bot, csak pálcika, mert elég rövid)
  • BenceYCE
    260-asokban is van automata és manuális is. A bkv-nál autómatákat használnak míg a bkv alvállalkozójánál (Videoton transman) manuális váltósakat.
  • Petka
    itt is kezdődik az off?
  • Mike
    most nem akarok kötözködni (de fogok) de engem iszonyatoosan zavar ez a "jól tévedek" kifejezés
    ugyanis a jól tévedek nekem annyit jelent, tévedek
    és a nem tévedek (ha nem tévedek) jelenti azt, hogy valószinüleg nem tévedek
    és már bocsánat de a jól nem tagadás
    a jól bereggeliztem sem azt jelenti, hogy nem ettem reggelire semmit
  • Vlala #1354
    Gombos váltó van bennük, ha jól tévedek, de lőjetek le, ha nem. Én úgy láttam, hogy csak a műszerfalon kapcsolgat a chaffeur.
  • geri15
    leheccséges :DDDDD
  • Petka
    Vlala is csak nagyon okosnak akar tűnni előttünk :DDD
  • geri15
    nemértem :)

automata váltós a 415-ös?