6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Vlala #1310
    én sem, ezért nincs gyerekem. Nem vállalom fel, ha nem tudom eltartani (húúú, ez de off)
  • Mike at home
    mondjuk en havi 20k-bol sem tudnam etetni a gyereket
  • Vlala #1308
    csatlakozom.
    na ezt nem értem én sem az emberekben, a felesleges dolgokra kidobálják a pénzt, aztán a BKV a gonosz, ha nem viszi őket ingyen.

Erről ismerősöm egy elmondása jut eszembe, egy buszon hallotta:
    "mekkapom a segíjt, tízezret elvesz a fodrász meg a kozmetyikus, hatezer a cigi, oszt marad négy. Abbó etetem a gyereket, oszt jegyet is vegyek? Mibő? Szülöm én a pízt?"
    (mindezt olyan szájból hallottta, amelyben a fog-szünet arány 1:2.)

• Takezó
    Igen, lehet olcsóbb a nyugat-európai árakhoz képest, és igen, szerintem is minőségi szolgáltatást nyújt a BKV, sőt: igen, a bérek alacsonyak, és de, mindenki tudja, h szarér-húgyér dolgozik :Ð

Elhiszem, h 1 doboz cigi annyi, csak ne felejtsd el, hogy a cigi európai adója jóval magasabb a mienknél (emiatt baszogatnak is minket), kettő, hogy a fizetésekhez képest olcsóbb náluk a cigi is.

Én nem rinyálok, meg tudom venni azt a rohadt bérletet - nincs is más választásom, de igenis vannak olyan emberek, akiknek ez már luxus :\
  • Mike
    azért mondom, hogy nem drága
    azt kell nézni mit kapsz érte
  • BenceYCE
    Szerintem meg:

Úgy hallottam, hogy Európában a legolcsóbb tömegközlekedést Pesten találhatjuk. Ráadásul ekkora lélekszámhoz a legszéleskörűbb szolgáltatást is a BKV tudhatja magáénak. Szerintem nem a bérlet vagy a menetjegy a drága hanem alapvetően a megélhetés. Ebből az következik, hogy nem az árak a magasak hanem a bérek alacsonyak. Dehát erre már a külföldi tőkések is rájöttek hiszen olcsó, minőségi munkaerőt talál nálunk. Miért pont mi nem jövünk rá, hogy sz@rér-hú..ér dolgozunk?!

ui: ismerős most mutatott egy ala-natur buszjegyet angliából. 1600 HUF volt. Ha azt veszük, hogy kb annyi náluk 1 doboz cigi akkor nálunk most kb 5-800 nak kellene lennie egy vonaljegynek.
  • Takezó
    nem, mondom, h nem magamról beszélke, én nem ott lakom, csak pl az egy elgé hosszú rész :Ð
    sztem igenis kibaszott drága a fizetésekhez képest...
  • Mike
    naponta azt szoktad megtenni? menj már autóval ennyit, aztán nézd meg mire elég a 6k
    szal ne siránkozzon senki, hanem tegye össze a kezét, hogy van olcsó alternatíva
    akinek meg diákja van, még méllyebben kussoljon
  • Takezó
    biciklizz már le egy újpestvkp-kőbánya távot, tudod mennyi idő és energia az?
  • Mike
    másrészről ide nem szegények irnak
  • Mike
    vagy biciklivel
  • Takezó
    nem rólam van szó... sokkal inkább a még szegényebbekről.. jah persz, gyalog, nc
  • Mike
    dehogynem
    járj gyalog
  • Takezó
    kocsi nélkül lehet élni, tömegközl. nélkül meg nem...
  • Mike
    vegyél rajta benzint és akkor megtudod mi a sok
  • Takezó
    jah, sok.. attól függ, mennyit utazol, és igen, a bérlet is sok :Ð
  • Mike
    170 ft neked sok
    vagy mennyi egy jegy most?
  • Vlala #1293
    minden
  • Mike at home
    mi meregdraga? a menetjegy?
  • andrewjr22
    én régebben BKV-val jártam..... de látva a menetrendeket (milyen menetrendeket?)
    és tapasztalva az örökös késéseket és tömegnyomort, meg a méregdrága menetjegyeket (a hamis bérleteről szóló történetekről már nem is beszélve) tavasszal vettem egy biciklit... (ezzel is vannak gondok, de az egy másik fórum témája lenne :) ) Szóval az első hóig azzal nyomom...
  • Mike at home
    meg nem is vettek at

kivitelezesi hatarido oktober 30
  • Takezó
    nyah, válaszolt a BKV, feltételezem nem gond nkeik se, ha közzéteszem a kultúrált, és elfogadható válaszukat:

A 78É éjszakai járatunk 15 perces közlekedtetése azért volt indokolt, mert az Örs vezér térig ez a busz szállította azokat az utasokat is, akik ott átszállva tovább utaztak a XVI. és XVII. kerület felé. Szeptember 1-jétől a közvetlen átszállásmentes hazajutás érdekében a XVI. és XVII. kerület felé közlekedő éjszakai járatok is érintik a Belvárost (de a Fogarasi út felé közlekednek), így a 78É utasainak egy része már ezeket a járatokat veszi igénybe. A 907-es autóbusz utasforgalmi igénybevétele így csökken, ezért az 15 helyett 30 percenként közlekedik.
  • Strahd_
    és milyen randa lett az uj metromegállo :D és már most hullik szét és hibák vannak benne :)
  • Takezó
    Konkrétan a Blaha és az Örs között más nem jár, és általában tele volt a éccakai korábban is. Pont tegnap ült mellettem két buszsofőr, akik beszélgettek erről, és ők is mondták, hogy qrva fasza, hogy a 15 perc helyett 30 percenként jár ez a fos.
    Mind1, ez van, majd hozzászokom...
  • BenceYCE
    Mondjuk nem tudom, hogy melyik szakaszán szerettél volna közlekedni a régi 78É vonalnak de lehet, hogy más számmal fut még éjszakai járat azon a szakaszon. Ha meg nem akkor azon is el lehet gondolkodni, hogy vajon mekkora igény van arra a szakaszra amiért talán lehet nem is érdemes 30 perc helyett 15 percenként buszt indítani. Gondolkozz úgy hogy ha Neked kellene egy buszt fenntartani akkor hogyan találnád meg az arany középutat. Milyen időközönként indítanál buszt? Nameg lehet, hogy egy kicsit talán telhetetlen az utasközönség is mivel jelenleg Budapest az egyetlen olyan európai nagyváros ahol ilyen mértékű éjszakai hálózat van a lakosság számára vetítve. Egy szó mint száz nekem személy szerint az a véleményem, hogy a régi szolgálati járatokat nem fizette az önkormányzat. Így viszont éjszakai járatként kicsengettetik a lóvét. Az már más kérdés, hogy a BKV az Önko. tulajdona. :) Tehát egy picit bűzlik a dolog szerintem mert erősen olyan szaga van a dolognak, hogy ismét találtunk olyan pontot ahol az önko.-ból lehetőség nyílik a közpénz magánzsebbe történő "átvándoroltatására". Tehát a kérdés az, hogy az általam olybá nagyra becsült Demszky Úr vajon miért pont 1 évvel a választások előtt túratja fel egész Budapestet, hogy egy disznóól ehhez képest színházterem, és miért "találták ki", hogy Budapestnek szüksége van ekkora éjszakai-járat hálózatra. Az előbbire az volt a magyarázata, hogy a felújítási pályázatokra beérkezett ajánlatok igencsak kedvezőek voltak mivel a vállalkozók 1/2 áron vállalták a munkálatokat. Bizonyára mindegyik valamiféle karitatív szervezet. Vagy talán az a kérdés, hogy eddig vajon mennyi pénzt menekítettek így egyesek haza? Mert eddig nem féláron dolgoztak.Szóval szerintem a vonalsűrítés nem más mint az állami dotáció megcsapolása. Nem hinném, hogy a magyar ennyire rágta volna Demszky fülét, hogy kevés az éjszakai-járat hálózat. Szerintem egy mai fiatal eddig lesz@rta, hogy milyen a éjszakai-járat hálózat. Kétlem, hogy Ők (mi) erőltették (-tük) volna. Most rengeteg fiatal azt hiszi, hogy milyen jó neki mert egy ilyen klassz dologgal lett több az Ő fővárosa. Azért én még megvárom a Taxisok reakcióját... :)

Kevesen tudják, hogy az állami támogatás egykoron a vonaljegy 3X-osa volt a BKV felé. Ez ma már kevesebb de egy Szombathelyi lakosnak azért megfordul a fejében, hogy mi a lóf@szért vonják az Ő adójából ezeket a pénzeket amikor lehet hogy életében nem fog a BKV járművein utazni. Sőt! Lehet tömegközlekedési eszközön sem. Azért az üzemanyagon mégegyszer lehúzzák...
  • Takezó
    Tisztelt Hölgyem/Uram!

Mikor hallottam, hogy sűrítik az éjszakai járatokat, valamint ezentúl Budapest szinte egész területét bejárják a buszok, megörültem: az utóbbi időben úgy vettem észre, hogy a BKV Rt. valóban az utasokért van, felújítanak, sűrítenek, modernizálnak.

Tegnap sajnos keserű meglepetésként ért, mikor az eddig 78É számmal jelzett éjszakai járatra vártam, mint kiderült, az eddigi 15 perces sűrűség helyett - kérem javítson ki, ha tévednék, és nem ilyen gyakran járt volna a 78-as éjszakai - most már 30 percet is várakoznom kell a 907-es buszra, ha éppen rosszul érkezek. Azt, hogy ezentúl a Bosnyák tér és az Örs vezér tere között további 8 megállóban áll meg a járat, megértem, legyen könnyebb az ott lakóknak, de miért mondták, hogy ez fejlesztés, mikor nem az.

Lehet, hogy más járatokat sűrítettek, de ezt - ha jól gondolom - csupán egyszerű átszervezéssel oldották meg, ez esetben viszont nem tudom, hogy miért is harsogták a fülünkbe már hetek óta, hogy nekünk most milyen jó lesz, eljött az éjjel utazók Kánaánja.

Remélem, hogy - ha esetleg nem én leszek az egyetlen, akinek problémás az új menetrend - az utazók szava meghallgatásra talál, és revideálják álláspontjukat az éjszakai járatokkal kapcsolatban.

Tisztelettel,
  • BenceYCE
    Nem tennéd be, hogy mi is elolvashassuk?
    Persze csak ha publikus...
  • Takezó
    Hmmm, elég gáz... írtam egy emailt a BKV-nak, amiben kulturált hangnemben kritizáltam az éjszakai járatok "gyakorítását", és már lassan egy hete, h nem írtak visszaö:o
  • Vlala #1282
    a témának nyitok egy új topicot a gumiban.
    Itt inkább arról beszéljünk, ki változott békávé.
  • magus
    tudod azalatt a 3 honap alatt ketlem hogy bolcsebb lettel volna, egyszeruen primitiv vagy es kesz, nembajm sok emberl megseik
  • Vlala #1280
    ezt a májusi mondatomat már többször tisztáztuk, de a gyengébbek kedvéért: aki 60 évesen, a letompult reflexeivel vezet, az ne tetézze itallal (meg egyébként is, senki sem), jobban teszi, ha megvárja otthon, míg rátalál a megváltó, mintha embereket, gyermekeket és macskákat veszélyeztetne vezetői tudásának csillogtatásával.
    Mivel a téma erősen off, ezért itt hagyom abba - az apró betűs részt úgysem szokás elolvasni...

Én nem leszek 60 éves.
  • magus
    a rák egye ki a beledet

remelem mikor te 60 eves leszel vmi szar rakban fogsz otthon megrohadni
  • Cat #1278
    [b]Aktív buszvezető kollégánk összeszedte a tíz legfontosabb autós merényletet a tömegközlekedés ellen. Feltétlenül olvassa el, felszabadító élményben lesz része!

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/10fobun/
  • kukucska
    inkább ez
  • kukucska
    érdekesség
  • Mike
    a légkondis Volvok jobban és nem is büdösek
  • Cat #1274
    "Lehetne ugyan ingyenessé tenni a bkv-t, de szerintem kár volna. Határozottan élvezem a szlalomozást a rozmárokkal, (legalább felébredek, mire beérek melóba), visz egy kis ártatlan izgalmat a hétköznapok szürkeségébe, fenntartja az ember egészséges éberségét (ami pl. zsebes ellen is jó), taktikai érzékét (hová kell állni, hogy két nyanyán áttörve elõbb érjek a lyukasztóhoz, mint a kaller), emberismeretét (megállóban ácsorgó rozmárt 20m-rõl kiszúrni), stb.
    Szóval szerintem jó ez így!

#131 - 2005. Júl. 06., 11:35 - Blitzkrieg"

:D
  • Cat #1273
    Homár:

"Ezeket a buszokat nem a magyar útviszonyokhoz tervezték, aminek eredményeképp ingyenes fenékcsapkodásban részesülhet az a bátor aki például kőbányáról a kilences busszal halad be a belvárosba. Legtöbbször nem vagyok annyira szerencsés hogy a buszon fellelhető kettő (!) párnázott szék egyikére üljek, a maradék meg kemény, merev műanyag, ami aljas átbaszásból textillel van borítva hogy úgy nézzen ki mintha nem verné lilára az ember seggit a kőbányai úton. Spanking-fetisiszták előnyben, terhes nők kizárólag a párnázott ülésekre merjenek leülni.

Hasznos feature még hogy szinte több vészjelző van rajta mint leszállásjelző, és az istenadta nép mit nyomkod ugye, váratlan. Ilyenkor az (egész úton a vészjelző nyomkodástól rettegő) agyonstresszelt pilóta kiüvölt a kormány mellől hogy "mi a baj, semmi, akkor ne nyomkodja mert minden alkalommal meg kell állnia megkérdezni", gáááááz.

De legalább kurva drága volt, és a BKV még büszkén ki is írja hogy mennyit qrtak el rá."

:D
  • Mike at home
    vagy mert meg akar halni
  • Vlala #1271
    de arra jó indok, hogy kimagyarázzuk magunkat, ha elkapnak az ellenőrök...