6964

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Petka
    Vlala is csak nagyon okosnak akar tűnni előttünk :DDD
  • geri15
    nemértem :)

automata váltós a 415-ös?
  • Vlala #1350
    a múltkor (bár ez nem BKV, hanem helyi Volán) egy "aszakértő" nagyon okosnak akart tűnni, és a barátnőjének mondta egy 415-ös Ikaruson: "ez is hogy kezeli a kuplungot, hogy adtak ennek jogosítványt?"
    No comment.
  • Petka
    szerintem meg lehet szokni a középső kocsi hupákolását.
    én több mint 2 éve mindig abban utazok :D
  • Mike
    ja, nem :)
    a 19-es villamos
  • Petka
    gödöllői hév? :DDDDD
  • Mike at home
    az meg tul konnyu, es pattog osszevissza
    attol rettegek mikor siklik ki
  • szando
    de akkor lekésem a buszt :D
  • Petka
    középső kocsiban kell utazni :P mi is mindig abban megyünk/jövünk
  • szando
    ja lehet.. de milyenidegesítőmá :s
  • Kolbasz
    Szerintem akkor cserélgeti a cucc az ellenállásokat. Mer asszem a trolinál meg az ős-villamosnál úgy van.
  • Petka
    szerintem, ahogy gyorsít meg lassít. de amúgy nem minden másodikban. Ha 3 kocsis, akkor csak az elsőben és az utolsóban, ha 6 kocsis, akkormeg első, harmadik, negyedik és utolsóban.

[nemérthozzá]
  • Mike
    rohatt lógós, vazze
  • H0ri
    tegnap elkapott az ellenőr vazze :o

• Mike
    a vezérek ott gyűjtik az üres üvegeket
  • szando
    Srácok, van egy kérdés ami nagyon foglalkoztat már több mint egy éve, amióta pesten tanulok és minden nap hévvel járok suliba.

Mi az isten kattog, zörög, csörömpöl olyan mocskos hangosan a sötétkék ajtók mögött minden második szerelvényben? Válaszokat előre is köszi ^^
  • Nuki
    ezaz, és mindenki fikázza a BKV-tet
  • BenceYCE
    Nemtom...

Ma délelőtt csaptak el a szemem láttára egy fiatal nőt a gyalogátkelőhelyen.
    Veszélyes helyet mejelölő villogó sárga mellett. Mehetek tanúskodni. Erősen halálán lehet már a nő vagy talán már nem is. ...majdnem elérte a buszom...
  • geri15
    ez hol van?!
  • Vlala #1333
    ez jó.
  • BenceYCE
    Azt hiszem egész jól állunk a mai járműveinkkel...
    Viszonyítás kérdése minden...
  • Cat #1331
    Aki integet, az búcsúzkodik, aki fut, az sportol. Az utas az, aki vár a megállóban." - buszsofőr mottó
  • Mike
    pofozkodni nem lehet legálisan
  • mr x
    Ez a kép nincs meg Neked még valahol? Nagggyon jó (emlékeim szerint)! Ha lehet, el tudnád küldeni?
  • Match
    eddig sosem találkoztam egyel sem....
    csak tegnap...mindegy...sokmindenre így sem jó .D
  • BenceYCE
    Eddig is volt nemtomm mi ebben az új...
  • qper
    ezen a három tulkon is lehetett látni, hogy igen élveznék ha valaki beszólna nekik. Gondolom azért is mentek ellenőrnek, hogy legálisan kötözködhessenek/pofozkodhassana/beszólhassanak egy kicsikét :\
  • Match
    mi az hogy az éjszakain is van ellenőr?
  • Takezó
    egyik exkollégám régebben dolgozott ellenőrként, nah ő is ez a típusú ember vót, és hát... geci dolgokat csináltak, a bkvellenőrök alja voltak:\
  • qper
    Egyre durvább ellenőrköket foglalkoztat a BKV.

Csütörtökön három akkora kopasz kigyúrt napszemüveges szekrényajtó szállt fel az egyesre, hogy ők hárman alig fértek el a szerelvényen. Na nekik mondja valaki hogy "hagyjál békén vazeg!" :D
  • Takezó
    hm, nézd, nem várok el empátiát az ellenőröktől, még akkor se, ha "csak otthonhagytam a bérletet", stb, de a külföldiekkel néha tényleg tahó módon bánnak... szar az utastájékoztatás, arról nyilván nem az ellenőr, de nem is a turista tehet: volt már olyan, hogy egy barátommal odamentünk egy épp külföldieket büntető ellenőrhöz, és mondták a turisták, hogy ők vettek jegyet (tényleg nem tűntek olyanoknak, akik lógni akarnak), csak azt hitték, hogy 1 utazás = 1 jegy... Végülis mondtuk nekik, hogy nem para, az ellenőr nem csinálhat semmit, sétáljanak csak el, és lyukasszanak ki még egyet, aztán meg stfu nekik^^ Hú, az ellenőr nem szeretett minket:Ð Szóval ha esetleg tudnának kommunikálni, akkor ilyeneket megbeszélhetnének velük...
  • Takezó
    busz és villamos ütközött :\ szegény:|
  • BenceYCE
    Monnyuk nem sokan veszik a fáradtságot, hogy informálódjanak ezzel a témával kapcsolatban. Igazából elég szar ez a világ nélkülünk is. A napi rohanásba nem fér bele. Régen a külvárosi vonalak echte csajozós vonalak voltak. Ma meg a lábtörlőt többre becsülik az utasok mint azt az embert akire az életüket bízták. Mondjuk ehhez kell egy frankón partner cég aki ujjal mutogat ránk. Csak azt nem hajlandó elismerni hogy egy rakás x@r az utastájékoztatás.

Ki is voltam bukva a mostani riporton amiből kiderül, hogy nem a bkv felejti el tájékoztatni a turistákat hanem az ellenőrök a x@arok. Merthát hogy bánnak az utasokkal. Ehhez azért jó tudni, hogy az elenőrnek szinte semmihez nincs joga. De amig az utasoknak van kit okolni addig a nagyobb "érdekességek" nem kerülnek előtérbe. Ezért húzza a vizeslepedőt számtalanszor a cég a saját alkalmazottaira.

A másik örök igazság, hogy ide sem "válogatottak" mennek el dolgozni így ha van hely ahol rohadt nehéz megfelelni akkor ez az. Így a "gyegébbek" hamar porondra is kerülnek. Érdekes ez az utas-sofőr kapcsolat. De jópofa érzés tudni, hogy én mit gondoltam amikor még csak utas voltam. Ha más nem egy ált. isk.-i oszt. kiránduláshoz tudnám hasonlítani vagy a katonasághoz. A x@arban összetartanak az emberek.
  • BenceYCE
    [örül]
  • geri15
    +fav :)
  • Cat #1317
    Új karszalagot kapnak a társaság ellenőrei

• Cat #1316
    Két és fél napig lehet jelentkezni a kettes metró felújítására

A BKV szerdán az interneten közzétette a kettes metróvonal rekonstrukciójának harmadik ütemére szóló európai uniós közbeszerzési felhívását, a pályázóknak pénteken 13 óráig kell szándéknyilatkozatot benyújtaniuk.

A Budapesti Közlekedési Rt. (BKV) már készül a kettes metróvonal rekonstrukciójának következõ – az állomások felújítását tekintve harmadik – ütemére, ugyanis október 5-én megjelentette a megvalósításra vonatkozó közösségi közbeszerzési pályázatát az Európai Unió hivatalos lapjában, a TED adatbankban. A Déli pályaudvar, Moszkva tér, Deák Ferenc tér megállói és a vonalszakaszok felújítására, valamint a szigetelési, belsõ beépítési és építészeti munkák elvégzésére pályázóknak mindössze két és fél nap áll a rendelkezésükre – október 7-én 13 óráig –, hogy benyújtsák elõzetes jelentkezésüket. „A határidõ nem túl szûk, hiszen a cégeknek elõzetesen semmilyen pályázati anyagot nem kell összeállítaniuk, csak egy szándéknyilatkozatot kell benyújtaniuk, amely szerint indulnak majd a pályázaton” – véli Molnár Gábor, a kettes metró felújításának projektfõmérnöke.

A BKV a szándéknyilatkozatot tett cégeknek küld részvételi felhívást október 13. körül, majd a részvételi ajánlattétel után – amely szakaszban a jelentkezõk elõminõsítése zajlik – a közlekedési társaság kiválasztja a legalkalmasabb cégeket, amelyekkel tárgyalásokat kezd a megvalósításról és ajánlatokat kér tõlük. Az eredményhirdetést 2006. április 20-ára tervezik. A nyertesnek és alvállalkozóinak 2006. október 30-ig kell elvégeznie a harmadik rekonstrukciós ütemet. Az elmúlt két évhez hasonlóan jövõre is a nyári idõszakban újítják fel a metróállomásokat, és pótló buszokat állítanak üzembe. A megújult megállókat augusztus 20. elõtt átadják az utazóknak, ám a mûszaki átadás csak október végén lesz. Ugyanúgy történik majd ez, ahogyan az idén nyáron felújított Batthyány tér, Astoria és Keleti pályaudvar állomások esetében, amelyeken a kivitelezõ Strabag Építõ Rt.-nek e hónap végéig van ideje arra, hogy kijavítsa a szemmel is látható hibákat. E három metróállomás és az érintett vonalszakaszok rekonstrukciója 7,6 milliárd forintba került. Az elsõ ütemben, 2004-ben a Kossuth téri és a Blaha Lujza téri megállók és metróvonal, valamint a Stadionok és a Deák tér közötti vágányok rekonstrukciója készült el, több mint 9 milliárd forintért.

A két állomás felújítását fõvállalkozóként szintén a Strabag végezte, mintegy 1,8 milliárd forintért. Az elvégzendõ munkáktól függõen egy-egy állomás felújítása 0,8–1,2 milliárd forintba kerül – tette hozzá Molnár Gábor.
    A 11 állomásos kelet–nyugati (piros) metróvonal felújítására 2003 és 2008 között mintegy 43 milliárd forintot fordít a BKV, amelynek 75 százalékát az Európai Beruházási Bank (EIB) hitelébõl finanszírozza a fõváros. A kivitelezõket 11 tenderen választják ki. Jelenleg tart a mozgássérülteket szállító liftek szállítására és beépítésére kiírt pályázat: az elsõ ütemben a Keleti pályaudvar, a Blaha Lujza tér, az Astoria és a Kossuth tér állomásain kell a nyertesnek 2-2 liftet beszerelnie 2006 novemberéig. A legnagyobb volumenû beszerzés a vasútbiztonsági informatikai rendszer telepítése, ezt mintegy 7 milliárd forintért a Siemens Rt. szállíthatja. Ennek teljes kiépítése és beüzemelése a felújítás végén, 2008-ban lesz.

A kettes metró alagúti vágányainak felújítását az orosz Engeocom Rt. végzi, az alagutak szigetelését a Hídépítõ Rt. és a Betonplasztika Kft., a gépészeti felújítást a francia Cegelec SA, az elektromos kábelekét a magyar VIV Rt., a vasúti hír- és távközlési technológiát a Sagem Magyarország Kft. szállítja.

Az interneten (a TED adatbankban) október 5-én megjelent hirdetmény szerint a 3. felújítási ütemre a pályázóknak október 7-én 13 óráig kell szándéknyilatkozatot benyújtaniuk. A kivitelezõknek tehát meglehetõsen szemfülesnek kell lenniük, hiszen a határidõ igencsak szûknek tûnik, figyelembe véve azt is, hogy a felhívás nyomtatott formában, a Közbeszerzési Értesítõben (KÉ) a legkorábban pénteken, a jelentkezési határidõ lejártakor jelenhet meg. Ugyanakkor az is igaz, hogy a KÉ-ben csak tájékoztató jelleggel jelennek meg az európai uniós szintû közbeszerzési eljárások hirdetményei, ezek elsõdleges forrása a TED.
  • BenceYCE
    Ez yo...

• Vlala #1314
    Kéne venni egyet. Kialakítani lakóautónak, és minden hónapban más városban laknék... :)
  • Cat #1313
    Budapesti Közlekedési Vállalat 6 db üzemképes busztól szeretne megválni 420 ezer forint + áfás irányáron. A javításra szoruló IK-260 típusú buszok életkora 17 és 19 év között van.
    http://www.origo.hu/auto/20051004bagoert.html