\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Mondjuk nem tudom, hogy melyik szakaszán szerettél volna közlekedni a régi 78É vonalnak de lehet, hogy más számmal fut még éjszakai járat azon a szakaszon. Ha meg nem akkor azon is el lehet gondolkodni, hogy vajon mekkora igény van arra a szakaszra amiért talán lehet nem is érdemes 30 perc helyett 15 percenként buszt indítani. Gondolkozz úgy hogy ha Neked kellene egy buszt fenntartani akkor hogyan találnád meg az arany középutat. Milyen időközönként indítanál buszt? Nameg lehet, hogy egy kicsit talán telhetetlen az utasközönség is mivel jelenleg Budapest az egyetlen olyan európai nagyváros ahol ilyen mértékű éjszakai hálózat van a lakosság számára vetítve. Egy szó mint száz nekem személy szerint az a véleményem, hogy a régi szolgálati járatokat nem fizette az önkormányzat. Így viszont éjszakai járatként kicsengettetik a lóvét. Az már más kérdés, hogy a BKV az Önko. tulajdona. :) Tehát egy picit bűzlik a dolog szerintem mert erősen olyan szaga van a dolognak, hogy ismét találtunk olyan pontot ahol az önko.-ból lehetőség nyílik a közpénz magánzsebbe történő "átvándoroltatására". Tehát a kérdés az, hogy az általam olybá nagyra becsült Demszky Úr vajon miért pont 1 évvel a választások előtt túratja fel egész Budapestet, hogy egy disznóól ehhez képest színházterem, és miért "találták ki", hogy Budapestnek szüksége van ekkora éjszakai-járat hálózatra. Az előbbire az volt a magyarázata, hogy a felújítási pályázatokra beérkezett ajánlatok igencsak kedvezőek voltak mivel a vállalkozók 1/2 áron vállalták a munkálatokat. Bizonyára mindegyik valamiféle karitatív szervezet. Vagy talán az a kérdés, hogy eddig vajon mennyi pénzt menekítettek így egyesek haza? Mert eddig nem féláron dolgoztak.Szóval szerintem a vonalsűrítés nem más mint az állami dotáció megcsapolása. Nem hinném, hogy a magyar ennyire rágta volna Demszky fülét, hogy kevés az éjszakai-járat hálózat. Szerintem egy mai fiatal eddig lesz@rta, hogy milyen a éjszakai-járat hálózat. Kétlem, hogy Ők (mi) erőltették (-tük) volna. Most rengeteg fiatal azt hiszi, hogy milyen jó neki mert egy ilyen klassz dologgal lett több az Ő fővárosa. Azért én még megvárom a Taxisok reakcióját... :)

Kevesen tudják, hogy az állami támogatás egykoron a vonaljegy 3X-osa volt a BKV felé. Ez ma már kevesebb de egy Szombathelyi lakosnak azért megfordul a fejében, hogy mi a lóf@szért vonják az Ő adójából ezeket a pénzeket amikor lehet hogy életében nem fog a BKV járművein utazni. Sőt! Lehet tömegközlekedési eszközön sem. Azért az üzemanyagon mégegyszer lehúzzák...