6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Hivatásos vezetőkről van szó. Szolgáltatást végez. Egy baleset következtében nyomós ok lehet a figyelem elterelődése. Egy kolegát azért kirúgtak mert németül mondta be a megállókat meg mindent.
  • Strahd_
    :( csak nem értem miért. Kit zavar az ha beszél a soför és nem anyázik a mellete lévö hülye autosokkal,vagy dohányzik...

Bence tényleg tiltva van hogy a soför igy szorakoztasson?
  • CattiBrie
    Ja, amikor ezzel a szövegelős sofőrrel buszoztunk, amikor központba értünk kellemes napot kívánt meg ilyenek, mert hogy ott egy csomóan leszálltak, én meg előszörhirtelen azt hittem, hogy azt fogja bemondani, hogy "... ajtók a jobb oldalon nyílnak". :D
  • CattiBrie
    azt hiszem, h egyébként az ilyen "magatartás" tilos nekik

pl tök jó volna pl rádiót vagy legalábbis zenéket hallgatni (monnyuk a szövegelés pojénosabb), de az is tilos
  • BenceYCE
    Metrópótlás idelyén az akkor még új volvók egyikén a vezető a mikrofonba:
    -A következő megálló az Astoria, az ajtók a bal oldalon nyílnak...
    (utasok zőme hátraarc)
  • Strahd_
    Ha több ilyen soför lenne .) tuti mindki BKV val menne :P mert egy ilyne feldob egész napra :P
  • CattiBrie
    Metrón napjainkban:

"Kérem, vegyenek nagy levegőt, a Batthyány tér következik!"

(miért épp ide ne tennénk be? :D)
  • Mighty
    Sajna ritkán megyek a 30-assal. Még több ilyen sofőrt!!!
  • CattiBrie
    Helyszín: "négyeshatos", Margit-híd, Pest felé
    Dátum: pár éve, valami labdarúgó bajnokság volt nyáron
    Idő: szép
    Esemény
    A híd közepén megszólal a vezető: - Ha jobbra kitekintnek, tüzijátékot láthatnak, ugyanis nyertek a Franciák.

(persze lehet h nem a franciák, de ez most tök nyóc) :)
  • CattiBrie
    :):):):)
  • CattiBrie
    de ez lol :D
  • CattiBrie
    Vazeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Azzal a sofőrrel mentem ma én is városba befele :DDD

De nekem nem volt ovoda, de nyomta a szöveget :DDD

Kb 100%, hogy a #1399-ben, meg a te általad írt, meg az én mai esetem ugyanaz a bussofőr volt! :)

Nekünk is mesélt az állatkertről. Meg valami macskáról, de annak az elejéről lemaradtam, de aztán elmesélte az újonnna felszállóknak is. :D Aztán azt is elmesélte, hogy "most piros a lámpa azért állok, nem azért mert pofázok". :D
    Na, meg ilyenek :):):)
  • I.C.ram
    Egyszer volt az 56os villamoson is egy ilyen vezető. Lökte a rizsát folyamatosan, pl, hogy nem sokára az akadémia körvönalai fognak kibukkani a ködből :D Meg ilyesmiket. Minden megállónál valamit.
  • Vlala #1457
    De egy ilyen beszólással akkora hangulatot tudnak teremteni, hogy csak na. Vagy két éve lehetett, a metrón szólt bele a sofőr a Pillangó utcánál, valami ilyesmit, hogy most lemegyünk a sötétbe, ne ijedjenek meg... :)
  • Mighty
    Ma a 30-as buszon Újpesten a Külvárosi Kávéház és Újpest központ között voltam utas. Volt a buszon egy csapat óvodás asszem. A buszvezető meg beszélt hozzájuk, hogy menjenek az állatkertbe, mert nem régen született kétpupú teve, meg születik majd valamikor orrszarvú bébi is. Közben szirénaszó hallatszott, erre témát váltott:
    - A felnőttekhez szólok most, a mentők remélem nem értem jöttek

:)
  • maerlyn
    Erről az jut eszembe, amikor Kelenföldről nem járt a 19/49, pótlóbusz volt helyette. Elindultunk: "Az első megálló az első megálló.", "Ez itt az első megálló", "A második megálló következik", "Második megálló" :D nagyon fun volt
  • CattiBrie
    "pl. pont előttem megy el"

aszittem egy bringa
  • banok
    Hát Combinok csak ott lesznek a mostani tervek szerint.
  • Balumann
    Nekem mákom van mert mostanába elkerülöm a fővárost szinte mindig, akár iskolába mek, akár rokonokhoz :D
    Ráadásul még így is legtöbb helyre bicajjal mek. Az se semmi hogy bicajjal bennvok a suliba 16-20 perc alatt, ha busszal+villamossal mek akkor 30 percig is eltarthat ha valamelyik pl. pont előttem megy el (1-es villamos).
    Remélem nem csak a körúton fognak majd járni ilyen villamosok később :)
  • CattiBrie
    Mi ma reggel a Nyugatinál tolongtunk.

A Blaha felé az autók álltak és egy nyomi autós benthagyta a fenekét a sinen, így a villamos nem tudott menni.
  • banok
    pont ma reggel mentem Budaörsre...
    A Bocskai úton és a Budaörsi úton óriási dugó volt. A 72-es busz fél órát késett.
  • BenceYCE
    Jó volt a mai nap a 78-ason:(
  • CattiBrie
    igen, valami ilyesmire gondoltam :)

tegnap is jöttem föl metróból (szigorúan 8 óra után :D) és ott csiszoltak és az összes szmötyi meg bűz bele a hajamba, meg aszittem megfulladok...

bleee :/
  • banok
    úristen...
  • BenceYCE
    04:00 - 04:30
    :)
  • CattiBrie
    :):)

és neked milyen időpont az a reggel? :D

fogadjunk, hogy még alszom :)
  • szando
    reggel minden megtelik :D A combinok is meg fognak..
  • BenceYCE
    Ott szállok fel reggelente a szolgálatira. Egyszer majd leugrok és megnézem...
  • CattiBrie
    Szoktatok mostanában a Ferenc körút aluljáróban járni? Nem vagyok egy szakmunkás, de szerintem ennek a csempézésnek baromira semmi értelme nincsen. Viszont a lépcsőkorlát szép lesz! :)
  • banok

azért erre a Combinora én is kiváncsi vagyok... Remélem nagyobb a férőhelye is mert a jelenlegi az gyakran megtelik, főleg reggel.
  • Vlala #1440
    Lehet :) Mondtam, hogy falusi vagyok, nálunk nincs google. (Bocs a lámaságért!)
  • CattiBrie
    http://www.bkv.hu/combino/combino_erkezese.html
  • CattiBrie
    talán bkv.hu?
  • Vlala #1437
    Valaki mutatna nekem képet az új villanyosról? Falusi vagyok :)
  • Vlala #1436
    Próbálj ki egy falujáró helyközit! Pogó ezerrel!
  • CattiBrie
    :):):)
  • Max7
    álítólag az új hernyóknak 6000km-t kell mennie teszt miatt és ezt minden este teszik meg amikor már nem járna villamos :P komolyan mondom kimegyek és meglesem talán valamelyik soför fel is vesz egy körre :D
  • szando
    Jajj a kedvenc szakaszom az Astoria-Deák tér :D Veseköveseknek az a legjobb terápia :DD
  • CattiBrie
    hm?
  • banok
    A kiskörútnál (dohány utca) van a végállomása a 74-es trolinak.