6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#1430 M5? -
#1429 ez új
a Móricz környékén vagy a kiskörúton jár troli? -
#1428 az nem szakadt
csak 50 éves
ezeket az újakat is 50 évre veszik -
#1427 pickosak
Na, lassan indulok BéeMVézni. :):) -
#1426 kocosak -
#1425 lol -
#1424 na mi van, félsz, hogy megráznak :) -
#1423 Jajjnee! :):) -
#1422 akkor nézd meg azon a környéken a trolikat is... :( -
#1421 Én életemben először arrafele olyan 3 éve jártam. És igazán meglepődtem, hogy milyenek ezek a villamosok. Azelőtt nem is tudtam, hogy ilyen szakadt villamosaink is vannak. :):):) -
#1420 ja meg a Kiskörúton...
Csoda, hogy nem esnek szét. -
#1419 lol :D
A 49, ami a Mórócon á'tal megy, ugyi? :) -
#1418 hát kiváncsi leszek ezekre az új villamosokra. De inkább a 49-es vonalon kéne újítani mert azok már öregebbek mint az Uhrin Benedek... :) -
#1417 najó :)
Más:
Juteszembe, ma beszálltam reggel a metróba, és kellemes meglepetésben volt részem: nem volt hugyszag. :)) (#1359 után) -
#1416 "nyugodtan irányítsd ha neked ez örömet okoz"
pedig ebben a mondtaban semmi rosszindulat nincs :)
-
#1415 Valóban sztorikat írtam, de lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nade akkor érted, mire gondoltam. Igazából csak Noodlee-t akartam ittmarasztalni. :)
Nem irányítom, csak elkezdtem felfrissíteni, írogatni bele. De sajnos ez a sorod elég flémszagú volt. :/
Sajnos én nem tok a már elküldött kommenteken javítani. -
#1414 nyomon követem a topikot, ugyanis benne van a kedvencekben
nyugodtan irányítsd ha neked ez örömet okoz
én csak annyit mondtam, hogy sztorikra van másik topik
de szerintem ezen kár összeveszni -
#1413 Nohát. Ha hozzám beszélsz, akkor lehet az első komment is a tied, azt hogy az utolsó 50-ben miről van szó, azt nem feltétlen kell tudnod. Ha meg folyamatosan végig követed az eseményeket, akkor láthatod, hogy eléggé átvettem az irányítást kb ettől az évtől kezdve, mivel új topikot nyitni nem akartam, illetve a topik címe kiválóan megfelelt, továbbá már elég régen volt ide írva hozzászólás. Naszóval, amennyiben tudod miről van itt szó, akkor ez nem az öreglányok a buszon, amiely topikot bár nem ismerem és bele sem olvastam, de első "ránézésre" csak negatív nyanya-b@szogatós kommentekből állhat. Persze nem biztos, hogy így van. Viszont én ezt a topikot szerentém fenntartani a BKVs mindennapoknak. Vélemények, tapasztalatok a mindennapokban.. stb. De, mivel te voltál e topik 31-es kommentje, bizonyára pontosan tudod, hogy mi történik itt az elmúlt 50 komment óta. Van valami kifogás? -
#1412 első hsz-em a topikban a 31-es
szal mit is olvassak vissza? -
#1411 lóóól
sem nem csak öregekről sem nem csak lányokról és sem nem csak buszokról van itten szó
de olvass csak vissza :) -
#1410 szerintem meg nem, és maradjunk is ennyiben -
vg #1409 Az ilyen hozzászólásaid teljesen feleslegesek, és nevetségesek... -
#1408 Öreglányok a buszon -
#1407 merrefele?
give me a link, pls_htx -
#1406 igen, itt vagyunk -
#1405 van erre kulon topik -
Vlala #1404 Igen, ők az üde színfoltok a város egyhangú szürkeségében. -
Nuki #1403 felszált egy asszony a lányával, elkezdtek veszekedni pofozkodni és köpködni egymásra a buszon o_O
az anyukának nem tetszett hogy a lánya hogy van ki-pingálva, hogy őszinte legyek nekem se, alig tudtam magamban tartani a vigyort :] -
#1402 Meg hát! Gyere konnektojj közénk, meséj te is békávés sztorikat! :) -
Noodlee #1401 Hóli sit!!
Ilyen topic is van? -
szando #1400 dehogynem!
megjött az első siemens vili :) -
#1399 Nah, eszembe jutott valami.
Egyszer reggel még mútév ősszel valamikor a buszon. Megyünk megyünk. Tömve van a busz, mint minden reggeli járat. Mindenki ideges, sokan nem férnek fel.. szal a szokásos. Egyszer csak megszólal a vezető:
- Mindenkinek jó reggelt.
Pár perc múlva.
- Kellemes napot kívánok mindenkinek a viszont látásra.
Megin' egy perc múlva.
- Egyébként képzeljék hajnali háromkor három centis hó borította a várost.
Valami ilyesmi szövegeket nyomott. Tök vicces volt. :) -
BenceYCE #1398 Hacsak a fizuemelés... ;) -
#1397 Mostanában nem történik semmi extra. :) -
#1396 - Én nem.
:) -
#1395 Mi mind egyéniségek vagyunk! -
#1394 "- Miért emeli ki a sajtkészítőket?"
:)) -
BenceYCE #1393 Teljesen mindegy milyen szakmát vagy pozíciót emlegetünk az eredmény ugyan az. Emberek vagyunk. Ki jobb, ki rosszabb. Ez van. Ez csak azért felkapott téma mert nagy a felelőség. Érdekes egy újságárus sosem gonosz, sosem vidám. Ő csak egy újságárus. De akkor is van köztük is jó is és rossz ember is. -
szando #1392 Akármennyire is, Belgáék jó öreg Kalauz 1-2-je nagyon jól megmutatja mit gondol mindkét oldal a másikról egy-egy roszabb napon... -
BenceYCE #1391 Rendben. Korrektséggel. Merthát mégis szolgáltatót képviselük, vagy mi.
7-es vonalcsoport egyik járatának egyik buszvezetőjével esett meg. Délután a váltás közeledtével egy jól ledolgozott nap után utolsó menetben a Blaha előtti megállót elhagyva vki nyomkodja a pirosabbik gombot. Persze a buszvezető bármennyire is érzi 99.9%-ra, hogy csak egy analfabéta próbál meg rutinból utazni, Ő akkor is a szabályzatban leírtaknak megfelelően megál és hasonló jelenet játszódik le mint amit Te írtál. Senki még csak fel sem vállalja a nyomkodást. Menet tovább, nyomkodás tovább. Ismét megállás. Emelt hang mire előlép egy fiatal srác akiről lerí, hogy még csak nem is alulképzett, hiszen első ránézésre akár egyetemista lehet. De tudjuk, hogy ennek töredéke is elég ahhoz, hogy el tudja olvasni azt a sokat emlegetett feliratot. Visszaszól, mire szóváltás kerekedik. A busz vezetője felméri, hogy bár hamar összegyűrné, mégsem éri meg. Kirúgják, késik, későn ér haza. Leoltja magát és bebassza amúgy parasztosan magamögött a fülkeajtót. Becsorog a busz a Blahára. A hőn szeretett utas személyébe tisztelt fiatal srác pedig leszállás után meglobogtatja mindkét középső ujját a szélvédő felé. És bekövetkezik az "átlagos" utasok által oly áhítozva várt esemény. (Bár ez utóbbit nem értem mire jó, hisz rá bízzák az életüket.)
Elpattant az egész nap nyújtogatott kötélidegzet. Utánna ment az aluljáróba és tett róla, hogy mentők vigyék el a volt utast a helyszínről. Persze kirúgták a kolegát mert tudjuk jól miért.
Azt hiszem levonható a történetből az a következtetés, hogy aki nem bírja, ne csinálja. Oktatáson elmondják, hogy próbáljunk mindent mosojjal mert a mosoly sok mindenre képes. (Én megengedhetem magamnak mert nyugis vonalon vagyok.) De más ezt úgy értelmezi, hogy bele kell vigyorogni a buzi utas fejébe mert úgy esetleg, még fájhat is neki. Különben leszarják, hogy emberek vagyunk. Egész nap mások (utasok, többi autós) faszságait toleráljuk és egy szar nap után bizony nekünk ugyanúgy kell tejesítenünk mint kora reggel, frissen. Persze egy irodai munkás könnyen prédikál meg egy rádiós bemondó, de én nem vagyok híve ennek a "meccs közben jövök rá, hogy ezt én sokkal jobban csináltam volna" tipusú hozzáállásnak. Hiányzik már régesrég az emberek többségéből az empátia. Sőt. El nem gondoltam volna magamról még nem BKV-s koromban, hogy mire jó ha szivatjuk az utast. Később rájöttem. Sok dolog tud idegesítő lenni vezetés közben. Gondolj csak bele ha Te vezetsz sz.g.k.-t. Neked is akad bőven figyelem elterelő dolog. De egy ugyan olyan széles úton egy nagytestűnek ezeknek a dolgoknak a többszöröse jelentkezik. Hát még ha személyt fuvarozol. Hát még ha ÁLLÓ, RÖGZÍTETLEN személyeket fuvarozol. Ilyenkor még az is idegesít egy szarnapon ha emberszámba se vesznek. Pl. kaja közben zavarni a végállomáson a vezetőt a legtermészetesebb dolog. Főleg úgy, hogy még csak köszönni se köszönnek csak: "elnézést", meg "bocsánat". Kiszállok a buszból mert 4 kanyar (3.5 óra) óta már picit kell wc-znem. Az első öregasszony letámad, hogy "mikor indulunk?". Könyörgö! Minden információ amit normál esetben tudni lehet, az ki van írva! Nekem nincs karórám. Ha az időt akarom megtudni, felnézek a műszerre vagy kiveszem a telómat a szíjtokból. De ha az utas az indulási idővel nem eláégszik meg, mert sajna neki az időt is kell hozzá tudnia akkor mondjam meg neki azt is gyorsan. (...belföldről a 197-es számon hívható, ott kell kérdezősködni). Sokszor már csak visszakérdezek, hogy: "mikor tanul meg köszönni?". Értetlen bamba arcok vagy felháborodás a válasz. Hmmm... Továbbra is csak Nagy Feró dumájával tudnék érvelni...(#1387)