6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    Ezt akkor valaki törölné?
  • BenceYCE
    Tilos a rádió és mindennemű zenedoboz, mivel hat a zene az ember érzelmeire. Márpedig a cég "robotokat" vett. :( Azért jópáran letojják nagyívben eme szabályt.
    Volán rlz!
  • szando
    jó de akkor nem hallod a forgalmat, mert be van dugva a füled :) ezért nem azt írtam.
  • CattiBrie
    Az az mp3 lejátszó :)
  • szando
    :(
    Tényleg elég szar lehet dugóban, sok hülye utassal... Elhiszem hogy sokak szíve nem bírja, főleg az idegeskedőké... Nem lenne kicsit kellemesebb ha mondjuk lehetne rádiót hallgatni? Engem a zene mindig felvidít..
  • BenceYCE
    THX!!!
  • CattiBrie
    Na megvan...

Csak Neked! :)

........................................
    ....################################....
    ..####################################..
    ..##..##......##......##......##....##..
    ..##..################################..
    ......########............########......
    ........####................####........
    ........................................

• CattiBrie
    Váá, ez aranyos! :):)
    Jó szórakozást! :)

link
  • RelakSfromhome
    Yó éjszakád lesz? :)
  • CattiBrie
    [még dolgozik a projekten]
  • CattiBrie
    Olvastam még ott. :)
  • CattiBrie
    Jajj! Ezek nem jóak hírek. :(
  • BenceYCE
    Viccek topicból szedtem:

Két szőke nő áll a buszmegállóban és várják a debreceni buszt. Hamarosan jön is egy. Odamegy egyikőjük és megkérdezi a sofőrtől:
    - Ez a busz elvisz Debrecenbe?
    - Nem!
    Odamegy a másik is és megkérdezi:
    - És engem?
  • BenceYCE
    Köszi a kérdést, az elmúlt héthez hasonló. Megduplázódott menetidő, türelmetlen utasok és ma is túlóráztam. Na jó, nem mondom, hogy nem kellett kicsit lassítanom hozzá de senkinek nem tűnt fel, hogy csak 25-tel megyek :D De az ár miatti lezárásokhoz képest enyhült a helyzet.

Ma is meghalt egy kolega szívinfarktusban. Ma is egy. Nálunk népbetegség. 4-esen járt. :(

És Te? Vidíts fel kérlek valamivel!
  • CattiBrie
    Szia!

Milyen volt a mai napod? :)
  • BenceYCE
    Láttam! :D
  • BenceYCE
    Csak könyv(füzet) formában van meg sajna.
  • CattiBrie
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"de ezen mit tisztelsz?"
    Én erre gondoltam.

:)
  • Vlala #1492
    Ki mondta, hogy mondtad? Haggyukabba, rongálunk :)
  • CattiBrie
    Nade ki mondta, hogy tisztelem a viselkedését?
  • Vlala #1490
    off vége, az "ezen" a viselkedést értettem... lemaradt egy-két szmájli.
  • CattiBrie
    ??? Ki mondta hogy tisztelem "azt"? Nem asszokták mondani, hogy "tiszteld az időseket". Nem értem, miért nem lehet megérteni. Ott is direkt idézőjelbe tettem.
  • Vlala #1488
    Na most off, de ezen mit tisztelsz? Tisztelni azt lehet, aki elért valamit az életben, nem?
  • vg
    Na viccelj már, ne legyél már álszent!
  • CattiBrie
    Tök jó ilyenkor arra gondolni, hogy "tiszteljük az idősebbeket"...
  • Vlala #1485
    Az ajtócsukásról egy C kategóriás, paprikázott hangulatú asszony jut az eszembe, aki a megállóban "rajtra kéászen" állt a hátsó ajtónál, de a sofőr csak az első ajtót nyitotta ki (hatodika volt). Kicsivel később, mivel leszálló is akadt, kinyitotta a hátsót is, alanyunk pedig az első helyett inkább ott szállt volna fel, na vajon miért? Mikorra odaért, csak a táskáját tudta az ajtóba tolni, a sofőr ügyesebb volt. Az asszony előrement, elkezdte szidni a sofőrt (idézhetek? "idefigyelj, kopasz g..i, ha mégegyszer becsukod a táskámat, megkereslek, megdöglesz, úgy csukjá be mégegyszer, hogy nem éled meg a másnapot, mit képzelsz Te magadról, ott szállok fel, ahol akarok, jogom van hozzá"), az egész busz röhögött rajta, de majd' hazáig fújta a magáét...
  • CattiBrie
    "Az xxx re visszatérve... :P (úgy csinálsz mintha rossz dolog lenne:)"
    ??? Láttad azt a b@cott nagy szmájlit??? .D
  • CattiBrie
    "hajlamos felszállás közben elaludni"

:D
    Megnézném azt a "Kék Bibliát"... :D
  • BenceYCE
    Az xxx re visszatérve... :P (úgy csinálsz mintha rossz dolog lenne:)

Szóval van aki csak azt mondja: Atilla út. Ebből vegyen ki valamit egy csörgő-zörgő buszon. És mivel a szabályzat nem szól semmiféle formában a bemondott szöveg hangerejéről így van aki csak megrúgdossa a mikrofont és azzal be van mondva a megálló. Mondván reggel ellenőrizni kell annak helyes működését, amit meg is tett. És recsegett, tehát szól.
  • BenceYCE
    A csengetésnél én is csak lestem de akárhányszor elolvastam a kék bibliánkat mindíg ugyan az jött ki. Megkérdeztem nálam okosabbaktól és valóban jól olvastam. Ma ez a szabály. :) Kicsit paradoxon de ez van. Az egész mögött tulajdonképpen az áll, hogy az utas hajlamos felszállás közben elaludni. Tehát a csengővel megsürgeted. Rá viszont nem csukhatod az ajtót. :D

Tulajdonképpen hasonlít ez a kreszre. 2 oldalról levédik magukat. Nézd meg pl az előzés szabályát. Senki nem zavarhat senkit sem. (szemből jövő vs. előző vs előzött) Vagy a megállóból való elindulást. Nekem a busszal az elindulás szabályait kell alkalmazzam. Aki meg a buszöbölhöz ér annak meg ki kell engednie. Mégis a gyakorlat mást mutat legtöbbször.
  • BenceYCE
    Semennyire nem köteles nézni. Itthon semmi köze hozzá. De külföldön... :)
  • CattiBrie
    Azé' be kell vallanom, jól kinevettem múlt héten a Margit-híd budai hídfőnél lévő "HÉV-tájékoztatót". :)
    Baromira vicces volt. :):)
  • CattiBrie
    Én nem értem egyet azzal h nyajjuk ki a külföldiek s.., mert ha én külföldre megyek, akkor én beszéljem az adott ország nyelvén, ha meg ide jön külföldi, akkor meg én beszéljem az ő nyelvét. Baromira nem ér!

"Az idegenvezetők soxor elmondják, hog yhogyan tudnak bliccelni."
    :D
    Igen???

Monnyuk egy külföldinek (from nyugat) előbb van pénze itt a jegyet megvenni, mint magyarnak nyugaton. Szerintem a külföldiek, csak direkt szórakoznak. :)

Egyébként mennyire köteles nappal egy buszvezető nézni h ki lyukaszt, kinek van bérlete? Vagy hogy megy ez szabályosan?

"Ha már csengetnek fel se szállhat"
    ???
    De hát azt mondtad, hogy az utolsó leszálló után kezd el csengetni. Akkor a csengetés utána már senki nem szállhat fel. Most, hogy is van ez???

"De hogy fut amikor a csengő már rég szó az már csak próbálkozás."
    És sokszor futok buszhoz, de a futást már még mielőtt megáll, elkezdem, és ugye akkor meg miközben rohanok, baromira nem hallom hogy csenget már vagy sem.

Monnyuk nem szoktam elkezdeni anyázni, ha nem érem el, mert ha már reménytelen úgy sem futok, illetve ugye fiatal lány vagyok .

"Ezért szoktam és úgy bemondani bármit is, hogy: A következő megálló xxx. Nem pedig úgy hogy: xxx megálló kövezkezik."
    Ezt mostanábn mindenki így csinálja, megfigyeltem. :)

(de még mindig xxx, örökké csak a szeksz... :D)
  • CattiBrie
    "BKV vezetését meg nem értem Németül beszélő soför aki segiti az utasokat hogy németül is bemondja "

- milyen bkv? "a cég"! :D
    - semmilyen "is" nem szerepelt a mondatban :D
  • CattiBrie
    Érdekes..
  • CattiBrie
    lóól :D
  • BenceYCE
    csóri külföldi: Nekem se írták ki magyarul, hogy mi micsoda külföldön. És hozzátenném a turista info bázisok léteznek, csak nem használják. Mondván úgyis mindenhol beszélik az angolt meg a németet. Ráadásul nem is térhet el sokmindenben a külföldi rendszer a magyartól tehát nem értem miért nehéz megvenni a jegyet/bérletet és utazgatni vele. Valamint hozzátennék mégvalamit. Az idegenvezetők soxor elmondják, hog yhogyan tudnak bliccelni. És a túrista is jómagyar módra prbálkozik. Budapest Hotelnél nem egyszer a saját bőrömön érezhettem amint kóstolgatak, hogy vajon figyelem-e, hogy lyukasztanak. Nem kell őket félteni mint ahogy Amerika meg Németország sem retteg, hogy mi lesz ha szegény magyar nem érti a nyelvet.

A zuhogó esős "buszsofőr" (ahogy Te fogalmaztál) semmiben nem tér el a tiszta idős buszsofőröstől. Esőben vigyázni kell a tócsákra, ennyi. De teljesen mindegy milyen az idő, az utas az az ember aki egyértelmű szándékát jelezte annak, hogy utazni szeretne. Szolgáltatásról van szó. A szerződés a jegy. A szerződés formája pedig nem írásos vagy szóbeli szerződés hanem ráutaló magatartással jelzi és akkor jön létre ha az utas lyukasztott. A buszmegálló felé rohanó ember NEM UTAS!!!! Tehát a képlet így néz ki: Ha a megállóban állt fel tudott szállni. Ha nem akkor vagy odaért a csengetésig, vagy nem. Ha már csengetnek fel se szállhat. (csak a magyar aki elég erőszakos ehhez) De hogy fut amikor a csengő már rég szó az már csak próbálkozás. És ha megvár akkor köszöndd meg. Ha nem akkor pedig könyveldd el, hogy a szolgálati szabályzat és a magyar törvények szerint járt el. Ennyi! Nem kell sajnálkozni hanem meg kell ismerkedni az ébresztőórával. Ki az az önző ember aki miatt másik 100nak várnia kell? És pont egy késő miatt? És talán még meg se köszöni. Hát nem hinném, hogy csodálkozni kellene bármin is. Meg kell végre érteni, hogy a szabályok és törvények nem az utas "kényelméért" vannak megszigorítva hanem mert már többször visszaéltek vele.

A jugó példára mondanám, hogy itthon is van ilyen. Csak nem minden régió utasközönsége szokik össze az autóbuszvezetőkkel. A példád szerint viszont jót tett veletek viszont kibaszott 100 másik autóssal. Mérlegelni kell. Nektek igazság szerint le kellett volna késsétek azt a villamost. Ha nálunk késés van egy vonalon akkor sosem siettetnek egy vezetőt hanem vagy beér vagy nem. Inkább késsen. De külsős szemmel nehéz lehet megérteni.

A németül beszélő vezetőről pedig annyit, hogy elég egy ráérős öreg mami aki az először bemondott magyart nem értette, hiszen időbe telik amíg felfigyel az utas. Csak a német hablatyot hallotta. Ez egy feljelentéssel egybekötve már elég. Hiszen nem tájékoztatta az utast. Ezért szoktam és úgy bemondani bármit is, hogy: A következő megálló xxx. Nem pedig úgy hogy: xxx megálló kövezkezik.
  • Strahd_
    Nah ez a másik, idejön a csori külföldi de se segítséget nem kap se utbaigazitást. Nekem a metroba szokott ilyen élményem lenni eEllenör vs Turista...
    Nincs kiírva semmi angolul es vagy németül (van matrica amin igen... de az semit nem segit szerintem) , nem mondják be több nyelven ha van valami csak magyarul. Máshol tudják több nyelven közölni a dolgokat.
    Amit éán külföldön tapasztaltam nem ismertem ki magam a metroba a helyi dolgozo egy térképet adott nekem hogy tudjak tájkozodni város nevezetességek + elérhetösége tömegközlekedésel volt rajta... nem kicsit könnyítette meg az életem, ugy hogy nem beszéltem az adott ország nyelvét.

Mondjuk ez a buszsöförös dologban vannak - példák.. Zuhogo eső de a buszsoför becsukja az orrod elött az ajtót... sőt még az arcodba is belebámul de nem nyitja ki hanem továbbmegy.. igaz ellenpélda is van.

Én sok helyen meg szoktam emliteni hogy tömegközlekedésben + dolgot eddig Jugoban találtam, ahol a jármüvek állapota meg sem közeliti a magyaroszágon már lepukkantat.. nyitot ajtoval megy mert nem tudja bezárni az ajtót és stb...
    Ott egy villamos vezetö látta hogy a másik villamohoz sietünk nagy csomagokkal amivel ki lehet meni az állomásra , de azt is hogy a másik lassan indulna...
    erre ez a villamos miközben fordult az utonkereszteződében, megált és intett nekünk hogy keresztbe menjünk át az uton... lefogta a kereszteződés forgalmát 1 percre...

BKV vezetését meg nem értem Németül beszélő soför aki segiti az utasokat hogy németül is bemondja a megállokat és az infokat kirugni...
  • BenceYCE
    JAV: 415-ös tipus helyett 412.
  • BenceYCE
    A legtöbb szabály a végletek miatt íródott.
    Pl. sokan nem tudják, hogy a csengőt az utolsó leszálló utas után lehet nyomni nem pedig az utolsó felszálló után. Érdekes.
    De a megállón kívüli ajtónyitás csak rendkívüli esetben c. szabály is az idősek miatt lett kitalálva. Hiszen ha egy 18 éves nagymellű szőkét engedsz fel az előreláthatólak kevésbé botlik meg mint a 81 éves lógómellű öreganyja. De ilyen alapon nem tehetsz különbséget ezért senkit sem engedhetsz fel. Mondjuk hülyén vené ki magát ha a mamit elzavarod a piroslámpánál de 2 lámpával lejjebb az unokáját felveszed. Ferde szemmel néznének az utasok. Túl azon, hogy a fiatal kevésbé jelent fel, hogy rosszul álltál meg és azért tört el a bokája. Bizony volt már rá példa, hogy szívességből felengedte az öreglányt a piroslámpánál mert megszánta, akinek elört a lába a magas lépés miatt. Feljelentette a buszvezetőt akit kirúgtak. :(

De azokat a reklamáló öreg banyákat tudnám élve tűzön elégetni aki reklamál ha nem tudod odatenni csak a busz orrát a járdához. Kresz szabály: PÁRHUZAMOSAN EGY KERÉKNYOMNYIRA!!! Ha nem tudod akkor beleröfögsz a mikrofonba, hogy nem vállalod a megállóban való utascserét ezért továbbhajtassz. LÉázadás lenne. De vedd alapul a 15 ös vonalat. A megállók 80%-a nem alkalmas a kresz szerint az utascserére. Hegedűs Gyula utca. Mondjam tovább. Első alkalommal mikor arra jártam mindíg betettem a busz orrát a megállóba mert a többi ajtó nem fért oda. Szabályellenes. Ráadásul a 2-es ajtó olyan helyzetben van, hogy az utas nem tudja eldönteni, hogy a járdáról vagy az úttestről szálljon fel. 415-es tipusnál pedig a legkedveltebb ajtó a 2-es. Szóval rengeteg baleset volt belőle. Én pedig jót akartam. Életemben nem volt még annyi reklamáló utasom. Nem azért mert könnyebb volt leszállniuk hanem mert látták, hogy nem jártam még arra ezért majd jól betörnek és kierőszakolják, hogy nekik legyen jó és centizgetve beálljak a megállóba. Délutánosoktól tudtam meg, hogy mégcsak be se teszi a buszt a megállóba, nehogy ugrabugráljanak a 2-esnél. Megáll az út közepén és kész. Felkászálódnak ahogy akarnak. Utánna soha nem volt ezzel kapcsolatosan utaspanaszom. De a 4-es az Andrássy úton hasonló cipő. A lényeg, hogy a cég előírja hogyan állj meg de azt már nem teszi kötelezővé, hogy ne állj meg ha nem biztonságosnak ítéled meg az utascserét. Mitőbb meg se említi. Viszont a bíróságon nem a bkv szabályzatát fogják rajtad számon kérni hanem a kreszt.