63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ismertem a képet.... megnéztem most megint... Képre jó a megoldás...
Nemtudom hogy ezek a megoldások hogy néznek ki animációban (maga a 3Ds jelleg)... fogok vele gyökölni egyszer....
-
Egész jó eredményekre... Még annó kísérletezgettem vele BGX-el karöltve, nemtom, ismered-e a The Archer c. képét az illetőnek, eredetileg Afterburnnel készült volna a kép, de az tetűnek bizonyult, a background felhői így egyszerű particle system facing particle-ekkel, meg spéci bumpmapokkal. -
Érdekes ötlet.... nemtudom hogy milyen eredményre vezetne... majd talán egyszer +próbálom...
Az afternburn-nel nincs semmi baj.. nagyon jó dolgokat lehet vele összehozni animban is csak ha közel van vagy belemésdz.. hát akkor lassú...... -
nem lehet exportálni.. volumetrikus.... -
marcee #22905 Ez a furcsa, Max, Vray megy rajta!
Persze lehetne arról a gépről is indítani a rendert, de most csak úgy hirtelen kellett volna egy-két nagy kép gyorsan, aztán nem akartam variálni. Most így csak két gép számol. Csak idegesít, hogy nem t'om megoldani, mind minden esetben ha számítógépről van szó. :D -
MA-ot tudsz ott indítani? Mert nekem volt hasonló gondom, MAX nem volt hajlandó elindulni. Fogtam, újratettem, és ment. :) -
marcee #22903 Vray render "farm"-ot szeretnék összeállítani az irodában. A három gépből kettővel nics gond, amelyiken indítom a rendert és egy másik gond nélkül bekapcsolódik a számításba, de a harmadikon nem megy, pedig mindent ugyanúgy csináltam. Ha elindítom rajta a vrayspawner60-t, akkor ugye el kellene indítania tray-ben a max-ot a vraydummy.max-al. Egy pillenatra feldobja a max ablakát, de mielött láthatóvá válna minimalizálódik (ez a többin is így megy), viszont nem jelenik meg a tray-ben, hanem kapásból bezáródik (nem kifagy) a 3dsmax folyamat és a spawner megpróbálja elindítani újra. Mitől lehet ez? Amúgy a max ezen a gépen is megy rendesen, a vray is. -
Lol. :DD Akár... Ha megnyerjük Zwack bácsit szponzornak. amúgy komolyan, könyvutalvány ingyenreg valami fizetős honlapon (xxx... :P) , meg ilyesikre lehet számítani. Attól függ, kik szponzorálnak be minket. Persze, ez egy kis contest, de ha érdekel benneteket, akkor lehet ilyenről is szó. A policy-ket már kidolgoztuk, úgyis épp most vadászunk témára. :) -
Jah kisebbre. ^_^ Akkor úgy mondom, hogy legyen több step. :P Szerintem ha animot akarsz, ahgyjad az Afterburnt. :) Szép bumpmappolt particle cloud-ok, amiket összevagdalsz valódi felhők képeiből sokkal jobb megoldás. :) Raytrace shaderrel még a foggal is lehet hülyülni. -
Newfronter #22900 Szia!
Annyi kérdésem lenne, hogy ezeket a felhőket nem lehet exportálni .3ds-be, mert sajnos én nem tudtam (gondolom azért mert csak effekt), esetleg valahogy megoldani? Sajnos a "sima" módszer nem valami nyerő. -
Mármint lejebb nem?
Animba már van.... csak átsuhanós anim.. (nem akartam hogy 3 percnél lassab legyen egy kép és ez a minőség rovására megy..sajnos... animba nem is tűnik fel annyira... de jogos az észrevétel) -
A nyeremény egy 5 literes zöld üveggolyó? (kis piros keresztel:) -
Global Step Size-t toljad feljebb, kicsit csúnyák imitt amott az élek még. :) Animba lesz? -
AfternBurn és Dreamscape pluginek....
(igazából csak plugin :) ) -
Oks. Ez nekem is bejön. :) De mit szólnátok egy ilyen témájú ArtistPub speedcontesthez, esetleg még nyereményekkel is? :)) -
Csini! Mivel készült? -
Frankó! Jó irányban alakul! Majd 100 post egy nap alatt. :) hehe... le kell lépnem, hogy peregjen a fórum? :) Ha idétlen kérdéseket tennék fel információkra vonatkozólak (pl. videók hol...) akor az azért van, emrt most tényleg nem tudok annyit gép előtt ülni, hogy utánakeressek. Annak is örülök, hogy fórumozni tudok. Majd ha lesz gépem albiban, akkor ez elmúlik. remélem. :) -
felho teszt...
-
használj hordozható wc-t, állítólag az ügyesebbek menet közben is tele tudják pakolni
nem tudom, hogy melyik részre gondoltál, de a Vray/ Caustics-ban van egy photon map, azt hiába állítom nem lesz világosabb, lehet, hogy máshol is van photon map ? habár láttam régebben egy vray tutorban, amikor létrehoztak egy pöttyös képet, aztán gondolom ebből dolgozott a vray a továbbiakban, de nem tudtam rájönni pontosan miként lehet vele dolgozni
ha erről bővebbet írnál az megköszi
-
kösz a sok infot meg a képtesztet, csak ott hibázik a dolog, hogy míg ez talán 20 polyból áll, addig egy komplett jelenetnél nem hemmi idő megy el a GI az IR meg a többivel
az egyetlen ami szóba jöhet az a VrayLight fényforrás és némi omi derítés, de nem tudom honnan, mert legalább 20 helyről kellene a gömb belső része felületéne elosztva. Ez még jobban elmegy, mint a jelenetben a tükröződéseket számolgatni. Lerendereltem 7-8000 fram-et közel 4-5 hónap alatt, aztán rájöttem, hogy ezek a jelenlegi megvilágítások nem jók a szájüreg miatt. Persze tesztképeket is készítettem és minden jelenetben rakosgattam olyakor a lámpát, amikor kissé odébb történt a cselekmény, mert ugyen a világosítás az nem az egész ház belsőre történik, hanem csak ott, ahol a filmre kerülő részek vannak, pont a gyorsabb render miatt -
putyi #22889 nem hülyeség.
ha 1-es ior értéket írsz, nem számol refraction-t. -
Van. -
Lehet, hogy most hülyeséget fogok mondani, de ha jól tudom, a Vraymtl-nél nincsen opacity, csak refract, és az ior beállításával lehet elérni sima átlátszóságot. De lehet, hogy ez hülyeség. -
Ne a refracthoz rakd hanem az opacityhez,és ne falloffot adj rá hanem valmi fekete-fehér mintát. -
Szaki:
Kösz a helpet, de nekem a függöny megvan, csak abban kéne segítség, hogy milyen Materialt rakjak rá. Valahol láttam, hogy vraymtl, és a refracthoz egy falloff map van berakva, de nekem ez úgy nézett ki, mint az üveg -
sunny #22884 baccus, mielott irtam Szakinak egy az egyben ugyanilyen tesztrendert csinaltam, csak a lukat az arnyekos reszre tettem hogy nehezitsem :) -
jah és lehet játszani az árnéyk megt fény dologal, hogy a vraylight multipliert mennyire nyomod fel meg a photon map multipliert mennyire. ki lehet játszadozni vele azt a hatást ami az életben is van mert ügye az életben az égbolt mnden pontjáról jön a fény nem csak a napból mert visszaverődik a felhőkről a légkörről meg a tárgyakrol is...
na mentem dolgozni mert sz@rni sincs időm :((( -
nah volt most gyorsban 3 percem szóval csak a fényeket nézd. a lényeg van egy sphere 10000cm átmérővel a belső felén Vray light material azon composzti és azon belül noise valami hasonló lenne az égbolt de nem volt időm most szórakozni vele. ledobtam egy planet és rá egy kockát a kockában egy kivágás ami megfelelhet a szájának a bábúdnak.
irradiance map és photon map-al szórakozva jött ki ez a kép és bele látsz a lukba is. jah meg van egy direkt light ami a napfényt modellezi
-
Fisch #22881 

-
peetee76 #22880 Köszönöm a véleményeket.Én is a plane megoldást követem,és a 3D Total Fiat 500 tutorialja volt az indulópontom,bár akkor még nem igazán sikerült, de gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás és a végeredmény láttán az alkotó székében hátradőlve (tele bódogsággal) nézegetheti művét.....Azután hozzáfoghat a következő munkához... -
super az autó
régebben egy fiat kisautó plane-ből való kialakítását készítettem el
mielőtt elkezdtem, gondoltam, hogy soha nem készítem el, aztán amikor végighaladtam rajta, akkor rájöttem, hogy nem rögtön kell elkészíteni, hanem úgy ahogy a gyárban, ahogy te is, apránként minden részt kidolgozva
pl. a http://www.3dtotal.com/ -ban a free stuff/ Modelling & Rigging/-ben majdnem legalul van az oktatója -
Szép lesz nagyon! -
Hmm, caustic nézegetés 4-5 korsó sör után:D -
semmi gond, de ezek után érthető, hogy a vray nagyon is valósághű e miatt
érdemes olykor egy sétát tenni az utcán nyitott szemmel és bármilyen tárgyra nézel próbáld elképzelni, hogyan kezdenél neki ha maxban kellen elkészítened
egy idő után meg már azt is így fogod nézni, amikor ebédelsz és a kanalat a kezedbe fogod, aztán rájössz, hogy 3-4 segmens összekötéséből más kész is lenne, persze leplezd, ha rákérdeznek, hogy mit bámulod annyit azta a kanalat, "azt hittem légy szállt a levesembe" mondván -
valoban jo, es a render nagyon szep, ha vegig ilyen kitartoan csinalod igazan franko lesz, hajra! -
peetee76 #22874 Oly sok próbálkozás után végre egy jól sikerült autóm. Bár még közel sincs kész, de egyre jobban belendültem...Véleményeket várok, nameg kritikát...
-
Jaa azok a kannák,azok sajnos fényképek és fele annyira nem vagyok kreativ mint amik ott vannak:) -
DSC01405.jpg 2005.09.03. 12:06 - elnézést bárkitől, ha nem tarthatom meg az ő képét, amit az sg-be felrakott, máris törlöm, ha már cd-n vagy dvd-n, van akkor kiszámolom, hogy melyik track és melyik sectoron van, ráküldök egy szút, hogy rágja le róla a lézerrel ráégetett buborékokat, amikben az adatok vannak
sokszor bárki munkájából és szövegéből tanulhatok
ha ti nem lennétek , akkor olykor nem haladnék gyorsabban
persze az lenne a legérdekesebb, ha jönnék 2-3 naponta, hogy bocsesz, de ezt meg azt nem tudom, mert sürgős munkát bízott rám a főnök, oszt leharapja a fejem, ha nem végzek vele, oszt pistikém meg amikor itt segítenek, nyilván ő nem tud valami sokat, de ti mégis maximálisan segítetek, felnyalábolja a munkájáért kapott gyorsszolgálati 50-60e-ecskét, hopp miket mondok má -
"kakas teáskancsó"?
mi a neve a képnek?:) -
Most jut eszembe, ismeritek, azt hogy két pilisvörösvári asszony éppen egy 3dsmax-os renderelési beállításon vitatkozik ? Ha halljátok akkor mondjátok má el nekem is.
Látom má mindenki húzza a lóbőrt.