"Aki másnak felbontás...!"
-
úgy is lehet mondani, hogy üdvözöllek a 3dsmax-ozók népes táborában
Ha szeretnél saját animot készíteni, ahol egy emberkéd tesz-vesz és sétál meg csinál valami mókásat, akkor szerintem max. A profik, akik annak tartják magukat Mayáznak, mert ha megkérdezik tőlük, hogy miben csináltad, akkor az inggomb, ami alig bírta már összetartani őt, mind lepattog róla. Sokan arra esküsznek, de maxban szerintem mindent meglehet oldani. Már a max4.2-ben is láttam manust amint a társával akcióztak és olyan élethű volt, hogy nem tettem zsebre. Ha nem gond akkor ajánlom vedd meg az Aurum féle karakterek animációja és... könyvet, ami ha nem lett volna, a manusaim nem mozoghattak volna, magyar nyelvű karaktermozgatással kapcsolatban. A maxban a manus lépéseit úgy rakod le ahogy akarod és olyan ütemben ahogy akarod, eztán beállítod a mozgás, stopperrel eljátszod, vagy filmre veszed, aztán átrakod maxba nagyonltan és finomítod (mimika, arcmozgásban a szájmozgás, gesztikuláció meg ilyesmi). Ha akarsz magadnak álmatlan éjszakákat, és úgy gondolod, hogy jobb, mint a kocsma akkor szerintem válassz amit akarsz, de itt sokan vannak akik tudnak neked segíteni. Ha pedig felakaro gyorsítani a max animozást és nem akarsz sokat szórakozni vele, akkor max scriptben nyomod az ipart és akár 3-4x-esével is felgyorsulhat egy jelenetd létrehozása. Nem árt tudni, hogy egy Audit nem rögtön elkészítettek, hanem apránként minden egyes darabját létrehoztak, és a sok kicsiből végül egy nagy lett. Maxhoz míg 100%-ban vannak magyar könyvek és tutorok a neten, addig Mayához 15% könyv és 30% tutor a neten. Ezért is döntöttem akkoriban a max mellett még a max2.x idejében, mert rögtön ott volt a könyv, persze a dosos 3d studio volt az 1. lépés, ahol már legalább alakítani lehetett a tárgyakat a térben és már már profi dolgokat lehet készíteni.
uff én beszéltem (kukkancs be a www.3dtotal.com-ba, sok tutor...)