63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Fisch
    lol! ez nagyon ott van!
  • szaki
    mármint a backgroundra vagy az ambientre gondolsz? persze ezeket is megpróbáltam. Egy jelenetben a background a háttér szín, ha semmi nem takarja ki a jelenetben a hátteret, akkor az a szín lesz látható, ez amúgy nincs hatással a jelenetben. Ha pedig az Ambient van beállítva, akkor az valóban fekete helyett szürkébb lesz, amennyivel világosabbra állítottam, vagyis mintha az üvegbúrát, ami a jelenetre "rá van rakva" mint egy félgömb, ami szín itt be van állítva, az úgy fogja világítani a jelenetet, csak az a gond ezzel, hogy a részletek nem lesznek jobban láthatók egy sötét résznél, hanem csak világosabb lesz, vagyis a fekete felület az csak szürkébb lesz. De azért kösz, sose lehet tudni, hogy másiktól miért ne tanulna az ember. Láttam képedet, meg a környezetem is amitől olykor ugrottak egy hátraszaltóst.
  • ThomasGins
    Lehet hogy hülyeség,meg láma is vok,meg azt se tudom te mennyire értesz hozzá,meg a scene-t se láttam, meg...:)
    Szal vray rendernél environmentet kapcsold be és tekerd fel:)
  • szaki
    Hi mindenki! Há me csak!
    Van egy kis gondom. Máskor is segítettetek már, gondolom most se lenne gond. Nem is a 2 zsák 20.000,--esről van szó, hogy felezzük, mert ha kapok tőletek, természetesen meg is felezném, csak most egészen egyszerű dologról van szó.
    Manusom beszél, a szája olykor tátog a jelenetben, merthogy csak így lehet beszélni. A fogsora és a nyelve betűnkent mozog, ahogy a beszédben is látszik, csak éppen a megvilágítással bírkózok, meg mással is. Vray-vel dolgozok dolgozgatok, mint ti. Sokan így GI meg úgy GI, meg egyéb. Persze ezek olyan super képed adnak, hogy amikor a családnak mutatom, hogy Aldaryn, Nenad Free meg a többiek néd má milyen super képet csináltak...
    Csakhogy, ezeket a képeket a saját jelenetemnél alkalmazva szerény számításaim szerint 3-4 óra/kép renderidőt is emésztenének, s persze le is állítottam. Ez a GI 700-800.000 polynál megpusztult. Tehát a VrayLight és egyéb fények jöhetnek számításba. Használom is, de itt van a gond, mert ha csak VrayLight van, ami nagyon szép oldalfényt és egyebet muat, a renderidő is egészen jó. Itt ha, mint a természetben is, 1 főfény van, mondjuk 45 fokban valamerről fentől. A túloldala nyilván fekete, ez kell megvilágítanom, derítenem. Mivel alapban az 1 fényforrás miatt (VrayLight) a manusom oldalfénye miatt a száj belső része nem lesz megvilágítva, de a többi tárgy bal oldala se. Mi a fenével derítsem, hogy a tárgyak sötét oldala ne legyen sötét, ha túlvilágítom, akkor meg a belső felületek, mint egy száj is, ha nem vet árnyékot, akkor világos lesz. Most mondjátok meg, hogy rakjak elemlámpát a szájába és azt rágcsálja, vagy van egy jó megoldásotok a fény helyes beállítására. Mert ugyanis a baloldali derítés, ha árnyékot vet, tökéletes lenne, de nem lehet ennyi árnyék, vagyis 4-5 nap, ami árnyékot vet.
    Előre is köszi a segítséget.
    Ha valakinek scriptírási gondja van, megpróbálok cserében segíteni (amelyik részéhez értek)
    Ha kell egy szájrészlet renderrész, akkor megpróbálom felrakni ide, hogy egyértelműbb legyen a dolog.

• Malakai
    Ejnye-bejnye... :)
    Hivatalos oldalon Demonstration alatt.
  • Free
    készíthetnél új bannert az "Üveggolyó és ami benne van" projectnek :c)))
  • grizzly21
    használd a FAQ-ot és a fórumkeresőt newbie:P :DDD
    a viccen kivül én nem tudom de ha megengedsz még 1 kérdést: ami mehet privátba is akár, szóval a műszaki informatika mit jelent milyen tárgyakat kell hozzá tudni mit tanultok van e értelme stb
  • Aldaryn
    Jesszusom, 20 után vagyok valahol féluton asszem, és a Budapesti Műegyetemre járok műszinfóra.

Szóval, videók? Merre? Hol? Emberek! Lemaradtam! 3 nap offline kikészített. :o)
  • grizzly21
    én meg vmiért azt hittem h egy 40 éves csóka vagy:)
  • grizzly21
    aldaryn egyetemre jáár:D
    hova jársz? és hányéves vagy?
  • Aldaryn
    Hmm, videók? Hol? merre? Mikor? Banyek, zavaró, hogyha pár napig nem vagyok gépközelben. Jé, új banner... mik vannak. Számtechóra legalább netezni jó. Ne menjetek egyetemre. Tiszta szívás. :o)
  • nenad
    nekem is teccik az a funkcio, a clothos is jo poen.
    sajnos mas uj nekem nemigen van, characeteresek orulhetnek meg.
  • Malakai
    Ja, néztétek amúgy a Pelt Maping videót? Hát nemtom', már a videóban is több hibát csinált, azért biztos jó dolog lesz... :)
    ui.: Csakhogy visszatérjek egy kicsit a topicra. :D
  • MrGeE #22816
    jól gondolod /több különböző pont is van ahol +lehet fogni pl:csak az 1ik lábát 8)/
  • Carlos
    Azt gondolom tudtátok, hogy lehet 'vonszolni' a csajt és csapkodni...
  • ThomasGins
    Alul ird be a keresőbe.
  • horvath
    Sziasztok!
    Tudnátok blueprinter webcímeket küldeni!
    Előre is köszi!
  • GixEr
    nekem kepes elakadni a masodik utkozesnel is :)
  • ThomasGins
    Ha már flash,ez nagyon tetszik...
    link
  • pauly
    Vagyis 45 :D,tényleg érdekes,hogy mennyi ideg tud esni
  • pauly
    A rekordom eddig 35 mp :D
  • nenad
    baszus, ezt a műugróknak látniuk kellene :D
  • Roger6
    Túlélhette? ... :)
  • pauly
    hát ez rohadt jó :D
  • nenad
    hihetetlen milyen sokaig tud esni! :)
  • Malakai
    Jah, ez elég régi... :)
  • MrGeE #22803
    ehhe
    lehet,hogy régi biztos hogy off de ez atommaki
    ragdoll 8)
  • Aquli
    köszi
  • nenad
    bump-map
  • nenad
    bumpam alatalaban eleg okosan hasznalva.
    a textura is legyen szoros-bolyhos es nem lesz gond.
  • Aquli
    Hello!
    Valaki tudna mondani ötleteket arra, hogy maxban interiorba hogyan készítsek szőnyeget, ami szőrös/bolyhos hatást kelt?
    Márk
  • ThomasGins
    Kicsit olyan mintha egy Skoda bolt előtt rimánkodna az ember,hogy egy 120L-est akar venni...
  • oryon
    A hivatalos oldalról le lehet tölteni az új verzió trialját...hajrá!
    Amennyiben neked nem a trial kell, akkor NE WAREZOLJ! :)
  • Fisch
    szerintem azt a felkialtojeles cuccot nagy piros betukkel kellene kiirni...
  • Fisch
    Check the BANNER!
  • kr1sz
    nem tudnátok adni egyl inekt ahonan letuom tölteni a 3ds max 5-t! pls segitsetek!
  • Fisch
    vagd ki egy macska szemet es tedd be...

http://www.good-tutorials.com/track/8920
  • grizzly21
    valaki irhatna egy tutorialt, hogy hogyan lehet csinálni üveggolyót és beszállok
  • Free
    ugyan Aldaryn banner készítő tehetségével nem veszem fel a versenyt, de megpróbálok valamit szép bannert összehozni hozzá :c)
  • nenad
    a 3. talalat teljesen jo, akar photorealisztikusat is csinalhatsz belole utana.