63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Fisch #22829 lol! ez nagyon ott van! -
mármint a backgroundra vagy az ambientre gondolsz? persze ezeket is megpróbáltam. Egy jelenetben a background a háttér szín, ha semmi nem takarja ki a jelenetben a hátteret, akkor az a szín lesz látható, ez amúgy nincs hatással a jelenetben. Ha pedig az Ambient van beállítva, akkor az valóban fekete helyett szürkébb lesz, amennyivel világosabbra állítottam, vagyis mintha az üvegbúrát, ami a jelenetre "rá van rakva" mint egy félgömb, ami szín itt be van állítva, az úgy fogja világítani a jelenetet, csak az a gond ezzel, hogy a részletek nem lesznek jobban láthatók egy sötét résznél, hanem csak világosabb lesz, vagyis a fekete felület az csak szürkébb lesz. De azért kösz, sose lehet tudni, hogy másiktól miért ne tanulna az ember. Láttam képedet, meg a környezetem is amitől olykor ugrottak egy hátraszaltóst. -
Lehet hogy hülyeség,meg láma is vok,meg azt se tudom te mennyire értesz hozzá,meg a scene-t se láttam, meg...:)
Szal vray rendernél environmentet kapcsold be és tekerd fel:) -
Hi mindenki! Há me csak!
Van egy kis gondom. Máskor is segítettetek már, gondolom most se lenne gond. Nem is a 2 zsák 20.000,--esről van szó, hogy felezzük, mert ha kapok tőletek, természetesen meg is felezném, csak most egészen egyszerű dologról van szó.
Manusom beszél, a szája olykor tátog a jelenetben, merthogy csak így lehet beszélni. A fogsora és a nyelve betűnkent mozog, ahogy a beszédben is látszik, csak éppen a megvilágítással bírkózok, meg mással is. Vray-vel dolgozok dolgozgatok, mint ti. Sokan így GI meg úgy GI, meg egyéb. Persze ezek olyan super képed adnak, hogy amikor a családnak mutatom, hogy Aldaryn, Nenad Free meg a többiek néd má milyen super képet csináltak...
Csakhogy, ezeket a képeket a saját jelenetemnél alkalmazva szerény számításaim szerint 3-4 óra/kép renderidőt is emésztenének, s persze le is állítottam. Ez a GI 700-800.000 polynál megpusztult. Tehát a VrayLight és egyéb fények jöhetnek számításba. Használom is, de itt van a gond, mert ha csak VrayLight van, ami nagyon szép oldalfényt és egyebet muat, a renderidő is egészen jó. Itt ha, mint a természetben is, 1 főfény van, mondjuk 45 fokban valamerről fentől. A túloldala nyilván fekete, ez kell megvilágítanom, derítenem. Mivel alapban az 1 fényforrás miatt (VrayLight) a manusom oldalfénye miatt a száj belső része nem lesz megvilágítva, de a többi tárgy bal oldala se. Mi a fenével derítsem, hogy a tárgyak sötét oldala ne legyen sötét, ha túlvilágítom, akkor meg a belső felületek, mint egy száj is, ha nem vet árnyékot, akkor világos lesz. Most mondjátok meg, hogy rakjak elemlámpát a szájába és azt rágcsálja, vagy van egy jó megoldásotok a fény helyes beállítására. Mert ugyanis a baloldali derítés, ha árnyékot vet, tökéletes lenne, de nem lehet ennyi árnyék, vagyis 4-5 nap, ami árnyékot vet.
Előre is köszi a segítséget.
Ha valakinek scriptírási gondja van, megpróbálok cserében segíteni (amelyik részéhez értek)
Ha kell egy szájrészlet renderrész, akkor megpróbálom felrakni ide, hogy egyértelműbb legyen a dolog.
-
Ejnye-bejnye... :)
Hivatalos oldalon Demonstration alatt. -
készíthetnél új bannert az "Üveggolyó és ami benne van" projectnek :c))) -
használd a FAQ-ot és a fórumkeresőt newbie:P :DDD
a viccen kivül én nem tudom de ha megengedsz még 1 kérdést: ami mehet privátba is akár, szóval a műszaki informatika mit jelent milyen tárgyakat kell hozzá tudni mit tanultok van e értelme stb -
Jesszusom, 20 után vagyok valahol féluton asszem, és a Budapesti Műegyetemre járok műszinfóra.
Szóval, videók? Merre? Hol? Emberek! Lemaradtam! 3 nap offline kikészített. :o) -
én meg vmiért azt hittem h egy 40 éves csóka vagy:) -
aldaryn egyetemre jáár:D
hova jársz? és hányéves vagy? -
Hmm, videók? Hol? merre? Mikor? Banyek, zavaró, hogyha pár napig nem vagyok gépközelben. Jé, új banner... mik vannak. Számtechóra legalább netezni jó. Ne menjetek egyetemre. Tiszta szívás. :o) -
nenad #22818 nekem is teccik az a funkcio, a clothos is jo poen.
sajnos mas uj nekem nemigen van, characeteresek orulhetnek meg. -
Ja, néztétek amúgy a Pelt Maping videót? Hát nemtom', már a videóban is több hibát csinált, azért biztos jó dolog lesz... :)
ui.: Csakhogy visszatérjek egy kicsit a topicra. :D -
MrGeE #22816 jól gondolod /több különböző pont is van ahol +lehet fogni pl:csak az 1ik lábát 8)/ -
Azt gondolom tudtátok, hogy lehet 'vonszolni' a csajt és csapkodni... -
Alul ird be a keresőbe. -
horvath #22813 Sziasztok!
Tudnátok blueprinter webcímeket küldeni!
Előre is köszi! -
GixEr #22812 nekem kepes elakadni a masodik utkozesnel is :) -
Ha már flash,ez nagyon tetszik...
link -
pauly #22810 Vagyis 45 :D,tényleg érdekes,hogy mennyi ideg tud esni -
pauly #22809 A rekordom eddig 35 mp :D -
nenad #22808 baszus, ezt a műugróknak látniuk kellene :D -
Túlélhette? ... :) -
pauly #22806 hát ez rohadt jó :D -
nenad #22805 hihetetlen milyen sokaig tud esni! :) -
Jah, ez elég régi... :) -
MrGeE #22803 ehhe
lehet,hogy régi biztos hogy off de ez atommaki
ragdoll 8)
-
köszi -
nenad #22801 bump-map -
nenad #22800 bumpam alatalaban eleg okosan hasznalva.
a textura is legyen szoros-bolyhos es nem lesz gond. -
Hello!
Valaki tudna mondani ötleteket arra, hogy maxban interiorba hogyan készítsek szőnyeget, ami szőrös/bolyhos hatást kelt?
Márk -
Kicsit olyan mintha egy Skoda bolt előtt rimánkodna az ember,hogy egy 120L-est akar venni... -
A hivatalos oldalról le lehet tölteni az új verzió trialját...hajrá!
Amennyiben neked nem a trial kell, akkor NE WAREZOLJ! :) -
Fisch #22796 szerintem azt a felkialtojeles cuccot nagy piros betukkel kellene kiirni... -
Fisch #22795 Check the BANNER! -
kr1sz #22794 nem tudnátok adni egyl inekt ahonan letuom tölteni a 3ds max 5-t! pls segitsetek! -
Fisch #22793 vagd ki egy macska szemet es tedd be...
http://www.good-tutorials.com/track/8920 -
valaki irhatna egy tutorialt, hogy hogyan lehet csinálni üveggolyót és beszállok -
ugyan Aldaryn banner készítő tehetségével nem veszem fel a versenyt, de megpróbálok valamit szép bannert összehozni hozzá :c) -
nenad #22790 a 3. talalat teljesen jo, akar photorealisztikusat is csinalhatsz belole utana.