3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pilacs projektor mapba, animalt causticsot neki!
van egy ilyen program caustics generator vagy mi azzal nyomulj

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ugghhh... banyek... na most állt meg bennem az ütõ. <#guluszem1> Megnyitottam egy filet, amin már két napja dolgozom, és tegnap este végre azt láttam viszont a monitoron, amit elképzeltem, erre MAX megnyitáskor kifagy... felajánlotta, hogy készít egy recovery másolatot a fileból, miközben én épp az idegösszeomlás határán voltam. Az origi filet nem tudom megnyitni... a recoveryt meg igen... hál égnek. De hogy megint mi történt. Az ilyen bugok azért elég durvák. Homokszem a gépezetben, bizonyára...

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha animba lesz, és lens effekttel is jó eredményt tudsz elérni, akkor egyszerûen animáld a lens effekt paramétereit. Ha állókép, akkor csináld postban, vagy kiscit twekeld a lens effektet. 😉

per aspera ad astra

Nem teljesen 3d, de hátha: cimi keres rajtam egy bizonyos "kabel bk bt" betûtípus magyar változatát, mert hogy ami neki van abból hiányzik az Õ, meg az Û. Én még az életben nem vágytam olyan betûtípusra ami nincs benne a windowsban/officeban alaból, így egy kis - eredménytelen - gúglizáson túl más ötletetm már nics. Még azt sem tudom, hogy ez warez-nek számít-e 😄 Ha igen, akkor kéretik törleni.

Más, ez már 3d, meg max, meg vray, hogy hûek legyünk a topichoz is 😄

Caustic effektet szeretnék a plafonra, de nagyon nem jön össze. Eddig a maximum, amit el tudtam érni, hogy baromi világos homállyal borította be a képet, de szép, éles causticot nem sikerült. A fényforrás tulajdonságainál engedélyeztem, renderpanelen állítgattam (össze vissza), sehogyse jó.

Es egy nezegetnivalo (jopofa)
link
ThomasGins
Akkor egy NFR ha má' nem ir senki😊

\"So always look on the bright side of death\"

Pitbull90
Van egy kérdésem... ha van egy olajlámpa vagy mi.. és ugye üveg benne van a tûz hogyan tudom megcsinálni hogy ha messzirõl nézem lehessen látni hogy a fény a lámpából jön én omnit használok hozzá a Lens effekt tökkéletes lenne de csak egy bizonyos távolságban jó......

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Aldaryn
<#vigyor3>

per aspera ad astra

oregem, este amikor almos vagy mindent nyomogatsz ossze vissza, nem csoda hogy elalitodik! 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Nekem szoktak... O_o de lövésem sincs, mitõl. van, hogy este még minden oké, reggel meg 0,1px méretûek a transform gizmo-k. Pedig ugye közben elvileg a gép nem is ment.

per aspera ad astra

egyebkent erdekes, ezek soha nem allitodnak el maguktol... a vertexek nem megjenese wireframemodban passz.
tedd ujra maxot. Torold le fullra es ujra, jobb otletem nincs.

az is igaz 😊
bar a lampak meretet lehet valtoztatni, ha jol tudom az ikon merete nem valtozik.

A "show vertices as dots" size-t próbáltam ár, de az csak az árnyalt nézetben mûkzik, a wireben nem látszanak a vertexek.
Amúgy kösz.
Aldaryn
azért híjják non-scalingnek, mert mindegy, miylen messzirõl nézed, mindig ugyan akkora méretben látod a VP-ben. 😛

(üssle...)

per aspera ad astra

vazz, oda van irva!
baloldalt
"show vertices as dots" size
handle size
baloldalt alul.
aztan non scaling object size, ez a kamera lampa stb merete.
azert hivjak non scalingnek mert nem lehet az ikon meretet valtoztani, scale es egyeb transformacioval.

szaki
menj a max felsö sorába Customize/ (nem vagyok max-ban) legfelsö Load és Tools-ra állítani a megjelenõ ablakot, majd lent Load és több féle ikonsorozatot tölthetsz be, mert valami elállíthatta, ilyenkor max installnál érdemes lementeni max felül Customize/ save... sajátnévvel, hogy máskor ilyen gond esetében be tudd tölteni
az ikonok kicsik és nagyok: valóban preferences/viewport és a jobb oldali rész közepe körül ... Large icon...-t válaszd, majd maxot újra indítani és minden ok lesz

Ott mit kell átállítani, nem találom!
preferences/viewport

-Nem tudja valaki, hogy miért nem látszanak a vertexek (kis keresztek) ha sub-object módba váltok? És ha kijelölöm õket akkor sem látszanak, csak az élek.
-Ezzel egyidõben jött elõ az a hiba is, hogy a lámpák és a camera ikonok hatalmasak lettek nem tudom kisebbre állítani õket.
Mind a két hiba nagyon zavar, nem tudtok segíteni, hogy hel lehet ezeket beállítani mindenhol kerestem de egyszerûen nem jövök rá.
Elõre is köszi!
Aldaryn
😊 Elõbb azt a nyavajás FAQ-ot szedjük már össze. 😊 Banyek. Ha van valakinek FAQ ötlete, akár csak egyetlen mondat is, akkor küldje már el az aldarynabbys.hu -s címemre. Thx. 😊

3Dsign-ról meg annyit, hogy mindez elkerülhetõ lett volna azzal, hogy pl. csak minimum egy hetes vagy egy hónapos reggel lehet szavazni. A pályázók meg nemszavazhatnak, és punktum. 😊 Remélhetõleg a legközelebbi contesten lesz közönségszavazás. Én speciel sajnálom a D21-et, ez naygrészt nem az õ saruk, egyszerûen eldugult a lefolyó, és megrekedt egy helyen sok szemét.

per aspera ad astra

Aquli
Ez melyik contest?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

hát én is tök kiakadtam.
de leginkább a színvonaltól.
még szerencse, hogy több okból is nem indultam.
és, hogy milyen fakezû parasztgyerekek vannak! és mekkora a táboruk!
de az sem semmi,hogy azok az ikonos gyerekek válogatták ki az adott 30 képet. megnéztem a munkáikat.
hát ha õk akarják a látványtervezést megújítani, akkor reszkessen mindenki, akibe szorult némi igényesség.

Free
mostmár összeszedem a gondolataimat ígérem de eszembe jutott, hogy szeretnék a 3dmax.hu alá egy itteni emberek munkáiból összeálított galériát készíteni és mindenkinek aki igényli tárhelyet adni a munkái bemutatásához is a név.3dmax.hu alá ha van rá igény persze.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
jah jó a banner :c)))
De hol az üveggolyó project?? :c)))
meg Aldaryn ha tudod nem akarod átlõni swf re ? mert akkor több infó is jelenhetne meg , és az itteni munkákból lehetne egy montaget( nem tudom hogy írják a montázst mert 22. órája vagyok ébren) összetenni a bannerba.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
csak a szavazáshoz visszatérve egty kicst tényleg vannak szemét húzások és hasonlók. nekem pl jött egy mail hogy valaki valakijének a valakije nevezett és hogy küldjem tvább a mailt hogy mindenki menyjen regisztráljon és zsavazzon a nyugati pályaudvaras képre de nagyon ....
ennyit a szavazásos dolgokról...

ha már plugoknál tartunk. az egyik kedvencem:
http://www.3dservices.ch/parametric_kitchen.0.html
hátha valaki még nem ismeri.

bar mar lokte vki de lokom megegyszer, ez a cucc fenomenalis, es free
http://arbaro.sourceforge.net/
irto jo low poly fakat is lehet vele genralni, kicsit sok a parameter, egyszer-ketszer vegig kell olvasni a kiirast oszt annyi.
Siman odaver az ossze fageneralo plugnak minosegben. Talan meg parameterezhetosegben is. Megvan a matek is, egyszer talan lesz maxscript verzio is 😄

ez az 😊 koszi!

lehet ez volt az 😊 ugy emlekszem tobb slot volt, de mindja utananezek.
koszi!

http://www.maxplugins.de/r6_files/gohara/sciAnaComp.zip
nenad!
szerintem erre gondoltál.

nem

ThomasGins
psd manager?
A volume-t már PS-ben próbáltam igazgatnik,ha valványabbra veszem akkor nem látszik a kép,de küzdök még akkor.

van egy plugin ami photoshop filterkent mukszik, nem a composite, van egy jobb es ingyenes csak nem jut eszemebe a neve, azzal okorkodhetsz anelkul hogy tul sokat kene melozni 😄

a padlo nagyon jo, a tobbin meg melozni kell.
a fal is statikus nagyon, a kep poen, de egy kis oregites annak sem artana.

Aldaryn
Szép!

A volume light ne legyen ilyen brutális plazmacsóva.

per aspera ad astra

ThomasGins
hopsza

ThomasGins
http://www.thomasgins.hu/max/arnyekszek_final_l.jpg[/img]

és nagyban[img]

ThomasGins
Mert elmész és utána álnéven irogatsz😄

Aldaryn
Mér van az, hogy a fórum mindig pörög, ha nem vagyok itt? 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Úgy tûnik, a magyar community még nem elég érett közönségszavazásra.

per aspera ad astra

Dichter
Olvasgattam a design 21 fórumot, hát elég szánalom. FRenkie amit kapott.... Kultúráltan nem lehet kifejezni egy véleményt? A másik srácnak meg az egész haveri köre beregelt, és 10-esével osztják az 5-ös szavazatokat. Nc.

Aldaryn
Ja! Nenad, sajnálom mi lett a 3Dsign-al... közönségszavazás sux ilyen környezetben.

per aspera ad astra

ThomasGins
Annyira nem bonyolult progi😊

szaki
pont akartam mondani, hogy honnan van, úgyhogy kösz, de nem elékeztem rá, hogy mi a neve (Forest Pack - na már az erdõböl is eredhetett volna), talált süllyedt, remélem ez jó lesz
de ha már itt tartunk ismered alaposan?
elõre is köszi a segítséget

ThomasGins
Õt ismered?
www.itoosoft.com

szaki
Vue Edit/Scatter... de az a baj, hogy ez a 3d tárgyat szórja szét, így egyik nap 17.000.000 polygon körül mozgott amit akartam, csak akkor nem értettem, hogy mit tölt ennyit a gépem, egyes demok is ekorák, nem hemmi akkor a 20 perces képkidolgozás
van a sziget pálmafákkal tutorscene, ha közelbe mész akkor látni, hogy mindegyik 3d object, térben mozog, ez a késõbbiekben nagyon super lesz, de most madártávlatból kellene egy vagon fával heggyel

szaki
vue-ban láttad már ezt a planes kirajzolást? ez érdekelne hol találom meg, de közben nézem én is

Na igen.... erdekelne animban hogy nez ki.. (nincs egy prewiev-d? 😊 )
Nembeszelve arrol hogy mennyire vilagithato (feny-arnyek prob.)...

Minden tajgeneraloban (Vue WCS AWB stb)van Flipboard v Foliage hol minek hivjak... de maxben vagz barmiben megcsinalhatod reszecskekkel is akar.. pont most beszeljuk Aldarynnal ugyanezt a megoldast csak eppen felhore... szal nem ertem.... (KisQbi)
szaki
igen, tudom, csak annál is az a gond, hogy legalább 200 fa kellene egy hegy oldalára elszórva, ezt meg is teszi, csak mivel a max is térobjektumot készít, ezért a renderideje sok, vannak olyan tájképgenerálók, amikben a fa egy plane-en lévõ kép a fáról és azzal szórja be és ebbõl a kameraállásból ugyanolyan, mint a Vue meg a hasonló. Annál nincs gond, mert átméretei a közelieknél és a távoliaknál. Szépséghibája az, hogy nagyon közelieket nem szabad készíteni velük fõleg egy mozgó filmhez, mert nem lesz igazán 3d a fa, ebbõl adódóan.
Nálam 1 fa legfeljebb a 720x576-os képnél talán 20-30 pixel magas lehet, úgyhogy az nagyon gyors lenne. Kerestem a neten, de csak a Vistapro-ig jutottam. Van a Speedtree, de az is 3d-s objkektumokkal dolgozik. Legfeljebb marad ez, csak ezeket szintén valamennyire meg kell tanulnom. Kb. 20-30 képet kell készítenem ilyen madártávlatos felvételbõl, de majdcsak összejön valamelyikkel.