3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mixmap

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

A blend materiallal összelehet

Evogordon
A max 7-ben nincs olyan hogy a metarial editorba textúrákat össze lehet mixelni?

Üdv

Vray-el próbálgatom ezt a render to texture-t,hogy beleégessem a textbe az árnyékokat stb.Rendesen ki is terítettem a modellt.
Na most az mitõl lehet,hogy ha csak simán kirendelrelem a képet,akkor jó,nem foltos stb,viszont ha a render to texture-ral akarom beleégetni a texturaba,akkor rossz,foltos lesz a text.
Elõre is kösz!

A régi kártya van benne, és nem állítottam a viewport renderelésen.
Addig jó volt, mért állítottam volna.
Egy szerûen átállítódott..
fle go
Korabban lattam, nenad, Frenkie, meg asszem Ronin enterior munkajat itt, aztan a napokban megneztem a d21 palyazatra erkezetteket, hattttttttttt tul sokat nem tudok hozzafuzni csak hogy a felsorolt 3 ember munkajahoz a tobbi SEHOL nincs!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Videókari driver update? 😊

per aspera ad astra

azt mondtad hogy latszodot elotte, es nem emlitetted hogy allitottal a viewport renderelesen. Egyebkent meg mindharom modban latszania kene termeszetesen.
Vmi el lett cseszerintve.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Ez már mánia😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
jaja, komplett csomagot csináltak belõle. Állítólag a render engine-je is gyors.

per aspera ad astra

Hétvégén utánanéztem, hogy miért nem látszanak a vertexek sub-objectben.
Ha a viewport renderelõje D3D-n van, akkor csak árnyalt módban látszanak.
Ha softwares, v. GL akkor minden látszik, és állítható a vertex pöttyök
mérete wire- és árnyalt módban is!
(1 uninstallal kevesebb..)
Ackro
kicsit off, de most látom csak, hogy a modo nagyot változott az 1.01 óta!

Aldaryn
Ték! <#vigyor1> Banyek, akkor inkább Pihenj!

meg persze jobbulást!

per aspera ad astra

Free
23000. hozzászólás:c)))
Én is lázas vagyok maúgy meg egy fogamtól is megszabadítottak :c( Fáj az arcom rendessen :c( de valamivel L kell foglalnom magam 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Azt megköszönném, mivel a suli meg ez a fránya járvány kicsit most visszafog idõileg.

per aspera ad astra

Free
Aldaryn mi lenne ha az itt feltett kérdéseket gyüjtenénk össze a FAQ ba ?
Azzal már lehetne mit kezdeni. kezdjem L az elejétõl összeszedni kikeresni az összes kérdést?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
vetted a fáradtságot, hogy screenshotot mentsél róla. 😊 Vááá

per aspera ad astra

szaki
érdemes maxinstall után rögtön beállítanod mindent és fent a Customize-ban save...-al lementeni valahova, hogy legközelebb betöltve ne legyen gond, ha váletlenül elállítassz dolgokat. Persze nem árt a script és UI dir-t és a 3dsmax.ini file-t is menteni valahova

szaki
úgy is lehet mondani, hogy üdvözöllek a 3dsmax-ozók népes táborában
Ha szeretnél saját animot készíteni, ahol egy emberkéd tesz-vesz és sétál meg csinál valami mókásat, akkor szerintem max. A profik, akik annak tartják magukat Mayáznak, mert ha megkérdezik tõlük, hogy miben csináltad, akkor az inggomb, ami alig bírta már összetartani õt, mind lepattog róla. Sokan arra esküsznek, de maxban szerintem mindent meglehet oldani. Már a max4.2-ben is láttam manust amint a társával akcióztak és olyan élethû volt, hogy nem tettem zsebre. Ha nem gond akkor ajánlom vedd meg az Aurum féle karakterek animációja és... könyvet, ami ha nem lett volna, a manusaim nem mozoghattak volna, magyar nyelvû karaktermozgatással kapcsolatban. A maxban a manus lépéseit úgy rakod le ahogy akarod és olyan ütemben ahogy akarod, eztán beállítod a mozgás, stopperrel eljátszod, vagy filmre veszed, aztán átrakod maxba nagyonltan és finomítod (mimika, arcmozgásban a szájmozgás, gesztikuláció meg ilyesmi). Ha akarsz magadnak álmatlan éjszakákat, és úgy gondolod, hogy jobb, mint a kocsma akkor szerintem válassz amit akarsz, de itt sokan vannak akik tudnak neked segíteni. Ha pedig felakaro gyorsítani a max animozást és nem akarsz sokat szórakozni vele, akkor max scriptben nyomod az ipart és akár 3-4x-esével is felgyorsulhat egy jelenetd létrehozása. Nem árt tudni, hogy egy Audit nem rögtön elkészítettek, hanem apránként minden egyes darabját létrehoztak, és a sok kicsibõl végül egy nagy lett. Maxhoz míg 100%-ban vannak magyar könyvek és tutorok a neten, addig Mayához 15% könyv és 30% tutor a neten. Ezért is döntöttem akkoriban a max mellett még a max2.x idejében, mert rögtön ott volt a könyv, persze a dosos 3d studio volt az 1. lépés, ahol már legalább alakítani lehetett a tárgyakat a térben és már már profi dolgokat lehet készíteni.
uff én beszéltem (kukkancs be a www.3dtotal.com-ba, sok tutor...)

Malakai
X

(\__/) ( X.x) ( } . { )

youth
Hali!

Olyan problémám lenne, hogy eltûnt a régi, normál manipulátor (már ha az a neve). Rotatera vagy Movera vagy Scalera megyek akkoris ugyanez a 2 szürke egy piros nyíl lesz. Hogy lehet visszaállítani a régit? Elõre is köszi!

Itt a kép róla:

Youth

Malakai
Elõbb írták le neked, nincs legjobb. A programokat leginkább a kezelõfelületük választja el egymástól és ez-az, ami miatt vkinek jobban tetszhet egyik program, mint a másik, de ez abszolúte egyén függõ és nem lehet általánosítani. És szerintem ezt a témát hanyagolni is kéne!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az a legjobb amit meg tudsz tanulni es kezreesik. Nincs jobb/roszabb, csak mas, de mindegyikben (szinte)minden megoldhato.
Malakai
Én vegyesen megyek CGShopra és NME-re is. 😊
És igen, elméletileg már lehet mixelni bármilyen animációt.

Amúgy én "nem vagyok benne a béta programban" 😉, szal én se néztem meg...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a vray nem mûxik. Persze, eddig mûködött, nem vagyok hülye, csak most olyan történt a gépemmel, hogy két hálókártya került bele, mert egy másik géppel osztom meg a netem, bridge connection-el, és még OpenVPN-t is használok a sokféle netes finomság miatt. Innentõl kezdve a vray csak elindulni hajlandó, mûködni nem. Próbáltam már a gépem IP címével is ügyködni, de úgy sem.
Esetleg tudna erre valaki megoldást?

galéria: tempmaxer.uw.hu

Harly18
Csak azért kérdeztem, mert nem szeretném azt, hogy mondjuk elkezdem a maya-t, fél évig szórakozok vele, de semmire sem jutok, vagy elkezdem a 3dsmax-ot, ami valamivel könnyebb, amihez több tutorial van és ami több funkcióval rendelkezik.
Tök kezdõ vagyok ezen a téren és nem tudom, hogy melyik programot használják a legtöbben. (s valószinûleg az is a legjobb)

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

KisQbi
Sajnos még enm néztem meg...😞

Pelt mapping mindenképpen az egyik leglátványosabb újítás... tényleg játék lett az UVzás...
Viszon érdekelne hogy a MotionMixwrbe mostantól bármilyen animációt betölthet az ember ha jól értelmeztem... Akár egy kocka több kimentett mozgását is mixelhetem?
Nem lett a 8as egy rossz eresztés!

newmediaEXPO-n lesz bemutató! jön mindenki?

A kerdes alapjaban nem volt ertelmes(kb.: mivel ussek be egy szeget? vassal vagy kalapaccsal? Am mindkettovel sokeresen az ujjadra tudsz utni es be is tudod verni a szeget.), a tarsasag kezd immunissa valni az ilyen kerdesektol.
Probald ki a MAX-ot, ha elakadsz segitunk.
Probald ki a MAYA-t, ha elakadsz segitenek a mya forumban.
Aldaryn
Ez kb ugyan az a kérdés, mint a "Melyik a legjobb 3D-s modellezõ progi"... erre nincs válasz. Van egy rakatt nagyon fasza 3D-s modellezõ cucc. Válassz egyet. ztán nem a progin fog múlni, hogy te abban tudsz-e szép autókat gyártani.

per aspera ad astra

Harly18
Bocsi, nem tudtam, hogy elpárologtak azok a betûk, amelyek egy mondatot alkotva merészkedtek kérdezni valamit a hozzáértõkhöz.

Aldaryn
Hmm... próbálgatom MAX 8 beta-t... elég sok kis apróság van benne ami nagyon kellemes új. A pelt mapping meg egyszerûen nélkülözhetetlen lesz, kipróbáltam pár olyan problémára, amiket eddig nem tudtam felUV-zni, csak 1-2 órás melóval, és gyönyörûen végezte a dolgát. 3-4 perc próbálgatás, és kész volt a torzulásmentes, szép UV tér.

per aspera ad astra

ThomasGins
Vray-nek nincs külön volumetrikus fénye sajnos, shadowmappal meg elég lassú.
Úgyhogy utólag csináltam egy shadow mapost fekete háttérrel,utána photoshop.

Evogordon
Azért kérdeztem mert nekem az a fény efekt nem mûködött csak shadow map-al

ThomasGins
Feketét😄
Direct light, vrayshadow-val,de a volume light ugy nem mûködik ha azért kérded...

Evogordon
ThomasGins te milyen árnyékot használtál a szobához?

Evogordon
THX NENÁD sikerûlt 😊

mert nincsen rajta displace wsm modosito

Harly18
Ha én autókat szeretnék csinálni, akkor melyik 3d-s programmal a legjobb vagy melyik a legalakalmasabb erre a célra? Tudom, hogy ez egy 3dsmax topic, de gondolom, azért több mindent kipróbáltatok.

Evogordon
Ha beillesztek a metarial editor/displacement-be egy textúrát és aztán ráhúzom egy tárgyra akkor miért nem változik meg a tárgy alakja??

Pitbull90
Köszi a segítséget különben aniba lesz...

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Aldaryn
Hmm, MAX néha mûvel furcsa dolgokat... pl. Displace Mesh modifierrel akartam egy kb. elõnézetet a displacelésemrõl VP-ben, hogy hozzá tudjak ezt-azt igazítani. Megnézem... oké, megy. Mondom, kcsiit (de épphogy kcisit) feljebb veszem a felbontást... MAX elkezd számolni... oké... lemegyek, eszem egy szenyót addig. Mire feljöttem, a lapozófájl 6GB-ra nõtt, a MAX épp a 4.GB memóriát allokálta magának... biztos megakadt valami loopban szegény. 😊 A gépet megviselte.

per aspera ad astra

na igen 😄 ha kicsiben csinalod nagyon hamar kapsz kieerekelheto eredmenyt es ha jo, csak megszorzod az erteket pl a felbontas kulonbseg (szorzo) felevel es akkor sztem oke lesz.

Aldaryn
Na igen, de ahhoz érteni is kellene. <#miaz> Amúgy télleg, ha jól van beállítva, akkor faja. CSak engem zavar, hogy az a 30-40 perc, ímg lövi a fotonokat mint a veszett nyúl, nem látok semmit a renderbõl.

per aspera ad astra

phtonszoras akkor is gyorsabb 😄
max densityvel meg lehet szabalyozni a memoriat is. 100mega belefer es az altalaban eleg mar

Aldaryn
Még mindig lényegesen kevesebbet, mint egy átlagos QMC-vel. Láttam olyan papereket, amik kifejezetten caustics számolásra optimalizált mutációs eljárást írtak le MLT-hez. Ha raytracelt causticssot akarok, én biztos ezeket az eljárásokat választanám. (kombinálva persze valami fotonszórással az elején)

per aspera ad astra

memoriabarat igen, de nem ido, es processzor barat, ahhoz hogy a caustics szep legyen azon a modon irto sok sugarat kell kiloni.

Aldaryn
Jah, Nem úgy. ^_^ Azt kédeztem, szerinted mivel renderelte az alap képet? 😊

Érdekes lenne, ha Vlado majdanán implementálna egy MLT engine-t is a QMC mellé VRay-be. Pont az ilyen durva specular indirekt fények kezelésére. Szerintem elég durva módi lenne, hogy a jelenetet leszámoltatod QMC-vel, egy specular indirect passt pedig nyomsz bidirectional MLT-vel valami kifejezetten specular indirkt fények számolásához optimalizált mutálási módszerrel. És hipp hopp, kész a memóriabarát gyönyörû caustics is a jelenetben.

per aspera ad astra

Evogordon
Ugyan ez volt nekem is csak nekem akkor amikor a szöcskét csináltam.

barmilyen rederer
omniba/spotba teszi a mapot, es kesz.
meg lehet csinalni a causticsot maskepp is csak ugy sokaig tart..

Aldaryn
De mivan, ha szegény phisicailakh khorrektheth akar? 😄 Télleg, milyen rederer? VRay?

per aspera ad astra