3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
külön programban modellezed a rigid objektumokat, egy másikban, az organikus felületeket, a harmadikban a haj, szõr stb, a negyedikben a ruha, az ötödikben a folyadék, a hatodikban a részecske, a hetedikben az atmoszferikus cuccok, a nyolcadikban a fizika, törés stb., a kilencedikben uv-zol, a tizedikben elkészíted a normál displace stb. dolgokat, a tizeneggyedikben a növényeket, a tizenkettedikben az objektumanimáció, a tizenharmadikban a kameraanimáció, a tizennegyedikben kamera tracking mocap, a tizenötödikben rendereled az objektumokat minimum 8-10 pass-ben, a tizenhatodikban kompozitálsz, a tizenhetedikben utómunkázol, a tizennyolcadikban vágsz(ha animról van szó), a tizenkilencedikben feliratozol, a huszadikban pedig hangot vágsz.
és persze még lehet finomítani, mert kimaradt a textúrafestés és a shader programozás.
aztán a végén 3-4 hónapot vársz, hogy kifizessenek valami nevetséges összeget, amit egybõl átutalsz az élõsködõknek(gondolok itt azokra az entitásokra, melyek nélkül feltehetõen egy szebb világban élnénk)
Jó munkát!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Vagy, amióta pl. megvan VRayben a ptex támogatás, ha valaki tud szépen kvadokból modellezni, akkor használhat ptexeket. Sokkal kényelmesebb. Egy nagy, soktextúrás, sokUV-s modell összerakása után jöttem rá, hogy inkább ptexekkel keleltt volna.
per aspera ad astra
Tény, hogy az UV-zás nem kifejezetten az alkotó része a dolognak, de azért sok dolog egyszerûbb már, mint régen, pl. a textúrázás külsõ programokkal, mint a MARI. Komolyabb cégeknél sokszor külön ember UV-zik, mivel nem éri meg az egyébként igen drágán dolgozó mûvész idejét fizetni azért, hogy õ UV-zzon. (természetesen itt most az összetett modellekre gondolok, mert egy egyszerûbbet azért nem nagy cucc (és idõ) "felUV-zni". Én sem szeretem, általában csak annyi idõt töltök vele, amennyit feltétlenül szükséges.
Szerintem ez eleg fontos dolog van valakinek otlete?
It\'s good to be bad.
A readyboost annyit csinál, hogy a win swap file-t kiírja a pendrive-ra is (max 4GB-ot használ). A nagy fájlok másolásában ugyan lassabb, de a kis szarok véletlen elérésében jobb mint egy átlag winyó (SSD persze jobb). Nálam észrevehetõ, ha be van állítva, és nem csak placebo, tényleg sokkal gördülékenyebb a Win meg minden ami win felületet használ.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
per aspera ad astra
http://www.uvlayout.com/
http://www.unwrella.com/
http://www.polygonal-design.fr/e_unfold/index.php?resol=1920
http://www.raylightgames.com/xrayunwrap/
Legjobban akkor jársz szerintem, ha kipróbálsz egy párat és amelyik "megtetszik", azt használod, de ahogy említettem, ha dolgozni is akarsz vele, akkor a beépítettet mindenképpen célszerû megismerni.
max uv-zasi tippeket szeretnék kérni, most kezdtem el tanulni, ismerkedni, mit érdemes használni, létezik e rá valamilyen jó kis plugin??
2011 es MAX virtuális modell: http://www.youtube.com/watch?v=opMhVKK5_iU
3DS MAX 2013 ben és Mass FX ben már van gyakorlatom: http://www.youtube.com/watch?v=9cheSzLFZGo
Automatizálni szeretném a rotor forgatását. Mikor egy adott pozicióba ér, akkor változzon meg egy gravitációs objektum intenzitása automatkusan. Ezzel pozitiv visszacsatolást érhetek el, vagyis a motor teljes virtuális szimulációját. Talán script ben kellene irnom programot hozzá? Beszélgetötársakat keresek a MassFX/ mechanikai szimulációk témában. Skype cimem: karvak.ferenc
Autodidakta módon tanulgatnám a max-ot.
Olyan fórumtársat keresnék,aki tudna esetleg egy fél nap idõráfordítással személyesen megválaszolni naív kérdéseimet.
Cserébe ha érdekes lehet,elég jó szinten tudnám viszonozni solidworks oktatással.
Viewcube meg kikapcsolható. Egy ideje már használgatom a programot, de simán 10 alatt van, ahányszor a viewcube-ot igénybe vettem, akkor is inkább csak "játékból".
A "V" lenyomásával elõjön egy nézeválasztó menü egyébként, ha úgy neked kényelmesebb, de a legtöbb értelme a shortcut-oknak van szvsz.
egy-egy nézetnél néha bekattant a viewcube-om. Nem lehet rákattintani illetve semmire nem reagál, de csak az adott nézetben. Ez miért lehet, vagy mivel tudom orvosolni? 😊
itt látható, hogy az egyik lépésben definiálja a felületet, amin vezeti az autót.