3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezzel mi is a problema konkretan? Nem mukodik rendesen?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

vagy oriasi felbontasban...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Pontosan nem emlékszem rá, de elvileg szebb, jobb, gyorsabb, és késõbbi fejlesztésekkel kompatibilisebb lett az adaptív mód az algoritmusban történt változtatások miatt. Persze ettõl még szar ügy.

per aspera ad astra

Malakai
Bár, ha ilyeneket okoz, akkor devben kéne tartani, esetleg valami beta buildben kiadni szélesebb körbe tesztelni és nem belerakni major verzió frissítésbe, nem?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

akkor most már tudom miért van szétcsapva a lc. ezek szerint pont azt a részt berhelik.

Aldaryn
Plusz a kiterjedt deep image supporttot sem szabad figyelmen kívül hagyni. Post DOF-ot tenni egy erõsen motionblur-ölt jelenetre? 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Path tracingnél olyan megoldás, amivel az indirekt specular rayek is a direkt specular rayekhez hasonló sebességgel lesznek tisztára renderelhetõk. Konyhanyelven a tükrözõdõ/refraktált causticsnak nem kell majd ilyen eszement sok idõ tisztára renderelõdni.
Persze ez nem csak caustics, hanem egy kis fényforrás tükörképének a tükörképének a tükörképe sorozatos kicsi glossykon keresztül, stb...

per aspera ad astra

ez a vertex welding mi lesz? gondolom nem a max-es weld-del egyenértékû.

Aldaryn
Ne mondjanak semmit, csinálják meg. 😄 Pl. a VRayPattern esetében írtam pár dolgot fejlesztõknek, jött a visszalevél, hogy megnézzük, kipróbáljuk, aztán jött a másik levél, hogy ez meg az nem megvalósítható, de ebbe meg abba belenéztek, és kijavítják/hozzáteszik. 😊

per aspera ad astra

most mondják azt, hogy: hm, izé elbsztuk. mi lesz az imidzszsel? mindenesetre az elmûlt fél évben számtalanszor szívtam miatta.
a nenad által készített képen is látszik, hogy alapból foltosabb a render, mint a régebbi verzióknál.

Aldaryn
Kérdeztem már ezt tõlük, de nem kaptam rá egyértelmû választ.

per aspera ad astra

én is várom lelkesen, csak azt nem értem, hogy miért kellett elb-ni a lc-ben az adaptiv tracing-ot és a use direction-t. így lamellás felületet gyakorlatilag csak és kizárólag direct light-tal lehet renderelni. vagy qmc-vel persze.

Aldaryn
Vertex welding, spherical harminics, stb... lesznek ott érdekes dolgok. 😉

per aspera ad astra

vray 3.0 betat mar nyomjak...

185 hsphsubdivs, high, interp samples 25 ,1500 lightcahche alapbeallitasokkal..

akkor is! a vlado még egyenlõre nem fizet. a 2.2 fölötti vray-el amúgy is csináltak valamit, mert sokkal nehezebb belsõ térben foltmentesen számoltatni, fõleg ha van benn selfillum is.
milyen beállításokkal nyomtad?

az a modoe...

ja és köszi a gyors review-t

nekem az alsó tetszik jobban továbbra is.

a vrayes sotetebb alul sajnos... a modosnal a feny szebben szorodik...

az alsó kép nekem természetesebbnek tûnik. a felsõ kissé olyan, mintha a pár pattanásig lenne csak számolva a fény.

vray és modo.

Modo 6:48
vray 5:09

modo szebben szorja a fényt még lighcache nélkül is de szerintem egy kicsit lasabb hasonló minõségben gi szempontjából nehezebb megvilágítású jelentekben...
egyébként ha már itt tartunk a The renderelõ lépett elõre egy ujszerû eljárással - field mapping + FG

vannak a bizonyos lefaakadasok, az ablakkezelõ akad. Majdnem olyan mint maxnal amikor valtasz shading modot... Hmm ma megnezem vrayel a csak self illumot. Sok dolog zavaro meg benne, a kijeloles mas modokban mashogz mukodik stb. Es ami azt illeti tehettek volna bele egy kis originalitast, az egesz cinema 4d imagine lightwave bol van osszetakolva szerintem.. tul egyertelmuen arrol masol

a self illuminacios dolog eleg gaz viszont. ezt nem birj a a modo, holnap majd nezem vrayel is ugyanazt a jelenetet,,,

Aldaryn
Azaz!

per aspera ad astra

mondom ez!

És valóban modo-val készült, meg egy-két egy cuccal.

á eszembe jutott, de az max-szel készült nem?

Aldaryn
Bizony... távrenderelésnél a pluginek okozhatnak meglepetéseket. 😊

per aspera ad astra

ez monnyuk kissé problémássá teszi, bár a max-be lehet importálni aztán azt is importálni. kibicnek semmi sem drága :-) persze, ha meg kellene venni mindent.

pont egy ilyen távrenderelõs ügy miatt lehet jó választás, mert nem plugin-nekkel dolgozik, hanem minden implementálva van.

nem emlékszem erre a videóra, illetve amire emlékszem az nem egy város, hanem valami katonás lövöldözõs csoda.

dehogynem xD

Aldaryn
Az a jelenet ara jó példa, hogy komplex nagy animációt sok millió objektummal és nagy kiterjedésû jelenettel lehet a modoban összerakni. Nem arra, hogy egy ilyen volumenû projektet odahaza két gépen pár nap alatt lepörgetsz. 😊 (Ezt más csomagokkal, renderszoftverrel sem tudnád megtenni)

per aspera ad astra

akkor hagyd mert minde1, azt hittem ez olyan manus aki eveken at szamoltat..

Aldaryn
Épp keresem. A rebusfarm felhõ renderszerveren számoltatták, pont a minap találkoztam a videóval a rebusfarm oldalán, mint promó, de most egyszerûen nem találom.

per aspera ad astra

milyen gepen keszült nincsen infod?

Aldaryn
Volt az a poszt apokaliptikus városban motoron repülõ drón elõl menekülõs gigahosszú és a vége felé önismétlõ és kicsit már uncsi videó, még együtt néztük, no az azért jól villogtatta a rendszer skálázhatóságát.

per aspera ad astra

Malakai
Archviz terén az is problémás lehet, hogy a dwg importálást nem támogatja.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Engem alapvetõen az tart vissza, hogy még nem láttam igazán komplex jelenetet modo-val(mondjuk annyira nem is kerestem). de a 301 óta szorgalmasan töltögetem az aktuális verziót.:-)

Aldaryn
Ó, milyen kifejezõ elgépelés. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
A megszokás hatalmas. Ennyi.

per aspera ad astra

ti meg miert maxoztok akkor a modelleket at lehet huzni nem?

egy egyszerû jelentre meglepõen gyors... de azért megnézem valami komplexebbre is..

interiorben nezted a rendert? Ha ott 2-3x gyorsabb mar valtok is.. LOL

én egy ideje már kísérletezem modo-val (kb fél éve)
Azon kívül, hogy van néhány furcsasága itt-ott modellezésben és az anyagozás is másabb, ha átállítod az agyad, akkor kiröhögöd a 3ds-t 😞 Az, hogy a preview render ablakban MINDEN látszódik és nem kellenek kis gömböcskék a shaderekhez, mert realtime update-eli a final képet mindennel együtt az furcsán jó, hogy mûködik és hogy a final kép is úgy fog kinézni 😊
A render amúgy ahogy néztem kb 2-3x gyorsab mint V-Ray.

kicsi off: EZT egy modo-s pályázatra gyúrtam

\"freedom is not a licence for chaos\"

erre használják a nagyok az ecc-s ramokat :-)

nemakarja katt

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

egyejszakas kaland

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)