63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #60085 scracok leeultem irni egy scale plugint.. ilyen nincsen 2013 betoltok egy nagy filet es nem tudok SCALEZNI... LOL 21. szazad... -
nenad #60084 NFR - xD
-
nenad #60083 NegaTRON: Azt lattatok hogy az autodesk materilokkal nem lehet az objektumokat kijeloni??? LOL!! -
nenad #60082 most hogy igy vegigzongoraztam vray,mental ray, redqueen.
Szerintem mental ray rendereli jelen pillanatban legszebben a szineket. Vray es meglepo modon meg rq is (bar kevesbe) gyilkoljak a szineket..
Érdekes... -
nenad #60081 kossz! valahogy nem regisztralodott az agyamba hogy ott lehet valasztani opciot! -
putyi #60080 ezzel elültetted a bogarat a fülembe és megnéztem:
Detail enhancement is a method for bringing additional detail to the irradiance map in the case where there are small details in the image. Due to its limited resolution, the irradiance map typically blurs the GI in these areas or produces splotchy and flickering results. The detail enhancement option is a way to calculate those smaller details with a high-precision brute-force sampling method. This is similar to how an ambient occlusion pass works, but is more precise as it takes into account bounced light.
On - turns on detail enhancement for the irradiance map. Note that an irradiance map calculated in this mode should not be used without the detail option. When detail enhancement is On, you can use lower irradiance map settings and higher Interpolation samples. This is because the irradiance map is only used to capture the general far-off lighting, while direct sampling is used for the closer detail areas.
Scale - this determines the units for the Radius parameter:
Screen - the radius is in image pixels.
World - the radius is in world units.
Radius - this determines the radius for the detail enhancement effect. Smaller radius means that smaller parts around the details in the image are sampled with higher precision - this would be faster but may be less precise. Larger radius means that more of the scene will use the higher precision sampling and may be slower, but more precise. This is similar to a radius parameter for an ambient occlusion pass.
Subdivs mult. - this determines the number of samples taken for the high-precision sampling as a percentage of the irradiance map Hemispheric subdivs. A value of 1.0 means that the same number of subdivs will be used as for the regular irradiance map samples. Lower values will make the detail-enhanced areas more noisy, but faster to render.
Szóval választhatsz. -
nenad #60079 wow, vray details enhancement in pixel ! not in units... artist have such a good eyes... -
James33 #60078 Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem,hogy mivel lehet lemérni egy adott kanyargós út hosszát,mert simán a line az ugyebár csak vonalat húz de közben nem méri a távolságot.?
A válaszokat előre is köszönöm. -
nenad #60077 ma ránéztem az oldalatokra és látom opera alatt szagatt mint az állat.. -
nenad #60076 a beépitett obj export 294 sec 7 millara, a single thread python kb ugyanennyi... sajnos, de most jon a poen. Multithreaded export vagy se Teszt... -
nenad #60075 vegul rajottem... a buzi hulye orosz paraszt nem kovette az egesz name spacet hanem levagta... ezzel szorakoztam eddig.. -
nenad #60074 maxscript 7 millio sor export 750 sec phyton 14 sec....
LOOOOOOOOOOOLLLL!
53 times faster!!!!! -
nenad #60073 Nem jo, szerintem elbasztak, a class nevek sicsenek rendesen kiirva, sok alapveto dolog szarul jon at stb...
A blurnak van egy python connectionje allitolag az 100 szor jobb.
egyebkent ez az egesz class elbaszott sztori,
ott a mesh/object az osszes adattal es szetbasszak, szetnyirjak ezermillio kis darabra, amit sok kis darabbal kell osszekapcsolni. Ahelyett hogy csak utasitasok lennenek es az adat amit visszadobna mint pl maxscriptben...
Nem sok ertelme van...
Egyebkent az egeszet azert csinalom csak mert maxnak 2014 ban meg mindig UBER SLOW a i/o ja... 1 masodperc alatt 1 millio vertexet le lehet kerni, de kimenteni talan csak 50 000t!! Ha ramdiskre mented akkor is ugyanolyan lassu(!!!!)...
MAX a legszarabb platform, es sajnos a legelterjedtebb is...
-
#60072 Nincs max 2014-em, extension még annyira se, szóval az api-ról semmit nem tudok és bevallom az SDK-ig se jutottam el soha, csak maxscript, pedig ahogy elnézem a python api sokat vesz a C/C++ SDK-tól. Max valaim általánosabb python gubancban tudtam volna talán segíteni.
Amennyire így gyorsba belenézve látom INode-tól még magát az objectet le kell kérni, az Object class-nak meg van egy GetPoint() methodja amit a TriMesh örököl, de onnan magát a Mesh-t is le lehet kérni a GetMesh() methodal, aminek már van GetVertex() methodja, hogy most melyik classnak mik a jellegzetességei nem tudom, annyit most nem olvasgattam a refet.
De maholnap szerintem ránézek élesben is, egyébként is érdekel a python support max-ban. -
nenad #60071 alapveto problemam az hogy az Inode tol nem tudom a mesht megkapni, pl a GetVertex()-el a vertex coordokat lekerdezni... Nem talalok referenciat az Inode es a triobject vagy a mesh fele... de lehet en neztem el...
Itt a help hatha te megleled.
http://docs.autodesk.com/3DSMAX/16/ENU/3ds-Max-Python-API-Documentation/index.html -
JackMeadow #60070 mitgondoltok?
-
nenad #60069 max 2014 ed van fent? -
nenad #60068 na majd holnap.... -
#60067 Nem vagyok expert, de próba cseresznye alapon átlökheted mi a para konkrétan.
Meg van egy Python téma, hátha kedvencekben van embereknek... -
nenad #60066 valaki ismeri ezt a kurva python nyelvet egy kicsit komolyabban, Eszem megall, array loop trough de nem is array... -
Midas #60065 thks :) -
James33 #60064 A válaszokat előre is köszönöm.
-
James33 #60063 Ez most már jó .
-
James33 #60062 http://www.psharing.com/pic.php?id=764140 -
James33 #60061 http://www.psharing.com/pic.php?id=764141 -
James33 #60060 Nektek így megjelenik a linkre a kép?
-
James33 #60059 Üdv mindenkinek.
nenad köszönöm a linket és bocsi a hibás linkért .
http://www.filedropper.com/doboz01
http://www.filedropper.com/doboz02
Köszönöm a válaszokat előre is. -
nenad #60058 upsz,. ez a jo link, az elozoben az egyik chekbox halott. LOL
jo link -
nenad #60057 wireizer 002
max 2010-2014
wireizer
-
James33 #60056 A képen látható,hogy a kockának szánt objektum valójában egy élére állított plane. Esetleg van valakinek tipp,hogy mitől lehet ez? A válaszokat előre is köszönöm. -
James33 #60055 Üdv mindenkinek.
Küldöm a linket a képekről.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_12_l1cyks0qt7.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_12_aqgg0zv3fy.jpg
Tehát a problémám az,hogy egyik pillanatról a másikra nem tudok semmit szerkeszteni.
-
Dark Geo #60054 Üdv! A segítségeteket szeretném kérni! Pár napja érdekes anomáliák vannak nálam maxban.
Az egyik és legidegesítőbb, hogy a modellem fehér és csak akkor látom a színét ha kijelölök egy poligont. Specular és selfillumination beállításokra reagál, illetve ha berakok egy texturát azt is látom, de a diffuse-t nem. Ötlet?
itt látható -
tilbury #60053 Az igaz, hogy a max memzabalo, de azert egy kocka talan belefer 8 gigaba;-)
kepet nyomhatnal a problemarol.
-
James33 #60052 Üdv mindenkinek!
Szerintetek mitől lehet az ,hogy egyik pillanatról a másikra egyszer csak nem tudok kockát sehogyan se csinálni egy állított plane lesz belőle nagy nehezen.?Gondoltam arra is esetleg a RAM kevés a számoláshoz de most van benne 8 gb ram. Tehát szerintem nem ez lehet a probléma. Ha van esetleg valakinek tipp az nagyon megköszönném. -
nenad #60051 max nem tudja updatelni az ablakot olyan gyors lett. most nyomatok egy design verseny cuccot nincs idom ra. de vasarnap feltoltom, kicsit meg kell kozmetikazni az opciokon... -
#60050 Feldobhatnád valahova, én is kipróbálnám. -
Midas #60049 nagyon zsír lehet ki kellene akkor majd megint próbálni. -
nenad #60048 updateltem a scriptet, kb 10x gyorsabb lett es mar tud facenetert is. igy sokkal termeszetesebb hatasu.
-
Midas #60047 meg mindig marha jo az a kis scripted :) jo kep -
bencsab #60046 fasza ez a teapot