"Aki másnak felbontás...!"
-
Üdv!
A képen látható alakzat az megvalósítható más eljárással is, mint az, hogy a tube alakzat nem 16 oldalból, hanem 120-ból áll kezdetben?
Mert ha azt szeretném, hogy a tube-ból kimetszett részeknél viszonylag élesek legyenek az élek (de nem annyira, mintha teljesen más smoothing groups-ba tartoznának), akkor a kezdeti kevesebb oldalszámnál (16-60) még olyan torzulások vannak, amik erősen rondítják az alakzatot.
Illetve:
A mellékelt képen látható esetben a rendernél miért látszik alul az a kis gyűrű, ott ahol a gradient opacity szerint már nem kellene látszani semminek. Szeretném ha nem lenne, hogyan érhetem azt el?
A textúrázott alakzat egy szimpla henger, aminek se teteje se alja nincs.
Az alap VRayLightMtl, Color szimpla világoskék (2), a Map az egy fehér, sötét- és világoskék gradient, míg az opacity az szürke, sötétszürke és fekete gradient. Az 'Emit light on back side' és a 'Multipy color by opacity' aktív, semmi más nem.
Az előbbi problémához nem nagyon leltem megoldást, pedig megnéztem már pár tutorial-t, az utóbbihoz, hááát, ilyen enyhén világító, opacity-s tutorial-lal találkoztam, csak ott a bemutatóban egyrészt sokkal korábbi vray-t alkalmaz a tag, másrészt az így textúrázott test végét (ahol nekem a gyűrű van) azt egy másik alakzatba rejti (mert ő egy lámpát modellez), szóval pont nem jó.
Valaki ezekre az általam felvetett problémákra tud megoldást és el is árulja?