3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

http://www.mattguetta.com/vray-3-beta/

Francia, de az angolra fordítást bebillentve egész olvasható. (a magyarra fordíttatását nem javaslom 😄)

Aldaryn
Érdekesség: AfterFX fagyásába sikeresen belefagyott a hálózaton számoló összes Nuke node. Az AfterFX épp a Nuke-ok által elõállított kimenetet használta, mint input footage. Miután összekakiltam magát az összes Nuke node, aki épp renderelt "invalid file argument" error üzenettel megmakacsolta magát.

Nehéz logikával felfognom, hogy egy olvasási mûvelet egy N halmazon miként tud tönkrevágni egy irási mûveletet egy M halmazon.

per aspera ad astra

Aldaryn
Persze nem itt, de az sem elhanyagolható, hogy fele annyiba kerül, mint egy XSI, vagy majdnem harmad annyi mint egy MAX vagy Maya... 😊

per aspera ad astra

a kis merete a stabil gyors ablakkezeles nalam egyenlore ennyi az elony... a rendermotort meg nem neztem. doh..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ár érték arányban mint komplett csomag nagyon kompetenssé vált. Jófajta gyors rendermotor, jófajta részecskerendszer, instancerendszer. Jófajta node-alapú minden mindennel kötögethetõ workflow, egyik legjobb modllezõ közeg, és már animációk felépítésében is teljesen korrekt.

per aspera ad astra

Malakai
Gaz gáz, ok.. Szóval fluid szimuláció elég kezdetleges még modo 701-ben, bonyolultabb füst és folyadékra biztos, hogy nem a megfelelõ választás.
Habár max önmagában mégannyira se talán (inkább houdini, vagy softimage), de arra jelenik meg pár okos plugin, amik modora nem jönnek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Nem mintha folyadékszimmel tele lennének a programok, maxban is csak úgy fogjuk rá tudsz csinálni pf-ban.
A modo 701-ben pedig már van részecskeszimuláció, amiben van olyan opció, ami lehetõvé teszi hasonlóan fogjuk rá módon szimulálni folyadékot.
Gazt meg már régóta tud, van benne hair/fur rendszer és replikátorok is jók, gyorsak.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

sok dolgot nem lehet benne megcsinalni, szerintem annyira meg nem erett csomag,
Nem tudom van e gaz, folyadékszim stb e hozza.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
A MODO egy nagyon kompetens csomaggá nõtte ki magát. Mostanában, ha valaki kérdi tõlem, mibe kezdjen bele, mindig a MODO-t javaslom.

per aspera ad astra

(sohaj...) letöltöttem a legujabb modot es betoltottem egy 500 megas jelnetet csak tesztelni a nezetablakot . szerintem joval gyorsabb mint a maxé es ahogy nezem a vidkaresz kihasznalasat sokkal jobban hasznalja...
beszaras hogy hány éven át kell könyörögni hogy jobb legyen a maxé.
(csak poénból mielött vki megkérdi az ékezeteket ma csak oda teszem ahova tetszik xD LOL)

ertsd minden nagy ceg software produktuma alatalaban xar limited vagy tudatosan butitott...

Aldaryn
Az a vicc, hogy minednféle nyakatekert módszerekkel rábírható, hogy dinamikus linkekként kezelje a beágyazott smart objecteket, legyen szó vektorokról, vagy raszterképekrõl. Mindezt egy sessionön belül, amíg el nem mented a file-t. A pofátlanság határát súrolja, erõsen.

per aspera ad astra

ja es a halozat gigabites lesz mindenhol... szerintem valaki mas ki fogja hasznalni a lehetoseget... legallabbis remelem...

köhönöm, kipróbálom. azt hittem, hogy ez amolyan köztes dolog, amit a beágyazott(smart) képeknek találtak ki. mennyivel egyszerûbb lett volna, ha csak, mint hivatkozásokat használná a képeket. No de majd a elfelhõsödött verzió.

nem olyan nehéz elõállítani 16bit-es színmélységnél. nekem is sikerült és kb. a felénél járok annak, ami várható.

lehet megneznem az esti mozit mire betoltene 😄

the world is mine

Aldaryn
És az Adobe remek mérnökei erre gyorsan bevezettek egy új formátumot, a psb-t! 😊

per aspera ad astra

(én épp ellenkezõleg, lehetõleg sosem szeretnék eggyel sem találkozni!)

no; azert megneznek egy 2 gigas psd-t 😊

the world is mine

Azt tudtátok-e, hogy egy psd file max 2gb-os lehet?

Személyes véleményem szerint, ismerd meg elõbb a "bonyolultabb" eljárásokat, úgy értem, hogy legyél tisztában elõbb azzal, hogy késõbb mit egyszerûsítesz le egy plugin, vagy script használatával, minthogy egybõl az egyszerûbbik végét fogd meg valaminek, a nélkül, hogy az igazi módját, vagy viselkedését megismernéd. Szerintem lényeges, hogy az ember tisztában legyen a mögöttes tartalommal, utána pedig külön öröm, ha valamilyen segédeszközzel késõbb egyszerûbbé tehetõ a folyamat. Egyelõre a tanulásra összpontosíts, majd utána jöhet az egyszerûsítés.

Köszi ezek hasznos dolgok és látom már más is talált újdonságot benne! Ilyenek jöhetnek még, tisztában vagyok a dolog sokrétûségére, hogy ezek speciális dolgok igazából minden érdekelne ami hasznos és jó dolgokat lehet vele mûvelni vagy éppen megkönnyít bizonyos funkciokat, anim, textura modell stb...

Majus 15 -én indul 3ds max BASE+PRO a mesharray-ben valaki megy vagy volt ilyen képzésen?

ez nekem valami hiánypótlásnak tûnik. olyasmi mint a markII-eshez a magic lantern. aztán persze lehet, hogy tévedek.

én igen:-) csak nem nagyon kellett mostanság.

hát akkor úttörõ vagy, akiknek sajnos ez a sorsuk. ajánlom az autodesk area fórumot, ott lehet, hogy van sorstársad és meg tudjátok beszélni. majd újságold el, hogy mi volt a megoldás!

Aldaryn
Ó, ez a drag-drop-reference-images de jó dolog... Nem ismertem.

per aspera ad astra

Putyinak lényegében igaza van, bár azért vannak olyan pluginek amik az általános workflow-t segítik. (modellezés, uv, textúrázás, stb)

Itt egy pár azok közül, amit használni szoktam, bár természetesen alkalomfüggõ:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/outliner
http://www.mariussilaghi.com/products/quad-chamfer-modifier
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/drag-drop-reference-images
http://solidrocks.subburb.com/ (hja, tudom, lúzer vagyok)

Érdekes módon több most nem jut eszembe, mivel szeretek kültereket/beltereket csinálni, ezért van még pár ezzel kapcsolatos cucc (növény, scatter, padló, kavicsok, könyvek, stb)

Hát, most így átgondolva nem is használok egyáltalán sokat, de egyébként scriptekkel, pluginekkel kapcsolatban a (fentebb is említett) http://www.scriptspot.com/ egy nagyon jó elindulóhely, úgy általánosságban meg google, google, google...

Aldaryn
Nekem eddig Autosave közben, hiába kalapáltam az ESC-et, sosem csinált semmit. 😄

per aspera ad astra

Klon
Koszi, de nem a 2011-gyel, hanem a 2014-gyel van bajom...

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

ezt mindenki magának alakítja ki. pl. ha te karaktermodellezel, akkor nem sokat érsz egy forestpack-kal, viszont ha építészeti látványokkal foglalkozol, akkor az unwrella nem fogja megdobogtatni a szíved.

Ha már itt a plugin-ek et emlegette valaki akkor össze tudna irni valaki egy listát az ingyenes és fizetõs plugin-ekbõl? Melyiket érdemes lenne használni? Hasznos segítség lenne ez mindenkinek, Köszi

Klon
#59260 legyszi valaki!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Egyelõre még nem éreztem komoly késztetést a 2014-es kirpóbálására, esetleg megvárok azért legalább 1 darab SP-t hozzá, addigra már befutnak a szükséges plugin-ek is (bár túlnyomórészt azok már most is vannak). Ti egyébként próbálgatjátok? Tényleg annyival jobb pl. a viewport performance? (olvastam itt hideget, meleget)

Engem bosszant egy kicsit az, hogy keveslem az új feature-öket, vagy hibajavításokat és valószínûleg ez a 2015-össel sem lesz már máshogy. Jó lett volna (többek között) pl. a viewport canvast elõvenni jobban, amit idáig nem nagyon használtam, de szívesen használnék, ha több feature lenne benne, meg gyorsabban mûködne.

Sok olyan külsõ plugin van, (pl scatterek, array tool-ok, mittomén, mindenki gondoljon valamire) amit legalább hírmondoként belelophattak volna a programba, de az alapfunkciókban is lenne mit javítani, pl. cut tool. Szinte végtelen a lista, aztán kikúrják az ember szemét egy jobb viewport performance-szal, meg azzal, hogy mostmár a selection bracket alapból ki van kapcsolva (na, mondjuk ez jó hír 😄).

2011-esnél SP3-nál tartunk. Rakd fel.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/index?siteID=123112&id=2334435&linkID=9241178

repvez
tud valaki arra megoldást,hogy laptopon (toshiba a6 3400+6520) 2011es sp1es maxnál a jobb gombra miért nem adja be a menüt.igy nem tudok semmit sem kezdeni vele😞
xD

de nem hagyták ki, csak öszzevonták õket kettessével:-)

akkor is hülye volt, háromszöget kihagyni belõle...

Aldaryn
Ezzel abszolút nem értek egyet. Egy darab fileban felbontásfüggetlen blokkonként tárolt textúra, ráadásul blokkonként címezhetõ, rendereléskor könnyen inplementálható az on-demand beolvasása, ami 20-30GB-os textúráknál nem egy hátrány. Ráadásul catmull limit felületeknél a "textúratér" is g2 folytonos, nincs probléma a seameknél, ha mondjuk egy bonyolult mûveletrõl, pl. vektor displace-rõl van szó.
Csak csupa pozitívum a hagyományoshoz képest.
Hátrány? Nem lehet PS-ben szerkeszteni. 😊

per aspera ad astra

mekkora hülye volt aki kitalalta, quadokra limitalta, gyakorlatilag a területnek kellene meghatározni a texturát , "uvt"

Aldaryn
ptex esetében azért elég nagy kényelem, hogy amíg a modelled kvadokból épül, a legrosszabb esetben is pár kattintás után festhetsz kedvedre összevissza olyan felbontásban, ahogy csak szeretnél.

per aspera ad astra

lol, gyakolatilag "uvzol..." meleg van?

Klon
ezeket értem. Gyorsbillengyût használok. ha "L"-nyomok, akkor így állítja be a Left nézetet.
a másik képnél, "V>K"-ra ezt mutatja Back helyett.
De ha egy másik ablakot választok, ott jól csinálja, majd egyszer csak az is rossz lesz 😞

VO101Tom
Amit bekarikáztál viewcube, annak az oldalaira (és a közelében lévõ nyilakra) klikkelve nézette váltasz, a kocka éleire klikkelve ilyen 45 fokos beállítások is vannak. Ilyenkor az alap elnevezések megmaradnak természetesen. Jobb klikk a néven, válassz ki egy másik nézetet, majd válts vissza. Vagy navigálj vissza a kockával. Vagy használj gyorsbillentyût. Ami kényelmesebb.

www.pumaszallas.hu

Aldaryn
A MARI-ban nem UVzol. Ha meg ptexelsz, akkor plán nem UVzol.

per aspera ad astra

Klon
Sziasztok!
Segítséget kérnék!

Mostanában kezdtem el használni a Max 2014-et, eddig 2011-et használtam.
A képeken látsziik, h mi a gondom. nem értem miért mutatja némely nézetet olyan furán. 2011-gyel sosem jártam így! Ez valami újítás, prog. hiba, vagy én csinálok valamit, amivel elállítom? A baj az, hogy nem tudom visszaállítani, hogy normálisan mutassa. Érdekesség ugyanakkor, hogy ha egy másik ablakban váltok a "hibás" nézetre, akkor jól mutatja.

Mit rontok el?

screen01

screen02

elõre is köszi!

basszus egy olyan hardver, amin ez a húsz fut egyszerre.... Bekapcsolod és fekete lyuk képzõdik, akkora energiát kellene egy pontra összpontosítani.