63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zsolesz92
    Nem tudnál segíteni? annak a másik srácnak is te segítettél... ugyanez volt a probálémája
  • zsolesz92
    ujra én, mióta feltelepítettem azóta a license joggal küzdök. előre mondom h visszaolvastam volt ugyanilyen probléma de küldtek a srácnak másik progit(1.46) és azzal ment neki. Szal az a gond hogy crqackeltem, az init is elindítom a VRLServert maxban F10 kiválasztom a vray 1.47et, oké ezután kilép a VRlServerből. visszalépek. Renderer fülre rámegyek a maxban és kéri a computer name-t ide nem is tom h mit kell irni(nem otm mi a computer name[hol tudnám megnézni?]már probáltam ip-t irni meg mindent) nem fogad el semmit...
    Help
  • Ronin666
    Én is most ezzel a tűzzel szórakozok. Van egy kis hibája. A tűznek van átlátszósága, szóval tud rányékot vetni. Ha Vray Light-ot pakolok bele (én is úgy csinálom), akkor baromi lassan számítja le a fényét a lámpámnak, mert a láng árnyékát is számolja. Ki pedig valamiért nem tudtam kapcsolni, csak olyan minimálisra levenni, hogy árnyék ne látszódjon és viszonylag gyorsan számoljon vele. Fene tudja hol lehet kikapcsolni.

Amúgy most csinálnám meg a végleges fáklyát és egyszerűen valami nem kafa. A VrayLight multipier-jére dobtam egy noise cotrollert és nem lehet megadni neki, hogy milyen értékek között csinálja meg a noise-t. A felső értéket meg lehet adni, de az alsót nem és ezért nekem már nem is jó, mert egy 50-es fényerejű lámpa esetén van amikor leviszi a fényerőt 10 alá, pedig nekem csak annyi kéne, hogy 45-55 között ugráljon. Na mindegy, a pocícióját legalább megpróbálom megcsinálni rendesen, aztán a fényerő fix marad.
  • zsolesz92
    ok feltettem a fullt már nem kell köszi
  • zsolesz92
    szaisztok. Vrayt(magát a renderer plugint) honnan tudom megszerezni? vagy azért fizetni kell? demo van? pls segítsetek
  • Aldaryn
    valamit valamiért, ha felveszi a hsph subdiveket 50-ről 200-ra, akkr is nő, na meg még caustics is kell neki, akkor főleg kell a vraylight, mert akor aztán mehet a végtelenbe renderidővel, ha GI-ből akar causticsot. :D
  • Free
    holnap kipróbálom melyik megoldás a jó :c) bár nekem a vraylight től ha skylight portal módban van akkor az esetek többségében kilép a max :(

Nenad mi az a hsph??? na meg az obj properitiesben nem iugazán találtam rá a caustic multip ra
  • nenad
    es a szamitasi ido is :D
  • Aldaryn
    egyszeren pakoljad körbe a tüzet vraylightokkal skylight ortal módban, és ani a foltosságak, meg még fotonjaid is lesznek causticshoz. :)
  • Boba
    Ha a video sebesseget felere csokkented es egy kics blurt es egy pici glow-t nyomsz postban a langra marha jol fog kinezni... igy nagyon gyors es kemeny.
  • nenad
    tobb hsph, vagy probald meg lightcachel.
    hatha jobb lesz. (normal sample meret)

causticshoz, kell a photonmap sztem, a Gios tetu lenne,
    ha nem jelenik meg a caus, nyomjad fel a multipliereket mint az atom
    (caustics multipluier and light, in the obj properties)
  • Free
    Egész jól L lehet szórakozni az aurával mint fényforrás. csak még azon kell dolgoznom, hogy ne legyen ennyire foltos a dolog. bár az eléggé realisztikus csak lehet kell maj finomítani rajta. de az istennek nem tudok caustikot kicsikarni belőlle :(

fire.wmv (271.1 KB)
  • Ronin666
    Köszi szépen!

Ha meglesz az anim, akkor majd megpróbálom ide is felrakni.
  • Papirzacsi
    Itt van egy kép a szőnyegről.
    Betettem így a maxba, és első ránézésre nem is rossz, nem látszik az ismétlődés. Viszont felmerült egy nem kicsi probléma, amire nem tudok megoldást.
    A probléma.
    Szóval amikor bekerül a szőnyeg, ilyen hányás kinézetű lesz a dolog, és nem tudom mivel kéne orvosolni ezt a randaségot.
    Amúgy meg ilyen mikor nincs szőnyeg.
  • Pitbull90
    Hy

Bocsássatok meg h megen ezt írom de nincs köztetek valaki aki ért a maxon belűl a Cal3Dhez...??? nagyon nagy szükségünk lenne ilyesfajta emberre Aki essetleg ért hozzá pls feltétlenűl írjon!!
    /Megjegyzem hogy az animálási rész amiben kiakadtam teljesen és ebben kéne nagyon nagy segítség/
  • Aldaryn
    Noise atestre, és link egy dummy helperhez, és azt lineárisan mozgatod, vagy fordítva. Kísérletezz, kombinálj, jó dolog a LEGO.
  • oryon
    Wow, nagyon jó lett. grat.
  • Ronin666
    Na skacok hátha nem olvastátok. :) Tehát van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne egyszerre egy noise contort is rádobni egy test x,y,z irányú helyzetére és közben egy lineal helyzetbeadást is rárakni?

Ha lineal-on van, akkor tudom pozícionálni és ugye ez az alap, de ha noise control van rajta, akkor már nem tudom mozgatni.
  • nenad
    de ez cinema 4dvel volt nem?
    Vagy csak a karaktert verbaltad onnan?
  • 4D
    Király a kép!!!
    Anno engem sem hagyott hidegen.
    Kis hibákkal de megmozgattam a Lizards c. képét.
    Lizardsteszt
  • zenoka
    b@szo lett!
    Tenyleg nem szazas.....meg szerencse:D
  • ThomasGins
    Üdv az uraknak,vasárnap majd re,speed izét majd akkor szolgáltatom:)
  • Free
    Állat lett nagyon :d
  • ThomasGins
    Zsiiir!
  • cskapi
    Egyszer réges-rég.......én is megcsináltam egy művét.
    Közben jöttem rá, hogy ez az ürge nem volt százas!
    De milyenek legyenek a művészek?

http://cskapi.cwi.hu/relativity.jpg
  • Ronin666
    Na beleütköztem egy kis problémába. A Noise controller nagyon fasza, csak ha a pozívióra is rakok, akkor az a gondom, hogy fix helyen marad a testem. Valamit még kéne hozzá dobni (módosító, vagy valami), hogy működjöng gondolom. Nem tudjátok mi lehet a megoldás?

ui: Amúgy valóban ezekkel a noise cumókkal szépen be lehet állítani, szóval a végén még egész élethű lesz. :)
  • oryon
    Anno volt kint kép róla :)
    Sietnék, de ... lustaság és határidők között örlődöm :)
  • zenoka
    Nem akarlak surgetni de minel elobb csinald meg jo!?:D:D:D wipet nem kapunk?
  • morfium
    Szép, de egy fenderen sztem min. 21 bund van ezen meg csak ugye 20, ill. 2 tone áll lehetőség...
  • 4D
    Szép az a gitár, grats. Nem egy Fender?
  • Free
    annyi nincs... max 14 -16 hónap lehet> amúgy már nem is agyon fogok hozzáníyúlni . se időm se energiám se kedvem se minta mert azóta át lett alakítva a kecó :c)))
  • oryon
    Nekem kész van Escher: WaterFall műve, 3d-ben rekostruáltam ... már csak fel kellene textúrázni, renderelni, stb :)
  • zenoka
    Zsiiir!
    nagy MC. Escher fan vagyok:) egyszer neki kezdem valami nagyobb muvenek:D
  • oryon
    Én is csináltam hasonló témára egy kis egyszerűt:
    Impossible Box (2005)
  • Aldaryn
    Jó munkához idő kell. :) Hmm... komolyan azt hittem, teapotok vannak a padlószőnyegen...
  • zenoka
    jo munkahoz ido kell s kitartas:) tehat Free azzal hogy halassza a befejezest csak fejleszti a jellemet:D:D
  • nenad
    a render nagyon szep a modellnek lehetne tobb subdivision.
  • nenad
    nebazd meg mar, ez a projekt mar vagy 2 eve megy vagy mi.. :DDD
  • Free
    ez egy be nem fejezett projekt :c)

Papirzacsi ha gondolod fotózd le tedd ki és lesz aki megrajzolja neked
  • Malakai
    Bedig, ha tudod fotózni, akkor a legjobb a fotó PS-ben átalakítva, esetleg, ha kipróbálhatod a Luxology imageSynth-et...