63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Papirzacsi
    Ha asztal ,akkor álljon itt az enyém is. A model már jó régi, de még nincs kész, ugyanis hiányzik róla a kupi. :-)
    Asztal
    Vraytoonnal
  • marcee
    Gondolom VRayToon. Az effects-nél lehet hozzáadni.
  • Evogordon
    Milyen renderelő progival csináltad ezt a rajzos hatást?
  • MrGeE #32311
    Zsolesz szgép asztala :)
    csak mert kedvetkaptam énish megcsináni /modell még 50% os,sehun material/
  • zenoka
    no akkor ide is egy kis fun:
    ilyen minden dohanyos/szivarozo/csakugy kanna-mannak kell:)
    http://www.tygerpipes.com/product.html?pid=100
  • zenoka
    aze du. mert meloban nincs nalam:D
  • ThomasGins
    A kanna virus elindult:)
  • Free
    dobd majd át msn en :d
  • zenoka
    Free:
    Megvan az a scene-is amirol rajzoltam a cimeren a teapotokat mert a hatsokat egy kicsit meg "FFD"-ztem, feldobjam du?
  • zenoka
    S mint jo maxosok tudjuk
    in scaphium veritas
    tehat:
    kannában az igazság
  • Ronin666
    Baró!

Egy dolgot hiányolok róla nagyon. Kis Glow barón nézne ki rajta szerintem.
  • Free
    nfr

• Ronin666
    Jah még annyi, hogy a a Vray render settingsnél a Color mappingal kellett még játszani, mert a vray light elég kicsi (viszonylag). Hogy ilyen szépen bevilágítsa a környezetét, ahhoz nagy fényerő kell és ennek sajna az a következménye, hogy nagyon csúnyán beég a falba. Ezt oldottam meg a color mappingal (exponenciális, dark multipier: 5, brigh mult.: 3).
  • Ronin666
    A renderidő nem vészes. Talán 10s amikor még a láng nem indult meg az elején. Lángal lett vagy 40s. Ez annak volt köszönhető, hogy a lángnak mint nemrég írtam átlátszósági értéke van és ezt nem lehet kikapcsolni. Ez annyit tesz, hogy a lángon átszűrődő fény belassítja a rendert. Ebből kifolyólag a két Vray Light-ot nem is tettem bele a lágcsova közepébe, mert akkor minden irányban lassabban renderrelte volna ki a fényeket. Annyival távolabb tettem, hogy most csak a fal felé szűri meg a láng a fényemet. Én nem tudom miért, vagy csak én néztem el, de nem lehetett ezt a funkciót kikapcsolna az Aura-ban, csak nagyon minimális értékre tudtam állítani.
  • Ronin666
    Visszaolvasva ezt jól megfogalmaztam, de már mindegy. :)
  • zenoka
    Cool!
    Renderido/frame?:D
  • Ronin666
    Tehát végülis Aura a tűzeffekthez. 2db Vray Light lett berakva. Mindkettőhöz egy egy Dummy linkelve. A Dummyk mozgásához külömböző értékű noise-ok hozzáadva. A kamera mozgáshoz is adtam Dummyt és valószínűleg a véglegesben is az lesz, hogy a kamera kicsit rágatni fog, hogy még kevésbé tűnjön műnek az egész hatás.

Még annyit, hogy azért használtam 2db Vray light-ot, mivel a fényerősségükre is lehet Noise-t rakni, de sajna alsó értéket nem lehet állítani. Ez annyit tett volna, hogy ha csak egy van bent, akkor az egyik pillanatban közel teljesen fénytelen lenne, másikban meg max fényerejű és ekkora differencia ugye nekem nem kellett. Az egyik így fix 70-es fényerejű lett, míg a másik felső értéke 30 noise-al.

Kb. ennyi.
  • ThomasGins
    Frankó lett!!
    Akkor most melyik módszerrel is csináltad?:)
  • Ronin666
    Ezt sasoljátok meg, előbb elb*sztam a linket.
  • Ronin666
    <a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/001.avi>Kép (746.0 KB)</a>
  • zenoka
    nalam megy
  • Ronin666
    A link most nem él (vagy csak nekem rossz) :)
  • Free
    http://iaro.3dmax.hu
  • Ronin666
    Van valami hely, ahová fel tudnék rakni egy kis animot, hogy megmutassam nektek milyen lett a fáklyám? (800Kb lenne)
  • zenoka
    in scaphium veritas :)
  • Evogordon
    A teapot hol marad?
  • ThomasGins
    digimation maxsculpt plugin,olyasmi mint a paint deform.Nem a legjobb,de néha ha unatkozok előszedem.
  • Boba
    Kerem szepen, a tevedes jogat fenntartom:D (thx:))

Thomas, marha jo! Nagyon jol nez ki az orr... nekem mindig marha sok gondot okoz az orr modellezese (a legtobbet egy karakteren... igaz, eddig max 2-3szor modelleztem orrot:D) de ez jolett nagyon. Zecset vagy modell + disp?

Akkor mar kerdeznek is... Vrayben mennyire lassu a displacement + GI? Sajnos MR-ben ha displacelt feluletre szamitok Ambient Occlusiont akkor iszonyat mod belassul... (ugy olyan fel millio poligon feletti displacementnel...)
  • zenoka
    de hol vannak az orrszorok?:)
  • ThomasGins
    nfr
  • nenad
    "haggyama" copyrightos beszolas...
    :D
    egyebkent tenyleg jo nez ki, egyszeru de nagyszeru
  • zsolesz92
    fények + kameraállás változatás. sztem igy hangulatosabb(nekem olyan romantikus hatása van a fényeknek :D modosított változat
    egy kérsé. ti a képeket camerábol vagy perspectiveből mentitek? ez az első amit camera állásbol mentettem eddig perspective volt. vagy ennek nincs jelentősége, csak animoknál?
  • zsolesz92
    contept helyett contest;)
  • zsolesz92
    jah azt még hozzátenném hogy True képe alapján készült, remélem nem gond.
  • zsolesz92
    elkészült 3. munkám is amit a speed conceptes oldalrol "loptam" (illetve csak az ötletet). tom a zsnórok vagy mik azok elég rövidek a golók meg nagyok de most ez jött, majd még játszok vele.
  • Boba
    Haggyama!:P

30 percig sem ment a render, es 5 perc volt a render setup. De inkabb csak a kivancsisag hajt, a foprojectemen tovabbra is MR-t fogok hasznalni.
  • ThomasGins
    tuti nem a fénykép készült előbb,és utána a scene?:P
    Amugy az a kunszt, ha rövid renderidő alatt csinál ugyanilyet az ember.Maxwell nem kérdez,csak renderel:)
  • Boba
    Mi? Akkor nekem sikerult?:D Hehe!:)))
  • Aldaryn
    nehogy azt hidd...
  • Boba
    :) Itt a screenshoot!:)
    Iszonyat kis alap jelenet.:) Ez a masodik probalkozasom maxwellel... maxwell tehet a kep minosegerol... istenadta tehettseg kell ahhoz, hogy valaki maxwellel valami rondat rendereljen. :D