63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
MrGeE #32354 lol -
putyi #32353 az lesz a lábadban, ha sokat állsz! -
Valami uj renderman compliant renderer.:D -
Hmm... ki nem találtam volna, hogy mi a rák az a wissair. :D -
nenad #32350 megvan, ket z vel irjak,
kocsog danok, ket ssel irtak, -
nenad #32349 surgos:
mi az istennyila wissairnek a weboldalanak az urlje?
egyszeruen nem talalom...
kibaszott google.
Koszi -
Nekem is bejön, nálam sokkal gyorsabb mint az xp volt, de sajna vannak még problémáim a virtuális meghajtókkal meg 1-2 programmal. De majd ha vista elkészűl és a progikat rá optimalizálják még ennél is sokkal jobb lessz :) De a játékok is elég szépen futnak rajta. -
Jah, sokan vannak igy sajnos. Mondjuk nalam alap volt, hogyha Mayat fogok hasznalni, akkor NV kartyat kell vegyek. (Nomeg a linux miatt... ott is eleg kellemetlenek az ati kartyak)
De amugy Te mit gondolsz a Vistarol? Nekem nagyon bejon, hatarozott fejlodes... kar, hogy Maya es az AERO nemmegy egyszerre. Pedig aero eleg cool. -
Nem kell köszi.
Inkább azt csinálom hogy öcsém xp-jén maxozok... De remélem minnél hamarabb kiadnak egy normális ATI drivert vista alá. -
Hja, azt nem irtm (mivel Nvidiam van) de ha gondolod felpakolom max8at es kiprobalom. -
1: Ati driverek meg nem igazan jok Vista ala.
2: Vista Basic skin hasznalata (bar ha jol latom ez megvan.)
3: Ha nem ugy van, akkor D3d-be rakd... hja, latom atallitottad. OGL nem mukodik normalisan egyutt vistaval. (A WGF d3d-t kovetel meg a Vistatol, oszt gondolom VGA kartya egyszerre nemtud d3d-t es OGL-t)
Ennekem Maya megy OGL alatt (mas nincs is) de lassu nagyon... es AERO-val az is bugos. -
marcee #32343 Próbáld úgy beállítani a meshsmoot-ot, hogy csak a renderre hasson, a viewport-ra ne, hátha úgy megy, bár egy ilyen modellnél már smoothgroup-ok is kellenének és akkor egy kicsit sok kísérletezgetésbe kerülne. Legvalószínűbben vagy a RAM-od kevés, vagy a videó drivereddel van gond, érdemes végigpróbálni az összeset. -
Silo progival nem játszott valaki? -
nenad #32341 software renderre kapcsold, hatha ugy megy.
tom, lassu, de amig nincs mas.. -
VAlaki tapasztalta már ezt vagy van valami ötlete? -
Felraktam a legújabb vista rc1-re a max 8-at de van egy ilyen problémám kép
Amelyik munka asztalra kattintok azt normálisan mutatja de a többi fehér. Átálítottam hogy dx9 helyet openGL-be indúljon el akkor nem hibás de az rc1-es ATI driver nem támogatja még az opengl-t szal gondolom elégé lelenne lassúlva vagy nem is működne vangy nem tom. -
jocco #32338 standard max fényeknek a beállitás panelján van olyan, hogy shadow s ott az on-hoz kell egy pipa. -
zenoka #32337 hat a vilagitasnal be kell kapcsolni azt hogy shadow :D -
akkor ujra: lécci segítsetek: ha megvilágitok egy tárgyat szemből, hogy otm elérni hogy a a falra vesse az árnyékát? -
nenad #32335 //windvd, ezt a softwert keruljetek.
Ma reggel leszedtem, es leszedte az osszes konyvatarat beleertve a szulot is, ami mondanom sem kell tele volt mas programokkal. Szerencsere nem hasznaltam a driveot utana igy minden visszajott, de mekkora pofantlansag mar.
EGyebkent erdekes hogy relative sok programnal elofordult mar ez a bug. -
Köszönöm! :-)
Ide a fórumra biztosan "el-eltévedek", Magyarországra ritkábban, de majd mutogatok, ha leszmit. :-) -
Jó munkát!
Majd mutogass belőle ha erre tévedsz!:) -
zenoka #32332 Sok szerencset és biztonsagos utat! 
Ja s Gratulalok:D
-
Sziasztok!
Jó ideje nem jelentkeztem a fórumon - és most is kicsit off leszek, ezért előre bocs.
De gondoltam elköszönök mielőtt lelépek. Külföldön kaptam munkát, úgyhogy egy darabig valószínűleg nem fogok tudni jelentkezni - de amint lesz lehetőségem azért írok, mert nem akarom elhagyni ezt a jó kis társaságot! :-)
Nem utolsó sorban pedig köszönöm a tőletek kapott önzetlen segítségeket, mert biztosan ez is hozzájárult, hogy megkaptam ezt az állást! :-) -
Nem egy object......de a fő hajótest egyben van, bár nem egyben készült, réteges inkább, egy sima alapból kiindulva, extrudeolással csináltam. Az "ugróhajtómű" külön készült, és csak rá van tolva a tartójára :)
Az az igazság egyébként, hogy olyan régóta készül a modell (nyár közepe óta), hogy már nagyon elegem van belőle. Textúrázni szeretném, azt annyi. Nemhiszem, hogy modellszinten különösebben folytatom....
Vannak egyéb terveim, csinálom azokat, aztán majd kitudja, lehet egyszer majd rámjön :)) -
Ehh, nem voltam en olyan bator. Kep, tervrajz az van, tudas nincsen.:) Bezony... igyekezni kell oszt majdcsak lesz valami!;) Te meg csak folytasd az Enterpriset, jolesz ez! Bar nemvagyok benne biztos, hogy celszeru-e ennyire ragaszkodni ahhoz, hogy 1 object legyen az egesz. -
Miért? A Defiant egy kompakt kis jószág :). Van róla a egy csomó képem tervrajzom....én is tervezem elkészítését....majd egyszer :D
es meg ez a legkonyebb a 3d-s grafikaban:D (ugyahogy)
Ezt hogy érted? -
Thx:)
Amugy en igazsag szerint a Ds9bol a USS Defiant-ot akartam volna megcsinalni, de gondoltam nem akarom olyan nagy faba vagni a fejszem kapasbol. Nehez ez a modellezes... bahh... es meg ez a legkonyebb a 3d-s grafikaban:D (ugyahogy) -
Wow. Ez k***a jól néz ki :))
Én is csináltam egy hasonló siklót, még korábban, de az régebbi típus volt :)) -
Ilyesmit?:)
Meg anno belefogtam, de nem folytattam sajnos... mostmeg fontosabb dolgon kell dolgozzak. Talan majd egyszer...:) -
StarTrek Fun.. kiráélyos lett .. én egy siklót szerettem volna elkészíteni de elfreeztem a dolgot :d
-
ha megvilágitok egy tárgyat szemből, hogy otm elérni hogy a a falra vesse az árnyékát? -
Én ugyan kilógok kicsit a sorból, mert nincs textúrám, de azért berakom a legújabb , még modellszinten befejezetlen alkotásom, de úgy néz ki nem is fogom befejezni, mert a maxom meshsmoothnál valamiért fagyogat...érthetetlen okoknál fogva, szal a képek a legutolsó nem fagyó változatról készültek a képek, 2xes meshsmooth-al, így olyan 170k körüli poligonszámmal (nem tom fejből, meg nem néztem most :) ), smooth nélkül 11k körül van a poliszám.
Csináltam egy force wireframes képet is, és az a helyzet, hogy ez még jobban tetszik mint a sima, szal azt is berakom :))
Egyébként azt tervezem, hogy ezen tanulok meg textúrázni :) (értsd: textúrát készíteni)
És a lényeg:
[URL=http://iaro.srv.hu/kep/nx-01_1.jpg]"sima"[/URL]
Wireframe
UI.: Közben sikerült megoldani a 2magos problémát, max szépen kihasználja mostmár mindkettőt! Szal köszi a tippeket még1x! -
a CD tartót hogyan csináltad? amugy tök jó lett... -
Igen, igen, pont ez az ami hiányzik. :-)
Én aszondom, nem fogom el FREEzni a dolgot, csak nagyon lassan haladok. túlképp csak akkor ha kedvem van. Az asztalt vmikor márciusban csinálhattam,
és egészen múlthét elöttig várt rá ,hogy vmi textúra is kerüljön rá. Szóval úgy 10-20 év múlva már akár késznek is nyilváníthatom. :-D -
ehh lassan ebből szólás lesz a be nem fejezett projektekre majd azt mondjáétok hogy "Na ezt jól el Free-zted..." :c)) -

átérzem -
MrGeE #32317 hehe énis a kupit akarom megcsinálni ,hogy életszerű legyen :) +már nemis olyan steril az asztal /néhány kilöttyent borflötty,FPS utáni vad karmolásnyomok ,leharapott sarok.../remélem nemkerül a "FREE fiok temetőbe" :D -
Ez a vraytoon rajzfilmhatást csinál? :) -
Zsir, nekem is joljonne egy ilyen... most annyi van, hogy 2 nagy fenyoasztal van L alakba osszetolva, es a talalkozasnal a negyzet kivan potolva egy fenyolappal, es alatamasztva. Nem valami tul elegans megoldas.:D