3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsit off, de lenne egy PS-os kérdésem. Fogtam egy munkám renderjét és Wire képét, majd beraktam PS-be külön layerre mindkettõt, majd azt akartam, hogy felénél egymásba átmenjenek, csak valamiért nem találtam azt az opciót, amivel me lehetett volna ezt csinálni. Külön az egész Layer alpha értékét tudom módosítani, de folyamatos átmenet nem tom merre van. Tegnap 1 órát kerestem bazz, de tuti van ilyen benne, még Flash5-be is meg tudtam csinálni. 😞
FRenkie
pár elnyújtott noise

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

eh vegulis mind1, egyszerubb csinalni egyet, ami egyebkent meg kevesbe zabalja a proci idot 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

van egy ilyen proceduralis textura maxhoz, valami scratch volt a neve megvan meg vkinek?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
Nem mintha olyan marha nagy dolog lenne max-ben egy ilyen csáp. 😄

A shader, meg a bump tetszik. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Matyóhímzés
Egyébként jól néz ki, nekem inkább viaszos.

A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.

Matyóhímzés
A modell zbrush?

Csak azért mert abban van ilyen csáp kihuzogatós valami.

Aldaryn
Geezus! HSZK-s accountodat használod? a kép nagyon bejön, de hszk-s account... ááá, ahol annyira nem képesek, hogy legalább valami saját névval ellássák a fiókokat (Közgázon, ELTE-n bezzeg...).

Postot edittálni nem tudok, érdekes, kellene szereznem ilyen jogot is.

per aspera ad astra

ThomasGins
Olyan karamellás nekem,de szép nagyon!

\"So always look on the bright side of death\"

FRenkie
Még egy taget szúrj már be Aldaryn! köszi

FRenkie
A caustics még nem az igazi, de jók a shaderek.
Az én képemnek semmi értelme, csak több havi max kimaradás után újra be kellett melegítenem az ujjaimat meg a vrayt is, ez sült ki belõle:
(más szóval felesleges 😊

http://www.hszk.bme.hu/~tt654/gallery/images/yellow_thumb.jpg

ThomasGins
Ez is😊

Frenkie, ezmiez?😊
Sztem ez vagy vminek az alja,vagy a teteje😄

FRenkie
NFR részlet:

Free
aha én meg szótárazzak ???? :c)))
Tessék lefordítani mi ez .. :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Malakai
Anisotropy - determines the shape of the hilight. A value of 0.0 means isotropic hilights. Negative and positive values simulate "brushed" surfaces.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
És az mire való az ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
ööööö,hol nem látom?😊
öööö,ez eddig nem volt ott!😊
Kösz😊

Malakai
Eheh. 😄DDD

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Õ AZ!

per aspera ad astra

ThomasGins
Azmiaz?😊

Aldaryn
Hehe. 😊 Játszadozz az anizotropyval is. :o)

per aspera ad astra

Ezt a díszt, már hiányoltam tõled.
ThomasGins
Egy nagyon gagyi NFR😊
Tök jó gömb anyagokat lehet vrayben csinálni,kevés glossival és mégkeveseb subdivvel😊

Matyóhímzés
Mindegy, a photoshopos plugin is tökéletessen megfelel, azért köszi a segítséget.

Jó lesz ez. Egy teapot kéne becsomagolva, persze annyira, hogy felismerhetõ legyen.
grizzly21
hó téli táj mi más😊 esetleg benn a szobában és az ablakbol látszik a táj😊

Egyébként majd egy komplett képet akarok csinálni, csak még azt sem tudom, hogy mi legyen a környezet...
grizzly21
nagyon szép köszönjük😊

köszi szépen neked is.

Az jó lenne, ha csak az alsó ága alatt lenne, csak olyat épp most csinált valaki D21-en fent is van és azért nem akarok ugyan olyat.
Még fejlesztés alatt áll. Szeretnék még egy komplett fenyõt is csinálni feldíszítve, meglenne hozzá a türelmem, csak nemtudom hogyn csináljak életû fenyõt. 😞

Vagy kéne tölteni egy kész modellt, vagy valami hair&fuir vagy mi a szösz progival amit még soha nem próbáltam kéne megcsinálni. Van valami bevált módszer fenyõkészítésre?
Malakai
Jaja, én is arra gondoltam, egy fenyõ lelógó alsó ága belóghatna pl. 😊
Amúgy tetszik, szerintem tõõõk jóóó. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free

nagyon hangulatos. kellene még valahova a kép bal oldalára egy fenyõ ág is :c)

Roger6
A Maya-nak valami trial verzióját töltöm le, és akkor nem lehet gond,GixEr.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

NFR:

Malakai
Jee! 😊 Jön még wip? 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

vray framebuferrel nem erdemes maxos effekteket hasznalni.
gbuffer id helyett sztem object id-t ertett amit az propetiesben tudsz allitani jobb alul.
--

vegre van netem a szobamban! 😊

Matyóhímzés
gbufferID-t én sehogysem találok propertiesben. De van a glow effectnél egy olyan, hogy pick light, ahol ki lehet választani, hogy melyik fényre akarom nyomni a glow-t.
A gond azzal van, hogy 1:Nem változik semmi a képen, 2: befejezi a rendert, és kiakad a max.

Allitsd be az object "gbufferID"jet (jobbklikk properties) vagy a material effect channeljet (1tol) es a glow ban azt kell kipipalni, hogy melyiket hasznalod es hanyas id/effectCh, roviden ennyi.
Matyóhímzés
Köszi a linket, jónak tûnik.
Maxban próbáltam a glow effectet, de nem sikerült életet lehelnem belé....

Mayat munkara warez-ban? Bator vagy...
ThomasGins
Akkor félreértettem😊

ThomasGins
Direct light-ban volume light?
Bár nem gyors vray alatt...

Legcélszerûbb utómunkával lesz rátenned.
http://richardrosenman.com/
Itt találsz a free plugins alatt egy diffuse glow nevût. Talán ezzel a legegyszerûbb.

Malakai
Glow.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Matyóhímzés
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy lehet maxban ragyogó fényt csinálni? Speciel most arra gondolok, hogy egy nyitott ajtón árad be a fény. Annyira kéne ragyogónak lennie, hogy az ajtó kontúrjait el is mossa. Vray-t használok, ugyebár van benne ez a vray light, amivel csak az a baj, hogy attól még, hogy bepakolom az ajtóba, az ajtó körvonalai élesek maradnak, és nagyon bután néz így ki.
Esetleg ha valaki tudna segíteni.

Roger6
😊 Köszi a válaszokat, akkor elkezdem keresni a Maya-t. Nehéz lesz "átszokni" rá... 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

fle go
GixEr-nek igaza van...vagy vetetni kell fonokkel egy PC-t😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

nincs, de Mac-ra ott A Maya, C4D, Strata3d, blender, wings, LW .... es meg sok mas
Roger6
Sziasztok!

Lehet, hogy láma a kérdés de szeretném megkérdezni, hogy a 3ds max megjelent valaha már Macintoshra? A munkahelyen is szeretnék egy kicsit grafikázni, és hát itt ugye Mac-ek vannak...

hang on<#wave>