63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    fasza a kepmegjelenito cucc az AP-on.
  • ThomasGins
    wire nélkül nem hisszük el,azzal is nehezen:P
  • zenoka
    csini lett! mar ha nem beteg dolog egy tesco gyufara azt mondani hogy csini:D
  • zenoka
    www.artistpub.hu
    azon belul is itt
  • zsolesz92
    mi ez a speed contest? holvan ez?
  • Boba
    Nah en kozben csinaltam egy kis napi felesleges rendert... a modellezes kb fel ora volt, a texturazas scannelgetessel es fenykepezgetessel (az asztal lapja lett fenykepezve, a tobbi scannelve) kb 15 perc volt, a materialok beallitasa 5 perc, a rendert 30 perc utan allitottam le.
    Itten van ni!
  • Zsolo007
    7esem van.....de úgytűnik egébként megvan a megoldás.....egy kis hotfix xpnek, meg registry hack azt megy is a dual core :D. Nah mindjárt kiderül így van e.
  • Boba
    Kerem kapcsojja ki

Amugy ha cinebench multiple cpu tesztnel 100, akkor lehet, hogy a tobbi program nem hasznalja ki. Hogy max renderkor miert nem, az szamomra rejtely. 8as max elvben kihasznalja, a regebbieket nemtudom.
  • Zsolo007
    Most megy a cinebench teszt...és nem jó.....ugyan váltja folyamatosan a terhelést a magok között, mindíg csak 50%... :(

Most ért multiple cpu teszthez és itt szépen ki is használja...100%

Minden más tesztnél csak 50%.... egyébként az sem segít ha render threads-et 2re állítom optimal helyett, illetve az sem ha a power scheme-et home/office-ra veszem :(.

valakinek van ötlete?
  • Zsolo007
    Köszi a tippeket...kipróbálgatom ezeket!
  • nenad
    sztem ezt csak olyannal lehet ami felveszi azt hogy mit csinaltal..
    Felveszi a registry iinstall elotti allapotat, felveszi milyen fajlok lettek buheralva stb..
  • Boba
    Ami meg belejatszhat az az energia gazdalkodas beallitasai. Ez csak egy tipp, az en notim egy Pentium3-M, szoval az csak visszaveszi az orajelet, de lehet, hogy CoreDuo-s noti mar kitud kapcsolni magot. Esetleg megprobalhatod azt attenni (ha nem ott van) home/office desk-re.
  • marcee
    Sávszéllimitet úgy értettem, hogy a magok nem jutnak elég adathoz a számításhoz.
    Futtass vary, cinebench teszteket, hogy azok leterhelik-e rendesen a magokat.
  • Svan
    tudtok ajánlani egy olyan uninstallert ami nem csak a registryt takarítja ki hanem 100%-ban a feltett progit is???

Eddig próbáltam ashampoo uninstallert meg advanced uninstallert de mindkettő hagy nyomot a progik után. pl itt ott fájlok + feltett verzióról adatokat.
  • zenoka
    Koszonjuk
    :zenoka az aranyos:
  • nenad
    valami razorjak nevu gyeket a hardwireden ugyanezzel a logoval fut, az nem te vagy igaz?
  • Zsolo007
    Sávszél limit hogy jön ide? Procidriver rendesen fent van, a windows is friss. De úgytűnik leosztja, mind a két magot használja......de 100%on nem renderel(egyébként sem láttom még 100%os terhelésen). Egyébként be van kapcsolva a multi-threading.

UI.: Jah laptopban van a proci....lehet számít :D
  • marcee
    Customize\Preferences\Rendering\Multi-threading on. Egyébként ez a default, szóval ha nálad nem teker minden mag százon, akkor vagy sávszél limites vagy, vagy eleve a windows sem használja ki a második magot. (például, ha a procidriver nincs rendesen telepítve, vagy upgrade után megtartottad a régi windows-odat)
  • Boba
    Hja, a lenyeget elfelejtettem... nemkell semmit sem kapcsolgatni hozza. Alapbol megy.
  • Boba
    Hat max scanline nemtudom, hogy kihasznalja-e a tobb procit vagy a dupla magot. Vray es Mental-Ray az igen. Maxwell 1.1 pedig megtaltosodik...:D
  • Zsolo007
    Ilyen kapcsoló sima max rendereben is van valahol? Ugyanis nekem is feltűnt már, hogy csk 50%on renderel...
  • Boba
    Bahh... miert nem gondolkodom elotte?! Alapbol a rendering threads 1-re van allitva, azt 2re atlove mar 100%on dolgozik a processzor. Bocsesz...:S
  • Boba
    Danke sundiszno!:)

Egy kerdesem lenne azokhoz, akik esetleg mar probaltak Maxwell renderert... Dual-Core proci tamogatas valahogy bekapcsolhato? Ez igy eleg gaz, hogy a proci fele csak pihenget render kozben. Valaki tud valami megoldast?
  • oryon
    Jó ötletek születtek a Speed Contesten ... egyik másik elég komoly v. éppen aranyos lett :) Gratulálok! :)
  • Boba
    Hogy en milyen goreny vagyok! Meheheee:D
  • Malakai
    Köszi!
    A 3D Contest meg kúl, mondjuk ahogy Oryonnak is mondtam, lehet túl "mély" a téma egyeseknek, de legalább érdekes.. ^_^
    A SpeedModellingnek meg nem örülnék, ha vége is szakadna.. :) Amúgy eredetileg Boba féle képet akartam, csak közben ő azt csinált. :P
  • zenoka
    Malakai: lattam nagyon zsiiir!
    kifejezetten vicces lett:D:D
  • oryon
    Lényegében igen, mert ez egy 3D-s Contest :)
    De persze minimális 2D-s korrekció megengedett, ahogy a feladat kiírásban is olvasható:
    "A képen való utómunka, a kép utólagos retusálása a képet lényegében nem befolyásoló apró változtatásokon (pl. színkorrekciók, élességjavítás) kívül nem megengedett."
  • zenoka
    dehogy vagyok csak vannak temak amik hatalmas alkotasokat valtanak ki az emberekbol de vannak akikbol megnagyobb agyi hulyeseget...no ne ragozzuk tovabb. me jon Aldaryn mester oszt kapunk:D
  • Zsolo007
    Attól nem kell félni :). Nem vagy zsűritag... Vagy igen? :)

(egyébként nem láttam )
  • zenoka
    Vafen, Zsolo007 lattatok a smile-t a mondatom vegen???

hat megmondom oszinten nekem nagon tetszik a contest temaja de nagyon felek az emberek reakcioitol s felfogokepesegeiktol...
  • Zsolo007
    Mi ez a speedcontest?
  • zenoka
    ize....Köszönjük!
  • Aldaryn
    Egy hét szünet speedcontest ügyileg. Indulás e hét pénteken. Témát már találtam ki. Malaki, thx! :D
  • Zsolo007
    Szerintem isten nem (csak) kereszt...
    Robotból meg nem csak kutya... :)
  • vafeN
    a versenyre gondolsz? mármint hogy arra gyártanak? mert szerintem nem lesz olyanal sok esélyük csak hogy ha minden rész vevő azt gyárt^^
  • zenoka
    s vajon hova tunt ThomasGins hmm:)
  • zenoka
    helyes hatha ujá éled:)
    bár szerintem mindenki kereszteket s robokutyokat fog gyartani az elkovetkezo idoben:)
  • MrGeE #32236
    hehe nékem is ilyen szgeap asztalom van, de látom ez nemvalami méretarányos és egy csomó ívet kihagytál
    dhe 1.re pöpec lett azé
  • Malakai
    Jót csúszok Perpetuum Mobilevel (noh, amit akartam eredetileg már más kilőtte és akárcsak Freet, engem se mozgatott meg nagyon az örökmozgó téma :P), azért linkelni belinkelem majd az AP topicba... ^_^