63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    Amúgy dell.eu -t nézzétek meg. A német Dell-nél átszámolva 210-220eFt + post a moncsi. Szerintem ez lesz a befutó.
  • Boba
    En amazonrol csak konyvet rendeltem... 5 kilo volt a csomag, es 3600 forint volt a szallitasi koltseg ugy, hogy repulon hozattam. 3 munkanapon belul megjott. Kint angliaban megrendeltem szombaton, en hazaertem magyarorszagra hetfon, es szerdan hozta a postas. A csomagolas minosege elott is le a kalappal...
  • Ronin666
    OFF: Amúgy egy érdekes dolog. Nemrég rendeltem CDket Amazonról. Több dolgot is tanultam, hogy hogyan lehet spórolni. Az egyik dolog, ha amerikán belül az egyik államból egy másikba rendelsz valamit, mert akkor nincs adó!!! Én elsőre alig hittem el. Egyik ismerősöm tájékoztatott a dologban, ugyanis az ő nővéréhez rendeltük a cuccot, ő behozta nekem. Az Amazonon ráadásul ha nem kérsz gyors szállítást, akkor a kiszállítás amerikán belül ingyenes. Rendeltem 22db zeneCDt és 50eFt körül kijöttem. Itthon ez bőven 100eFt felett lett volna sajnos.

Ha esetleg nics ismerős, aki behozza, arra is van pár trükk. Ha asszem 100 euró alatt vásárolsz amerikából és durván 10 alatti darabszám esetén nem minősül kereskedelmi mennyiségnek és ha Amazonon bejelülöd, hogy írják rá a dobozra, hogy Gift, akkor még vámot sem kell fizetned.

Amúgy szerintem Amerikából sem olyan vészes a szállítási költség. Még nem tudom honnan fogom rendelni, de lehet keresek valakit, aki ezzel fogalalkozik, hogy külföldről behozza olcsóbban és tőle veszem meg (audió/videó terén is találtam ilyen embert és már vagyonokat spóroltam), vagy másik hogy veszek egyet használtan és kész. Meglássuk. Azért köszi a segítségeket. :)
  • Malakai
    Elméletileg benne van az adó a DELL UK Storeban és én 563GBP-t látok a monitor áránál...
  • Boba
    Azannya... hogy a francba ugrott meg ennyire a font? Bakter... most jol lelomboztal!:D:D:D Igazad van sajnos... akkor lehet, hogy marad az amerikai megrendeles. De arra meg nemtudom, hogy mennyi a postakoltseg es az ado. Az angol arra ado mar nemjon, odavan irva, hogy including VAT. Az amerikai arba nincs belekalkulalva az ado.

Bakter bocsi... most en is nagyot csattantam a padlora, en is atvertem eddig sajat magam:D En 360forintos font-forint arfolyammal szamoltam. Ehh...
  • Ronin666
    Most nézem valamit elszámoltunk. Az angol ára 600 font. Egy font 410 forint. Az kb. 250eFt + postaköltség + adó. Össz az is 300eFt körül jön ki. Nem?
  • ThomasGins
    Perverzek vagytok!:)
    Elküldöm az ötletet egy spermabanknak,mintavevő csészének.
  • Boba
    Igen, lattam... de ha EU-bol rendelsz, akkor csak az adot kell kifizesd, a vamot nem. EU-n belul nincs vam. Szoval ennyivel olcsobb... plusz kozelebbrol jon, kevesebb a szallitasi koltseg, gyorsabban is megjon (ez csak tipp, nemtudom) es talan kevesebb macera van a garanciaval, ha valami balul sut ki.

Amugymeg barhol is nezem, piszok draga magyarorszagon minden cucc szinte... de sajna ez van.
  • Ronin666
    Dell.com-on pedig 720USD a 24"-os ára. Az kb. 160eFt + szállítási költség + vám (viszont nem vágom, hogy ilyenkor magyar áfát számolnak, vagy amerikait, mert pl. amazonról amikor rendelni akartam, akkor annak az országnak az áfáját számolta, ahová küldettem).
  • Boba
    Lehet, hogy morcosan neznenek a dologra, de 1: vissza lehet kuldeni, 2: asszem vilag garancia van ra. Szoval akar a pesti dellhez is bevihetned szerintem, hogy tessek csinaljanak vele valamit.
  • Ronin666
    Annyira engem sem izgat a sok videó csatlakozó, de nem árt ha van. Ha lenne konzolom, akkor azt projektorra kötném ki, a DVD meg már amúgy is azon van. A proji meg tudja a kis HDt (720p). Nekem egyenlőre ez is elég, de cserébe 2m széles a kép. :)

Amúgy az angliából rendelt moncsi garija magyarországon is érvénye lesz?
  • Boba
    En az angol Dell oldalrol fogok rendelni... ott atszamitva 210ezer plusz postakoltseg (ami kb 20ezer forint lehet)

Magyarorszagon a legolcsobb hely amivel en talalkoztam az 300 folott volt. Plusz mivel en videken elek, itt lenne 330 mire leer. Nekem igy jon ki a 100ezer forinttal olcsobb.

Mint mondtam, a design az tok8, nekem a Dell jobban tetszik. (alap, hogy fekete legyen... legalabbis szamomra.)

A sok video csatlakozoban az a jo, hogyha minden igaz 1080-ban megtudja majd hajtani a Box360. Nincs box 360am, nem is hiszem ,hogy lesz... de ha lenne, hogy orulnek neki....:D
  • Ronin666
    Utánnanézek még ennek. Az apple design-jával nekem semmi bajom, de ugye nem is szobadíszt akarok venni, hanem egy jó monitort. A Dellben viszont sok előny mutatkozik. +1" , Sok sok videó csatlakozó és jobb ár (már ha valóban be lehet 100eFT-al olcsóbban szerezni). Felmegyek CGTalk-ra olvasgatni. Ha tudnám, összevetném élőben a két moncsit, de sajna erre nem tudok egy helyet sem, ahol lehetséges lenne.

Amúgy pontosan honnan lehetne 100eFt-al olcsóbban megvenni? Magyarországon nincs valami magánszemély, aki ilyesmiket hoz be az országba?
  • Boba
    Jah, es megvalami... amig nem 5-6szaz ezret koltesz el egy TFT-re, akkor csak koslathatsz a szinhuseg nyomaban.:) Nekem bent a Lead mondta amikor AxelSpringernel dolgoztam, hogy az Eizo CG210 moncsi, amivel a szinkorrekcio tortenik ugyahogy hasonlit azokr a szinekre, amiket a nyomdaban fognak latni... ugyahogy. Szoval ha a szin igenis fontos, akkor egy TV-t vagy CRT monitort meglehet tartani szinkorrekciora.
  • Boba
    Ez a kemeny, nem a falab. Honnan a budosbol szedted ezeket?:)) Cgtalk.com -on nezz ra par topicra, ahol megvan emlitve... egy icci piccit mas velemenyen lesznek. :D a dithereles szinten baromsag:D S-PVA panel van benne, ami egytol egyig fullosan 8 bites, overbright? Talan overDrive... aki ezt is elteveszti annak aztan lehet adni a szavara...

a tobbit se kommentalnam... no true 1080i? Najah... szimpla DVI-rol valoban nincs... de konyorgom, ott a leirasaban, hogy Dual-DVI-t kovetel meg...

Magyar oldalakon is irnak... hwsw.hu -n is megvolt vitatva, sot... azthiszem kulon topicja is van a monitornak. prohardvaren is ha joltudom...

De ha gondolod, akkor nezd meg, es ugy dontsd el. En marcsak a design miatt sem vennek apple monitort. Ez van...
  • Ronin666
    és egy utolsó:

,,Well, after read a lot of good reviews I decided to purchased one, revision A02. in a lot of places says the banding problem is solved, but this is not true, banding is very pronunciated and the colors are compressed and the worst thing is the extreme overbright screen (you can reduce the brightness but the the black point is altered and for photoedition is worst). after a lot of testin I decided to return the unit for a total money refund. CONCLUSION: THIS UNIT IS DESIGNED JUST FOR GAMES PLAYERS AND DVD WATCH, FOR GRAPHICAL DESIGN IS NOT APROPIATED, THE ELECTRONICS TO CONTROL THE COLOR ARE 6 + 2 BITS DITHERING WITH BAD IMPLEMENTATION, BANDING AND COLOR COMPRESSION, HEADACHE AFTER 20 MINUTES CAUSED FOR OVERBRIGHT AND VIEW ANGLE BRIGHT ABERRATIONS."
  • Ronin666
    ,,Looks great, nice stand, fantastic price, great size, very little backlight bleed, very sharp, not much lag for a 24" LCD, quickly reaches full brightness, has tons of inputs BUT:

1. fake 8bit. really 6 + 2dither bit, so it has a tedency to band, apparent on many websites, windows XP logon, photos have less subtle shading, shadow detail merges all to black unless turned up very bright and adjusted (which makes more banding) and this is with latest A02 revision. gradients in photoshop look horrible. Dell warns to not color profile and to not use Adobe Gamma, because this further increase banding. Samsung 244t uses same panel, but exhibits vastly more subtle and smooth shading with much better shadow detail even with brightness low.

2. no true 1080i over any input, either out of range or de-laced by simply dropping every other field (way worse than 2405)

3. gray object quickly moving over bright backgrounds leave a shimmery yellow, pink or green trail a few pixels wide (like quickly scrolling a window or moving mouse)"
  • Ronin666
    Én kicsit megijedtem a Dell-től a külfödli oldalakon olvasott vélemények alapján. A magyaro oldalakon meg senki nem ír semmit. Gondolom vagy nem értenek hozzá, vagy nem tudták még pl. ezt a két monitort összevetni. Idézek egy két beírást:

,,I'm an art director in graphic design since 10 years working for the hollywood industry currently.
    This monitor is beautiful and perfect for someone that doesn't intend to do design work on it.
    I have tried it out for a week now on my dell precision workstation and have to return it due to banding in color blends and tesselated gradients.
    Have run tests with the same gradients and color blends on an apple 23" and the difference is big. I'm returning mine for a $600 more expensive apple. The LaCie 21" would be a good alternative but I really like the widescreen canvas."
  • Malakai
    Akkor opacity, visibility úgy általában nem ajánlott. :)
  • marcee
    /me
    Köszi! Bár úgy tűnik a lightcache nem szereti valamiért.
  • Boba
    En ha minden jolmegy Dell 2407WFP-t fogok venni februarban... nyugodtan megveheto. (szinte ugyan az a panel van benne mint az Apple cuccokban... arrol nem beszelve, hogy az apple termekeknek nem is tetszik a designja:D)

Olcso beszerzes? En a dell UK-tol fogom rendelni ha fogom. Magyarhonban nincs kedvem majd 100ezerrel tobbet fizetni erte.
  • marcee
    Én a Dell-t ismerem, az qrvajó!
  • Free
    NFR modellezés 10 perc
    Textura 5 perc
    Render 5 perc
    Értelem 0 :c))))

• Malakai
    Opacity Map csatorna már egy ideje van VRayben, értéket nem lehet állítani, de mapként ott van (20%-os szürke map :). :P Plussz a Visiblity paraméter (objectnek) is működik...
  • Ronin666
    Úgy is megpróbálhatod, hogy a refract értéket felveszed, de a fénytörést 1-re állítod és az effect alpha-t bekapcsolod. Szerintem úgy jó lenne.
  • marcee
    Hogyan kell vray-ben sima átlátszó anyagot csinálni? Olyanra gondolok, mint egy standard materialnál az opacity:20. Az a problé,ám, hogy egy nagyobbacska társasház első ütemének a modelljéről kellenének látványtervek és ott áll mellette kidolgozatlanul a második ütem tömege falból és födémből, aminek áttetszőnek kellene lennie. Bárhogyan ügyeskedek állandóan megfeketedik az egész. Hondolom a vastagságokkal van összefüggésben vray anyag esetén. Próbáltam kikapcsolni ezekre az object-ekre a GI-t, de az sem segít. Standard opacity-s material-lal sem jó.
  • Aldaryn
    Hmm... ennek is pont három lyuka van. Kettő közel egymáshoz, a másik távolabb, és más elrendezésben. Hihetetlen... Agymenés!
  • Ronin666
    Kéne nekem valami monitor 300eFt környékén. Mit érdemes venni ilyen árban? Eddig egy Apple 23"-os TFT és egy Dell 2405FPW 24"-os TFT van képben. Bár külföldi review-ek szerint a Dell nem elég színhelyes, mivel kevés színt tud a panel. Van valakinek tapasztalata, illetve valami tippje? Esetleg az is érdekelne, hogy be lehetne-e szerezni ezeket a modelleket valahol olcsóbban.

thx
  • dradge
    Persze!Amiatt lehet ez mert Chamfereltem a lámpát?nem tudnál valami egyszerübb modszert mondani mind ez?Vagy valami Tutorial a neten?
    A kép:
    Ha nem jó csinálok másikat!Köszönöm
  • zenoka
    Ma reggel is mondtam neked hogy tok zsir:)
    igy meg hogy ket lukkal a kameraba nez....kifejezetten asszonciaciora sarkalja a nezo delikvenst:D
  • Free
    mutatnál egy közelit a lámpa részről smooth nélkűl, csak wiret? mert valami nagy káosz lehet ott a vertexek és polygonok szintjén
  • Free
    ehh szokásos betegességgel király lett :c)))
  • dradge
    Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert már nagyon régóta ezzel szívok!A probléma az hogy elkezdtem modellezni egy autót, és a lámpánál elakadtam!Valaki tudna nekem ajánlani egy jó modszert amivel meg lehet csinálni?próbálkoztam én is.Kijelöltem a lámpa poligonjait, Detach-eltem öket aztán extrudáltam az elválasztott poligonokat, majd megfordítottam a normálját!Ez eddig szép és jó de amikor rárakom a MeshSmoth modosítot ilyen lesz:
    Légyszi ha valaki tud segítsen!Előre is köszönöm
  • ThomasGins
    NFR...ha jár mág erre valaki:)
  • Aldaryn
    ??? Ha koplanár másik irányba, akkor adj meg neki negatív extrude heightot, ha meg merőlegesen, akkor extrudálj pl. 0,00001-el, aztán újra, ami már a normális irány lesz, és a plusz 1 élt weldeld.
  • BaliBoy
    Uh de hüle vagyok. :) Nem szóltam egy szót sem.
    Köszi a segítséget!
  • BaliBoy
    Azzal az a gond, hogy a másik irányba extrudálja.
  • Aldaryn
    Extrude. Edge módban.
  • BaliBoy
    Kérnék egy kis helpet. Azt, hogy lehetne megcsinálni, hogy egy íves felületből ha új felületet "húzok ki" akkor az új lapok belső szélei (Edge-i) pontosan a szülő ívek szögfelezői legyenek vagy az új határ ív párhuzamos legyen az eredeti ívvel és értelemszerüen új felület egyenlő szélességü legyen az eredeti ív mentén az új határig.
    Itt egy kép, hogy mire gondolok: Kép
    Remélem azért érthető, hogy mire gondolok. :)
  • Aldaryn
    Lol.:D