3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ez Aztan a furoszoba!
Szep voros fa, kikukucskalo felul! 😄
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
per aspera ad astra
\"So always look on the bright side of death\"
per aspera ad astra
Bocs😊
per aspera ad astra
életem elsõ "linear workflow aware" képe ami nem más, mint egy 4,5 perces demó Kedvesemnek arról, hogy mit értek én 2kultúrált zuhanykabin" alatt. 😊 lsétáltunk ma valami szupercsicsás hidromasszázsos, nevedenszólítós, orvosi mûszer szagú zuhanykabincsoda mellett, ami õt nagyon lenyûgözte, és egyszerûen nem értette meg, miért nem hat meg engem ez az egész. 400.000 forintot egy zuhanykabinért, ami ráadásul úgy néz ki, mint valami hibernálókabin egy rssz német sc-fi-bõl? ...ah, azt már nem. Ennyi pénzbõl az egész fürdõszbát összerakom szinte. 😛
per aspera ad astra
Σοφια
hogy sikerült a fa házzal, fûvel animképed? sikerült megoldanod?
Egyébként.. nem viszajászás kell nekem abban.. hanem hogy elolvadnak a darabok... és abból kijön egy másik test
Σοφια
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
de tudod mit? úgy csinálod ahogy akarod, semmi gond
attól h sok feketét használok az semmit nem mutat
Σοφια
még mindíg jobb, ha, aki amit tud nem adja át másoknak, mert ugye sose lehet tudni, hogy egy munkán dolgozik valaki éppen azzal fut össze, akinek segített valaha, ennyi
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
ha nagyon super dolgot akarsz csinálni, akkor amikor készen van a manusod mented, majd ezt alakítod tovább
Egy tükör elõtt megálsz és nézed, hogy hol gyûrõdik és hol húzódik
a Meshsmooth után a manus pulóverén pl. a hónalj környékére (látod a tükörben) Cut-al (Edit Poly/Edge) vonalat húzol a ruhahúzódás irányába, ha ezzel megvagy akkor a kijelöléshez csak ezt a csíkot fogod meg vonal szinten és módosítót raksz fölé XForm, majd a gizmot mozgatod a manusod-hoz képest, aztán feljegyzed, hogy 0 és 3.2 között kell mozgatnod ahhoz, hogy semmi, vagy max gyûrõdése legyen. Ha szükséges akkor a biped-alak felkarjához egy vezérlõt rendelsz hozzá és amikor a kar mozog és eléri a test elé emelést, akkor emelkedjen ki, vagyis ha lelóg, akkor = 0, ha pedig elõre nyúlik akkor = 3.2-vel
Animálásnál az Auto Key bekapcsolása után és amikor a biped-alakod már mozogatja a karját, akkor õ már automatikusan megfogja mozgatni a ruha húzódását, már semmit nem kell csinálni vele.
Ha a ruha pedig gyûrõdik, amikor lehajol, a hasa környékén, akkor a módosító, már egy méretállítású módosító gizmójának a változtatása lesz az adott (kifelé 0 és pl. 3.5 között ahogy az elõbbinél, de még a redõk összenyomását is be kell állítani) irányba és ezzel egyidõben magasságban méretezik. Vagyis most ha a 4 spine-ból lévõ biped-alak hasa/mellkasa elõre hajol, akkor ezek gyûrõdnek és összenyomódnak, persze ez automatikusan is elvégzõdik, amikor a mesh manus hasa környékén lévõ Spine-ok Envelope görbéjét állítod.
A testen lévõ összes gyûrõdést így tudod beállítani, amihez akár külön állítócsúszkákat is helyezhetsz, ha azt kézzel is után akarod állítani
Tud valaki abban segíteniu.. hogyha összetörök egy testet annak a darabjai összeolvadnak? mint a THX introjában. Ilyen van a max 7.5ben vagy essetleg ez egy külön pulign..? ha igen ezt hol tudnám vhogy megszerezni nem 3 napra.. vagy ha tudja a max ezt mien néven keressek rá...
Elõre is köszi
Σοφια
Nem rég kezdtem el photoshopban a textúrakészítéssel is kicsit foglalkozni.
Az érdekelen,hogy ha van egy mintás ruhatextúrám pl,akkor arra hogy tudom normális gyûrõdéseket csinálni? mert eddig sehogy sem akar összejönni.
Mert a a nulláról megfestek gyûrõdéseket egy színnel,akkor oké,de egy mintás textúrára festeni,már nem mûködik.Ti hogy szoktatok ilyet csinálni? vagy a gyûrõdést az valahogy külön layer-re kellene tenni?
Vagy van valami ilyen tutorial valahol,ahol nem egyszínû ruhát festenek?
Elõre is kösz!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
a maxnak van egy apró, de nagyon is megtévesztõ esete
elnézést, ha valakit megsértenék vele
vannak a kezdõk, és vannak a haladók meg a többiek
ugye a kezdõ hiába olvasgatja a helpet, és nézegeti aképet, természetesen nem fog mindenre helpet találni
a max helpje olykor nem a valóságot mutatja
hiába fordítjuk le a help szavait magyarról, ami szerintem saccra az lenne, nem biztos, hogy találunk dolgokat rá
ezek alapján többen elküldik mackópajtást a help-et megnézni (szóval bocs), és a szerencsétlen manuskám nem talál semmit vagy csak nagy részét
ha sikerül végibobarászni az elejétõl a végéig a helpet, akkor a fopntosabbakat felfedezheti és fel is használhatja
persze 1-2 napot ez tuti igénybe fog venni
aztán persze kihagyja a dolgokat
és minden kezdõdik elölrõl
a legjobb ha tutorokat tölt le a manus és azt arhíválja, de magyar keresési megfeleõje szerint, mondjuk barlang készítése, belsõ tóval, így mûár más a helyzet és legközelebb megtalálja ezt a tutort
szóval a kezdõk és a haladók is nem árt, ha tutor gyûjteményt halmoznak fel, hoszen azok nagyon sok segítséget jelentenek
vannak a szakkönyvek meg a mégszakkönyvebbek is, ezek közül szinte mind nagyon sokat segít és ha annak a leckéit elkezdi kezdõkém csinálgatni, a végére már majdnem mindent tud
persze a végére érve tökül elfelejti a dolgokat
hát egy jó kis javaslat, amit már jó ideje ajánlottam sokaknak, de annak 20%-a fogadta meg és olykor jön privát, hogy ilyen meg olyan ötlet volt a word-ben saját tutort csinálni képekkel illusztrálva
szóval mindeni ezt tegye, még az is akinek a kisujjában van a biped, a scriptírás és a fények meg minden, úgyanis az ember feje véges, de nem is kell megtanulni, ha tudod hol keresd, "ha tudod hol keresd"
csak ennyi, bocs
de ennek ellenére, ha bárkinek gondja van, nem áll nehezemre a segítsés, fõleg, ha tudom is mi a megoldás, de szerintem vannak itt profi manusok, akik most éppen saját munkájukba mélyednek, s egy kicsit megelõztem, de ez ritkán sikerül nekem
Miben renderelted? Tehetnéd kicsit szurkébbre az árnyékot szvsz.

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
koszi a segitseget
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Bend módosító
ennek a középpontját, ha nem lenne a hajlítási pont kezdeténél akkor Center-el állíthatod át, onnan fog hajlíni
most az x,y,z bekapcsolásával próbálkozz, hogy melyik hajlik arra, emerre kellene
Angle-al állíthatod a hajlás mértékét + vagy - irányba, és finomíthatod a többi beállítással
egy nagyon fontos, ha bármit hajlítani akarsz, akkor a törése miatt annyi részt kell közbeiktatni az adott egyenes szakaszokon, amennyi a nézeti képben még nem lesz sarkos, vagyis minél távolabb van, annál kevesebb kell az egyenesvonali keresztvonalakból
felosztását pl. a hosszanti szakasz egyenes vonalainak kijelölésével, majd chamfer-ével lehet sokszorozni egyszerre, vagy egymás után, amennyiszer jó lesz, de másként is gyorsan megy pl. kiveszed azt a részt, amelyik csak az egyenes szakasz és helyette egy boxot raksz, majd a hosszanti résznek sok felosztást adsz, végül berakod pont az elõzõ helyére, most sok vertexed fogja fedni egymást. Attach-al egyesíted a régi és az új tárgyat. Ehhez az illeszkedési vertexeket (pontok) kijelölve weldeled, egyesíted. Ellenõrzés képpen körbekeríted a saroktalálkozás és ha 2-3 akkor az rossz
weldelni kell. A többit, ha már nem akarsz szórakozni és bonyolultabb lenne box-ból, akkor felosztod champferrel.
a gizmo-val pedig a hajlítási arányt állíthatod, oldalanként eltérõ is lehet

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Hat ego pofaval mert mar baromi regen modelleztem ezert rengeteget el is felejtettem meg alapokat is😞 de kerdezni szeretnek: ha van egy testem (akarmilyen) mar poliva van alakitva de szeretnem hogy egy reszen surubben legyenek polygonok azt hogy csinalom? Cut vagy quick slice nelkul?
Bocs a nagyon lama kerdeser el se hiszem hogy kiestem a dolgokbol😞(((((((
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
2: a kep temaja amerre nez, arrafele mindig tobb helyet hagyunk. (Pl porte eseten a karakter arca elott van tobb hely.)
3: a kep aljan tobb hely legyen, mint felul... miert van ez? Hajts ossze egy A2-es lapot a felebe... teritsd ki es nezd meg tavolrol. A felsot nagyobbnak fogod latni.
Bocs, nemtom elkestem-e vele... par tanacs, de szerintem ezek nagyon alapok. Vannak kivetelek, amikor ezeket meg kell szegni, de ritka. (A kozepre igazitott kep is lehet nagyon jo, de az esetek tobbsegeben igen unalmas kepet eredmenyez.)
Majd továbbítom felé a véleményeket.
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"