63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Uhh, ezek nem 1 óra per frame, hanem 15 perc. :) -
Ronin666 #32516 Még egy apróság. Ami nekem még nagyon hiányzik a képeimről, az a lángcsóvák és a gyertyák körül egy kis glow. Ezt az álló képeknél PSben megcsináltam, de itt ugye más a helyzet. Hogyan lehetne videóra is szépen raárakni? Utómunka révén, vagy már alapból úgy kéne renderrelni? AfterEffect ilyet esetleg tudna? -
Ronin666 #32515 Pár képet dobok az anim első helységéről. Még itt-ott javítva lesz, de kb. végleges. Ha van tippetek, hogy hol lehetne renderidőt spórolni, akkor szólhattok. Szinte minden alap beállításon van (kivéve a Disp. minősége lett levéve).
Jah és Aldaryn a megrendelőnek majd mondom a Bower rendszer bővítés dolgot, hátha ráteszi grátiszba. :D -
Ronin666 #32514 Baró lett nagyon a fűved! :) -
Kicsit újra kellene írni a Vrayfurt, hogy látvány alapján csináljon hozzá geometria subd-t. :) -
amúgy talán az lehet jó megoldás ha fix jelenetről van szó nem videóról. akkor a közeli részen v-ray fur a távoliakon displet használni. talán akkor lehet szép eredményt elérni.
Nemrég láttam egy videót ahol komplett mezőket mutattak valami pugin reklám volt. és minden fűszál külön mozgott. de renretől függően dobott a részletességen. tehát magasról indúltak. szép zőld mezők és ahogy közeledet a kamera a felülethez úgy lett részletesebb maga a fű. és így állandó volt a renderidő. -
szép lett.
nekem is volt olyan elfreezelt projektem ahol egy szép nagy kertet kelett volna élethűen befüveesíteni. de ha 1 óránál kevesebb lett a render akkor a fű olyan volt mint nagyapám kopaszodó feje. ha meg realisztiukus lett a fű akkor várhattam volna 2 napot a renderre ráadásúl állandó fagyáshoz vezetett.
nekem se a v-ray fur al se a hair fur al nem sikerűl értelmes eredményt generálnom :( -
Valahol a hibrid megldásokkal kell majd ügyeskednem, azt hizsem, mert a bucket méret csökkentés, és a memória finomhangolás sem vitt nagyon messzebbre. Közelire fur, távolira displace. :) -
nenad #32508 nem rossz a displacement pedig. Nagyon kozelrol nem, de 1.5 meterrol mar jol nez ki. Es azzal hektarokat is jol be lehet fuvesiteni. Egyeszer megtalod a jo beallitasokat utana azt hasznalod, mas a mapot valtoztatod.
es 2d displacement.. 3d tul lassu es nagy terulten a plannek nagy lesz a polyszama az alap subdivision miatt ami kell neki.
egyebkent szep ez a fu. majd par ev mulva csak lesz valami jo megoldas is.
-
Felmerült nemrég, hogy egy nagyobb területet kellett befüvesítenem, lehetőleg még a ihetőség, és a lerenderelhetőség keretein belül. Mivel displacementtel sokadszorra sem sikerült olya eredményt összehoznom, amilyet a monitoron viszont látni szerettem volna, ezért nekiláttam mindenféle mással kísérletezni. A displacementtel a legnagyobb gondom az volt, hogy roppant érzékeny a felhasznált mapokra, és azok centire pontos beállítására, valamint, hogy még sok tökölés után is csak meredező kúpok sokasága marad, ha jobban megnézzük. (persze, ez technikai korlát) a közelről is szép fű renderideje pedig elég horribilisre sikeredett, távoli felületekhez viszont eszményinek bizonyult, mivel egy olyan közeget hoz létre, ami egész hitelesen reagál a fényviszonyokra.
A hétvégei álmosan teázgatós kísérletezgetésnek kb ez lett a csúcsponja, amit most ide is felteszek. VRay Fur képezi a fű alapját, a paraméterezése és egyebek nem volt túl nagy kihívás, inkább a raycaster s memóriabeállítások. A végére egész érdekes eredményeket sikerült elérnem. Ha valakinek kísérletezhetnéke támad, akkor ne iedjen meg, ha alapbellításokkal meg sem mozdul a bucket, vagy simán a render lelövése után elszáll a max. Csak molyolni kell egy kicsit.
Cél: rendezett, parkosításhoz használt, szépen nyírva tartott pázsit létrehozása. referencia: pesti látom ezt is meg azt is.
A tesztterület első körben egy 100nm-es terület volt. A Fűszálak magassága 5-8cm között változik. Ezt a gyepet kicsit régebben nyírták.
Az AA és mem kezelés belövése után megleően gyors eredményt kaptam. kevesebb mint 3 perc, úgy, hogy a jelenet többségét a fű teszi ki. Szerintem nem rossz.
Nagyon megörültem a deformált fejemnek ám, hogy sok lerenderelhetetlen nekifutás útán hirtelen AAval eyütt kevesebb mind 3perc, így bevágtam valami erősen glossy shadert is, hogy a fű ne csak ilyen magas szögből, hanem meredekebből látszódva is benne legyen a jelenetben, ráadásul szokszor meg szokszor... (glossy) Érdemes meglesni, hogy a VrayFur renderidő alatt generált mesh, ezért ott, ahol többször látszódott (glossy sampling) többször került létrehozásra, ezért a majd megkétszereződött primitive count. Meglepi: a renderidő kb csak annyival nőtt, amennyit a glossy felületek indokolnának.
Ezután jött a kicsit komolyabb tesztjelenet. Meglepetésemre a 4x annyi fű 140x akkora renderidőt eredményezett. Nosza, ez elég furcsa. Nem is tudtam még sehova eltenni a dolgot, minden bizonnyal itt jelentkeznek a memóriaszűkösség jelei. A komolyabb teszt kedvéért ezt a képet kicsit nagyobban számoltattam.
Kép
A bucketeket figyelve a dolog ott fekszik meg, amikor meredeken nézünk a fűre. em csoda, ott egyszerre nagyon sokat kell a memóriába préselnie. Mllesleg 2GB keretből gazdálkodhatott, plusz 3gb page. A memóriakezelés még annyira nem kiforrott vista alatt, ezért ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Lehet, hogy egy SP2-es XP-vel ez az utolsó kép is akár egy órán belül elkészült volna.
Továbbá érdemes lehet megpróbálni kisebb bucketmérettel. Ez a mai nap tesztelgetése lesz. Amíg az ablakokon szárad a festék, addig renderelhet a gép. ^_^ -
Amennyit szöszöltél vele, btw, a számlából finanszírozni tudnád a két bower 7.1-re bővítését, és még lejátszóra is maradna. :P
A fieldekről meg ne feldkezz!
Kicsit jobban belegondolva... 1h + per frame valami kib@szott sk, már elnézést a kifejezésért. Nem igaz, hogy nem lehet olcsóbban megúszn. Ha Csak a fél órára lehúznád, már azzal is rengeteg időt nyernél, pedig még az is elég sok idő. Ráadásul ilyen kis felbontásban. Rnegeteg olyan trükk van, amivel szvsz még érdemes lenne ott eljátszani. -
Akkor majd neked meselek! :-) -
sztem már meglesz, mer most csinálok egy kenyérpirítós tutort és abba van ez a connect, champferes izé, én ilyenekt nem is adtam csak maga egy box volt ;) -
Ronin666 #32501 Végülis mot számoltatom végig az összes tárgyal. Nem vészes. 8 test, darabonként 15-20 perc. Ezt még ki bírom várni, de legalább nem ismétlődnek. :)
Most már órák kérdése és elkezdem a rendert. Végül DVD felbontás mellett döntöttem. 720*576 lesz a végő renderem. Ez nem 16:9, szóval az Aspekt ratiot (asszem így hívják) kellett állítanom. Megpróbálom a végét olyan minőségben kihozni, amilyenre csak lehet. Már találtam is hozzá fasza progit és valami közel veszteségmentes tömörítési eljárást. Egy mintát csináltam, elég meggyőző lett és még szebb lesz, ha majd mozog is. :)
Majd effekteznem kéne megtanulni alap szinten (nem most), de utómunkával sokat lehetne még dobni ezen is. Tehát a vége úgy fog kinézni, hogy kb. 1300 képkockát kell majd kirenderrelnem. Sajna 1,5-2 óra/ frame alá nem tudtam vinni az időt, de még állítok rajta. Sok a Disp, ami húzza kegyetlenül a renderidőt. Ha nincs egy szem disp sem, akkor pont fele a renderidőm. Az AAt lehetne még "rontani", amitől szerintem még gyorsulna. De végülis most tetszik a végeredmény, nem szeretném ha sokat romolna.
Lesz rá 3 gép, amivel tudom számoltatni, szóval ha minden igaz 1 hónap alatt végzek vele durván. Aztán még kéne csinálnom DVD menühöz valami szép hátteret, az egész menüt több résszel, mint pl. leírások, képek, tervrajzok és még ami jön. A videót is össze kellene dolgoznom rendesen és hangokat is meg kéne csinálnom, hogy még feelingesebb legyen.
így utólag belegondolva még keveset is kértem a melóért, de referenciának mindenképpen jó lesz. :) -
én is épp ma próbáltam ki. csak még a casht nem tudtam összehozni , hogy ugyan azt a casht tudjam feltenni több tárgyra így ne keljen végigszámoltatni a dolgokat. én akkor akartam szólni ha előrébb jutok :c)))) -
Ronin666 #32499 Akkor valószínűleg rossz a modell. Feltölthetnél róla képet. Ez a hiba akkor szokott előjönni, ha túl kevés a poly. Az éleknél, ahol túl sokat kerekít kéne adni kis Chamfert és már kevésbé b*szná el szerintem. -
szaisztok, egy kanapét készítek. az ülő részét megcsináltam egy boxból, és az lenne a kérdésem hogy mivel tudom ugy lekerekíteni, igazábol smottholni a testet. Msmothtal nem megy mert 0,5nél még nem változtat 0,6os értéknél meg akkorrát torzít rajta... smotthal turbo smothal ismét nem megy. -
Ronin666 #32497 Nemtom hol van, de rákeresek helpben. Thx! -
Ronin666 #32496 Free amúgy rájöttem, hogy hogyan lehet több objektet is rendesen lekezelni Aura-val. Az envrioment effektekhez minden objekthez külön Aura-t dobsz be és már külön tudod az összeset kezelni (hátha érdekel). -
Ezt akármilyen objectel meg lehet tenni, a LookAt Constraintel... -
azok amolyan rpc modellek nem ? amiknél be lehet lőni hogy mindig a kamera felé áljanak .. asszem de lehet hogy marhaságot beszélek -
zenoka #32493 FAvago dolog..nem lehet megcsinalni hogy egy dummyt hozzarendelsz a kamerahoz s a targynal amire kell a forgoporgo textura annal meg a forgasat a dummybol vetetted? -
Ronin666 #32492 Na senkinek nincs tippje a gondomra? Pedig mintha maxban lenne ilyen fature -
ehh engem érdekelne :d -
Ronin666 #32490 Ha nem engedi megnyitni 7 alatt, akkor azzal megpróbálkozhatnál, hogy mindent átmergelsz. Úgy talán menne (csak tipp). -
dradge #32489 Sziasztok!
Egy egyszerü kérdésem lenne!Van arra mód hogy egy max8-as file-t betöltsek valahogy a 7-be?
Mért?Mert ott vannak a Renderelő progik
Köszi -
Sziasztok! Udv Szingapurbol! :-) Vegre sikerult nethez jutnom, gondoltam bejelentkezem es megnezem mi ujsag veletek. Hetfon kezdem a melot, majd meselek - annak akit erdekel. :-)
-
Ronin666 #32487 Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet olyan testet? textúrát? berakni, ami mindig a kamera felé fordul? Olyanra gondolok, mint régi játékokban a bokrok és füst mindig csak egy szögből látszott, mert ahogy elmentél mellette fordult veled együtt. -
zenoka #32486 Malakai: tudom hogy nem megy semmire vele de legalabb az tortenik amit akar..kapot linkeket s ez meg kezdonek is alap dolog..
tudod ugy vagyok vele ha valaki nem kepes olyan dolgok utan olvasni ami a legegyszerubb akkor inkabb legyen meg a rovid tavu sikere...utana ugy is feladja -
Ja lehet mindenesetre köszönöm szépen a választ. Az angol tudásom az elég gyatra, de tényleg nem olvastam figyelmesen. fél percenként jön egy vásáró így nem lehet olvasgatni :) Kénytelen vagyok megállni és kiszolgálni aztán utána néha nem onnan folytatom ahol abbahagytam lehet ez a gond :) -
Bocs, de sztem addig nem jutottál, hogy elkezd olvasni a leirást...
Ugyanis ott rendesen le van írva, hogy hogyan működik a material dolog, te pedig az elvével nem vagy tisztában (mi is az a map)... Ezeket az alapokat ügyes emberek már igen részletesen leírták előttünk (Help\Manual \ Google, ahogy a banner is írja).
Szerk:Zenoka: Nem megy azzal semmire, ha megmondod neki, hogy 1-esre kattint, 2-esre kattint, ettől nem fogja megérteni. :S -
zenoka #32483 Na szoval nezd meg.
eloszor az egyesre kell kattintantani utana a kettesre...s valoszinuleg Te a harmasra kattingattal amire most nem kell:D
ja s EZT minden tutorial leirja szoval nem olvastal figyelmesen. -
Ez sima alap fal lenne a képen de nem lényeg ez nem az a projekt amin dolgozom a lényeg itt hogy nem engedi berakni a textúrámat itt látható hogy valamiért eltűnik ez a lehetőség amikor be akarom rakni. -
Csináj egy screenshotot arrol h nem engedi,vagy rakd ki a scene-t. -
de megtaláltam el is jutok odáig hogy felveszi bitmapként a textúrák közé eltudsom menteni ha még használni akarom, csak nem tudom ráhúzni egy objektre se valamiért.
pl. ha csak csinálok egy boxot a gyári textúrák rárakhatók de a bitmapot nem engedi :(
Ez az én nagy bajom. -
jocco #32479 Arra tudnátok vmi megoldást mondani, hogy a volume light effektus a tükrözödő felületetről visszaverődő fénysugárnál is müködjön? A másik meg azt, hogy üvegfelületen kesztül menjen a sugár csak ugy tudtam elérni hogy kizártam az adott testet a shadow map-böl, de ez nem az igazi, mert igy meg nem jelentkezik a fényintenziás csökkenés. vmi megoldás?
Pl:
-
zenoka #32478 nem akarok gonosz lenni de gondolom az elobbi leiras HARMADIK oldalaig eljutottal ahol az irja le hogyan tudsz jpg-ket azzaz esetlegesen map okat betolteni s mit kell csinalni vele hogy latszodjon a targyon..... -
de ha letöltök egy jpg-t a netről ami egy textúra lenne akkor ezzel a jpg-vel mit csináljak?
Mert a gyári textúrákat be tudom rakni könnyen az adott objetumra csak nem tudom hogy kell betenni a letöltött textúrákkal.
Nem derül ki számomra ezekből a leírásokból.
-
zenoka #32476 material aditor diffusenal nal click kicsi kocka bitmap kivalasz...
de a legegyszerubb ha google-ba beirod "basic 3dsmax material tutorial"
pl ezt kidobta nekem rogton:
material basic
ha angol meg nem emgy pont jo gyakorolni mert ha ezzel akarsz foglalkozni muszaly leszel! jo szotarozast. -
Sziasztok!
Én még új vagyok itt, de máris lenne egy kérdésem!
Már egy ideje tanulgatom a 3dsmax-ek kezelését és próbálok csinálgatni bennük dolgokat, de egy alapvető dolognál elakadtam :(
Nekem a 7-es van meg angolul és elakadtam annál az apróságnál, hogy nem tudok berakni textúrát.
Az a konkrét gondom, hogy meg van a 3d textures sorozat 1-13. része ebben ezernyi textúra mind JPG-ben és nemtudom hogy lehet berakni hogy a 3ds max tudja kezelni őket. Bocs mégegyszer a primitív alap kérdésemért de remailem nem ugattok le érte és valaki válaszolni fog.
Válaszaitokat előre is köszönöm.