63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Renderelj vray image fileba! (Frame bufer beállítások) és kapcsoljad ki a memory frame buffert! Ezel is nyersz memet!

NVR... véres render. :) Jó ez Thomas
  • ThomasGins
    Egy együttesnek kellene logót rajzolnom,ami nem akar sikerülni,de mellékesen ez született.
    Még félkész...
  • KisQbi
    odáig eljutottam hogy a raycaster végig fut és aztán történik a fagyás!
  • KisQbi
    huh... engem is meglepett...:D

Kérdés!
    van egy viszonyla bonyolult scene! több eze object és sok poly. Kisebb bontásban semmi gondom nem volt vele.
    De most kértek tőlem egy 4700*2500as rendert. Sajnos a raycaster-progressnél kihal... a BSPhez nem értek annyira de próbáltam optimalizáni... ha valakinek van tippje hogy akár nagyon lassan de biztosan mégis leszálmolná nekem ezt a képet.. azt megköszönném!

ja és nincs semmi GI meg ilyesmi...

(egyébként más esetekben is tapasztaltam hogy extrém nagy felbontással problémák vannak a MAXxal... scanline, mentalray, vray mindegy.. mindig kiáll...)

előre is köszönöm!
  • ThomasGins
    Szép új világ.:)
  • oryon
    :DDD

Nekem se tetszik az új design. Épp azért bírtam SG-t, mert minimális design miatt gyors volt és funkciónális, most meg kezd átalakulni olyanra mint a többi :/ de remélem itt megállnak és akkor maradjon legalább ez.
  • Malakai
    De legalább itt egy fejlesztéskor nem állnak le 2 hónapra... :D
  • Malakai
    Hát ez csúnya lett, kis túlzással... :P
  • Aldaryn
    Adaptálódunk. :)
  • ThomasGins
    Áhh,csak este van:)
  • Free
    jah az élet apró örömei..
    nekem nem jön be ez az uj design. a régi jobb volt.. így már a banner sem olyan csini. túl sötét és darkos lett az alaphoz :(((
  • Aldaryn
    Szép új világ.
  • Free
    nővérem kért a falra valami dekor képet és neki ez bejön ... max 5 perces meló és boldog :c))))
  • ThomasGins
    ech uj csicsa...:)
  • Aldaryn
    huh, azért egy kicsit komolyabb fényelést kaphatott volna, ha más nem, több mintát!
  • ThomasGins
    ez tényleg az:P
  • Free
    NFR

• Ron Ragm
    aztakurva
  • Ronin666
    Már az elején láttam, hogy hosszadalmas lesz. Bár az első részével már régen kész vagyok, most csak a képeket linkeltem be utólag. Nyár elején már készen lett. A videó már egy külön megbízás. Utánna még talán egy honlapot is kell csinálnom. De ez inkább tanulómeló. Azért is volt ilyen hosszadalmas, mert tavaly közben ott volt a suli, idén meg az egyetem és még szórakozni is kellene és így nem egyszerű ezt is beosztani. :)
  • zenoka
    ize Te mar magyarhonba vagy?:D
  • MrGeE #32537
    Én egy pillanatra azthittem Bill Gates a recepciós :P
  • nenad
    vegtelensegig huzodo melok, isten ments tole...
  • jocco
    Szerintem érdemes lenne itt körülnézned, itt sok hasznos segédletet talász a vrayes fények, materialok, render beállitásokhoz. Amugy vrayben vray matokat illik használni ilyenkere, de ennek kiéntjében segit a fenti link.
  • zsolesz92
    vrayjal mért nem lehet tükröt csinálni? ha megcsinálom ugy hogy plane flat mirror vrayban nem tükröződik a tárgy defalult renderben igen... Mit kéne állítani vrayban?
  • Ronin666
    Az arányokkal nem lett volna gond, csak a megrendelő rosszul adta meg a belmagasságot. Mindent ahhoz igazítottam. Majd mikor mondta, hogy ez még sem akkora és megemeltem az egészet, akkor már a lépcső nem nézett ki olyan jól és még át is kellett volna lakítani, hiszen több fok, több oszlok, más dőlési szög, stb stb. Amikor kb. megmutattam neki, hogy hogy nézne ki átalakítva, akkor mondta, hogy inkább maradjon így, mert nagyon fika méretei lettek a magassághoz képest. És még így is csökkentettem a méretét, mert nagyon hülyén nézett ki. A csajt meg már nem akartam nagyobbra rakni, mert akkor meg az lenne csalóka, hogy mekkora is valójában a belmagasság.

A kövekkel igazad van, de valahogy nekem így sokkal jobban tetszik. Linkeltem a disp nélküli képet is, nekem az nagyon nem bejövős.

(Legközelebb modern építészetet vállalok. :P )
  • Ronin666
    Felnyomom mutatóba a többit is, mert látam a végsőket még nem mutattam, hátha valakit érdekel.

Kint (572.4 KB)
    Szoba (710.1 KB)
    Uszoda (687.2 KB)
  • Aldaryn
    Na jó, floodolok egy kicsit. Legközelebb tényleg figyelj jobban az arányokra. Szegény lány, nem hiszem, hogy meg tudná mászni azt a lépcsőt. A keze át sem éri a korlátot. :D
  • Aldaryn
    Továbbra sem fikázgatni szeretném ezt a képet, de ugye, a displace elég sokat megeszik az erődorrásokból, és a renderidőn is dob egy keveset. Viszont, szerintem nem tesz jót a képnek. Főleg nem ilyen mértékben. Egy kastélybelsőben nem használtak ennyire durván megmunkált kőtömböket. Épp ellenkezőleg, minden szinte mm-re pontosan illeskedett, és szépen csiszolt volt.
  • Aldaryn
    Olyan anyagokat használtak, amik keveset kormoztak, és azért takaírtottak is. :)

A lány aranyos... de a recepciós olyan kajánul mosolyog, mintha ki tudja mi történne a pult mögött.
  • Free
    kira a csaj meg a recepciós is :c) de nekem az a pánvélzat túl kicsitnek tűűnik bár eléggé csalóka lehet ebben a környezetben
    azt már az első wip nél kérdezni akartam , hogy nem túl tűzveszélyes az a gyertya a lépcsőn ?

Vajon régen hogy oldották meg pl hogy a fákja kormolása ne szennyezze a menyezetet? :d
  • Ronin666
    Ugyan ez High-res -ben: Kép (755.4 KB)

Ez 2400*1800-as felbontás és a renderidőm 8-10 óra körül mozgott. 800*600-ban 4 óra volt a renderem, 720*576-ban pedig GI nélkül is 2 óra. Érdekes...
  • Ronin666
    Aldaryn, így néz ki ha van rajta GI:
    (ez kicsit világosabb, de szerintem ez lesz jó világosságra és a videót is kb. ide fogom állítani)

• Culram #32525
    Esküszöm, ezeket a képeket már egy játék ingame shotjainak is ellehetne adni.
    Nekem nagyon teccik. :D
  • Aldaryn
    Izé... O_o
  • Ronin666
    Amúgy valóban sok mindent modellezhettem volna, csak én lusta ember vagyok. És sajna a gépem már így is haldoklik, amikor ezen a scene-en dolgozok, még pár poly és kakukkk. :)
  • Ronin666
    Hehe :)

Nincs a képeimen GI. Az volt az első amit kiszedtem. :)
  • Aldaryn
    A padló így talán szebb is. Sok mindet, amit displaccel oldottál meg sokkal elegánsabb lett volna odamodellezni. A GIt pl. renderelheted külön passban, displace nélkül, stb...
  • Ronin666
    Ilyen disp nélkül és már spórolnék is sok sok időt, de nekem nagyon nem szimpi:

• Ronin666
    Nálad igen, én meg valamit megint jól elbasztam :(

Akkor mi a fene baja lehet? Minden alap. Mit kell levenni, állítani?
  • Aldaryn
    Fusion letölt, telepít, használ, örül. És többet PS-hez se nyúlsz, és csak exr-e fogsz renderelni. És imádni fognak a csajok. Ez már csak ilyen.