3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Fúúúúúúj. Mennyyyyééé innenn! Higítani mered azt az aranyló nedût? 😛

per aspera ad astra

OFF
nagyon bepityizáltam<#pias>^^
OFF OFF
szeretem én ezt a fourumot
a walkert viszont coca-val szeretem,esetleg redbullával...

az also kep sztem egesz vagany lehetne, a kek fenyszorok nemigen illenek bele, illetve az auto hatuljanak levagasa ebben a szogben inkabb hatrany mint elony.
az elejen szinetn egy picit tobb ter.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

InfectedMann
Nem lány az ismerõs de azt mondta, hogy ez a szín hangulatos meg mit tom én.
Én mondtam neki, hogy buzis és másmilyen színt válasszon de ragaszkodott ehhez. 😄

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

es lany az illeto?
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hát, szerintem meg nem volt felesleges. Sõt, a második képen is lenne még mit állítani. Az anyagok nagyon furcsák, meghatározhatatlanok. A kép több helyen besült. A kamerabeállítás is figyelmetlen. Valahol a kerék lóg ki, valahol a spoiler, vagy a kocsi orra. Meg ha már egy uralkodó színvilágot szeretnél, szerintem ne ezt a ronda lilát válaszd (autóhoz egyálatlán ne, de ha mégis, van ennek is szép árnyalata).

Kompozíció ügyben fordulj Aldarynhoz.

InfectedMann
mármint az elsõ kép lett módosítva bár sztem felesleges volt ezt leírnom 😄

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

InfectedMann
Ez a két szépség egy ismerõsöm munkája, gondoltam megosztom veletek. A srác nagyon benne van az autómodellezésben. De azért még van mit fejlõdnie 😊 (az elsõ kicsitmódosítva lett photosoppal)

repvez
Most találtam ezt a progit.Hátha jol jön valakinek.Több mint 400 kiterjesztést ismer.3Dkonverter
Én inkább két uvwmap módosítót húznék rá, 1-es és 2-es map chanel-el. A gizmo-kat eltolod egymás mellé. Utána a bitmapnál tudsz hivatkozni, hogy melyik map ch.-t vegye figyelembe az uvw-hez.

Vagy vágd ketté a tárgyat.

youth
Hû erre gondolhattam volna, ez nagyon jó ötlet. Köszi!

Máshogy nem lehet? Ha nem megcsinálom így csak nem tudom az OBJ elmenti e majd az ilyet hogy material ID.

Youth

Malakai
Különbözõ material id-ékkel pl.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

youth
Nenad te meg egy állat vagy.

(Ez jobban tetszik mint a studio4, nem tudom miért)

renderidõ mennyi volt kb?

Youth

youth
Üdv maxguruk!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy van egy játékpályám, aminek ha kiterítem az UVjét akkor arra tudok egy 2048 x 2048-as textúrát húzni. Ez a max ennél nagyobb kép nem létezhet 😊 Namost hogy csináljam meg azt, hogy 1 testre 2db 2K-s textúrát húzzak?
Az oké hogy ketté kell vennem az UV-t, nade hogy választom mégis ketté? mert mindegyik egy <0;1>-es koordinátújú térben azaz UV térben lesz.
Nemtom szebben elmondani :/

Szal az a lényeg hogy egy testre egy 2K-s textura helyett rakjak rá 2db 2K-sat így 2x szebb lesz ha minden igaz 😊 de nem értem, hogy lehetne megcsinálni.

Elõre is köszi!

Youth

Mop
Köszi mindkettõtöknek. 😊

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Evogordon
Ez nagyon bejön!
kép

ThomasGins
http://www.mediagate.hu/studiomax/
Itt van 2db leirás róla,de a többi infot csak fórumokról kapod meg magyarul😊

\"So always look on the bright side of death\"

Pár észrevétel:
-azt a betûtípust utoljára szerintem a star trek-ben használták, valami aktuálisabbat használnék
-nagyon hazavágja a látványt, hogy látok egy lapot a levegõben, amin vannak a dobozok, ráadásul a szélénél nagyon feltûnõ, hogy csak lebeg a térben. másold le még párszor mellé, és ne látszódjon a széle
-használj nyugodtan merészebb mozgást a kamerához, és kevésbé hagyományos beállításokat. egy ilyen téma szinte igényli is.
a látvány nagyon profi, de ezek szerintem nagyon visszafogják.
a zene fasza lett!

vrayhez ne használj raytrace anyagot. van neki sajátja, preferáld azt, de a standardal is megbírkózik.

Mop
Ja, és még annyit, hogy ha tud vki Vray-hez MAGYAR leírást, az legyen szives ésjelezze, nagyin örülnék neki. 😊

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Mop
Na még egyszer:

Lásd: ITT!!!

Mop
Hi!
Lenne egy kis gondom Max 8 alatt.
Felraktam a Vray-t (bár tudom, hogy elvileg csak Max 7 alatt mûködik tökéletesen, ezt jelezte is telepítésnél) és azt vettem észre, hogy mtl editorban hibásan jelenít meg néhány anyagot, általában azokat, amik tükrözõdõ felületek.

Lásd:

És ha ilyen anyagot teszek egy testre, akkor hajlamos hibásan renderelni.
(ezen azt értem, hogy foltok jelennek meg a kép olyan részein, ahol nem kéne ott lenniük)

Ez kompatibilitási gond, vagy más? Esetleg beállítási hiba? <#confused><#confused><#confused>

grizzly21
egyedül amikor rázoomolsz akkor tünik fel h nem eredeti. ha lenne karc vagy valami olyan ami nem tökéletes akkor már jó lenne az is!

grizzly21
WOW, ez igazán parasztvakítós lett de imádom! nagyon profi!!! GRAT,
fura h mennyien vágják a 3dsmaxot-de ez másra is igaz, és mégis tök más egyetemeket végeznek, meg dolgoznak😞

az environment már most is HDRI, de majd keresek jobbat, meg jobban belövöm, végre van idõm így a zh-k után egy kicsit szórakozni/"tanulni"

ha valakit érdekel, akkor feltöltöttem az animációt is, nagyon amatõr, szóval úgy viszonyuljatok hozzá 😊 a modell és a textúra is kezdeti még, a zenét pedig a The Island-ból vágtam ki

ANIM

galéria: tempmaxer.uw.hu

Fasza lett a kolas doboz.
SZtem verje ra valami jo HDRI-t az meg oda tud csapni a realitasnak!
Hajts! 😊

FRenkie
Jó részletes, élethûbb lenne változó hajlásszögekkel.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
Ez nagyon komoly😊 A vért hogy tetted 3déssé?😊

ThomasGins
Pöpec lett nagyon!

fle go
Dobnal egy wire kepet is rola?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Jah, csak lényegesen lassabban renderel blend shadert. 😊 A problémára viszont, hogy Világító részeket tartalmazó alapjában ay shader shader, nincs ás megoldás jelenleg.

per aspera ad astra

Köszönöm mindenkitõl az elismeréseket és a kritikát!

marcee: kólafüggõ vagyok, azért nem a sör. De ha már itt tartunk, akkor miért nem coca, mert én azt szeretem jobban? Hm... ennek a textúráját kezdtem megrajzolni PS-ban és amikor már félúton jártam, már nem volt kedvem újrakezdeni.

Meg különbenis, ha nem konkrét reklám, akkor miért nem SÖR-ösdobozok?! 😊
Amúgy marhajó.

Aldaryn: Nekem legutóbb blend-et javasoltál egy problémámra, amit vray alatt gond nélkül meg tudtam vele valósítani.

Errõl van szó!
Gratula.
Malakai
Én is erre gondoltam, hogy a fülek állhatnának rendezetlenebbül, meg reklám jellege úgy lenne, hogyha gyöngyödzõ cseppek is lennének rajtuk. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Nagyon faja! Esetleg lehetne világosabb, és a fülek állhatnának kicsiit rendezetlenebbül, nem mind ugyan arra, de ez télleg csak kötekedés. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez inkább Blend shader, a shellack addittíy rétegelésre használható, például (mint a neve is mutatja) lakkozások, átlátszó bevonatok modellezésére. (carpaint pl) Blend sahdert visont nem ajánlom VRay alatt, állítólag kicsit bugzik a dolog. helyette használj inkább composite mapokat meg maskokat, vagy egyszerûen csináld meg PS-ben a kompozitokat. 😊

per aspera ad astra

Free
köszönöm megnézem

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

A Pepsi-ken pont ilyen 2 rétegû materialok feszülnek, úgy hívják, h Shellac, benne van az alap max készletében

Aldaryn
Hehe, meló, közelgõ karácsonyi pénzszomj, az ilyen késztetések erõsebbek sok pohár kávénál is. 😊

per aspera ad astra

Á, csak magam (és mások - Ti) szórakoztatása és okulása céljából csináltam, van még egy video is, az még a béta verziós modellekkel, kb 12M, lehet, h feltöltöm és belinkelem, majd meglátom.

Önkritikaként ami hibát tudnék mondani, az a nyitó fül felsõ két kis hosszúkás benyomódása alatti érdekes fényvisszaverõdés, gyanítom, h a turbosmoothnak lehet benne a keze, a másik hely, ahol még dolgozhattam volna egy kicsit, az a fülnek egy picit realisztikusabb material belövése.

Free
nah begy noob kérdés:
Hogyan lehet olyan materiált készíteni, hogy a 2 rétegbõl áljon, és ha a felsõ réteg átlátszó akkro az alatta lévõ réteg jöjjön elõ. gondolok itt arra , hogy egy omladozó vakolatú téglafalat szeretnék készíteni.
köszönöm

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
kira lewtt. hol látjuk majd viszont? plakáton vagy TV -ben ? :c))

Ismét jelentkezem. Hát, nem egy NFR, annál azért egy _kicsivel_ többet dolgoztam rajta 😊

KisQbi
eszméletlen.. ilyenkor még fennt vagy? vagy már fennt vagy? ez nem embernek való....

Aldaryn
Ejh, micsoda nyári hangulat ezen a didergõs hajnalon...

per aspera ad astra

<#pias>

Melyik vray az utolso max8 alatt? (a Max7-es megy a Max8 alatt??)
Isten vagy! A csajom mar imad, o szerette volna a kepet 😊
Koszonom, azert atnyalazom a beallitasokat😊.