3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
fejlesztés.

per aspera ad astra

szameg.

sehova, eltörölték, aszem, annyi, hogy a kiválasztott objektumhoz tartozó anyag piros kerettel van a listában

ha már így beszélgetünk. nem tudjátok, hogy hová rakták el a material editor-ban a materials on selected object funkciót?
nagyon hiányzik! értékes tizedmásodperceket vesztek(csak hogy megidézzem sanyicks szellemét), de komolyan. elég sok felesleges körtõl kímélne meg ezen tudás.

de legalább most már tudod, hogy azt is figyelik, hogy hány régi fájlz veszel elõ:-)

"icakerimedzsik" ahogy freddi mondta volt.

Aldaryn
"it's magic!"

per aspera ad astra

jééééééééééé, erre varjatok gombot:
- új jelenetnél, amit max 2012-ben kezdek el szerkeszteni jól mûködik (rááll az ojbect-re)
- ha kinyitok egy régi fájl, ott nem jól mûködik, hiába van a név szerinti rendezés beállítva

mármint egy jeleneten belül sem jegyzi meg

kérem én, de nem jegyzi meg

Aldaryn
Mókás elolvasni a cikket, ahol azt magyarázzák, hogy tech supportért és némi plusz százalékokért miért is éri meg ötször annyi pénzt kifizetni lényegében ugyanazért a hardverért. (Quadro + Tesla kártyák vs. sima konzumer gtx gpu-k)

per aspera ad astra

nenad a fo hacker itt 😊

the world is mine

dehogy jegyzi! mit fognak akkor a következõ max-be beletenni. úgy látszik, hogy nem érted még a kapitalizmust:-)

Aldaryn
És megjegyzi már egyik MAX sessionrõl a másikra, hogy default név szerint rendezze? Mert én kb. ezen funkció (mindig resetelte magát alapbeállításokra) miatt nem használom az új scene explorer-t, és MAx install után az elsõ dolgom kikapcsolni.

per aspera ad astra

ha kéred, hogy név szerint rendezze, akkor azon áll meg.

Aldaryn
Hmm, ... ha megnyomom a H betût, akkor nekem azon az elemen áll, ami ki van jelölve... 😉

per aspera ad astra

ki ért itt a programozáshoz?
nagy dolog lenne, hogy ha megnyomom a "H" gombot, akkor a felugró párbeszédablakban a list azon az elemen álljon, ami éppen ki van jelölve, és ne valahol tök máshol?

asszem csa cuda/nvidia megy...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hali !
Milyen beállítások kellenek ahhoz ,h ATI radeon 6970 hardware rendereljen?

3ds Max 2013
win7 64

Hali!
Vhol láttam, hogy hdri helyett 'exr' kiterjesztésû cuccot rak be a srác dome light textúrának.
Kipróbáltam, de vmit valszeg nem jól csinálok. Néha tükrözõdik a felületeken pl. a felhõ, égbolt máskor meg nem. Mármint nem állítok semmit, max annyit, hogy másik 'exr' filét rakok be. Vki találkozott már ilyennel?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

lelke van annak a programnak, nem lehet kihasználni a végtelenségig, kell egy kis pihenés neki is

ha már itt vagyok elújságolom, hogy tegnap sikerült a Max-ot valamivel kiakasztani(nem nagy szó, tudom), de úgy, amilyet még nem láttam. gyakorlatilag nem lehetett semilyen szinten renderelni. se mateditor sem rendes render. egyedül a hálózati render kiadás élt. ja és a render elementeket mikor beállítottam, akkor egy pillanat alatt eltûnt mind.

nem. 10 napos halált okozott volna az írásom, de így csak nyomorult 8 napocska brühühü<#rinya>

mármint a 10. fórumgyilkos írásod?

Mcrider9
köszönöm, nem tudtam, hogy ilyen néven kell keresni 😊

fúj!
játékrontók!
2 napot várhattatok volna, hogy meglegyen a 10.!

trololololo

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

a világ egy eurós boltrjai egyesüljetek! xD végre rendes mosópor zsákok rendes áron... LOL

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nade ehhez tudni kell, hogy mi is az adott anyag neve/típusa angolul... 😉

Aldaryn

per aspera ad astra

Mcrider9
Hogyan tudnék olyan síkot csinálni, ami egyáltalán nem látszik, viszont az árnyékok megvannak rajta. PNG-t szeretnék menteni úgy, hogy az árnyékok meglegyenek, de ne keljen leraknom planet, amit kikelljen retusálni 😊

vicces, hogy a vraysamplerinfo nem kezeli a vraycamera képsík eltolását.

npeter privi

LOOOOOOL bazzeg nekem sincs kedvem megkeresni vajon mi valtozott meg maxban hogy a script befagyasztja maxot(!!!!)

Aldaryn
Ez a MAX csodája, üres scene sokáig otthagyva kifagy. 😊

per aspera ad astra

npeter
hát ezt is megértem: kb. este 8 körül elindítom max-ot (2011 64), azzal a nem titkolt szándékkal, hogy használjam a programot arra amire való. Közben csak addig jutottam, hogy elindítottam, közben gyerkõccel kis játék , fürdetés, vacsi, stb. Most kerültem ismét gép elé. Hát mi fogad: appication error! Egy üres scene/ szüz indítás után (igaz vagy 2,5 óra eltelt közben).
De legalább nem vesztek el az adatok <#rinya>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

behalt mindenki? Kozben nyomtam egy palyazatot RedQueenel. Csodalkozva veszem esze hogy 2013 tol az exporter crasheli maxet... Hmmm. Nezem a doksit es semmi... beszaras..

vannak ilyen megoldasok..
https://bitcointalk.org/index.php?topic=186877.0;all

Aldaryn
Sajnos nincs nyolc GPU fogadására alkalmas alaplap. 😞

per aspera ad astra

jó ötlet, bár ezzel a lendülettel a v-ray-t is ki kellene dobni.

8 videokareszra nem ruhazatok be? van mar 6 megas vidkaresz is (egy processzor maghoz rendelt) mar csak 158k az ara Sapphire HD 7970. 6gb

ezt el is fogadnám, de pillanatnyilag nincs a piacon olyan hardver, amivel ezt lehetne kezelni. lehet, hogy felhõalapú lesz és arra készülnek:-)

al megtette, mint írja lentebb.

Aldaryn
Lehet megtámogatták õket a hardvergyártók, hogy ideje lenne kicsit kényszeríteni a népet új, gyorsabb, erõsebb hardver vásárlására, hogy újra zajmentesen tudjanak renderelni. 😄

per aspera ad astra

tehért azt mondod hogy régebbi verzióba ez máshogy ment? Miért nem írtok be a forumba lehet valami bug?

nehéz elmagyarázni próbáld ki!
röviden: ha használsz light shadert belsõ térben, akkor olyan foltos lesz a render, amilyet még nem láttál. ha van egy lamella sorod, vagy függönyöd, vagy bármi ami ilyesmi geometriájú, akkor az inderekt világítású helyeken foltos lesz mint az állat. ennek kiküszöbölésére az ember az adaptív lc-t használta use direction only módban, ám ez a mód mostanra gyakorlatilag megszûnt létezni. az adaptivitás még oké, mert tényleg tök szépen kirajzolja a ies kévét, de pl. a lightshader-bõl jövõ fényt nem veszi figyelembe, tehát onnan nem vesz mintát. ha a lightshadert bekapcsolod direct light módba, akkor viszont atom zajos lesz a jeleneted, nem beszélve arról, hogy a durván megnõ a renderidõ.
kicsit olyan érzése van az embernek, hogy elkezdtek valami nagy átalakítást, aztán leszóltak a sale-szesek, vagy a marketing, hogy kell új verzió, ezért gyosan összelapátoltak valamit és ez gyütt ki belõle.

Aldaryn
Aaaz, merging, basszus, fáradt vagyok, köszi! Kerestem a papert, és nem értettem, hogy miért nem találom. 😄

per aspera ad astra

ez vertex megring akart lenni csak valahol leweldeltek xD