63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Midas
    jol nez ki eddig
  • nenad
    tátá - realgrass 0.1

Tegnap elkezdtem irni egy fű generatort, Bár jó sok ilyen van egyik sem adja azt a valóságos fű feelinget mert vagy a fűszálak kamu, vagy az elosztás...ezeken a képeken még a fű nincsen texturázva.

• MasterMason
    Viszont bizonyos dolgokat nehéz vagy körülményes beállítani, pl normal map. Ezért keresik az emberek a v-ray-t és az egyéb rendereket, mert könnyű beállítani azokat nincs annyi lehetőség, vagyis jóval kevesebb tudással is elfogadható eredményt érhetnek el.
  • nenad
    hat bakker neztetek mar ugy komolyabban mr azert klasszsokkal jobb glossyt renderel a regi classic/raytraced modban mint vray. pl 64-128 samples a materialban. Brutalis sebesseg es minoseg kulonbseg,
  • bencsab
    vajon miért van az, hogy ha egy új ikont szeretnék kitenni a max-ban a többi mögé, akkor az utolsó fél pixelt kell eltalálnom az egérrel, hogy sikerüljön? ez még soha senkinek nem tűnt fel a programozók közül?
  • npeter
    megnéztem 2011, 2013-ban benne van.
  • vafeN
    Haliho, van mar mukodo verzio windows 8 ala ?
  • Gamer07
    Köszönöm a linket és a segítséget, de arra már jártam az illető szintén kereste (a Max 9-be), - tehát akkor valóban nincs, csak statisztikai megjelenítésként. (Egyébként lehet rosszul tudom de a Max 9 nem = a 2009-el.)
    - Ezek szerint akkor ezekből kimaradt. Akkor maradok a statisztikai megjelenítésnél, elvégre ugyan az... csak gondoltam megkérdezem hátha valaki talált rá megoldást.
  • npeter
    Where i can find a poly counter in max 9
  • Gamer07
    Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatban hogy - jól látom hogy a 3D Studio Max 2009-be nem került bele a Polygon Count(er) segédeszköz?
    Mert az rendben van hogy a 7-el előhívható a statisztika, de az eszközök közt amit külön (utilities) előlehetne hívni Polygon számlálót, nem találom. Kifelejtették volna ebből a verzióból? Esetleg nem lehetne valahol külön beszerezni hozzá (x64)?

Az esetleges választ előre is köszönöm.
  • Cyberlink
    Köszi szépen :)
  • tilbury
    pár link, ahol vannak tutorialok:
    mindentbele
    design21
    3dtotal
    evermotionhttp://www.cgblog.hu/
    hirtelen ennyi
  • Cyberlink
    Sziasztok!
    Nyáron is feltettem ezt a kérdést, gondolom páran azért nyaraltak, és nem volt kedvük visszalapozni, hátha még 1-2 ember aki segítőkész, ajánl pár tutorialt, akármilyen szösszenetet tanácsot, azóta én se voltam rest, sok-sok tutorialt, végigcsináltam (egyenlőre csak modellezés, többibe még nem szeretnék belenyúlni, amíg itt nem érzem magamat biztonságban).
    A lényeg, tudnátok pár tanácsot adni, videó tipp akármi!
    Előre is köszi a válaszokat!
  • nenad
    mindent jobbra feljesztette csak épp az adaptive sampler nem müködik... Ha minden igaz gyartok ra egy exportert... meg az üveg és glossy csucsfény tesztet illetve a gi tesztet beverem...
  • Malakai
    Mitsubát pár éve én is próbáltam, lehetne rá alapozni akár egy rendes production renderert is. Azóta van ez irányba valami változás, vagy még mindig inkább csak a GI eljárásokat tesztelgeti a csávó?
  • nenad
    a kep tonemappolt azert halt meg a csucsfeny egy kicsit...
  • nenad
    nfr,
    mitsube renderer is egesz komoly cucc lett. Glossy kurva gyors, es highlightokkal is megbirkozik. A gi irradiance cachet meg tesztelni kell, majd hetvegen.

• bencsab
    Köszi!
  • ThomasGins
    BSZ!
  • nenad
    Boldog Születésnapot Bencsab! :-)
  • nenad
    ha jo a gradiens alabb akkor nincsen gond...
  • bencsab
    Nekem kalibrált ips paneles dell monitorom van. nem egy filmillás eizo, de nem gondolom, hogy alapvetően gond lenne vele.
  • bencsab
    Ezt mondom én is, kicsit világos a monitorod, emiatt a rendereidet sötétebbre csinálod.
    Az alábbi kalibrációs ábránál én minden csíkot sávot szépen látok külön-külön, az oldalsó álló oszlopokban is.
  • ThomasGins
    BSZ!
  • nenad
    probald beallitani a szukedet, nalam teljesen ok, sot egy kicsit vilagos is a monitor

• nenad
    szerintem nalad van a gond. van szurke kalibraciod?
    Kösz! Végre 10 után keltem!

• bencsab
    bocsi, de nálam ez is sötét. szerintem kalibráld újra a monitorod!

egyébként Isten éltessen!
  • nenad
    ekkorában.
    Mar nincsen meg sajnos szinesben, de van egy másik wireteapotom. Ebből vagyis egy variációból majd posztert nyomtatok otthonra..

• VisualHarmony
    Penge! Mekkora felbontásban 1perc? Esetleg színesben is megtekinthető?
  • nenad
    szerintem igen, de nekem is ez jott le. Lehet en vilagosabbnak latom... xD
  • bencsab
    Baromi sötét a kép, de már megfigyeltem, hogy általában az összes képed sötét szokott lenni. Jól van beállítva a monitorod?
  • nenad
    Lecsendesültek az entitások? xD

indulnotok kellene valami 3d render challengen akkor több melótok lenne...

• nenad
    kössz a tippet, régi redqueen rendererrel. 1 perc alatt lehúzta.
    Ha a látásod nem tolja be a perspektivát a tükrözödésbe akkor lehet nem annyira zavaró...
  • VisualHarmony
    Baromi sok az üvegen a specular és elég zavaró, hogy a tükröződésben az environment tök üres.
    Egyébként mivel készült?
  • nenad
    mivan bekaptad? LOL
    FLAME ON?
  • putyi
    Két kérdés:
    Valaki kényszerít, hogy dolgozz vele?
    Mennyit fizettél érte?
  • nenad
    b&W render.

[IMG][/IMG]

• nenad
    visszaterve a scalere LOL
    A max rescale hibazik!! mm scenet kertem hogy athuzza m-be es elbaszta, 10x kisebb lett!
    Kinaiaktol jott a jelenet lehet a karakterek miatt hibazott de hibazott LOL autodesk ismet rabolja az idomet.
  • sanyicks
    face/poly felületéhez pivot igazítása lehetséges?
  • nenad
    FLAME WAR YEAH!