3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kegyetlen melo... multi sub material + maszkok... minden mat egyben egy mixmterial, vagy valami ilyesmi..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

<#eljen>
irigykedsz mi 😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

esetleg ?<#law>

ThomasGins
hát nem pont ezt az ikont akartam 😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
<#hamm>

Jelen😊 csak olvasgatom itt a dolgokat😊 meg sok volt a melo nem volt kedvem szon tul is maxozni😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Zénó hova tünt?😊

van arra lehetõség hogy a mat id-t map-peljük. teszem azt van egy sor golyóm és szeretnék színátmenetet az elsõ és az utolsó között, úgy, hogy minden egyes darab más színû. ezt hogyan lehet nem kézi vezérléssel elõállítani?

kossz, megnezem...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
erre vki nyomat vmit: Rendering Competition No.1
nenad? te szoktál ilyesmiken indulni. Elég hosszú a megszabott idõ rá. Kíváncsi vagyok mit hoznak majd ki belõle a srácok (esetleg leányok).

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

repvez
Bocs az OFF-ért,de egy ismerõömnek szeretnék munkát találni. Kiadványtervezés meghívõk és szórólapok (photoshoppal) és több éves porcelánfestõi tapasztalattal rendelkezik. Ilyen jellegû vagy adminisztratív munkát keresne.
30-as hölgyrõl van szó és gyõr vagy környékén kellene

Köszi és bocs ha mégsem fér meg akkor törölje az illetékes
"fejlesztes..."

Egyébént ezt nekem is csinálja néha, ezért aztán már gyakorlott módon minden UI módosítás után elmentem egy külön file-ba (a praktikus Save gombbal) a UI beállítást, aztán ha elfelejti, akkor visszatöltöm. Mondjuk nekem inkább csak akkor szokta ezt, ha módosítok rajta valamit, aztán kilépek. Na, akkor nem mindig jegyzi meg, ilyenkor jön jól a save/load. Ha egyszer megjegyezte már, akkor általában nem szokta elfelejteni.

(2013-assal nyomom)

Aldaryn
Miért van az, hogy a MAX egyszer megjegyzi az UI beállításait, másszor meg nem? Vagy hetedszerre rendelem hozzá a select instances parancshoz a billentyûkombinációt, és mindig elfelejti. Mást meg megjegyzett.

per aspera ad astra

mac-o-mat

Aldaryn
pusztán csak a felismerés birtokába jutsz, hogy valójában mindig is ott volt. 😊

per aspera ad astra

a kockás padlóból emelkedik ki mint a terminator... XLOOOOOOLLLL!!! xD

mi az hogy érkezik?! megjelenik, feltûnik a semmibõl, sõt materializálódik!
csak bele ne dobd a joghurtos dobozt!

Aldaryn
Eleve bekapcsolva érkezik.

per aspera ad astra

egy mac-et bekapcsolunk és megy. utána maximum sleep-be teszed. soha nincs szükség restartra, nem fagy le, nem romlik el.

Aldaryn
Hehe... Biztosan adnak majd hozzá wireless bekapcsológombot, vagy az iPhone-ról lehet majd elindítani. Vagy a billrõl.

per aspera ad astra

Utána már csak a tápkábelt húzogatod ki, meg vissza. 😄 Mondjuk az a biztos.

azt én is néztem, hogy a bekapcsoló gomb hátulra került. de mivel mac-rõl van szó azt csak egyszer kell bekapcsolni:-)

más: következõ amdprocesszor lesz az amire be fogok ruhazni. Nincsen semmi konkret csak nénány valódinak tünõ kémfotó amin az fpu valami brutális méretûre nöivekedet... <#eplus2> a cahcek is kb 2x méretûek lesznek...

Aldaryn
Az egyetlen, de hatalmas baki, hogy a tápkábel bemenete és a bekapcsológomb ugyanott van.

per aspera ad astra

aham... nekem akkor sem jön be, nem néztem a szerkezetét de szerintem a tégla még mindig jobb helykihasználtságot biztosít... a szerelésrõlnem is beszélve... 1 ventillátor micsoda invenció... Egy modulárisan kihúzható-betolható szerkezetnek sokkal több értelme van... gimmicky cucc, csak a forma kedvéért nem a valós elõnyök érdekében...

ahogy én figyeltem az egész hóbelevanc hûtését egy ventillátorral oldják meg. egy ilyen pc-hez minimum3-4 ventillátor kellene. nagyon jól el vannak helyezve a komponensek, a forma kellõen letisztult ahhoz, hogy ne a szoba éke legyen, de mégis észre lehessen venni. normális anyagokat használnak, stb.

példa a külsõ és a belsõ funkció összhangjára??

elõször azt akartam írni, khogy beledobsz két joghurtos dobozt és olyan lesz, mintha lehokizták volna(bocs!), mert azt hittem, hogy valaki feltalálta a melegvizet és a 80-as évek szellemében tervezett egy fekete polisztirol szemeteskukát és örül magának. aztán ma gondoltam egyett és megnéztem, hogy vajon milyen lehet az új mac....
szerintem egy nagyon jól átgondolt desing. végre olyan aminél a külsõ a belsõ és a funkció összhangban van. nem utolsó sorban pedig ezt nem fogják tudni koppantani a kütyügyártók.

Aldaryn
Én örülnék pár ilyen szemeteskukának. 😄

per aspera ad astra

bazzeg nem tudom a fotok szarok de ez egy szemeteskuka!!

Aldaryn
Egy sor kijött már, diszkont verzióban is, de érezhetõen nincs akkora nyomás, mintha nem lennének kompatibilisek a régi plugok.

per aspera ad astra

Aldaryn
Hohó, láttátok az új MacPro-t? Retrofuturizmus a javából, mint belsõleg, mind külsõleg. Kár, hogy külön-külön megvsárolva nagy valószínûséggel továbbra is fele annyiba kerülnek majd a komponensek, mint az Apple csomagjában.

per aspera ad astra

Aham. És ennyire nem népszerû a 2014-es verzió, hogy kb. 1,5 hónappal a megjelenés után még mindig nincsenek meg az okosított pluginek?

Aldaryn
Tudja tölteni a 2013-hoz compilolt plugokat a 2014. Csak mindent kézzel kell telepítgetni, mert ugye az automatikus installerek nem tudnak a MAX2014 létezésérõl.

per aspera ad astra

ThomasGins
Azt nem is néztem még,de kipróba.

most hogy van a pluginekkel a 2014-es max? minden ami jó a 2013-hoz jó a 2014-hez is? csak mert a diszkontáruházakban nemigen látom a leggyakoribb plugines 2014-es verzióját.

Aldaryn
Nem úgy volt, hogy a RailClone gyárilag olcsó (ingyenes) verziója is egész használható? De biztosan dolgoznak már a drága verzió jóárasításán is lelkes emberek.

per aspera ad astra

en nem emlekszem ilyesmire,,,,

ThomasGins
Egész jópofa lett ez a railclone 2...
Bár olcsó verziót még nem láttam belõle sajna.

Aldaryn
Van az a kis kereszt alakú kurzor MAXban, ami akkor jelenik meg, ha valamilyen kijelölhetõ ojjektumra viszi az ember az egeret. namost nekem ez 2014-ben gyakorlatilag permanens aktív. Ha ki tudok jelölni, ha nem. Van, hogy kattintgatok veszettül egy gizmóra, mert ott ez a kis kurzor, jelzi nekem, hogy igen kedves gazdám, ott már ki tudod jelölni, amit szeretnél, és aztán mégse. Sokat ront a produktivitáson. Van erre valami hotfix már? Vagy találkoztatok ilyesmivel, és rájöttetek, hogy mi a gebasz? Ugye 2010-ben pl. teljesen remekül mûködik.

per aspera ad astra

nálam is ez volt. valahol van a viewport opcióknál egy use progressive refinement, azt ki kell kapcsolni és jó lesz

...xD

Aldaryn
ha "úgy" nézem õket, akkor megvernek.

per aspera ad astra

csak nézzed õket 'úgy'

Aldaryn
ezt én nem feltétlen tudom értelmezni. Azt hiszem a lélek résznél akadtam el.

per aspera ad astra

szolgálati közlemény:
"barmerre jartok kezdjetek kurni a ciganyok lelkét.. ;-) valami nagyobb baszáshullámra készülnek ...hátha be lehet oket lassitani egy kicsit... "

fejlesztes...

Sziasztok!
Valószínû egy kezdõ kérdéssel fordulok hozzátok, de egyelõre nem találtam megoldást. A problémám a következõ: Ha a Perspective ablakban az egér középsõ gombját szeretném használni vagy a jobb alsó sarokban levõ kis kézre kattintok a 3ds max-ban, akkor az egérkurzor a Windows Asztal jobb alsó sarkába ugrik és mindenáron az Asztal megjelenítése funkciót akarja elindítani. Ez csak akkor fordul elõ, ha nem a laptopomon használom a 3ds max-ot, hanem a laptopomra rákötött monitoron, ami kiterjesztett módban fut. Másolás módban ez a hiba nem jön elõ, de ekkor nem lehet a monitoron a FullHD felbontást beállítani - hiszen kisebb a laptop felbontása, amit a monitor 'másol'.
Amit használok: 3ds max 2013 és Windows 7 64 bit SP1
Lehet nem jó topikba teszem fel a kérdést, de hátha találkozott más más is ilyennel.
Köszi a választ.
Az miért van, hogy a vray frame buffert renderidõ alatt tudom mozgatni, utána viszont, mintha odaszögezték volna. ha nagy nehezen megmozdítom, akkor éktelen villogás a válasz majd két perc ilyen villogás után méltóztatik odébb fáradni. a bezárása dettó. továbbá igaz ez a hozzá kapcsolódó dolgokra is a vray massage-ra és a color correction ablakra.