63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Bazzeg!!! Infot kovetelek (marha NDA nem kot:D), hogy mit csinalt a Ti csoportotok a filmen, Te mit csinalsz, es hogy kerultel oda?:) Akar priviben...

/me most jooooo irigy!:) Marha jo lehet egy ilyen filmen dolgozni, amin pl ILM is dolgozik... bahh...:D Hat gratula! Amit meg tudsz, azt meselj!:)
  • piktor
    Haho emberek!
    Ismet jelentkezem a messzesegbol! Bar kicsit off, de azert megiscsak szakma: tegnap ejszaka megjelent a Transformers trailre - a film a min most dolgozunk. Nezzetek meg!

http://video.vividas.com/CDN1/5029_paramount/en/web/

Udv:
    Piktor
  • zenoka
    en is kezzel rajzolnam at..de a program legyen autoCAD:DD
  • GixEr
    Inkabb kezzel rajzold at, akkor legalabb optimalisan rakhatod le a vertexeket, barmilyen trace programmal csinalod tele lesz szemettel...
  • kemszi2
    na már lényegtelen megoldottam zmod-al
  • kemszi2
    sziasztok!tudna vki ,hogy tudnék exportálni egy modellt,.3da kiterjesztésből.Ill találtam egy plugin-t csak nem tudom,hogy kell használni,(angol sajnos nem az erősségem)itt találtam
  • Rozsomák
    adobe illustrator...esetleg
  • Atika :o)
    koszi
  • ThomasGins
    Corelnek a trace cucca a legjobb sztem,aztán Inkscape.Ő kicsi gyors magyarul beszélős ingyenes.
  • Atika :o)
    na ha mar itt tartunk mivel lehet vektorra alakitani?
  • Ackro
    alakísd vektorrá aztán meg akkorába mented ki amekkorába akarod
  • ThomasGins
    Nincs valakinek egy skoda 1203-as blueprintje?:)
    link
    Ennél jobb minőségűbb.
  • Boba
    I have a bad feeling about this...
    Zummm... zumzuummm.... :D
  • nenad
    kesz... :D
    http://www.youtube.com/watch?v=dL1ZTLNC--U&mode=related&search=
  • zenoka
    noh anno elso animacios probalkozasom volt (nemrohog:P) (2 hete kezdtem el akkor tanulni a maxot) path constrainel keszult most le kirenderelve mert akkor elszallt tole a kedvem:)
    no a lenyeg csak az hogy lehet azert a sebeseggel jatszani
    http://www.send2u.hu/get/?f=4IBvcY93XA1DtAykwM5z
  • ThomasGins
    Adj el hirdetési felületeket a faladon:)
  • Free
    jah fogalmam nincs google keres greffiti és szép szines leszed :c)))

Lehetne rá több firkát tenni. lehet kerül is majd. ha valaki esetleg össez akarja firkálni a sikátorom nyugodtan .. várom a psd ket :c) vyg jpg ket vagy bármit. lehet az csak egy aláírás vayg csak egy firka vagy bármi :c) annyi helyem van mint a szemét. :c)))

A beton is meg a fal is csak stilizáltan van ott. nem a végleges material. most csak az ajtó volt az amivel közdöttem egy jót. :c)

Köcce a támogatást :c)
  • Kontrakcio
    köcce :)
  • FRenkie
    A BETONFŐD textúráját kicsit vehetnéd kisebbre. (Bár tudom hogy úgy szembeötlőbb a "tileolódás")
  • Rozsomák
    pöpec! még egy pár tag hiányzik róla!
  • zenoka
    Ha az ajto a lenyeg akkor Yo!
    Tudod milyen taget tettel fel vagy csak talalomra kivalasztottal egyet?(csak aze hogy ne legyen ebbol akkora szivas mint a viccben amikor a csaj a neve helyet azt tetovalja fel kinai jelben a vallara hogy vemhes koca)
  • Free
    nah lassan készülget a sikátorom. a fal csak szemléltetésből van fel materialozva az ajtó lenne a lényeg. ennél közelibb kép nem lesz róla az animban

• ThomasGins
    link

No meg a gugli:)
  • Malakai
    Path Constraintnél teljesen mind1 a pontok sűrűsége, egy százalékos értéket lehet animálni (bedobni curve editorba).
    Nemtom', kamera rángatózást én még nem tapasztaltam, hogyha a spline interpolation megfelelő... (Csak akkor volt ilyesmi, hogyha az útvonal miatt problémázott a kamera, mert ugye az meg tud hülyülni, de ennek semmi köze az interpolationhoz, elég egy dummy átkötő objectnek.)
  • Kontrakcio
    sziasztok! én még nagyon kezdő vagyok 3ds-ben... vki tud vmi ó oldalt ajánlani?

előre is köszi!
  • GixEr
    surubben lerakot pontoknal lassabb, mig a hosszabb szakaszokon gyorsabb. (vagy marad a kezi animalas.
  • GixEr
    Es a vertexeknel annyira szepen rangatozik majd a kamera... meg a smooth vertexnel is. ezert jobb a NURBS cv.
  • Papirzacsi
    Hoppá, tényleg, ezer bocsánat Zenoka, ez van ha tényleg csak fél szemmel néz ide az ember, mert a másikkal a nyamvadt vizsgára készül. Most akkor felmerül a kérdés, hogy a másik szemem is ennyire figyel e a tanulnivalóra. :-))

De miközben elvileg tanultam....Felmerült bennem egy kédés, mint azt írtam majdnem alkalmas repülőgép mozgásának animálására, de csak majdnem, a problémám ugyanis, hogy nem tudom állítani ,hogy miközben végighalad a pályáján a objektum változzon a sebessége. Teszem azt, egy bukfenc közben a felmenő ágon csökkenjen, a lemenőn növekedjen, illetve az egyenes szakaszokon is tetzés szerint gyorsuljon vagy lassuljon.
    Esetleg van valakinek használható ötlete, vagy ez a maxban teljesen lehetetlen?
  • Boba
    Valami optikai logitech oszt joccakat... (Bocs, a fanboy szolt belolem:D)
  • tilbury
    Sziasztok!
    Most készülök venni új egeret, milyet tudnátok ajánlani rajzoláshoz. Főleg max, meg archicadre kéne. estleg néha-néha vmi gamera. ja és vmi nem túl drágát szeretnék.
    Remélem nem voltam nagyon off.
    bye
  • Malakai
    Jah, bár már írta más is ezt... :D

Amúgy nem muszáj NURBS, a splinenak lehet növelni a felbontását...
  • Papirzacsi
    Ja, jut eszembe, a másik mód pedig, hogy kjelölöd a mozgatni való objektumot, miután megvan a spline, majd animation menü/constraints/path constraint és rámutatja a splinra. Ez anynival jobb mint az előző, hogy állandó sebességgel halad végig a pályán, míg az előző hszben leírtnál lassít a kanyarokban, illetve ha kipipálod a follow, bank módot, akkor irányba is áll, bedől, így már majdnem alkalmas lenne pl egy repülő animálására.. :-)))
  • Papirzacsi
    Ha megrajzoltad a splinet, akkor motion fül/trajectories/ spline conversion. De nem vmi jó sztem.
  • GixEr
    Hasznalj "NURBS CV cuve"-ot spline helyett, sokkal finomabb lessz a mozgas.
  • Papirzacsi
    Kb ugyan ezt csináltam.Azt találtam ki ,mert hol a másik gépen "ügyeskedek",hogy minden scene-t külön mappába készítek, és a hozzájuk tartozó egyeditextúrákat is ebbe a mappába teszem, majd ezt egyben átmásolom a másik gépen ugyan oda , így mindkét gépen megvan minden file és könnyen bénázhatok velük, és még a distributed render is működik szépen, no meg én is átlátom a helyzetet.AZ olyan textúrákat persze amik több sceneben is előfordulnak azokat egy közös mappába helyezem el, amit átmásoltam a másik gépre is, és ahogy írtad megadtam external files elérési útvonalként :-)))
    Csak emiatt a rendezgetés miatt minden textúra máshova került, és ezt nem képes elfogadni a max, főleg mikor merged az ojjektum.De végülis úgy tűnik no problem, mert sokadik kísérletre néha meghátrál a max, és nem fagy ki. :-))
  • zenoka
    ..constraint........ nem contstraint....
  • zenoka
    haat mint a kamerat;) path contstraint.. en igy szoktam:D egy kicsit lehet hogy jatszani kell hogy rendesen beforduljon az ivekbe azt meg a follow kipipalasaval ered el:)
  • Ronin666
    Egy gyors kérdésem lenne. Hogy kell egy testet egy spile mentén mozgatni? Vagy ha hosszú leírni, akkor milyen címszó alatt keressek rá helpben?
  • FRenkie
    kis helyesbítés: Material library, és open gomb ...
  • FRenkie
    Get material gomb, media library, load gomb, tallózás.