3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mert a command igy lett kitalalva, minek fusson a vilagba?
dobd fel a kerdeses iveket valahova, es meglassuk (mit rontasz el) :D

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
pedig de fasza lenne... :D

per aspera ad astra

repvez
Malakai
A saját gépedrõl nem tudsz linkelni... ^_^

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Gyõzõdjön meg az elérési út és az internetcím helyességérõl.:P

\"So always look on the bright side of death\"

repvez
bocs ha egy kicsit offolok,de a rhino topic egy kicsit kihalt.
Az mitöl van hogy a sweep2 rail parancsnál csak a cross sectionok között készit felületet és nem az egész rail vonalán?Pedig ugy csinálom mint ebben a tutorba: me262rudder
A válaszok a saját topikjába is jöhetnek hogy ne offoljuk szét ezt,meg ott van egy másik problémám ami szintén megoldásra vár.
Aldaryn
Az SG policynak szerves része, hogy a fórumozók lehetõleg ne itt warezoljanak látványosan, mert az rossz az SG-nek, és ha az SG-nek rossz, akkor az lesz a kedves usereknek is. Ennyi. Nem az én dolgom efelett ítéletet mondani. Attól még, hogy nem beszélnek róla, warez van. Attól, még hogy nem kürtöli mindenki világgá, legális programokat ahsználók is vannak. Ezt sem az én dologom bírálni. Ennyi.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem harapok én, csak törlök... hehe.

per aspera ad astra

Köszönöm! Az volt a baj. Mostmár OK!

Lehet, hogy thomas dumája hatásosabb lenne a bannerben, mint az egyszerû tiltás :)

egyszer mindenkinek leesik... LOL

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

OKÉ !!!!
BOCS !!!!!!
ThomasGins
A nem warez topikban,nem warez dolgokrol beszélünk, ellentétben a warez topokokkal:)

\"So always look on the bright side of death\"

Már három napja szivok a Google-val és az istenért nem tudok lehúzni semmi használhatót !!!
Léccci segitsetek !!!!!!!!!!!!!!
Miért most mi van ????
Aki használja a VRay-t azok mind megvették ?????????
Mert ha nem akkor kiváncsi lennék hogy honnan van !!!!
biztos nem elég feltünõ a banner alja... ki kellene emelni pirossal <#vigyor>

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Ajjj jajj. Aldaryn érthetõen mingyá harap.
Nem tudna vki megdobni egy mûködõképes (full) VRay-el 3DSMax 6 -alá ????
Irtózatosan hálás lennék érte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koszonom Neked is bencsab-nak is ma meg kiprobalom aztan holnap ujra sokkolok mindenkit a kerdeseimmel:)..eppen aktualis szenvedesemet itt lehet megnezni s kommentelni ha van kedvetek:)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

piktor
Köszönöm Nenad!(Nem VRay buffert használtam, csak sima maxost.) Most megint tanultam valami fontosat.

Free
megyek csak gyorsan feltelepítem.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

valamit elszursz, gyere skypre most itt vagyok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

egyebkent a modszert amit en kovetnek az ha nem akarsz nagyon belemenni az uvezgatasba (unwrap) akkor radobsz a targyra egy olyan uvw modositot ami legotbb polyra megfelel, aztan edit poly/mesh modosito, es kijelolod azokat a reszeket amik nem stimmelnek /mas uw/anyag kell, es csinalod.
nem olyan veszes az.

Free
ok rendben. és akkor ha van egy multi sub materialom ahiol be vannak a materialoknak írva hogy melyik mat melyik id hez megy és rádobom az objektre ahol a polyknak külön mat idje van akkor a szinek miért találnak oda? és akkor ez alapján miért nem tudom õket m,appingolni is ? és akkor hogyan tudom a szineimet külön mappingolni ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

vray framebuffert hasznalsz?
ha igen, hasznald a diszkre mento opciot. (vray Image format, atzan ha kesz visszatoltod, az image viewerrel) Es kapcsold ki a buffet,
Ugyanez maxnal, de ott a meretet is vedd kicsire, mint pl 20*20 pixel (mert egyebkent nem kapcsolja ki akkor sem..)

ha nem azt hasznalsz akkor ugyanaz, framebuffer kikapcs, save to disk..

fle go
zenokanak ment

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
szerintem merge lehet a megoldas

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

piktor
"Can't create bitmap" - mondja a VRay, amikor 2000 pixelnél szélesebb képet szeretnék renderelni(1.48.03.). Miért nem lehet nagyobbat? Nálam van a hiba?

map channel es a poly mat idje ket kulonbozo dolog.
(ha jol ertem mit irsz)

Free
hm..
Valaki magyarázza már el nekem azt, hogy ha van egy objektumom, ami 2db polybol áll. az egyik poly material IDje 1 a másik poly material IDje 2 mind a kettõnek más materiált adtam és a materiál editorban is a szineknek megmondtam hogy melyik ID hez tartoznaK. MAJD DOBOK AZ OBJEKTUMNRA EGY UVW MAPPINGOT ÉS AZON IS BELÖVÖM HOGY MONDJUK A 2 ES id T SZERETNÉM ÁLLÍTANI DE MÉGSEM TESZI . HA HAGYOM DEFAULT 1 EN A MAT ID T A UVW MAPPINGNÁL AKKOR MEG MIND A KÉT SZINEMET MÓDOSÍTJA. EZ HOGY A FRANCBAN MÛKÖDIK AKKOR? RÉGEN ÚGY CSINÁÛLTAM HOGY MINDIG KIJELÕLTEM AZOKAT A POLYKAT AMIKET UVW MAPPINGOLNI SZERETNÉK ÉS VOLT HOGY EGY OBJEKTEN VAGY 30 UVW MAPPING VOLT de mondjuk egy komplexxebb objektnél eléggé nehéz az egybe tartozó objekteket állandóan kijelõlgetni meg minden.
mi a megoldás?

ui.: most vettem észre a capslockot bocsi érte nincs kedvem megint legépelni

van sp2 a maxhoz
www.maxplugins.de

Egy zár metszete,
+egy kis Alienskin.

file/merge

Aldaryn
Hmm... azon gondolkodtam, vajon megeszi-e Vray azt, ha
diffuse shadereket is a reflectionon keresztül állítok elõ, glossyness 0,1 ~ 0,001 körüli értékekkel... :o) Elvileg, ha lerakok egy ilyen shaderekbõl összerakott jelenetet, rakok beléje egy olyan shadert, ami "világít", akkor bárminemû GI, és egyéb okosság nélkül is egy fullos képet kell, hogy kapjak. Egy két napon belül legalábbis... lol.

per aspera ad astra

Köszönöm! Kipróbálom. Valóban igazgattam a scale-el, úgyhogy ez lehet a bibi..
Üdv.

valoszinu azert van mert az eredeti fileban szet lett huzva scale-el.
Azt tudod csinalni, megnyitod a regi filet, es a utility/modify panelrol ranyomsz egy reset Xfrom-ot, aztan collapsolod editable poly/mesh-be es elmented. Igy 100% hogy mukodik.
EGyebkenty ezt megprobalhatod az uj fileban is a behozott objektumokkal, de nem tom hogy tutira megy e. (emlekszik e a scale-re)

Sziasztok!
Lehet, hogy láma kérdés, vagy én keffentettem el valamit, de ha Merge-el hozok új objektumot a scene-be akkor az összenyomódik, torzul. Értem ezalatt azt, hogy az x tengely mentén kb. fele akkora lesz. Ha tudtok valami megoldást, segítsetek nekem! Köszönöm!

Ui: joreggelt joreggelt:) Jo napot... a jomunkasember ilyenkor reg dolgozik:)
a save as selected az nem arra jo hogy masik max fileba menti ki a kijelolt dolgokat?
Na szoval nekem arra volna szuksegem hogy van ket file-om 1-es s 2-es. Az egyesbe levo ojjektumokat egy az egybe szeretnem a 2-esbe tenni de nem xreffel.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Save as selected...

UI: joreggelt :)
Hali!
Ismét alapkérdésem volna:
Szoval egyik maxos filebol hogy lehet masik maxos file ba atvenni ojjektumokat? xref nem jo mert ha azzal csinalom akkor kozvetlen nem tudom parameterezni az ojjektumot:(
autocadbe ott volt a ctrl+c - ctrl+v:) blenderbe az apend ha jol emlexem de 3dsmax-ba egyszeruen nem jottem ra:(

Igen, ahogy Papírzacsi is írta, kb azt jelenti, hogy terhevel szemben _döntõen_ a hajlítási ellenállásával dolgozik. Persze az, hogy éppen melyik ellenállása van egy szerkezeti elemnek aktivizálva az a megtámasztási viszonyaitól is függ, de egy csuklós, kéttámaszú gerenda függüleges megoszló terhelésre tisztán hajlított. A vázolt eset a létezõ legegyszerûbb. (maximum egy kis nyírási ellenõrzés még a támaszoknál, de ha egy prizmatikus a keresztmetszet és hajlításra megfelel, akkor a nyírás sem okozhat neki gondot. Pláne, hogy redukálható is eurocode5 szerint :) )

jpg azonnal lehuzza a feket arnyalatok szamat 128-ra...
(tehat ugyanaugy 1-256 lesz a skala, csak igy 1,3,5,7,9 etc, es sztem a kozeli soteteket is osszeboronalja, ezert elofordulhat hogy a csumfekete mar nem az jpg tomorites utan, nehol lehet adni maskot neki, ott megmarad, illetve az encodolas is segithet, de jobb a biztonsag - mas fileformat)

piktor
Köszönöm, Nenad! Mindent kipróbáltam amit írtál, végül a fileformátumnál volt a baj, tényleg a jpg nem oké Png-vel simán jó.
Köszönöm a segítséget!

opacityre nem jo jpg sztem, a zajbol adodoan ami a tomoritesbnol jon.
bmp/tga/tiff/png akarmi ami tud vesztesgmentesen tomoriteni, vagy nem tomoritett egy az egyebe

piktor
Hû mennyi infó. Végignézem ezeket. Egyébként - talán nagyon alap kédés ez is - de milyen file formátumot érdemes a txtúráknál használni? Én RGB jpg-ket raktam be...

nezd meg hogy a map biztosan fekete e ott
kapcsold ki a blurt a mapban, (vedd le 0.001 re vagy amilyen kicsire lehet)
ha a map fixalt, azaz nem tile stb akkor hasznald a vraybmp filtert, az nem blurozik

piktor
Ja, amúgy 1.48.03. a VRay...

piktor
Alaphelyzetben nekem is mûködik, de ha már GI is van rajta, akkor már kezd béna lenni... Egy spirálisan csavarodó faforgácsról van szó, aminek a csavarodás miatt látjuk mindkét felületét és a végei "cafrangosak", szakadozottak (ezt akarom az opacity mappal kialakítani).

nekem mindket oldalrol mukodik,
hanayas vray ez?
kepet is lokhetsz. Hatha specific

piktor
VRay materiallal dolgozom, "papírvékonyságú" objektumról van szó (tehát 1 pilygon, vastagság nélkül). "2 sided" bekapcsolva, de az Opacity map csak az egyik oldalról nézve mûködik, a másik oldalról nem mûködik az Opacity map. Miért van ez? És hogyan lehet kikûszöbölni ezt a hibát?

Help!