3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
dobd fel a kerdeses iveket valahova, es meglassuk (mit rontasz el) :D
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"So always look on the bright side of death\"
Az mitöl van hogy a sweep2 rail parancsnál csak a cross sectionok között készit felületet és nem az egész rail vonalán?Pedig ugy csinálom mint ebben a tutorba: me262rudder
A válaszok a saját topikjába is jöhetnek hogy ne offoljuk szét ezt,meg ott van egy másik problémám ami szintén megoldásra vár.
per aspera ad astra
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
BOCS !!!!!!
\"So always look on the bright side of death\"
Léccci segitsetek !!!!!!!!!!!!!!
Aki használja a VRay-t azok mind megvették ?????????
Mert ha nem akkor kiváncsi lennék hogy honnan van !!!!

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
Irtózatosan hálás lennék érte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nem olyan veszes az.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
ha igen, hasznald a diszkre mento opciot. (vray Image format, atzan ha kesz visszatoltod, az image viewerrel) Es kapcsold ki a buffet,
Ugyanez maxnal, de ott a meretet is vedd kicsire, mint pl 20*20 pixel (mert egyebkent nem kapcsolja ki akkor sem..)
ha nem azt hasznalsz akkor ugyanaz, framebuffer kikapcs, save to disk..
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
(ha jol ertem mit irsz)
Valaki magyarázza már el nekem azt, hogy ha van egy objektumom, ami 2db polybol áll. az egyik poly material IDje 1 a másik poly material IDje 2 mind a kettõnek más materiált adtam és a materiál editorban is a szineknek megmondtam hogy melyik ID hez tartoznaK. MAJD DOBOK AZ OBJEKTUMNRA EGY UVW MAPPINGOT ÉS AZON IS BELÖVÖM HOGY MONDJUK A 2 ES id T SZERETNÉM ÁLLÍTANI DE MÉGSEM TESZI . HA HAGYOM DEFAULT 1 EN A MAT ID T A UVW MAPPINGNÁL AKKOR MEG MIND A KÉT SZINEMET MÓDOSÍTJA. EZ HOGY A FRANCBAN MÛKÖDIK AKKOR? RÉGEN ÚGY CSINÁÛLTAM HOGY MINDIG KIJELÕLTEM AZOKAT A POLYKAT AMIKET UVW MAPPINGOLNI SZERETNÉK ÉS VOLT HOGY EGY OBJEKTEN VAGY 30 UVW MAPPING VOLT de mondjuk egy komplexxebb objektnél eléggé nehéz az egybe tartozó objekteket állandóan kijelõlgetni meg minden.
mi a megoldás?
ui.: most vettem észre a capslockot bocsi érte nincs kedvem megint legépelni
www.maxplugins.de
+egy kis Alienskin.

diffuse shadereket is a reflectionon keresztül állítok elõ, glossyness 0,1 ~ 0,001 körüli értékekkel... :o) Elvileg, ha lerakok egy ilyen shaderekbõl összerakott jelenetet, rakok beléje egy olyan shadert, ami "világít", akkor bárminemû GI, és egyéb okosság nélkül is egy fullos képet kell, hogy kapjak. Egy két napon belül legalábbis... lol.
per aspera ad astra
Üdv.
Azt tudod csinalni, megnyitod a regi filet, es a utility/modify panelrol ranyomsz egy reset Xfrom-ot, aztan collapsolod editable poly/mesh-be es elmented. Igy 100% hogy mukodik.
EGyebkenty ezt megprobalhatod az uj fileban is a behozott objektumokkal, de nem tom hogy tutira megy e. (emlekszik e a scale-re)
Lehet, hogy láma kérdés, vagy én keffentettem el valamit, de ha Merge-el hozok új objektumot a scene-be akkor az összenyomódik, torzul. Értem ezalatt azt, hogy az x tengely mentén kb. fele akkora lesz. Ha tudtok valami megoldást, segítsetek nekem! Köszönöm!
a save as selected az nem arra jo hogy masik max fileba menti ki a kijelolt dolgokat?
Na szoval nekem arra volna szuksegem hogy van ket file-om 1-es s 2-es. Az egyesbe levo ojjektumokat egy az egybe szeretnem a 2-esbe tenni de nem xreffel.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
UI: joreggelt :)
Ismét alapkérdésem volna:
Szoval egyik maxos filebol hogy lehet masik maxos file ba atvenni ojjektumokat? xref nem jo mert ha azzal csinalom akkor kozvetlen nem tudom parameterezni az ojjektumot:(
autocadbe ott volt a ctrl+c - ctrl+v:) blenderbe az apend ha jol emlexem de 3dsmax-ba egyszeruen nem jottem ra:(
(tehat ugyanaugy 1-256 lesz a skala, csak igy 1,3,5,7,9 etc, es sztem a kozeli soteteket is osszeboronalja, ezert elofordulhat hogy a csumfekete mar nem az jpg tomorites utan, nehol lehet adni maskot neki, ott megmarad, illetve az encodolas is segithet, de jobb a biztonsag - mas fileformat)
Köszönöm a segítséget!
bmp/tga/tiff/png akarmi ami tud vesztesgmentesen tomoriteni, vagy nem tomoritett egy az egyebe
kapcsold ki a blurt a mapban, (vedd le 0.001 re vagy amilyen kicsire lehet)
ha a map fixalt, azaz nem tile stb akkor hasznald a vraybmp filtert, az nem blurozik

hanayas vray ez?
kepet is lokhetsz. Hatha specific
Help!