63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Szeva!
DSLR Remote-t használok, szal benyomom az F8at és lelövi a sorozatot, amilyet akarok...
HDRshopban fűztem végül össze mert PS baszakszik. Csak HDRshop meg halott pixeleket csinál, lehet a 800as ISO miatt. De rájöttem, hogy utólag PSben ki udom javítani.
Írtam csomó helyre hogy frissítés a géphez meg hekkelni esetleg, de semmi rakció. Ha tudsz tört 350d-hez firmet akkor szóljál már :)
Egy feltétellel használhatod fel: ha utána megmutatod nekem :) -
Ha felteszed a hekkelt firmet, vagy letöltesz egy scriptelhető remote shootert, akkor egész sokat egyszerűsödik a felvételek elkészítése. A Dvebevec által kidolgozott expozíciós sorozatot is el lehet így lőni (ugyebár ahhoz kell scriptelés), és akkor a dinamikus tartomány is sokkal szélesebb lehet. A képeket meg ne photoshopban fűzzed össze, hanem hdrshopban, sokkal precízebb eszköz a célra, nomeg a profik is azzal nyomják. :)
ISO800 és f11 beltérben, irigyellek, hogy a bútorok nem épp mozgolódásukról híres dolgok, én ma reggel küzdöttem meg három lefényképezhetetlen kisgyerekkel, és persze én voltam a gáz, meg rossz fotós, mert minden elmosódott, még vakuval is. Amúgy fasza lett. :) Tudom is már, hogy mire fogom használni, pont kellett egy ilyen kép. :) -
Üdv!
Remélem mindenki jól pihen!
A szünetben végre ráértem és csináltam egy hdr panorámát:
És egy renderelt kép:
Az eredeti 9000x4500 px. A fájl mérete 130 MB lett, gondoltam azt senki nem fogja letölteni. Ezért levettem a felére a felbontását.
Itt lehet letölteni: pano1_hdr.zip (~26MB)
Sajnos, ha sötétítem akad jópár halott pixel. Photoshop nem szokott ilyet csinálni, viszon PS-el nem tudom összefűzni, mert végigcsinálom az egész tapasztási folyamatot és kiírja hogy nem található a parancs, Persze már kiszámolta meg minden márcsak ki kéne dobnia nézetablakba a kész hdr képet de nem...
Van valakinek ötlete mitől lehet? Gondolom nem mindegyik záridőnél renderelte ugyanúgy a progi a panorámát, de akkor fenn a lámpánál mitől lehet a hiba?
Pár adat: a képek 18x1,6mm-n készültek, 800-as ISOval, f11.
Lenn az állványt nem tűntettem el, így is bazi sok meló volt vele...
Ha valaki kedvet kap renderelgessen vele. Addig mentegessétek el ezeket a képeket amég hibásak és amíg ingyen vannak :)
Üdv,
Ákos -
Fisch #34394 vágd le az ujjad amivel megnyomod :D -
nenad #34393 kollektiv beigli zabalas es testpedes? :-)
-
Ez tok jo lett
Boldog karacsonyt meg egyszer -
Szevasztok MAX-osok!
A következő versikével kívánnék sok szépet az ünnepekre. Ezt a "költeményt" az egyik haverom küldte SMS-ben, nemtom, hogy saját szerzemény-e, vagycsak kopizta a netről, mindenesetre én a földön fetrengtem a nevetéstől, miután elolvastam..:) Jó szórakozást hozzá:
Hasítson a véréj,
Füstöljön az intel,
Tüzes bugyi alá,
Közben betekintel.
Szép karácsonyt,
Derűs új évet,
Igazi nőt is,
Ne csak wireframe-et!
Nah cső mindenkinek! -
Boldog Karácsonyt!
Al, még azt áruld el, hogy a fű színe hogy lesz ilyen random? -
nenad #34389 gyakorlatilag arra gondolok, hogy az arnyek mintha sokkal jobban szet lenne szorva. -
nenad #34388 vrayalpha/shadows
nemtom de regebben mintha mashogy mukodott volna a matte object,
most az egesz kepen szet van szorva az arnyek, alpha..
baromi nehez egy objektumot ugy kirenderelni hogy az aplha/arnyek jo legyen. Masvalakinek tapasztalat
pl egy teapot es dome light, regebben siman elmentette a teapot es a korulotte (relative kis teruleten) az arnyekkal, helyesn alpha -
Jah, most hogy végre felállhattam a családi vacsorából, visszatérhetek az igazán fontos dolgokhoz, vrayproksziiii! -
elvetemültek vagytk mind, hogy szenteste is ide irogattok.
és mindenki hülye csak én vagyok villamos -
itt minden alatt fű van. de megoldható, épp zen ügyeskedem így szenteste. :) -
nenad #34384 mi ez a gond a caps lockal? -
caps_lock_to_shift.reg
Uninstall
:DD
marcee: VRayFurnak és Displacenek is meg lehet mondani, hogy hol legyen hatása. :) -
Már nem kell :) -
Tudna nekem valaki adni egy oldalcíme ahol vray köd tutorial van?
thx -
marcee #34380 Persze, nem akadunk fent rajta, csak tudni szerettük volna, hogy mégis hogyan.
A te példádban a járdák és épületek alatt is van fű, vagy ha körbe raktad volna, azt hogyan lehet ezesetben megoldani? (nekem már volt ugyanis, hogy a végső képeken derült ki, hogy a displace-elt fű átnőtt a járdákon) -
4D #34379 Nem vagy egyedül:
Anticapslock
Amúgy meg így az utolsó pillanatban:
Mindenkinek békés, nyugis, ünnepet!!! -
Jaja, ne nyomd meg. :P A fű egy db fűszál scatterolva egy 5x5m -es planen. Nehogy már azon fennakadj, hogy a Vrayfurnek nincs mesh kimenete viewportban. :) Ráadásul a VRayFur nem is a leglkalmasabb megoldás, mivel elég ritka az olyan fűszál, ami hengeres. -
zenoka #34377 ne nyomd meg...:DDDDD -
Tépd ki a picsába xD -
eddig megvan ez tiszta :c)
a Füvet nem értem . hogy az istenben csinálsz fűűű proxy objektumot. én ha fogok egy plane t és dobok rá vraYFURT AZT A BÜDÖS ÉLETBE NEM TUDOM VISSZAHOZNI PROXYBAN. éRTED MI A KÉRDÉSEM ? :C)
Buzi Capslock.
Nincs valakinek valami progija amivel ki lehet kapcsolni a billen egy billt? vagy sztetek mauálisan tépjem ki a billvből ? -
Szívesen foldobnám, de a proxy állományok 100-200MBosak. Figyelj, Free, vazze, annyira egyszerű ez az egész. MAXban készítesz valami highpoly modellt, amit épphogy elbír a Viewport, jobbklikk, és "VRay mesh export" ott "Automatically create proxies" és voilá, a jelenetedben immáron az a bitang polytömeg VRay proxy ojjektumként van jelen. Akkor megfogod, és mint a mérgezett egér, sokszorosítani kezded instance-ként, és vigyorogva renderelsz szép képeket. -
zenoka #34373 Jah Free dance-rol jutott eszembe..nem csak szep meg boldog hanem vidam karacsonyt is mindenkinek: http://www.send2u.hu/get/?f=C5UHuVqgwlN16pyYaJgB -
MÉG MIDNIG NINCS KEDVED ILYEN PROXYS FÜVES DOLGOT FELDOBNI ? MERT NEGEM MÉG MIDNIG NAGYON ÉRDEKELNE HOGY A P. BA CSINÁLOD EZT :(
buzi capslock nincs kedvem újra legépelni sorry -
Ronda, tudom, főleg a default onyxos bokrok, de kíváncsiságból kipróbáltam, bedobtam még pár fát, renderidőnek nem jelent sokat. Asszem ezzel többet nem pöcslök, megyek vissza ajándékokat csomagolni.
-
Jah, csak azon agyalok, hogy még ezt a sakktábla kiválasztást is kiszedjem a folymatból, mert lusta vagyok.Persze, biztos sokkal több időt tökölök a shader összerakásával, mintha ezt tenném. :) A dőlés is fontos, szvsz, mert ha az ember ránéz egy ilyen üvegpalotára, akkor láthatja, hogy össze vissza tükröznek az ablakai, hiszen pár tized fokos egymástól való eltérés már lényegesen más tükrözött képet jelent, ha az a kép pl. 50-100 méterre van az üvegfaltól. -
Dőlést minek? A bumpot meg lehetne pl. úgy oldani, hogy az üvegpaneleket sakktáblaszerűen választod ki, és így a "feketék" kapnak egy bumpot, a "fehérek" meg egy hasonló, csak odébbtolt bumpot. Így szvsz nem látszódna, hogy csak 2 map. -
Norbi update (semmi sumák, ugya az a jelenet mindegyik képen, legelsőn a fű egy részlete)
-
zenoka #34367 kell a bizti kozlekedes mostanra is...nehogy valami reszeg eletunt barom ne adjon meg egy jobbkezet oszt csat s az ajandekok felkenodnek a szelvedore:D -
Ugyan nekem ez nemigen jön bé, de Mindenkinek Boldog Karácsonyt, és sok locsolót, valamint balesetmentes közlekedést kívánok. Vagy azt szilveszterre kell? No mindegy. :) -
zenoka #34365 na lassan itt az ido mindenkinek Boldog Karacsonyt...minyimum hogy legalabb 2-3 kilo plusz a karacsonyi zabakban!:D -
jo a táncstudásod
Szintén Boldog Karácsont Mindenkinek ! -
Nagyon boldog Karácsonyt mindnekinek -
Huh, ez is egy egy még megoldandó probléma, egy sima noise van rajtuk most csupán, de kellene valami komplexebb, hogy ne fusson át egyik tábláról a máskra a noise ilyen látványosan (hiszen nem egy üveglap az egész, ugyebár...) valmint kellene még egy +-0,5%-os dőlést is adni minden üveglapnak külön külön (ezt is bumpból) hogy melegyen az ilyen üvegpaloták teljes varázsa. -
Az ablakokra mit tettél, hogy ilyen "hullámosan" tükröződik?
boldog karajcsont minden topiklakónak! -
Ha jól látom figyeltél arra, hogy az üvegfelületek nem tökéletes síkok, hanem hullámosak. Tök jó! -
(kicsit vékonyak lettek a fűszálak... grrr.... a color varició még mindig nem megoldott, grrr no.:2) -
Folyamatosan, kb 5 éve. :) (hopp... képek lemaradtak... pilla...)