63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• repvez
    Egy amatör kérdés hol lehet betölteni a már kész .mat kiterjesztésü anyagokat?Vagy mindenképpen be kell másolni a material könyvtárba vagy bárhol lehet a gépen?
  • bencsab
    De egyszerűbb, de azzal nem midig boldogul a max, ha már túl sok textúra van a jelenetben, akkor előfordul, hogy nem olvassa be hálózatról.
  • 4D
    Szépek, gratula!!
  • FRenkie
    Jaaa, azt hittem szilveszteri sípok :)
  • fle go
    en pontosan arra gondoltam, hogy ezek festekes tubusok, tok jok de meg rafernne gyurni rajta:)))
  • GixEr
    Nem egyszerubb osztott mappat csinalni es mindenhol felmappolni (istenem de szep szo:) egy betujelhez??
  • bencsab
    A legtutibb megoldás az, ha minden gépen (amelyiken dolgozol a fájl-al ott nem kell) csinálsz egy C:\netrender mappát például. Resorce collectorral összeszeded a textúrákat, és mindegyiken ide bemásolod. Természetesen a másik gépeken az external files útvonalaiba meg kell adnod ezt a mappát. Így biztosan megtalálja a többi gép is. Persze változik egy textúra, vagy új map jön be a képbe, akkor frissítened kell mindenhol.
  • MrGeE #34230
    lol

legalább "grafittal" 1 teapot karikatúrát odarakhattál volna
  • ThomasGins
    :)
    Oda a tubus filing miattad:)
  • FRenkie
    Ha ebbe belefújsz, nem lesz grafitos a szád? : )
  • ThomasGins
    Köszi!
    Akkor hajrá:)
  • nenad
    de regen NFReltem :-)
    szep lett..
  • ThomasGins
    Nincs időb szebbre csinálni,szal igy marad egy darabig...:)
  • ThomasGins
    Eine kleine nfr:)
  • Free
    thx :c)))
  • ThomasGins
    Nekem a "show map in viewport"-nál fagy ki gyakran:(
  • Malakai
    Van, File/Archive, egy zip-be bepakol mindent.
  • Free
    van arra lehetőség hogy a max úgy mentsen el egy scenest, hogy a gépemen szanaszét levő materiálokat is ugyan abba a könyvtárba mentse?
  • Papirzacsi
    Igen, gyakorlatilag 3 dolgotól száll el eddig a max9-em. A render to texturenél néha, a lent említett textúra elérési út módosításnál, és ennél a vrayedgetex-nél.Érdekes, de furább, hogy mindkét gép, a laptop és az asztali gép is.:-)
  • zenoka
    en elovettem volna mar samu-t:))
  • ThomasGins
    max9?
  • Papirzacsi
    GYakorlatilag egy fél órája kísárletezek ,hogy szkrínsotot lőjjek róla, de nem tudok. :-)) Amióta újraindítottam a maxot elszáll a vrayedgetex-nél. Ami azért fura, mert mindkét gépem elszáll tőle...
  • ThomasGins
    Szerintem egy screenshot többet mondana.
  • Papirzacsi
    Ja kérem, akkor király vagyok. :-))))
    Szóval nem direkt, de elértem ,hogy az ojjetum felét hálózza csak be. :-))))

A másik problémám ami már a sírba kerget, nem tudom találkoztatok e már vele, de a következő lenne. Szóval kezdett kaotikussá válni a helyzet, és átrendeztem a dolgokat a gépen, hogy distributed renderénél ne legyen gond ,hogy egyik gép megtalálja a textúrát, a másik nem. Ehhez a scene-ekben is át kellett állítnai a materialban a textúrák elérési útját. Na és itt kezdődött a probléma. Ugyanis akármit csinálok, felfogja, hogy hol a textúra új helye, de a material editorban az elérési utat nem írja át(közvetlenül az editorban állítom a helyét, és nem új elérési utat adok meg a configure user path menüpontban, még mielött vki erre gyanakodna). Amíg viszont nincs átírva a materialba az elérési út az újra, addig distributed rendernél nem találja a másik gép a textúrát. Ha pedig sokat erőszakoskodom vele, akkor a max egyszerűen csa kelszáll a bánatba, és minden marad a régi. Szóval csak nekem jutnak ilyen kellemes dolgok az új maxban, vagy másnak is, és az amúgy friss rendszerem haldoklik?
  • zenoka
    jelentem en ezzel a problemaval nem talalkoztam rovid palyafutasom alatt...azt hittem hogy ezt akartad elerni:D
  • Papirzacsi
    Köszi, de már sikerült közvetlen azután ,hogy leírtma a kérdést. GYakorlatilag a kérdésfeltevéseimmel jön a válasz a fejemben :-DDDD
    De egy probléma viszont még fennáll. Szóval pont ezt csináltam amit itt írtál, és a 34207-ben leírt probléma jött elő. Amikor beállítom a vray edgetex-et, akkor a material edotorban a kis gömbnek is csak a felére feszíti fel a hálót. Ugyan ez megmarad a sceneben is a példaként leírt szekrény fogyantyún, ami egy körszimmetrikus test. A felső fele hálózott, az alsó nem. Érthető, hogy ennél a testnél elég a felét behálózni, hogy látszódjon milyen is valójában, de elég bénán néz ki ,hogy a másik fele meg hálózatlan.Ezért a kérdés hogy ezt mivel lehetne kiküszöbölni?
  • Free
    naggyon kira :c)) Nagyon tetszik
  • Kontrakcio
    már +oldottma, azért köszi! :)
  • zenoka
    VRAYnel: haat amit szeretnel behalozni azt mas mat IDvel latod el. aztan csinalsz egy multimatererialt. ahol a halozni kivant ID-nel a diffuse-t bealitod vrayedgetextre...a diffuse szin amit szeretnel az edgetext szin meg amilyennek szeretned a halo szinet.
    Erre gondoltal?
  • Kontrakcio
    Sziasztok! nekem az a problémám h AutoDesk 3dsmax v9 telepitésénél kiir vmi Satellit hiányt 99%-nál... mi a probléma? :(
  • Papirzacsi
    Na jó, ilynekor mászok falra. :-)) Szóval már hónapokkal ezelött keresgéltem hogy mégis hogy lehet wire képet csinálni, de azóta se találtam, de nem kérdeztem, mert mondom nem fontos, de közben kutakodtam a maxban. Erre most megkérdezem, hogy mégis hogy, és elsőre kiszúrta a szemem a megoldást. :-)) A további görcsölést elkerülve elöbb kérdézek.
    Szóval van egy szekrény ,rajta az ajtónak a fogantyúja, ami körszimmetrikus test, de a wire-t, csak a felső felén rajzolja meg, az alsó felén pedig nem, van rá vmi megoldás, hogy ne csak a test felét hálózza be?
  • Papirzacsi
    Gyanítom egyszerű a válasz, de mégis hogy a búbánatba kell ilyen wire képet renderelni?Keresem ,de nem találom mit kell beállítani hozzá.
  • Mayer
    Ezen talán jobban látszik a topológia

és leálltam mára :)
  • Mayer
    A jobb tükör geometriáját az export ba**ta el nem én :)
  • Mayer
    Nem működött a link:
  • Mayer
    wire:

hátulról:
    http://www.gaborhertelendy.com/18.jpg
  • Mayer
    V-ray mint mindíg :)
  • Aldaryn
    Egész jól haladsz. Mental?
  • Mayer
    megjelöli? meg!
    B!

:D
    Még nincs alja szerencsétletlennek :)
  • ThomasGins
    c, sötétkék neon van a kocsi alatt,ami épp nem tud érvényesülni:)