63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Kontrasztot nem hozott a mikulás? :P -
Vertigo #34076 Ja elfelejtettem, a dobozok egesz fainok :)
Persze jo lenne majd szettepni meg bepiszkolni oket (mint korabban emlitettek), de tudom, 6x annyi melo mint ami eddig volt vele :) -
Vertigo #34075 F.ck, nem latszodik a postom (pedig mar frissitettem, meg chace -t is toroltem...) remelem nem duplan lesz! :(
Hali! Szoval evvel a sikatoros keppel kapcsolatban...
Valahogy a kuka olyan, mintha egy lepukkant barbiehazbol lenne, nem hiteti el velem, hogy 1:1 meret, nagyok, vastagok, "otormbak" a reszletek rajta...
A raklap texturaja is picit nagy, illetve ha jol lattam egy regebbi kepen mintha inverz lenne a bump. Esetleg ha a texturat egy zajos szurke mappal vegyitened (piacon akadnak szinte tok szurke raklapok is, hasznaltsagtol fuggoen), illetve ezeket varialnad, sokat dobna a kepen.
Nem tudom mennyire lesznek kozeli kepen a raklapok, de ha kifejezetten szem elott lesznek, meg tennek a hasznaltabbakra nemi smootht (fenyofa elei eltompulnak), illetve egy nagyon kis erossegu nagy meretu noiset.
A lang az nem tudom, hogy plugin e, vagy bitmap, de ha a kuka tokelesedne korulotte megerdemelne egy realisztikusabbat. Lehet szorakozni pluginekkel, de ha nem fujod meg kivulrol a parameterezeseket, szerintem leggyorsabb (mivel a pluginek alt. eleg lassucskak), legegyszerubb egy jo texturat megdolgozni, megmozgatni...
Nezd meg ezen ( http://www.karacsonyiudvozlet.hu ) oldalacska "introjanak" a hatteret, ott van egy lang, ami relative egesz turhetoen sikerult (tobbi reszet nem kell nezni, bena tudom, plane a gyertya, regen keszult, csak evenkent max frissult az eloter, meg sima scanline gyorscuccos) -
-
zenoka #34073 Reggelt!
A www.deviantart.com-os kabalas karacsonyos hatterkep:
link 1600*1200 -
Ha az environmentben egy screen mappingban lévő bitmap van, akkor azt nem fogja megtörni a refract és a reflectben se rendesen jelenik meg.
Használj pl plane objektumot háttérbe! -
valami ilyesmit akartam csinálni:
-
Bump map esetleg?Meg lehet h nem jól állitottad be a háttérképet. -
Ronin666 #34069 Gondolkodtam vagy 2 percig hogy mi lehet ez. Először valami idegen lebegő gyűrűkre gondoltam, amiknek egy része láthatatlan. Talán épp most készülnek teret ugrani, de lehet hogy csak valami féregjáratot hoznak létre. Miután végigolvastam a következő kommenteket, rájöttem, hogy nem erről van szó, de majdnem eltaláltam. :) -
hát igen nem lett az igazi valahogy nem tom elérni hogy faszán megtörje az égboltot hogy látszódjon hogy az bizony víz akar lenni. -
Azért meg kellett néznem a jpg nevét h mi is ez:P -
ja egy búvárszemüvegből nézünk ki éppen
-
mai nfr
-
itt a wire nem teljesen tökéletes mindenhol meg az oszlopfők is hiáyoznak lusta voltam megcsinálni csak azért kellet hogy könnyebb legyen lerajzolni.
-
Tele vagyunk már építészekkel. :P -
Mennyi volt a render idö? -

egy wiret lehetne mutatni?:) -
csináltam magamnak egy kis éptöri házi segédletet. a templom részletet majd axonometriában kell lerajzolni. így kicsit könnyebb lesz mint alaprajz meg metszet alapján 
-
EZ nagyon jó!!!! -
zenoka #34058 ha tudsz varni ket unnep kozeig akkor almaszatolok vele szivesen csak akkor leszek szabin:)) -
Persze,ezért lenne jó vmi uresféle szoba és vmi bejövő napsütés,meg aki ért a fényképezéshez:) -
valami scenest nem akarsz összedobni amiben benne van ez a dolog? a tanulás kedvéért. mert nekem valahogy nem akar kavisos lenni :( -
nenad #34055 de a fenyviszonyokat nehez ugyanolyanra beallitani es azert az is sokat valtoztathat a dologon.
Szia
B -
a www.fotozz.hu -n van jópár kép aminél a fényképező beállitási publikusak,onnan próbáltam pár csendéletet,volt amit el is talált valamennyire vray.De gondolom ez ugy lenne a legjobb ha vki cornell boxban fényképezne:) -
Sphere + pár noise + optimize + smooth + editpoly (chamferek) + turbosmooth. :D Ennyi, nem script volt, hanem egy modifier stack, aminek a legalsó noise-ját pöckölgetve elég masszív random kődarabokat kaptam. -
Nem a távolságokra, hanem az arányokra van hatással ez a unit scale szakadás, gondold csak végig. A fókusz esetében ez az egész azt fogja eredményezni, hogy a DOF területe lesz egészen más, mint amit elvársz (és mellesleg más, mint amit a Vray kamera DOF előnézőkéje jelezne!)
A doksiban sehol nincsen leírva, de mivel pl. a VRay light watt értékét 1su = 1m átszámolással adta meg anno Vlado, valamint a régi 1.09 es időkben volt róla szó a fórumon, így gondolom, hogy azóta is ugyan úgy van.
Vray fejlesztői szempontból nemes egyszerűséggel annyit kellene még meglépni, hogy a Vray figyelembe veszi a unit scale setupot a jelenetben, ilyen egyszerű a dolog. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ez itt skálázási probléma, és nem eltolódási! -
Jól van lejavítom a kukát :c)))
a csillogás tényleg nem kell rá. az eredeti fényezés foltokban az lehet lesz rajta. a koromfoltok kimaradnak mert animban nem nagyon fog látszódni
-
a kukával én se. még mindig hiányoznak azok a kis részletek amik élethűbbé tennék. (korom és eredeti festék foltok) -
Nekem tetszik, talán csak annyi a már emlegetett raklapos dolgon kívül, hogy a kukának nem kéne csillogni, feltételezve, hogy az már évek óta ott áll hóban fagyban, egy valag kosz rárakódott, megkopott rozsdásodott stb, így nem hiszem ,hogy ennyire frissen festett hatásúnak kéne lennie, nem csinszolják minden nap fényesre, mint a vasuti síneket. :-) -
az a script alkalmas vízcseppekre is? mert akkor engem is érdeklene! -
Minden popec, de kukaval, meg mindig nem vagyok kibekulve
-
Párszor átlapoztam már a v-ray doksit, de nem szúrt szemet, hogy bárhol is leírták volne ezt az 1su=1 métert, de ezesetben tehetnek a készítők egy nem éppen apró szivességet...
Viszont akkor óriási ellentmondásba kéne keverednie a v-raynek saját magával, mert ha focus distance-t ő méterben kéri, és ha ő azt az én 1su=1cm-től eltérően számolja(nem tudom miért ez van nálam is beálltva, pedig nem vagyok asztalos:-) ), akkor nagyon máshol kéne élesnek lenni a képnek, márpedig mindig ott éles ahova én állítom, szóval biztos igaz ez az 1su=1méter? -
zenoka #34045 faintos lett... a dobozok nagyon bejonnek..;) -
majd lesz egy jópár nyitott is. azz alapkoncepció hogy wezek egy raklaponb lesznek összerakva a rakodórámpán és tőlle az ajtó másik felénmeg a bontottak csak úgy összehányva :c)
majd kell keresnem egy renderfarmot mert eléggé dúrva lesz a renderidő :(
Al volt neked régen egy kavics generáló scripted, ami véletlenszerű alakzatokat generált, ha jól emlékszem ..
megosztanád ha tudod miről van szó ? :)) -
Eleddig ez sikerült a legjobban. :D Kicsit mondjuk túl épek, tényleg olyan hatása van ennek így, mintha valaki egy sikátort "építene", én legalább is elég ritkán látok egyben kidobott kartondobozt. -
nah újabb "modellel" bővűlt a sikátor készlet :c)
-
A vray cuccok úgy veszik, hogy egy system unitod = 1 méter. A vray cameránál megadott értékeket esezrint fogja system unitba átszámolni. Én úgy dolgozom, hogy 1su = 1cm. Innentől kezdve adott a szakadás. Erről beszélek/beszéltem. -
Hehe, hát elolvastam jópárszor, de okfejtésed azért volt a véréj kamerával kapcsolatban felesleges, (amúgy nem , és hasznos) mert a vray kamera minden fontosabb paraméterhez megadja, hogy milyen mértékegység, és azt ő maga számolja át unitba, szóval gyakorlatilag valós értékek megadásával egy valós méretekkel rendelkező sceneben neki hasonló eredményt kéne produkálni mint egy valódi kamera. Na sajna ez az ami nem jön össze.A képei rendszeresen alul exponáltak, és valós értékekkel a dof olyan mintha pl makro módban fotóznék. :-D -
Nah, akkor olvasd el még párszor, amit írtam. :) -
Nos erre gondoltak helyetted a vray készítői, mert fondorlatos módon odaírák zárójelbe a mértékegységeket, így kzártnak tartom, hogy méterben számolna, amikor mm van odaírva.
Megjegyzem, hogy már többször próbáltam a valós fényképezőmhöz hasonló eredményt produkálni a véréj fizikai kamerával, és ha sikerül is, nagyon eltérő beállítással. Jelelmzően a fényerősség , és a dof ami nagyon eltér a valóstól. Szóval gyakorlatilag minden. :-DDD