3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Rosszul linkeltél, de ha egy bitmapot akarsz homályosítani vagy PS-ben, vagy a bitmapon belül van egy blur opció.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Szasztok!

Én is bedobok 1 NFR-t:

hires

Sziasztok!
Már régen Maxoztam és akkor is igen csak alapszinten, de remélem tudtok nekem segíteni. Ezen a képen Teszt képhogyan lehet megcsinálni, hogy homályos legyen a felirat? Tehát szeretnék BLUR-t rátenni.
ThomasGins
Kis NFR...
nfr

\"So always look on the bright side of death\"

spongya
Letudná valaki írni hogy egy jó ködhöz milyen beállításokat használjak? plíz!

És még ha nem nagy gond akkor egy valósághû robbanás beállításait is?

Elõre is kösz!

fle go
Ja az alul csatolt kep a rossz eredmeny!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
mar par napja kiserletezgetek de mostmar feladom, valaki tudna segiteni abban hogy glu-ban a folyadekot suruve es nyulanka mint pl puding vagy forrocsoki tegyem, mert nekem mindig a kepen lathato eset kovetkezik be. Egy talban akarom kavargatni a letyot es ha eleg jo lenne a surusege akkor olyan kepet kapnek amit szeretnek...varom az otleteiteket es koszi.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
😊M jaja, sweep jó dolog. Nagyon idegesítõ tud lenni a loft azon tulajdonsága, hogy csak egy db. folytonos spline-t hajlandó értelmezni.

per aspera ad astra

Atika :o)
egy kis NFR nem nagy eset 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

egyebkent baromi jo ez a sweep modosito, hogy ennyi mindent meg lehet vele csinalni, az a plusz hogy tobb curven (fuggetlen) is megcsinalja nagyon hasznossa teszi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

csinalsz egy helix-et
oldalnezetbol lemered a helix legalso pontja es az elso menet magassaganak az abszolut kozepet (ahol a menet elfordul a legszelso pont) ez adja meg a profil magassagat, ertelemszeruen a profil ket vegpontva egy sikban kell hogy legyen.

majd sweep modosito a helixre, es valaszd a custom selectiont a profilera, (valaszd ki a sajat profilodat) kapcsold ki a bankinget alabb, es kesz.

HaP
Heloka

Tudna valaki segiteni nekem menetet csinalni MAX-ban koszike szepen

Szep napot

Tanulni mindig érdemes, Mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk,A gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!

Ha valaki netán a látottak alapján mikroszkópos rendereket akarna elkövetni.

http://www.neilblevins.com/cg_education/microscope_materials/microscope_materials.htm
fle go
Ok megtalaltam

fle go
Udv!
Valaki mondja mar meg nekem hogy tudom azt megoldani 3dGlu-ban, hogy ha fillet-el feltoltok egy objectet, akkor az ne csak az elso frameben legyen hanem ha kell akar hany framenel is megmaradjon

Free
Ezzel én is most gyorsan elszórakoztam egy kicsit :c) Jó ötlet :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Nah, egy kis displacelgetés, ha valaki nem járna rendszeresen ide, akkor pár kép.:

subd + displace 01
subd + displace 02
subd + displace 03

per aspera ad astra

Malakai
Lehetséges, nem próbáltam úgy. ^_^

Amúgy lol ez a kvíz, de én ehez "búta" vagyok. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
jah, sorry, már medit.mat -ot kell menteni. ^_^hülyeséget mondtam. Ahogy malakai is írja. De asszem elég csak egy materialt pakolni bele, nem? És abból csinál satrtupkor 24-et, vagy mennyit.

per aspera ad astra

Malakai
Mentsd le library-t (a 24 materiallal) Medit.mat-nak és tedd be a Default/MAX-ba.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hu, azok a mikroszkopos kepek utnek! Foleg az az atka 😊

http://www.sdm.buffalo.edu/scic/gallery_images/whatisit/whatisit.html
poen

mondjuk ezek szerint akkor masnak sem mukodik mert minek veszodni vele egyebkent. erdekes, feldobnad valahova a maxstart.max scenet? hatha igy muk9odik nalam is 😊

meg az asztalon van egy könyv, csak nem látszik szinte semmi belöle
elötte ilyet akartam, de mivel a poharakban azért mégis látszania kellene mi van benne, ezért egyszerübb lett
az erdekes nekem ugyanis szinten megvan az de a varaymatot nem mentette el..

Malakai
Úccintén. 😛
A GI materiallal ez viszont érdekes, amit írtál. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Én ezt elintéztem annyival, hogy csináltam egy max start maxfile-t. :o)

per aspera ad astra

http://bonbon13.free.fr/France/Water%20Glass%20example.jpg
ezen megtokmanyolhatod

végre megtaláltam a csavarokat

csavarok c.

nah elfeljetettem kozben mit is akartam.
kiprobaltam egy relative bonmyolult scenen a vraygimaterialt, Csak egy texturat huztam ra mert lusta voltam,(ez volt a base material) de igy is 25-30% (gimat sima diffuse color) gyorsulast ertem el. El se merem kepzelni mi van ha van reflection glossy kisful is van benne..
brutal gyo.

LOL most olvasom mi a tema 😊
foleg olyan kornyezetben amit mar lemodelleztel, szep lesz. Felesleges tulnyomatni a dolgokat... ior 1.33 a viznek 1.6 az uvegnek es csako.
esetleg nyomhatsz egy kis fog colort a poharnak hogy legyen az is nekije..

á, dehogyis, csak amikor állott a víz és párolog, akkor a szélén kicsit felfelé kunkorodik és ott a fény érdekesen megtörik, de ez már valóban marhaság
kérdezhetném úgyis, hogy mi az a miniszkusz, amit rajzolnom kell a vízre
Figyelj, nem lenne egyszerubb lefenykepezni?? Ilyet soha nem fogsz csinalni amit szeretnel. Biztos hogy muszaj? Mas megoldas nincs, csak a fizikailag korrekt "modellezes"?
brazil?
nem rossz

eightmiles
remélem nem túl nagy a kép ide

vray forumon divott a default vray mat orulet 😊
nezegettem a scripteket, az egyik tul hosszu volt a masik tul rovid. 😄
(marmit arra amire nekem kell) Kis kutyulas >

for m = 1 to 24 do (
meditmaterials = VRayMtl()
meditMaterials.name = ("VRayMtl_" + m as string)
)

minden materialt beallit a slotban vraymaterialnak.
az idezojelben levo "VRayMtl_" atirisaval lehet a nevet atirni (igy VRayMtl_1, "VRayMtl_2" stb lesz a neve.
a felette levo sorban pedig maga a material neve, ha pl innovativ gyerek vagy es azonnal vraygimatrialt akarsz akkor ott a VRayMtl() helyett VRayGIMtl() kell.
Stb stb stb.

thx a helyet, de ez IOR táblázat, egy másikból másoltam ki a részletet
de nekem olyan kell, ahol látom a pohárban a víz szélének ívelését, vagyis az anyag sûrûségére is utal
itt a higany a Mercury 1.62-vel a víz meg 1.0/ 1.3, ami ellent mond egymásnak, tehát a fajsúlytáblátaban van egy határ amitõl lejebb és feljebb felfelé és lefelé ívesen tapad a pohár oldalához, ez a táblázat meg akkor egy fajsúlytáblázat, erre gondoltam
FRenkie
Szólj oda Krisztinának, hogy olyan szó nincs, hogy elegancy 😊

akit erdekel free trial van redqueenbol.
ki lehet probalni, bar mondom elore amatorok ne vesztegessek az idejuket, mert csak hajtepes es stb lesz belole, (jobb esetben egy gyors torles 😄)

ThomasGins
http://vray.info/topics/t0077.asp

\"So always look on the bright side of death\"

Evogordon
Igaz 😊
Azt hogyan lehetne megcsinálni hogy a max 8ban lévõ hair&fur nak a vray is csináljon árnyékot? Mert csak a target spot tud árnyékot csinálni neki...

Boba
Najo...😄 Esetleg az megoldas lehet, hogy a kepet utana Photoshopban megkezeled, es ott adsz hozza neked tetszo noise-t?

Boba
PPT?😊

Evogordon
Hi all
Azt holl lehet a vray beállításoknál beállítani hogy a kép egy kicsit szemcsés legyen ne legyen teljesen tiszta...? THX

Lazarus
Render Output -> AVI -> keyframe rate
fle go
Igy mar semmit nem ertek<#idiota>

Aldaryn
ah, inkább örülnél annak, hogy plusz frame-ek renderelése nélkül megúszható... 😛

per aspera ad astra

fle go
Csak siman ugy kirenderelni nem lehet az animot? Mas progiban kell szorakozni vele?