3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Software developement kit...

TothLaci
Mit jelent az SDK? Még nagyon tájékozatlan vagyok :)
ThomasGins
Megy nálam.
szõr

(Bár targeten van nem free-n,de ha átkapcsolod ugy is jo)

\"So always look on the bright side of death\"

egyebkent valasz a kerdeseidre
1 atlatszosaggal (transparency) (f1)
2 nyomj F1-et es a keresobe ird be: fog.
3 maxba 8 tol bele van integralva. 7 tol pedig subscription-osoknak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Bocsi de nem értek veled egyet. Az is egy dolog, hogy ki hogyan válaszol, de mások hülyeségén idegeskedni annyi mint saját magadat tökönszúrni. Ne húzd fel magad, inkább tedd fel töbször a kérdést, hátha lesz idõközben olyan aki tudja rá a választ. Nekem eddig mûködött, pedig baromira kezdõ vagyok. Mellesleg nekem tetszik az ötleted, egy régebbi reklámra emlékeztet. Sajna én ehhez még nagyon kevés vagyok. Talán majd egyszer.

Pitbull90
Elõfordúl... attól én még megkérdezhetem.. (ha nem tudják akkor persze h nem adnak választ, de ha tudnak segítenek..:P)

Σοφια

ugysem segít senki haver. én még mindig nem kaptam válszt csak fikát.
Pitbull90
Boccs h megen megkérdem.. csak szükségem lenne a segítségetekre.. h Vraynél ha free kamera a nézet van mért nem mûxik a Hair&fur..??? essetleg valamit be kell állítani h menjen..??

Σοφια

Aldaryn
Miért te ki vagy? vissza is lehet vele kérdezni, nemde? szal, nyugi.

per aspera ad astra

ThomasGins
Ahhoz hogy segitseget kapjál 2 dolog kell szvsz,akarjon vki segiteni, meg tudjon. Százan nem fogják leirni h nem tudnak segiteni.

Ti? Miért te ki vagy?
Másrészt én normálisan kértem választ, te nem úgy adtál innentõl fogva inkább hanyagoljuk. Azt hiszem ha már idefordultam segítségért nem véletlenül tettem, de itt sem azt kapok hanem csak jópofizó beszólást.

Figyelj zárjuk le.Ennyi

Ja az aranyérre kenõcs kell!!! Jó maxolást
ThomasGins
Te akartál kritikát:)
Ebben szerintem semmi fikázás nem volt.

1, aranyerem van ugyhogy koszi nem :)
2, http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=5659302&siteID=123112

egyebkent meg szerintem pihenj, nem komaljuk am a tulerzekeny hozongo jancsikat..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

1 nem vagyok pedofil (de ha akarod meg******* a seggednél fogva)
2 nincs beleintegrálva (395 dollár)
http://www.turbosquid.com/FullPreview/index.cfm/ID/208091

nem hiszem hogy azért van ez a fórum hogy egymást fikázzuk hanem hogy segítsük...
ThomasGins
:))

pedofil gyanus :D
hat nemtom, a ruha tenyleg sokat segithet.
clothfx mar bele van integralva maxba..

Hello! Szeretném befejezni egy elkezdett dolgomat de van 2 problémám:
1,hogyan lehetne a törpilla után húzott csíkot kicsit füstösebbé tenni?
2,hogyan lehet ködöt csinálni?
3,ha valaki tudná hogy honnan lehet megszerezni a legújabb CLOTHFX-et az nagyon nagyon boldoggá tenne
Ja és szívesen fogadék vmi kritikát is hogy mi kéne még vagy mi nem kéne.
Köszönöm pápá

kis okorkodes a materialokkal, (meg fejleszteni kell)
renderido kb 5 perc (max +1) :)

szerintem kb annyi idõ, ha jól tolják.
Aldaryn
:DDD Nenad knows it all...

per aspera ad astra

Boba
En a Cornerbe szoktam jarni!:) (Ui, ez letezo kocsma... bar inkabb pub. es jo draga:D)

ThomasGins
Tényleg mi van a cornell kocsmával?:)

1001 SORRY!!!
túlzásba vittem Flego cornelbeerjét ,kezdõlap ezen topik éshát szvsz bocsi 7)

Pitbull90
Bocsi.. lehet h kicsit non bénát kérdezek, de valaki el tudná nekem modnani.. hogyha csinálok egy testet azon van hair&fur akkor a Vrayel ha kitöltöm perspektivikus nézetben szépen megcsinálja ahogy kell... deviszont ha rakok egy free kamerát akkor is kitölti a hair&fur-t csak a képen már nem jeleníti meg /jah, és a target kameránál is ugyan ez a helyzet../ Essetleg tudna valaki eben segíteni hogy mi lehet a gond..? a googleban nemtom h mire keressek rá..:S

Σοφια

Boba
Talan fele fele...

Oké, köszi, akkor rajz alapján lesz. Akkor az utolsó kérdésem, hogy a textúrázás mennyi idõ? Releváns a modellezéshez képest?
Aldaryn
nagyon jó!

per aspera ad astra

ThomasGins
Kis NFR,majd befejezem vmikor,csak most eszembe jutott...:)

Hát én nem így nem csinálnám, mert ha csak körübelüliek a modellek leírásai
abból csak gond van. A modeller nem tud speedmodellezni, mert még kreatívkodnia kel, egyszóval többet dolgozik, majd ilyenkor van az, hogy jaa, mi nem ilyenre gondoltunk. Szerintem elõbb mindent tisztázzatok le, anélkül bele se kezdjetek. A textúrázásra is érvényes ez.
Aldaryn
Jah, de ha privi, akkor nem itt kellene folytatni, mert így nem tudom, mit töröljek. :o)

per aspera ad astra

te! <#gonosz3>
biztos privi vagy csak szimplan a pia
:)

Aldaryn
Miva? Ki anyázott?

per aspera ad astra

esetleg meg egy kis gaussian blurral is probalkozhatsz

bad luck, 16 bites szurkeben kellene csinalni, lehet tul elesek a vonalak es azert latni a steppinget. Viszont max blurja sohasem tesz jot, azt kapcsold ki a bitmapnal.

Ne flémejjé baromágyú

Ne Anyázzá Mutkafucka!!!
Hülyeségeiddel mennyél a Manuálba!<#boxer>

hogyis monnyam a HL2 -s karakterek elég lópoly-k
ikább a texturházásal spirccentettek az endzsi a lényeg nem a modellek és az új unrealendzsi ben is az nyom a latban<#pias>glutty

oryon
Megcsináltam a tesztet:
A lemodellezett kereket és az új, displacemapposat is kb úgyan annyi idõ alatt rendereli le. Szal maradok a disp.-esnél, csak kicsit zavaró a zizis széle. Bár ha fekete lesz és meszebbrõl, akkor nem lehet látni szvsz és kevesebb renderidõt eszik majd...

Most low poly a kerék, melyre render elött rámegy egy Turbosmooth (1x) és vray disp modifier (3d módban)...2d módban szebb, de tetû lassú.

Közelrõl a Zizis széle: Biztos, hogy ennyit tud vray disp 3d módban?
2048*2048-as textúra és mégis...

http://fullmoon.atw.hu/gallery/wip021.jpg
http://fullmoon.atw.hu/gallery/wip022.jpg
http://fullmoon.atw.hu/gallery/wip023.jpg

-A primitivet ne nézzétek, nem jó adatot ad meg, csak elsõ kattintásig mutatja vray frame buffer rendesen, utána átvált ilyen kevésre. Az idõk se mérvadóak, mert mást is számoltam.

Oryon

Nagyon köszi a válaszokat! Lenne még 1-2 gyors kérdés: a textúrázás mennyi idõ lehet?
Utolsó kérdés meg hogy ha mondjuk nem adott a rajz, csak esetleg egy körülbelüli leírás, hogy milyen legyen, esetleg egy másik modell, mint távoli minta, amibõl kiindulhat, az mennyire növeli meg az idõt? (vagy ha rajz sokat dob rajta, akkor az is lesz, csak sajna nem az én területem ez, én csak programozó vagyok, mégis rám osztották a szrevezési melót...)
HL-2 es karakter, amit nyilván nem kell kitalálni, rajzok adottak 5-9 óra reális szerintem. A textúrázás nélkül. Profiról van szó.
Azok még mindig low polynak számítanak részletességben, ezért gyorsabban megvannak.
ThomasGins
bekapcsolni be tudod de ha megegyszer meglesen kikapcsolodik.Azaz a selected element param-nál az enable gombot egyszer be tudod kapcsolni, de ha elmész onnan kikapcsol.Ezt jól megaszontam:)

valam megy.

Elvileg profik fogják csinálni.
Akkor azt mondod, hogy mondjuk egy átlagos halflife2-es minõségû karaktert is meg tud csinálni egy profi olyan 10-20 óra munkával?
(mellesleg örülnék, ha más is meg tudná ezt erõsíteni, ugyanis nekem sokminden áll vagy bukik ezen)
ThomasGins
Ez bug,hogyha a frame buffer be van kapcsolva akkor render elementsnél nem tudom bekapcsolni a cuccokat?

repvez
Ez attol függ ki csinálja a modelleket.Ha olyan aki ért a programhoz és a modellezéshez annak lehet hogy néhány ora, de aki most kezdi a tanulgatást annak lehet hogy napok, hetek mire elkészül egy modellel.
Hi!

Lenne egy nem túl profi kérdésem. Nem vagyok 3D-s modellezõ, és nem is akarok igazán az leni. Viszont olyan dolgot szeretnék készíteni, amihez kellenek majd 3D-s objektumok is. Profiktól kérnék tapasztalatot, hogy 1-1 objektum elkészítése mennyi idõbe telik.
Tehát ami kéne a becsléshez, az két különbözõ minõségû modell, az egyik egy quake3-as polygonszámú, a másik egy HalfLife2-es (ezeknél a játékokban látható vagy ahhoz hasonló minõségû és részletes modellekre gondolok).
Mondjuk a konkrét becsléshez azt szeretném tudni, hogy az említett két minõségben hány óra alatt lehet egy álagos emberalakot (vagy alient) és hány óra alatt egy átlagos jármûvet elkészíteni?
Itt természetesen a nagyságrendekre vagyok kíváncsi.

Elõre is köszi!
repvez
ez elég hasznos kis szerkezetnek tünik.matrox
VampireLord
köszi

\"...Someone find me please,losing all reserve,I am fucking gone, I think I\'m fucking dying...\"

ThomasGins
preference/general/spinners

VampireLord
a beállításoknál pontosan hol lehet beállítani a tizedes értéket?
(vray sunhoz kellene)

thx

\"...Someone find me please,losing all reserve,I am fucking gone, I think I\'m fucking dying...\"