63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    hehe, eleg erdekes a kep. :-)
  • zenoka
    kámon bébi lájt my fájör (béjbit magadra ne vedd:))
    Támogatom a speed contestet:D
  • ThomasGins
    Juteszembe,nem csapunk (persze te) össze egy speed contestet?:)
  • ThomasGins
    Benzin plugin rulez:)
  • Aldaryn

Játszadoztam egy kicsit Auraval, de elszámoltam a scale-t, mert kicsit nagy lett a láng a gyertyán.
  • Malakai
    Ott kéremszépen akkor vmi meghibásodott.. Max/VRay/VRay License.. :P

Persze lehet hozzáértőbbek pontosabban deffiniálni tudják a hibát. :)
  • repvez
    Ja és bármit állitgatok az élsimitásnál bár lehet hogy sok köze nincs a problémához ugyanolyan szögletes marad a teapod a renderben mint a viewportban
  • repvez
    Ezt nem teljesen értem az hogy lehet hogy a scene az elsö rendernél jol renderelödik majd mikor ujra betöltöm akkot meg már teljesen sötét és kapok egy warningot is hogy inkorreckt brighness.Semmilyen változtatást nem csináltam rajta
    Majd megcsinltam ujra a jelenetet és minden kék lett és 3 warningom volt (inkorreckt materialcolor) mivel minuszos RGB számuakat irt ki
  • Malakai
    Jah, értem, a mapek közt van. :)
  • Zsolo007
    Írtam, hogy megvan. Be is van töltve. Csak aztnem találom hol lehetne használni.
  • Malakai
    A "which you can download here", nem elég egyértelmű? :D
  • Zsolo007
    Félig jó :) Ezt a tutorialt csinálom éppen, csak azt nem írták bele hol találom ezt a VRayCompTex-et :)
  • ThomasGins
    Ja ez nem az:)
  • ThomasGins
    Mat editorban a mapoknál.
    Itt van hozzá leirás.Bár nekem ez kinai.
    link
  • Zsolo007
    Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy merre találom maxban a VRayCompTex-et? Körbenéztem már az összes menüt, gugli nem dob ki eredményt :(

Be van töltve rendesen a plugin, de nincs sehol :(

Köszi!
  • repvez
    kössz a privit!
    Majd még egy kicsit jobban áttanulmányozom most közbejött más.
  • zenoka
    OFF:
    Thomas sorry hogy csak ugy el msnrol de elszalt a vinyom...ugy nez ki hogy holnap megy a kurt kfthez..f@szom egy evnyi melo s a rendszergizda meg b@szott biztonsagi menteseket csinalni...
    ps: sorry a tragasagert forumtarsak.
  • Malakai
    Pl padlóra raksz egy VRayOverrideMtl-t és külön állítod a GI-t, vagy a Render/Indirect Illumination beállításoknál a szaturációt globálisan is lejjebb veheted, vagy Color mapping...
  • hunkircsi
    Tisztelt ádvánced véréj júzer Urak!

Már egyszer feltettem a kérdést, hogy a globális fényszóródás során a V-Ray-ben hol és hogyan lehet beállítani, hogy az anyagok színei mennyiben befolyásolják a róluk továbbhaladó fény színét. Például ha egy szobában parketta van a padlón, akkor a full fehér falat ugyan ne sárgítsa már be a globális fényszóródás esetében.
    Plíz help, mert már nagyon szükségem lenne a megoldásra. Mindegyik verzióra is kiváncsi vagyok, de persze elég, a jólbevált módszer is.

Thenksz előre is.
  • repvez
    Hát tesztelgettem.
    Az elsö linkröl letöltött scenenel, ha követem az ott leirtakat akkor minden ugy néz ki ahogy ott van.De mivel ott még van 2 vraylight is ezeket kitöröltem és a direckt fényt kicseréltem sunra,igy már nem használhatok azok a beállitások.
    Most 0.01-es eröségen van a sun és 2 variácoba probáltam a rendert az elsönél a GI-t 2 lightcache-el számoltattam 4,5-ös environmentel.De ilyenkor a végsö rendernél megmaradnak a lightcache foltok.
    A másodiknál csak annyit változtattam hogy a GI- kicseréltem IRmapra és QMC-re,de itt is azon kivul hogy még mindig sötét egy kicsit a kép az árnyékos részeken olyan mintha penészes lenne a fal.
  • zenoka
    jah de iranymutato kellet nem komplett scene:DDD
  • ThomasGins
    az első linkben csak vraylight van nem sun:P

De megoldhato amugy.
  • repvez
    köszi ezt az elsöt azthiszem letesztelem
  • zenoka
    Utmutatas:
    talan1
    talan2
  • repvez
    Érdeklödnék megoldahato vrayben hogy egy szobát ugy bevilágitani hogy az valoszerünek hasson és csak 1 fényforrás legyen a jelenetben és az a nap legyen (vraysun).Tehát ugy mint igazábol egy napali szobában is csak az ad fényt vagy nem?
    Ha megoldhato akkor egy kis utmutatás jol jonne hogy mit hogyan.
  • zenoka
    kifejezetten tetszik az osszhatas...regen lattam ennyire megfogo kepet..ahogy kiemeled a hatterbol a barlangaszt az valami meses....egyszeruen erzem a barland sulyat ahogy ramtelepszik...mennyibe kerul a kep mester?:))
  • Free
    :))))

ez wire csak annyira high poly hogy nem látszik :c)))
  • ThomasGins
    mikulás senkinek nem hozott kontrasztot:)

gondolom wirét ne kérjünk:)
  • Rees
    :D
  • Free
    Én is megpróbálkoztam egy ilyen kompozicióval. a modell eléggé kezdetleges humanoid, de sztem a barlang és a kövek jól sikerűltek. a folyóval is sokat küzdöttem benne. a vízet eléggé nehéz volt belőnöm hogy szinvilágában élethű legyen.

a kép neve néger barlangászok a föld alatti folyónál éjjel.

• zenoka
    mognezem majd:D
  • Aldaryn
    Még egy kicsit játszhatnál a mélységélességgel, de alakul, alakul.. Esetleg a szemüveg keretét is odatehetnéd. Kicsit bizonytalan most még, hogy hova is fókuszolunk, mert ha a cseppekre, akkor a háttérnek nagyon elmosódottnak kellene lennie, ha viszont a háttérre, akkor meg a cseppek lesznek kint a fókuszból.
  • Rozsomák
    bocsi a hibákért
  • Rozsomák
    na kérem kicsit meggyűrtam még ezt a vízcseppes témát. szal mostmér elég tűrhető.

• ThomasGins
    Lehet ha ujrarendereled gi nélkül semmi extrával és az ojjektekre matte beálitást bekapcsolva,akkor 10 perc renderrel meguszod és sok photoshppozással:)
  • zenoka
    hmm lehet(biztos)...no most jon az hogy PSben utanhuzom vagy lerenderelem ujra (15 ora...tudom tudom kurvasok de egy matuzsalemen renderelek)
  • Aldaryn
    De ha pl. fekete háttérre raksz szürke dolgokat, akkor már érdekesebbé válik az egész.
  • zenoka
    igen de en szeretem szurket:DD..minden hatterkepem szurke..meg a munkafelulet is cadben...nem zavarja ugy a szemem:DD
  • Aldaryn
    Röviden és velősen azt sugallom, hogy egy szürke háttér előtt szürke tárgyat szürke dolgok között szürkületben nem a legjobb bemutatni.
  • zenoka
    muhaha nem:) elvitte a zajtalanitas:D szoval roviden velosen azt sugaltad: post workolj rajta vazee!!! :))))