63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Viszont! A messzeségben is van újév? :) -
Sziasztok! Mindenkinek boldog uj evet kivanok a messzesegbol! :-) -
Jaja, nagy szerelmese vagyok az üvegpalotáknak. :) Poén lenne, ha a szögben álló zöldtetőt így meg lehetne építeni. Van pár szeglet, ahol igen tériszonyos hangulat uralkodna. Annak utána néztem, hogy szerkezetileg hogy alakítanak ki fásított tetőket, teraszokat, ha a víz nem mosná el ezeket a lejtőket, akkor szvsz nem sok gond van velük. Vannak olyan fafajok, amelyek hihetetlenül könnyűek, és kicsi gyökérzette rendelkeznek, ilyenekkel fásítani is lehetne. Persze, a nagy álom az lenne, hogy szép vaskos terebélyes lombú erdő fusson fel az épület körül.
Melelsleg itt van ugyan az kicsit elpoénkodva Juff (Yout) szobájában.
-
Egyelőre csak közvetett tapasztalatom van Archicad téren, mondjuk úgy, egy monitorral odébb, és khm, biztos van, akinek jó, egészen addig, amíg ki nem próbált valami mást. Én például jó ideig szivattam magamat Brazillal... :) Persze, nem a ruhat eszi az embert alapon, szóval aki tud, az mindennel tud.
Maga az épület, kivitelezése tetszetős, engem kicsit zavar, hogy a kis ablakok belevágnak a faburkolatba, holott, gondolom ez pont poén az egészben. Technikailag szintén a fákon lenne mit javítani, a világítás már úgy ahogy kellemes. Az archicados tető is szép, a csrepező modul nekem is bejövős belőle. Tetszik ez a faviskó hangulat, a nay böszme lyuk, amit a kocsibeálló (garázs, ...) jelent viszont nagyon nem. Vagy teted volna a ház mögé, jóval bejjebb, és kapott volna egy ajtót, vagy a tető szellős, megmutatós szerkezetével harmonizálva egy egyszerű fedett fa beálló is megtette volna. - szerintem. -
megfogadom, hogy nem fogadok meg semmit :c) -
Hehe, érdekes színekben pompázik az SG :D
Boldog Új Évet Mindenkinek! :)
Ki, milyen újévi fogadalmat tesz? -
Ja gondolom mi, amikor nyomtatni vitted feljebb vetted a dpit, azért lett nagy és homályos! -
Al: Izgalmas felhőkarcoló. Valld be, hogy a tökéletlen tükröződés izgatott ,azért modellezted, nem igaz? :) Legalábbis nekem az tetszik rajta. A ferde ződtetőben nem vagyok biztos, hogy meg lehet oldani, hogy még fákat is ontson. Utána néztél? Bár lehet már ilyen is van :) Akkor viszont tényleg így néz ki jobban. A scatternél meg be lehet kapcsolni hogy ne az eredeti vektort figyelje, hanem a normálvektort nem? És akkor máris merőleges a tetőre.
Rozs: A deszkaburkolaton kéne még gyúrni. Illetve lehet csak nekem szarakodik a mozzilla, de nagy a kép és homályos, ha kicsinyítem akkor jó. :S
nenad: én outpostot használok, és eddig semmi gond nem volt. Az egyetlen dolog ami idegesít, hogy ha blokkol valami atakkot, akkor valami bugyuta hangefektet ad be, amitől rendszeresen frászt kapok :)
BUÉK
-
ArchiCAD-del iszonyat könnyű házakat 3D-ben modelezni. Aztán csak átkel importálni maxbe és jöhet a textúrázás. Egyszer próbáld ki ha érdekelnek az építészeti munkák.
az én látványterveim modellje is azzal készültek. kb 3 óra volt mindenestül bútorokkal berendezve.(majd mutatok belső teret is) és így még a kézi feldolgozás is sokkal egyszerűbb.(nyomtatás, üvegezés) :) -
még jó hogy apám tegnap vett egy eredeti Norton Internet Security-t
aszem nem szólok neki hogy vehetett volna jobbat is :( -
nah ha már építészet és látványterv itt az előző tervezési feladatunk beadott látványterve. még ha lesz időm csiszolok rajta mert tele van hibával. aki megtalálja a legdurvábbat kap egy csokit :D
látvány1
látvány2
-
nenad #34426 en comodot hasznaltam, de igazabol fogalmam sem volt rola hogy ilyen jo.
Csak a sygatet untam meg mert ott nyilvanvaloan volt valami gond, volt traffic amikkor semmi sem ment.
ezzel abszolut nulla. Ha kiss van akkro kuss, es ezt szeressuk.. -
Windows Firewall XP SP2
Product Score: 0 Level of Anti-leak Protection: None
Egyszer bekapcsoltam véletlenül, mindent alapból letiltott, és ezekszerint semmit nem véd :) Zone Alarm rulez! -
nenad #34424 Akit erdekel eseteleg.
imert tuzfalak tesztje.
vegeredmeny oldal kozepen.
firewall test -
Még mielőtt kérdeznéd, a fű sem proxy. :) -
Azt hittem ez is VRayProxy teszt is egyben és már kezdtem örülni, hogy találtál megint valami spanyolviasz félét az univerzális felhasználás tekintetében :) Jó, így értem már, hogyan oldottad meg, köszi :) -
? ezek nagyon egyszerű fák, proxy sincs a képen. ez csak a tömegek, formák érzékeltetésére készült, kb egy órás munka. A fák egyenesen állnak, mert egyszerűen a max-os scatterrel lettek elszórva a felületen (perpendicular off) amúgy a legtöbb scatter algoritmus esetében inkább azt nehéz összehozni, hogy ne egyenesen álljanak. :) -
zenoka #34420 Koszi mester! a configure driver-t kihagytam elobb a keresesbol... -
GixEr #34419 Kapcsold ki a Customize/preferences/viewport/configure driver/USE TRIANGLE STRIPS -et -
Nekem bejön a cucc, talán a mélygarás lehajtó ami még hiányzik. :-)
Illetve a tetőn sztem helyet kéne hagyni az ablakpucolók állványához szükséges "daru" helyének, mert létráról ezt nem lehet elérni. :-) -
Mint kisgyerek a legóval:) csak neked komolyabb eszközöd van hozzá:) -
:)))
Hogy sikerült elérni, hogy nem sík talajon is egyenesen állnak a fák (függőleges)? :)
Vagy egyszerűen leraktad mindenhova és külön-külön proxy-ztad az egyes tetőket? -
zenoka #34415 sraacok newbie kerdes mar mindent vegignyomkodtam...
miert van az hogy (max8) a nem kijelolt ojjektumoknal nem az edge-ket mutatja hanem beharomszogezi grrr...idegesit..mit kenne atkapcsolni?:D -
Archicad? :) Nekem ez az aktuális agymenés. eredetileg a füvezést próbálgatni kezdtem valami füvezett dolgot rajzolgatni, de aztán, ha már épp akadt egy szabad délután, gondoltam, összerakom egy pár éves elképzelésemet, egyelőre csak ilyen tömegvázlat szinten. ProBooleans tök jó. A födémeket 3 katt volt elkészíteni. :)
Pár ponton még nagyon kiforratlan, eredetileg spirálszerűnek, és hengeresnek indult, nem is tudom, mér lett ilyen. Kicsit hegymászós, és pár pontja nem épp tériszonyosoknak való hely, de talán még súrolja a megvalósíthatság határát, a lejtől 10 fokosak mindenütt, ha folytatom, akkor féligmeddig teraszosak lesznek lépcsőkkel, sétányokkal, elég tekintélyes területük van, ahogy megnéztem. Az épület alját még ki szeretném bontani valahogy, Amolyan bazimagas, üvegfüggönnyel lezárt átriumot, vagy inkább plázát kialakítani, hogy ne legyen ennyire unalmas , és ezzel segítve talán valamit a világításon. agyon nem vagyok építész, csak jönnek néha ilyen ötletek, mert építgetni meg azért szeretek. -
A fű systemedet én is ki fogom próbálni. Most van hozzá egy jó alany, társasházat terveztünk a Madárhegyre, majd a vizsgák után küldök rendereket is, szeretném frankón textúrázni és bevilágítani a házikót. Eddig még csak archicad vázlat van hozzá, és sok órát igénybevett 2D dokumentáció :)
További szép telet mindenkinek!
-
Nem tudjátok véletlen, hogy pl. a render elements - vrayshadows csatorna alpha-jába hogyan lehetne az árnyékot is "beleégetni"?
Hasonló gondolatmenettel a többi csatornánál is jó lenne ezt megoldani ( a Gi-ba a gi körvonalát/átmenetét, stb.).
Mert úgy vettem észre, hogy elkészíti a fő-alphát, aztán minden csatornába ezt másolja bele, ami általában jól is jön, de most a köv. szeretném:
Van egy kocka egy planen, a plane helyett késöbb egy homogén színt akarok megadni, így az nem kell, h látszódjon, csak az árnyékot kell, h felfogja. Kell ehhez a kocka RGB, a kocka Alpha-ja + a vrayshadows (amibe benne van a plane-re vetett árnyék, a kocka által persze) és kellene az árnyék pontos alphája, azaz szép átmenetes, szürkeskálás kép. Remélem érthető :)
Ötlet? Tanács? -
nah izgatottan várom a végeredményt.
Meg majd akkor egy jó kis tutort is csánlhatnál amire rá is dumálz hogy mit miért. :c) -
Itt falun a reggel munka előtti feles+sör egész megszokott. Tök jó, hogy amíg alszik a fél világ, a kocsmák már üzemelnek, sőt, van aki le is részegedett addigra. :) Biztos jó nekik.
3 unikumból 1 megmaradt, az már nem esett volna jól. :)Közben összeraktam egy elfogadhatóbb color shadert a füvemhez, küldök majd képeket. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy brutális mennyiségű AA sample kell hozzá, hogy szép képet adjon ki a távolabbi pázsitról is. Gondolom, ez nagyobb méretben renderelve annyira nem jelentkezik, de nekem itt 1000px-en megizzasztja a gépet. 5percről 50-re fel kell menni, hogy a távoli fű is szép maradjon, amúgy meg elég lehengerlő a látvány.
-
baz én láttam olyat .. itt alkik nálunk a 11. en egy igen alkoholista kinézetű ember az reggel úgy kezdett amíg volt bolt a lépcsőházban, hogy kért egy sört meg egy kis feles valamit. kijött a lépcsőházba lenyomta a felest, gondolom az volt az izomlazító, aztán kinyitotta a gégéjét, és nyelés nélkűl leküldte az 1 üveg sört. majd bement még egy sörért és azt elkortyolgatta...
-
zenoka #34408 Jelentem en hiztam ket kilot de tuleltem:D
Aldaryn...az nem speed contest...speed contest 2 mp alatt inni 1 korsoval:D -
:)
baz ...
az nem speed contest heanem speed részegedés lesz :c)
jah amúgy tifusz az van
Lehet mindenki belefulladt a karácsonyi zabálásba :c) -
Tényleg tifusz... :) -
Van itt előttem egy három kis üveg unikum. Speedcontestnek minősül, ha megiszom egymás után őket? :) -
zenoka #34404 hmm micsoda hdri..no jol megnezzuk koszi!
Nem gondolkodtatok igy pihi idobe egy jo kis speed contesten?:DDDD -
Csak mint érdekesség.
megjelent végre a végleges Fume FX 1.0. Kíváncsi vagyok mennyivel gyorsabb mint pl az Aura
mindenesetre a vbideók eléggé meggyőzők... -
Fisch #34402 mi van itt? tifusz? -
Hajrá! Valami fincsi rendert dobj össze, had dagadjon a májam :) -
Ez a remote-s progi olyat tud hogy 7 lövés, de a legnagyobb távolság az expók között 2 stop. Meg velemi olyat láttam, hogy beméred a fényerőt, tehát ami normál képet adna , fölé lőssz 1-et, és alulexponálod a többit. Így kijöhet a 1:2000000. Bár nemtudom hol lehet kideríteni ezt a kontrasztot. Egyedül v-rayel tudom megnézni a dinamikatrtoményt ha bitmapként hívom be :) -
nenad #34399 letoccsuk megtokmanyoljuk, koszi! -
Nagyon profi. :) Ugyan még nem olvastam végig, de Dvebevecék közzétettek egy papert, melyben szépen levezetnek egy alogoritmust camera kontrollra, melynek végén 7 expóval 1:200.000es kontrasztot is képesek ezzel a 7 expóval átfogni. Esetleg érdekelhet. (ezt első sorban kültéri hdr készítéséhez, persze)