3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Renderer rajongoknak, frissult az indigo render.
azt hiszem a LOL itt most keves...

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

ThomasGins
Lowpoly:D

\"So always look on the bright side of death\"

Azér a fejére tehettél volna egy nagyobb felbontású textúrát...
ThomasGins
Szép NFR, kissé már kopaszodsz imitt amott:)

Ehun egy másik nfr.

Free
OFF:

CSak hogy legyen min vihogni a rossz idõben belinkelem ide is :c)
online Hair&Fur :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
Hogy alde...mije?<#zavart2>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
"pár K-s textúra" 1K, 2K, 4K, 8K is volt :) (1K nálam 1024*1024px)

Nah, egyenlõre nem megyek bele részletesen, megcsinálom újra és küldöm a gondom :)

Oryon

FRenkie
A blurral volt gond, köszi.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Malakai
Ha utána pipáltad be, rakatsd újra rá (show map in viewport off-on), hogy töltse be újra, nekem egészen nagy felbontású textúrákkal is mûködött, amúgy minõségvesztés úgyis lesz sajnos, de ami 1 nagyfelbontású blueprinthez kellhet, nekem annyit bõven vitt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
be van pipálva minden. a múltkor mûködött. ezaz hogy nem 1:1-ben látszik hanem sokkal szaRABBUL.

ThomasGins
#27181 :)

nincs mas otlet, ennel nagyobbat ugysem tudsz ratenni,(ami 1:1 latszik)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

k-s textura?
nem ertem, de tegyel az objektra egy meshsmoothot, 0 iterationel.
es utan diszplaceld.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
a texture size 1024 és 512, más ötlet?

oryon
Köszi, igen többen jelezték, át lesz alakítva :)

Nenad: igen, kicsit elszálltam polyval, mert közeli képeket is akartam, de akkor az új kompromisszum: sokkal kevesebb polyból közel ilyen szép legyen és leteszek a közeli képekrõl :)

Igen, de poly még jobban megy most, nurbs-re késöbb... :)
Viszont ezt nem értem:
"mondjuk a subdivisionbe nem artana tobb parameter. azert ennel sokkal komolyabb dolgok vannak mar jopar eve, pl a npoweres nurbs tesselacioja is baro jol parameterezheto. Ilyen kene subdivre, es akkor me modellezgetnek is ezt az benne"
Bocsi, tényleg fáradt vagyok, de plz részletezd, mert így kicsit tömör nekem és érdekel :)

Valaki tudna segíteni VRay displacemap modifier 3D mód szép beállítására, hogy egy pár K-s textúra széle ne legyen recés?

Oryon

hasznald a keresot alul, az utobbi honapban vagy 3szor megkerdeztek.
:D

FRenkie
Beraktam a blueprinteket maxba egy-egy plane-re, de nem a maximális felbontással jeleníti meg a képeket. Mit csináljak?

FRenkie
Szeva, a modell teljesen korrekt, de az anyagok még nem tökéletesek, pl a felni elég plasztik szagú.

FRenkie
Én csak az abbys aldeterminánsa vagyok :)

VampireLord
thx all :)

\"...Someone find me please,losing all reserve,I am fucking gone, I think I\'m fucking dying...\"

ThomasGins
fránya frissités...:)

ThomasGins
rendering/render/render fül:)
ott meg a vray:irradiance mapnál van a blur GI

Boba
Asszem az irradiance map presets beallitasaira gondolt. Ott told be custom-ra, es alul lesz ilyen beallitas is, hogy blur gi. Ezt kell nullara allitani.
(En igy ertelmeznem szvsz)

VampireLord
"valts at custom modba es a blur gi-t vedd le 0-ra
(interface bug)"

bocsi ezt leírnád részletesebben, úgy értem hogy merre találom ezt az egészet?
thx

\"...Someone find me please,losing all reserve,I am fucking gone, I think I\'m fucking dying...\"

youth
Hali!

Tényleg frankó lett így! <#ticking>

Na majd msn-en...

Youth

biztosan jo de nekem nem vesz fel semmit sem, barmit allitok..

off/
a "ferry (bocs, komp)" azoknak szolt akiknek nincs kozuk angliahoz... LOL

Boba
Ertem en, ha azt mondod ferry;) Van nekem is valami kozom angliahoz:)

Amugy lehet, hogy en is felnek, de en mint a 6eves kisgyerek bamulnam a nagy hadihajokat meg tengeralattjarokat. Dover kozeleben en nem sokat jartam sajna, 1-2szor talan... once in a blue moon:)... Leeds es Manchester meg nem pont kikoto varos:) A legnagyobb hajo itt az, amit papirbol hajtogatok. Whitbey (nemtom tod-e) kikotojeben meg csak egy fura berelheto kalozhajo van meg par pofogo halaszhajo. Bar a kikotoje full tetszik, a templomja is gyonyoru.

nahde mit offolok en itten... mingya inditok valami 3d-s alkalmazast oszt azt fogom bambulni... hasznalni ugyse tom.:D Mindenkinek jo munkat a mai napon is!:)

off/
ennek az idonek most en sem nagyon orulok, mert egy oblon kell atkelnem komppal munkaba menet, ami meg nem is lenne nagy problema, de most kiba nagy kod van reggelente, ami megint nem nagy gebasz, azt leszamitva, hogy embertelen nagy hadihajok meg tengeralattjarok kavirnyakolnak itt jobbra-balra, keresztezve a ferry (bocs, komp) utjat... szoval bennem van a para rendesen neha... LOL

ha mar valaki feldobta ide az infot, sorry az ismetlesert...

Wink: az ingyenes desktop rögzítõ alkalmazás

esetleg lehetne csinalni vele tutorialokat...

csak egy 5let...

Boba
Ahh ugyanmar... London megbenul, ha 5 centi ho esik. Nemmennek dolgozni stb. Leedben 10 eve nem esett annyi ho, hogy hoembert tudjanak epiteni az ikrek. Johogy orulnek a kevesnek is! (bar en nem orulok a honak... legyen marcius, szepido, meleg... lehessen menni fotozni, kirandulni... meg motorral dagonyazni a kozeli malomto mellett:D)

off/

itt is nagyon erdekes ido van... hivatalosan ugye mar marcius van... es havazik.... lol... a hulye angolok meg itt tapsikolnak oromukben, hogy snow snow snow! lol hiaba mondom nekik, hogy egy tisztesseges meretu hoeses legalabb bokaig ero havat produkal LOL

ThomasGins
Beruházhatnál egy webkamerára már:)

off/
nagyon erdekes ido van itt keremszepen, hovihar, es a nap idonkent elobukkan a felhok kozul! :) Eltunik, jo sotet lesz es szakad a ho mint az atom! :)

azt irtad hogy (mesh)smooth nelkul 100K abbol szep gorbuletesen ossze lehet hozni az egeszet, erre ertettem.
egyebkent meg mind1.
mondjuk a subdivisionbe nem artana tobb parameter. azert ennel sokkal komolyabb dolgok vannak mar jopar eve, pl a npoweres nurbs tesselacioja is baro jol parameterezheto. Ilyen kene subdivre, es akkor me modellezgetnek is ezt az benne. Mondjuk ez a kerek stb, tipikus nurbs szvsz.

oryon
Köszi a hozzászólást (mielött bunkónak tünnék :( ) :)

Az AA-val gond? :) jaj...így is magas...legalábbis ami a renderidõt illeti :)

Oryon

oryon
"annyi polybol szep simat is ossze lehetne hozni! ;)"
Mármint mi nem sima? :)

Oryon

oryon
Annyi még, hogy a képeket elnézve reális az az 1 órás render?

Igaz, hogy sok poly, az AA: 0-2, de tartok tõle, hogy a sok glossy is rádobott egy lapáttal.
Valahogy nem lehetne kisebb renderidõt kicsikarni, gondolok itt fõleg a shader beállításokra? :)

Mert így nem merek rádobni szebb fényeket, gi-t, stb.-t és még hol a kocsi többi része? :D

Oryon

annyi polybol szep simat is ossze lehetne hozni! ;)

fasza lett, az AA-val van gond sztem.

oryon
Sziasztok :)

Eljött az idõ, hogy elkezdjek részleteket mutatni a most készülõ munkámból, mely a Digep-nek készülõ Porsche 911 (996) Carrera 4S, mint próbamunka - ha elkészül még ebben az életemben :)

Egyenlõre a kerék van soron...
A modellezés már nem sokat fog változni (remélem), egy-egy részlet talán, de a shaderrel egyenlõre nem vagyok elégedett és igazán nem látom át, hogy mit javítsak, ezért is tettem fel.

Kritikát, ötleteket, hibákat, véleményeket, stb-t várok :)

-Ha valaki nagyon unatkozik, akkor megkeresheti a közel 100.000 polygon (smooth nélkül ennyi) között azt az egy polygont, ami háromszögû, a többi négyszög :)

Full tire - 1 órás render
Szerkezeti felépítés - fél órás render
Wire - 40-50 perc

Oryon

nemtom csak kulfoldre ilyen tetu ez a szerver?
mar tobbszor problatam 10x perceket megjeleniteni de a felenel tovabb soha nem sikerult

fle go
jahh mar Frenkie is abbys:)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
1. kép: qmc aa 1-6; 1,5 óra
2. kép: qmc aa 1-16; 4,5 óra

fle go
Jo lett!

ThomasGins
És melyik milyen AA val készült?

Harapnivaló az a zselés ssscatter.
FRenkie
Kipróbáltam szebb AA-val a múltkori kompozíciót:

masik topic.

repvez
mail ment!sajna nem tudok normális tárhelyet ,remélem nem baj.mellékelve a probléma leirása.