3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lazarus
o_O
Papirzacsi
A hajlított itt a terhelés fajátáját jelenti. De hogy vili legyen. Képzeld el, hogy van egy hurkapálcád, a végén két radirra fektetve. Az ujjaddal középen megnyomod lefelé, és azt látod, hogy lefelé meghajlik a pálca. Tehát a terhelés amit adtál hajlítja a tartódat, ezért azt mondjuk, hogy hajlító igénybevétel éri,ezért mondjuk, hogy hajlított. Mint ahogy mondjuk, hogy nyomott, húzott,hajlított, csavart, nyírt.

A gerendára visszatérve. Tnyleg elég valószerûtlen ez a gerendázás. És ha jobban belegondolok, talán nem is kõbõl készült plafont kéne csiálni, hanem fából, mert nem hinném, hogy pár fa gerenda, ami ráadásul ilyen kis inerciával rendelkezik, képes lenne megtartani.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Aldaryn
"A gerenda hajlított elem" én ezt nem értem, nem vagyok sem éptész, sem építõmérnök, szal, valahogy a "hajlított" szó nem passzol ide nekem. Én amit láttam eddig, és gerendának mondak, azokból elég kevés volt meghajlítva. mind olan egyenes volt, hogy csak na.
Vagy ez most az akarja jelenteni, hogy "hajlító erõk" hatnak rá?

(mivel statikát sem tanulok, ezért csak ilyen parasztosan tudok fogalmazni)

per aspera ad astra

Oké értem, nincs harag ezt megbeszéltük :D

Na komolyra fordítva a szót tudom, hogy nem így kéne lennie, de így szép :)

Én a plafont csúcsosra kiemelném, de ezt majd a megrendelõvel megbeszélem. Akkor egy kicsit a tér is megnõ, a kép is szebb lesz és reális, hogy gerendák vannak ott.

A gerenda hajlított elem és mint ilyen, a hajlítás tengelyére merõleges keresztmetszeti mérete (itt magassága) harmadik hatványon szerepel az inerciája képletében, ellentétben a hajlítási tengellyel egybeesõ taggal (ami itt a szélesség), ami csak egyes hatványkitevõvel. A hajlítási teherbírás pediglen egyenesen arányos a keresztmetszet inerciájával, amibõl következik, hogy a látszó részek aránának kb fordítottnak kellene lennie. (ameddig a stabilitás nem szempont)
Egyébként meg mindegy is, mert az alaprajzon látszik, hogy kör alaprajzú a helység ergó kicsit valószínûtlen a vázolt megtámasztás. :D

repvez
A chip magazin aktuális száma épp ilyen alternativ cad progikkal foglalkozik.Sajna nekem nincs meg az ujság és az oldalukon se találtam linkeket, de 2-re emlékszek amikor belelapoztam az ujságosnál.A bcad, és zwcad nevüek azt nem tudom melyik ingyenes és mennyire kezelhetö,proba szerencse.
piktor
Malakai: lehet, hogy ez nagyon alap kérdé volt, de sokat segítettél! Most gyakorlatilag ugyan olyan jól látom a textúrát, mint ahogy festem Szépen pontosan be tudom lõni mindennek a helyét.
Köszi még egyszer!

piktor
Köszönöm!!!!!

Sziasztok!

Hogyan tudnam leegyszerusiteni a jelenetemet? Folyton lefagy a render. Probalom a modifiereket collapsolni, de noise-okat hasznalok es persze az elveszik collapse utan. Az a helyzet, hogy sok-sok polygonom van.
koszi
nekem ami azonnal szembeszokik, a plafonon a gerendak, brutal durva.
Valami finomabbat.
EGyebkent sokkal jobb mint az elozo..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

na egy majdnem végleges kép. Sorolhatjátok még mit javítsak.
osnap,
end, middle
/oleg

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

keresek valami egyszeru INGYENES Cad programot, alapvetoen csak 2dre.
object snap, grid, vonal, fillet, Hatch, ez minden ami kellene.
Esetleg latott valaki ilyet.
Minel egyszerubb annal jobb, egy idosebb muksonak kell.
De kenyelmes hasznalt is elony (ala rhino)

Malakai
Preferences/Viewports/Configure Driver
Ott beállíthatod fix-re, vagy ha bepipálod a Match Bitmap Size as Close as Possible-t, akkor ezek fölé is megy.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

piktor
Help, plíz!
Van lehetõség Maxban arra, hogy a szerkesztõ nézetekben jó minõségben mutassa a textúrákat?

Aldaryn
Gótikus igények... nem baj, ha akad egy két sötét sarok a szobában. Sõt, az a jó, ha az egész szoba egy sötét sarok... és nyirkos...

per aspera ad astra

Igazad van. BTW az is igaz, aki elmegy egy kamu vámpírkastélyba aludni, kvázi fizet, hogy sz@rul aludjon, annak asszem tökmindegy hogy a berendezés stílusa
követi e a történeti hûséget, vagy nem, ha az átlag hollívúúd styled rekvizítek láthatók...
repvez
Valaki le tudná tölteni nekem ezt a modellt meg a power pose plugint?Most ingyenes a hivatalos oldalon csak nincsen kártyám amit kér a letöltéskor.
victoria 3.0
köszi elöre is
Pitbull90
kerestem képet azon hátha el tudom magyarázni...
http://www.benchmark.pl/po_godzinach/SplinterCell_CT/rozkolysana-lampa.jpg
ugye a lámpa közepén erõs a fény.., és utána ami rávetítõdik a falra vagy a földre.. azt szeretném megcsinálni. a volume light.. az azért nem jó.. mert egy fénycsóvát ad...

Σοφια

ThomasGins
photometric light és arra volume light, ha erre gondolsz.

\"So always look on the bright side of death\"

Pitbull90
Ha nem baj mutatnék én is képet amin épp dolgozom...
http://selmer.uw.hu/varos.jpg
essetleg annyiban tudnátok segíteni.. hogy a lámpánál h tudnám a fényeket köré megcsinálni h élethû legyen.. ne megvilágítsa a körültte lévõ teret hanem lássam is a fényt../remélem értitek mirõl beszélek:D/

Σοφια

ThomasGins
Kész vagy:)

Ronin sztem a material nélkül próbáld meg a hangulatot megcsinálni, sárga gyertyafényekkel meg sötétkék kinti fényekkel.Meg ennél nem hiszem hogy gond ha van pár sötét sarok a szobában.

Aldaryn
Azt elhiszem, njelölt vámpírokbóm manapság egyre több akad, ahogy a szubkultúra elterebélyesedik, szárnyakat bont, és minden varázsa elvész. :D
Nem tudom, hogy gondoltad ezta termet, de nézhettél volna referenciákat korabeli keleteurópai kastélyokról. valahogy az egsz sántít egy kicsit, például az alblakok fomája.persze, ha a megrendlõnek tetszik, és még fizet is érte, akkor felesleges törõdni vele. Csak úgy kötekszem, mint mindig.

per aspera ad astra

Az! :)

Egy fickó szeretne csinálni Erdélyben egy Drakula kastély hotelt (ez lesz a prosin, meg még pár kép, hogy befektetõket toborozzon).

A megrendelõ azt kérte, hogy darkos hangulata legyen. A bútorokat is õ választotta. Mondjuk van pár drakula mániákus aki szívesen megszállna itt.
Aldaryn
Az ott egy kétszemélyes koporsó szerûség... még jó, hogy kripta feeling. :) Nem udom, aludtatok-e már koporsóban, de bromira nehéz kikászálódni belõle.

Ronin, ki az, aki ilyen beltereket rendel??

per aspera ad astra

Nem tudom hogy ki lakna itt szívesen, de ha a megrendelõnek ez tetszik, akkor nincs mit tenni. Már nyomtam egy rendert gerendákkal. Viszont lehet hogy a kovácsolt vas megoldás is jó lett volna...
A materiálok azért nem igazán jók, mert csak bumpot használok. Következõ rendernél kipróbálom megint disp. mappal. Talán akkor nem lesz ennyire render szagú.
na ez az ahol nem laknek semmi pizert :)

egyebkent a lampak szinet valahogy megszinesitenem, mert ez elegge kripta feeling.

mondjuk az fura hogy az ilyen kor alaku helysegnek szimpla sik a teteje, ez azonnal pincet feltelez. (mar ha regi dolgokat nezzuk) Ha raksz valami szeglyszeruseget, pl kovacsoltvasbol mintazva az talan nem tori meg az osszhatast, de legalabb nem latszik hogyan csatlakozik a ketr felulet egymasba.

Pitbull90
Lehet rosszúl tudom.. de szerintem gerendákkal pakold meg a plafont.. és tényleg az éles határokat kicsit mellõzd.. hisz akkoriban nem tudtak lézerrel dolgozni(: de jó lesz;)

Σοφια

Free
kicsit dolgozz még a padló na meg az ablak "keretek" materiálján. nekem valami a fallal sem stimmel valahogy túl nyújtott a materiál vízszintesen

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

na ez tetszik. Hogyan kellene a gerendát rakni? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy régen hogy rakták?
Papirzacsi
Szerintem a plafon alá vmi fa gerendázat jól jönne.Számomra sokar dobna a képen, és talán elterelné a figyelmem a fal és a plafon "éles" találkozásáról.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

No így áll jelenleg a képem. Még kell rajta ezt-azt csinálni. Véleményeket kérnék ha lehet, hogy mit javítsak. thx

Hello! Kene modell egy korallrol, nincs veletlenul valakinek? En nemigazan talalok a neten.A modellem jo bena lett.
koszi
ThomasGins
Blur nincs rajta,de jó ötlet. De ez már igy marad:)

Boba
Szvsz hatarozottan segit a ferdeseg... sok mozgalmat ad a kepnek. esetleg kis motion blur mehetne ra. (bar mintha valami lenne...)

ThomasGins
:)

Itt van normálisan is ha zavaró lenne a ferdeség:)
itt

Malakai
Jah, száguldozgatna itt egy fulltuning teapot. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Amugy... nekem a Fear jut eszembe! (A plafon meg a padlo nagyon tetszik!)

Boba
Azt nem... de teapot se:P

ThomasGins
Kis 10 perces NFR ,remélem nem találni benne fallikus jeleket:)

SZilaJMaGGoT
Nekem pedig ez... :D

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

InfectedMann
nekem windows reinstall segített :D

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

SZilaJMaGGoT
Köszi szépen a segítséget, mûködött!

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Aldaryn
Van aki ebbõl tanul. Most komolyan...

per aspera ad astra

Gladiator
amúgy mi az a fio?

Gladiator
ha gyenge ha nem ,elszarakodtam vele jó pár órát<#idiota>

ahhoz kepest is gyenge! <#hehe>
csak viccolok fiam, ne is torodj a marhakkal :)

Gladiator
full kezdõ vagyok, nem tudok egybõl ilyen high-poly kastélyokat csinálni. 3-4 napja foglalkozok ezzel.