63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    :) reel készül?
  • Aldaryn
    Meg annyi, hogy a kepfeltoltes.hu-t nem lehet SG-re linkelni egy ideje, ert SG megharagudott rájuk.

Az épületkomplexum a 3,2mp alatt legyártott kamu irodaépületek makettjeinek kiállíóterme. :) (És nemsokára éjjeli fényelés tesztkörnyezet lesz, valami elnagyolt berendezéssel, nomeg, fűvel)

Annyira szánalmas, hogy a max a szűk keresztmetszet... Készítettem egy 5mx5m-es fűblokkot, ami immáron 2,5millió polygon, és a renderidők sokat nem változtak, viszont, most, hogy a területre nem 16.000, hanem csak 2000 objektum kell (most 600 van bent) már a max is elboldogul vele. Röhelyes. VRaynek meg se kottyan a 600*2,5M poly.
  • zenoka
    /me nagyon figyel/les/tanul!
    Al mester a kepfeltoltes.hu-val meg csak annyi a bibi hogy Nenad asszem nem latja:DD
  • FRenkie
    Amúgy az épületkomplexum minek ad otthont?
  • marcee
    Közeledünk lassan. És a "fűblokkok", hogyan készült?
  • Aldaryn
    1x1m -es fűblokkok, vray proxyként.
  • marcee
    Csak azt nem írtad le, hogy milyen technikával készült ez a fű!!!
  • Aldaryn
    Helyesbítek, 32.000 egység fű kellene. Szóval, azt nem bírja a max. :D
  • Aldaryn

Aldaryn roppant izgalmas épületei. Ezek alá, szeretnék füvet varázsolni, de ehhez 8000+ 1m-es fűblokk kellene, ez a szám pedig valami elérhetetlen dolog a max scene managernek. End of story, bye-bye.
  • Aldaryn
    Ááá... gány ez az egész. Manapság minőségi ingyenes szolgáltatás egyszerűen nincs. Mindenkinek csak a ***** pénz kell, és csá. Beüzemelek magamnak egy iaro engine-t valahol asszem, azt max ti kaptok hozzá passwordot.

• Boba
    Bezony.:)Jol is nez ki!
  • Aldaryn
    Megy?
  • Malakai
    Hát, ha nem csak a célzás kedvéért volt Freenek, és nem akarja megvárni Al, akkor Send2u.hu (direkt kép bepipál), vagy kepfeltolto.hu... :)
  • Aldaryn
    Imageshacket *se* lehet ide SGre linkelni, mert imageshack tiltott requesternek jegyezte már az SG-t. Az a lol, hogy thumbnailt se... :(
  • nenad
    na akkor imagshack vagy barmi.
  • Aldaryn
    Ajj, dehogy! :)

• Free
    "...És akkor itt jönnének a képek, de mivel minden normális képfeltöltő szolgáltatás kihalt, és az iaro.3dmax.hu is döglött, ezértnem jönnek itt képek..."

Ezt vegyem célzásnak ? :(
  • Aldaryn
    Nosza, akkor jöjjön egy halom ronda kép.

A terep 64x64m, a közepén lévő járda 2m széles, az "épületek" aránytalanul kicsik. :) Azért 64x64, mert 1x1m-es blokkokból áll a fű, aminek darabja 240.000polyt tartalmaz, és 10cm magas fűzálakból áll. (az első kép kivételével, mert ott csak 5cm magas) A fűszálak görbülnek, hajlanak, és 6mm szélesek átlagban kb. (kicsit talán túl szélesek... sőt)

A technika egyetlen, Óriási hátulütője, hogy a színbeli variációt nagyon nehéz a rendserbe csempészni. Azon dolgozom még. A renderidők GI-vel, mindennel együtt értendők, AA pedig -1, 2 adaptív.

És akkor itt jönnének a képek, de mivel minden normális képfeltöltő szolgáltatás kihalt, és az iaro.3dmax.hu is döglött, ezértnem jönnek itt képek.
  • Aldaryn
    Biztos ezt is megvette a Tré-kom.
  • Boba
    Sg masnal is "bebuzult"?
  • Free
    mostmár tényleg feltehetnél egy ilyen scenest... nekem néha még rohadtúl magas ez a proxy dolog. Főlleg a fűvel.
    szvsz sokan tanúlnánk belőlle :c)
  • Aldaryn
    Helyesbítés: 14perc scene setup (lol) után kb 1,5 perc render... szóval, nem halt MAX bele, csak nevetséges.
  • Aldaryn
    Kipróbáltam a fű vray proxy-s megoldását, viszont amikor teleszórtam a jelenetet 15.000 darab proxyval, és azt mondtam MAX-nak, hogy "akkor render" nem igazán értette, hogy én mi a fránya fenét is akarok tőle. Elkeserítő, hogy a max 15.000 db objektumtól már kiakad. :/ A "transforming vertexes"-en túl nem is jut.
    Kipróbálom 10x10cm-es fűdarabok helyett 100x100-asokkal, hátha... Az viszont már annyira nem használható, csak sík terepen. :(
  • zenoka
    Na vazz..attol nem telepitgettem volna hanem bele hanyok a hazba:D
  • Aldaryn
    "exkedvesem, leendő megbízó építész munkatársam" ... huh...

Szürke plane valóban kiemel, de akkor a környezet többi elemét is illendő hozzá igazítani, pl. 2D-s, 3-4cm vastag lap fák, bokrok, stb... kifejezetten jól nézhet ki egy ilyen látványterv.
  • marcee
    Az is valami? Asszem 13 saját sört fizettem ma, meg lecsúszott egy ajándák két dekás unicum! Ezt a hszt Mr.Gee-nek ajánlom!

Al, én nem eröltetem, csak próbálozom!
    Amúgy exkedvesem, leendő megbízó építész munkatársam bejelentette, hogy szürke plane füvet akar, mert az kiemeli a házát...
  • zenoka
    en csak holnap dobom be a boldog karacsonyt dolgot...meg van az uj gep gyerek ez nagyon baszo...plusz megittam 4 pohar bort..ejj telepitgetek mint alat..de szerintem csak holnapra marad a max telepitese:DD
  • Atika :o)
    Kellemes karacsonyt mindenkinek es boldog uj evet
  • Kontrakcio
    köszi :)
  • Aldaryn
    Szvsz +5 órát ne erőltess egy archviz képen
  • marcee
    Ez csak az aktuális fű kísérlet volt, amúgy az építészeti látványokhoz használnám, szóval nem hiszem, hogy a terragen segít rajtam.
  • berlinboy6329
    Csináljad Terragen 2-vel. :/

Azzal tuti összejön. :)
  • marcee
    Tök Fölösleges Render

Időről időre előhalászom a füvesítős project-et, de rohadtul nem akar összejönni... :(
  • ThomasGins
    Csatlakoznék én is.
    Boldog karit mindenkinek!

Egy hét mulva re...
  • oryon
    Hamár kívánságműsor van, akkor a kezében 1 db, a kézfejénél nem nagyobb teapot is legyen nála! :)

De félre a hülyeséggel:
    Mindenkinek Kellemes Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
    Éljenek a CG-sek, ne csak kenyéren és vizen!!! :)

Most látom, h SG újított: habár nincs teapot smiley itt, de van :P
  • putyi
    a nyalóka benne legyen!
  • zenoka
    Na de gyerekek karacsonykor meztelen neni:)?! legalabb legyen nala egy bolyhos mikulassapka meg egy olyan piros csikos nyaloka:DD
  • putyi
    egy 3d-s kvarcjáték meztelen nénikkel és SZÁMLÁLÓVAL!
  • Rozsomák
    várni fogjuk!
  • nenad
    latod, az tenyleg fontos... ;-)