63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• oryon
    [Off]
    Fibernet-es vagyok MEGA csomaggal (3072 Kbit / 384 Kbit), de rendesen meg is kérik az árát, bár kevés gondom van vele. Gondolom ők nem dupláznak, bár felajánlották, h 4M/512Kb-re emelik változatlan havidíj mellett, de persze +1 év hűség mellett... lol. Szal esélytelen várni, hogy mikor lesz jobb, de a feltöltést igazán feljebb vihetnék már.
    [On]
  • 4D
    Aldarynnal odaát polemizáltunk pár dologról ami hiányzik sajnos a maxból. Az új Vue Meta Cloud rendszerét teszteltem, egy saját scene-vel belinkelem ide is.
    Puffy Clouds
  • Boba
    A script a rendszerben random vegzi a dolgat. En pl T-aknyos vagyok es meg mindig stabil 1 megabiten vagyok. Ami miatt viszont merges vagyok az a feltoltes... 1 megahoz 128 4 megahoz 256os feltoltes. Ehh...
  • GixEr
    NA ennek orulok, legalabb nem csak en varom az emelest :)
    Bar a velemenyem a szolgaltatorol, hogy teljesen normalisak az ugyfelszolgalaton, nincs (csak nagyon nagyon ritkan kb 2/ev, az elso evben nem is volt) net kimaradas, a sebesseg nem ingadozik, kivetel nelkul tartja a 2Mbit-et mint a covek :)
  • zenoka
    s ha sima edit polyba borderek kijelolesevel nyom egy bridge-t:D

GixEr nem tudom hogy jo hir vagy nem, en is enternetes vagyok!
  • GixEr
    Nalam meg mindig csak 2Mbit :( (Enternet)
  • GixEr
    Editpoly/EditMesh -ben kitorlod a lyukakat ahol ossze akarod kotni a ket objektumot, egymassal szembeforgatod a ket lyukat es:
    Create/Compund object/connect bridge:on Smooth:on

• Free
    sztem Az az a korlát aminél több már nem lesz. mert elméletileg 8 mbitre emelték de úgy néz ki ott ahol te vagy ez lesz a maximum. ez még csökkenhet mert itt már az is beleszol hogy ugyan arra a DSL központra amire te csatlakozol még hányan csatlakoznak. mekkora a zaj stb.
  • zenoka
    Off!
    waaaaa felment a letoltesi sebessegem 3mbit/secrol....5,5mbit/secre. cajon ez a veg vagy nohet vagy csokenhet:DD
  • lac coo
    Gondolkodtam kicsit....

Igazán csak példának írtam a két gömböt, nekem speciel most pont nem jó mert egy tégla egy gömb kellene . Tehát az alsó négyzetes (vagy szabálytalan ) részre is a kör alakú "beömlés" kellene.
    Viszont ezt eszeltem ki :

Téglából boolean-nal a gömb egy része kivon, a gömb alja levágva, editpoly, mindkét levágott részhez tartozó felület töröl, connect , utána meg már szabadon formázható ...Nem tom most megnézni, de ez így működik... ?
  • Boba
    En csak a mayas megoldast tudom... de hatha van ilyesmi maxban is. Clipekbe nem lehet konvertalni az animaciot? Ott akkor 2 klip lesz az also es a felso test animacioja, es azt ossze vissza blendelheted.
  • 4D
    A 2 él, alap.
    Oldway
    Illetve hát a többféle módon ugyan azt elérni alapon, amit a többiek már írtak.
  • Lazarus
    Haligali!

Hogyan lehet kettő animációt összekeverni?

Szal van egy csóka akinek a felső és alsó testét külön akarom animálni, hogy futás közben is tudjon mondjuk suhintani a kardjával ne csak egyhelyben állva.

És ezt .skeleton file el tudja tárolni, vagy ingame kéne majd keverni valahogy? ... nemvágom :(
  • Effendi
    gömbök
  • lac coo
    Kösze ;) Ez volt a baj eddig is, hogy nem illeszkedtek a rácsok :)))
    Hiába, az alapok kellenek, nem a robbantások :)))
    És azzal is bajban voltam. hogy hogyan tudnám eggyé tenni a két gömböt , nem két részubjektumá ...Pedig boolean -t ismerem...
    Na köszönöm , jövő hétig már kusba leszek ;)
  • Effendi
    Csinálsz egy gömböt, azt copy-zod mellé de úgy, összeérjenek és a rácsozataik párhuzamosan álljanak egymással. (ha top- nézetben csinálod, akkor fölé másold a másikat)
    Aztán compoud object/boolean, union, pick object.
    Konvertáld poly-vá, és tegyél rá végül egy meshsmooth-ot 2-es iterációval.
    aztán variálhatod a görböleti vertexeket, és edge-ket, a neked tetsző formára. Nagyjából ennyi.
  • ThomasGins
    pénz nem számit, megvesszük:)
  • ThomasGins
    Pl ha forgástengellyel lennének egymással szemben akkor polyban bridge,vagy booleannál union és utána relax modify.Vagy nurbs.
  • youth #35099
    Üdv!

Kis NFR... Majd lehet feldobom a hdr környezetet is ha van rá igény, úgyis még tele van hibákkal, úgyhogy nincs pofám még pénzért árulni :)

• lac coo
    Tehát két gömb találkozásánál látható éles "árkot" szeretném ívesre változtatni .Mintha pl. valami sűrü folyadék lenne....

• Aldaryn
    Várj standalone VRayre. :) Amúgy simán megoldható, ami command line vezérelhető, azt PHP-ből is simán meg lehet hajtani, ennyit még én is meg tudok írni. ^_^
  • lac coo
    "...2 élt amik a sarkos élt képzik..." Ezt nem értem :)))
    De hagyjuk, köszi , ez még kicsit magas nekem, előreszaladtam ...
  • 4D
    Edit poly,edge mód, és kijelölöd azt a 2 élt amik a sarkos élt képzik, majd nyomd meg a connect gomb settings fülét, s ott beállítod hány db edge kerüljön a "kerekítésbe". Majd átmész vertex módba, ahol a soft selectiont beállítva kicsit kihúzod őket szép lekerekítettre.
  • lac coo
    Ezzel nem mén nekem, csak ferdíteni tudom a lapokat ...De azért köszi .
    Majd próbálkozom, lehet valamit a kijelöléssel is rosszul csinálok, vagy rosszul teszem fel a kérdést.

Szal ha van pl. két gömböm ami egymésba ér, ezeket egyesítem akkor a két gömb találkozási élét hogyan lehet ívessé tenni ? Persze lehet ez nem olyan egyszerű dolog , valamit hozzá kell tenni , vagy nem tom ...

Próbáltam hidat verni átlósan, de ezzel sem sikerült...

Na mindegy annyira nem fontos ;)
  • zenoka
    kijelolod az edge-t s lejebb van egy ilyen hogy chamfer pl:D
  • lac coo
    Megigértem, hogy hetente csak egyszer kérdezek ..
    Szal: hogyan lehetne két sarkosan találkozó felületnél a találkozási élt ívessé tenni ?
    Csak nagy vonalakban, hol nézelődjek ...

THX !
  • Haxley
    Köszi, működik!
  • Malakai
    Utána Material/Map Browser / Mtl Library / Save
  • Malakai
    Gondolom menne command line renderelőkkel...
  • Haxley
    Sziasztok! Még kezdő vagyok a Maxban. (verzio:9 32bit) A Saját készítésü materialokat hogy kell elmenteni hogy később más scence-kben is használhassam? A "Put to Library" gombal elmenti ugyan az "mtl library"-ba, de csak addig míg ki nem lépek a programból. Újrainditáskor sehol nincs. Igérem vissza fogom olvasni az egész topikot, de ez most sürgős lenne...
  • Boba
    Free, tutira. Marcsak azert is, mert a Pixar Alfred programja (Proserver csomag resze) erre a feladatra lett kitalalva.
  • Free
    OFF:
    szerintetek össze lehet hozni egy olyan rendszet Linux alatt, hogy webes felületzen felötlötd a scenest, adott lapon beáűllítotd a render paramétereket, és egy szerver rendereli le neked a cuccost, majd a kész anyagot visszaküldi neked? amolyan webes renderfarm szerüség lenne a cucc. ahol várakozó listán lenne az ember...

most ahogy olvasgattam már csak jó linuxos render engint kellene találni és mekkora poén lenne valami webes cuccot ki kisérletezni ráé., sztem megoldható lenne csak még nem tudom hogy hogyan ..
  • GixEr
    Na egy ujjabb renderer:
    Sunflow
  • biii
    húú megmentetted az életemet!

sikerült
    köszi
  • Malakai
    Load Custom UI Scheme és töltsd be a DefaultUI-t.
  • biii
    köszi

még egy kérdésem van (nem csak hozzád)

a kisfiam elkaptam az egeremet amikor fél percre nem figyeltem és vmi olyat tett a 3d max-ban hogy eltünt a main toolbarom.
    de a customize-ben ki van (vagyis ba van) pipálva) mégsem látom.
    megpróbáltam kivenni apipát és visszatenni hátha előjön de semmi..
    hogy tudom előszedni?
    (fogalmam sincs mit művelt.. mert még ha láttam volna..)
  • ngcsnet
    3D Ripper DX (3d Reaper)
  • biii
    szia

mi a neve ennek a 3d rippel proginak?
    honnan szedted le?

köszi
  • Boba
    Ernek... en legalabb az egyiket megtartanam a helyedben. A masikat pedig Bobanak ajandekoznam.
  • ThomasGins
    De.
    Modifiers/parametric def./skew ott amount huzigálása elvileg y tengelynél.