63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• repvez
    Egy kis Off.Nem tudja valaki hogy mi lehet a baj ha a youtube és más ilyen oldalon azt irja ki hogy telepisek fel flash lejátszot, pedig a legujabb van fenn és az explorer bövitményeinél is frissitve van?
  • Met
    Hogy is van ez?
    Berakom map editorba, az egyik szörke gömb helyett meg is jelenik a kép de semelyik nézetben nem látszik.
  • Boba
    Sorry, modellezes helyett bevilagitast akartam irni. A modellezes az modositott primitivek osszerakasaval kimerult kb.
  • Boba
    Igen, en is igy gondolom. Aranyos, szep a modellezes, tetszik a tortenet is, bar a kamera kezeles kicsit idegesito.

De az oscarra szerintem kicsit keves. Egy Siggraphon pl tutira nem kerulne be.
  • putyi
    aranyos, de szerintem nem kifejezetten az az oscar kategória.
  • zenoka
    Ave koszonom!
    Jopofa, tavaly mar lattam. anno valami d21 nevu oldalon (emlexik meg ra valaki) volt belinkelve...nagyon zsir hogy egy snit az egesz:DD
  • Boba
    Itt van
    Kereshettem volna kapasbol youtube-on.
  • Boba
    M. Toth Geza : Maestro.
    Bar en se talalom a videot.
  • zenoka
    ehehehehe:D
  • Fisch
  • zenoka
    Nem tudja valaki hol lehet megnezni azt a magyar animacios rovidfilmet amit most oscarra jeloltek?
  • Free
    OFF:
    Apumnak tanítottam most a pár napban egy két alapfogást a számítástechnikához
    Lehet valamit félreértett mert másképp formázta a vincsesztert :c)))))

• ThomasGins
    Hans Jürgen:)
    Fej textura tetszik
  • fle go
    Vagy jobban ki kene gyurni a figurat :)
  • ThomasGins
    Köszi!
    Ez fel se tünt eddig benne.
    Vmelyik nap tesztelek egy nagyobbat,mert mind2 elég jó.
  • GixEr
    Azzal a cipovel kene kezdeni valamit, igy olyan mint egy nehezbuvar balettcipoben...
  • putyi
    és az onyx is tudja.
  • Lazarus
    Játékhoz készülő modellecske
  • ThomasGins
    Köszi!Meglesem!
  • GixEr
    Ha mar faknal tartunk: Arbaro
    Mindkettohoz ajanlott a combos masina....
  • GixEr
    Allitolag Xfrog-al csinaltak. Jelenleg a Cinema4D-ben van beepitve a 4-es verzio, de letezik belole standalone program is ami 3.5-verzioig keszult el. Max-hoz van import plugin ami az animaciot is atveszi es kozvetlenul olvassa az xfrog fajlokat. Amugy az xfrog bol lehet exportalni 3ds-t es obj -ot.

Xfrog
    Ingyenes novenyek (XFR) formatumban
  • ThomasGins
    Most nézem a The Time Machine filmet,nem tudja vki mivel vagy hogyen lehet ilyen gyors növénynövekedést szimulálni?
  • lac coo
    Közben beugrott ez a "héj" módosítás, megvastagítja a falakat ....Ezzel még talán egyszerübb is mint boolean-nal legyártani az üreget ....
  • ThomasGins
    Elvileg nem üregeges mert olyan mint a plane,nincs vastagsága,csak max9ben ezt vki bekapcsolta,eddig nem volt.:)
    Ha meg akarod lesni,kannára jobb klikk/object prop./backface cull bekapcs. Pár rendernél fontos lehet h legyen vastagsága.
  • lac coo
    OK, köszönöm ;)

Meg majd egyszer menetet is megtanulok csinálni :)))))
    Amúgy meg a kanna alapból üreges, azon hogy nézzem meg :))))

De utána olvasok ennek a shell-nek..
  • ThomasGins
    Sima smoothra gondoltam,nem meshsmoothra vagy turbora.Ha te is akor nem szoltam:)
    Shell modify jó ilyen üreges dolgokra,próbáld ki egy kannán:)
  • Malakai
    Shell + utána még egy kis poly modellezés lehet jobb lenne...
  • lac coo
    Booleant az üveg belsejének kivágására használtam .Egyelőre ez az a módszer tünt a legjobbnak azokból amiket ismerek.
    Eredetileg szebb volt, polyban készült végig, de itt már szétnyálazta a smooth ,ekkora már többször beszoptam azokat a pikkelyeket :((...
  • ThomasGins
    Lehet a wire többet segitene nekünk.
    Próbálj ki egy sima "smooth" modifyt rátenni.
    Meg a booleanra nem rászokni,mert sok hibát csinál.Ha a poly modellezést jobban átnézed könnyebben megcsinálsz ilyen formákat és szebbre.
  • lac coo
    Csak kell kérdeznem, mert végérvényesen elakadtam :((((

Ha boolean-nal csinálok egy logikai műveletet, akkor mitől keletkeznek ezek a hibák a rácsszerkezetben :

Ha meg rárakok egy tsmooth-ot , akkor "beszövi" az üveg szályát...

Valami megoldás? Már a smooth-ot sem nagyon akarnám használni , de boolean után muszály a ronda "pikkelyek " miatt :((( Egyáltalán az mitől keletkezik ?

• SZilaJMaGGoT
    Ilyeneket brice-ba lehetett csinálni... :D
  • ThomasGins
    Plane és a mat.editorban bekapcsolod h látszódon is.
  • Haxley
    Sziasztok! Egy full-amatőr kérdése: Hogy lehet egy bármilyen bmp vagy jpeg képet berakni pl. a front view-re? Nem background-nak, hanem csak segédletnek a szerkesztéshez.
  • 4D
    Érdekes, ezt így még nem tudtam megfogalmazni, de van benne valami.
    Szerintem ez nagyrészt azért lehet, mert sokan a Vue-t magában használják, esetleg pár sz.r scratch poser modellel, és 3D artistnak gondolják magukat. Mint az un. "naív" festők. Vagy a "Bryce-zők".
    S ez így nem "kunszt", ill tényleg sovány, hiszen ez NEM egy modellező package.
    Valamint igen könnyű vele csúnya rendert létrehozni. Szépet is lehet, de ahhoz kell a finetuning, amire már sokan nem fordítanak időt.De léteznek azért szép munkák is vele.
  • youth #35123
    Olyan funkciót találtam, hogy megkeresi a levilágosabb és a legsötétebb pontot, de az értékét nem tudom megnézni. azt hol?
  • scorpeeon
    Nekem 2mbit volt, elméletileg 8nak kéne lennie. Ehelyett van 4-5mbit max...
  • Boba
    Megnezed a legfeketebb fekete es a legvilagosabb feher erteket es elosztod. Ha 15000 a feher erteke es 3 a fekete, akkor 5000:1-hez.
  • youth #35120
    Hali!
    Hogy lehet megnézni egy hdr kép dinamikatartományát? Pl.: 5000:1
    Előre is köszi!
  • Aldaryn
    Ez tök jó. :) Bár, mint a Vue-s dolgok legtöbbje esetében folyamatosan az az érzésem, hogy valami hiányzik. Valami nem teljes. Mintha mindig minden csak 90%os lehetne, és soha több.
  • Aldaryn
    Nos, Oryon, én csak azt tudom mondani, hogy mélységesen sajnállak, és megértem sanyarú sorsodat, hogy egy vacak 3Mbi vonal mögött szinte úgy érzed, hogy az idő elszalad melletted, és mire lejön a legújabb Maya 11, addigra megőszülsz, míg a világ többi része vígan éldegél a bombabiztos szupergyors nete mellett. Tudod milyen érzés 1024/128 mellett netezni havi 14-ért?