3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szuper!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Méghogy a való életben mindenki veszi a fáradtságot, hogy rendesen felUV-zzon és feltextúrázzon egy TeaPot-ot?!
Teapot lustaság
Ha ápr.1-jei tréfát akartam volna, azt mondom a képre, hogy kicsit noise-os árnyékkal + módosított ablakos kitchen hdri-vel van megáldva a cg Teapotom, melyet kompozitáltam egy valós képre 😄
//on.
Oryon
Lehet az undersampling miatt nem tudom elfogadni ezt így, amit az Adaptive Subdiv-es AA-nál régen megszoktam, hogy elmossa és szép... Igaz, most így élesebb, de recés :S
Bár szerintem már a felbontás kevés neki, hogy ezt kiszûrje... mert 4800*3600-ban már majdnem tökéletes 😄
Oryon
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
semmi problema.. 😊
az az egyetlen kep, ugyhogy meg lehet talalni
akit erdekel sasolja es remelem kapok epito jellegu kritikat! 😊
koszi elore is
Megcsinyaltam az elso Vray-es kepemet!
Nezzetek meg a galeriamban!
Tutoriallal kezdtem el ugyan, de a sajat erommel fejeztem be.😉 Es nemcsak a nevem felirata az en muvem!😊
Na, mind1, Velemenyeket Varok!
Ujedith
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Hasznalj Area-t es ha kell a vegen sharpen photoshopban.
Lathatalan a kulonbseg, es gyorsabb is az area.
Eles szogekben ez jobban kijon.
Szerintem is a vray disp-et használd 😊
Oryon
Én meg kevertem, mert arra gondoltam, hogy valami glowos fény csillanásra gondol (vagy nem tudom hogy írjam le, de aki pl. NFS MW-vel játszott az talán tudja mire gondolok).
A kõ és egyéb felületeken nincs tükrözõdés, így meg felesleges lenne a glossyt 1 alá venni. Ha rakok rá tükrõzõdést kis glossyval, akkor meg a renderidõm az egekbe ugrik. Most inkább a vray disp. mappal próbálkozok, hátha szép lesz. A sima maxos disp. szerintem egy kapal sz*r. Majd talán ez...
A Vray material reflection részénél tudod bekapcsolni azzal, hogy az 1.0 értékérõl lejebb viszed. Az elõnézetbõl pár állítgatás után kitûnik, hogy 0.9 inkább nagyon tükrözõ felületekhez való (fém, króm), mely inkább pontosabb tükörképet ad, míg a mûanyagok általában 0.6-osak (is lehetnek), a matt anyagokhoz még kisebb kell.
A lényege: elmossa a tükörképet, akár a valóságban az anyagok.
Vrayben így kell beállítani a speculart is, bár fakelhetõ a Hilight g.-val, de nekem nemigazán volt az túl megnyerõ :S
Visszatérve: 0.95-nél épp hogy, míg 0.6-nál nagyon elmossa a tükrözõdést.
De vigyázz! minél kisebb értéket kap egy anyag, annál több Subdiv (alatta van) kell neki, hogy ne kezdjen el pixelesedni. Ez viszont feletébb sok memóriát és renderidõt eszik. De valamit valamiért, nagyon szép anyagot kapsz a végén.
Optimalizálni nagyon ajánlott!
Vray Manual ( recommented)
Hetek óta ezt olvasgatom és nagyon sok segítséget jelent, ha végignézed.
//ha hülyeséget írtam, javítsatok
Oryon
Ez mi is pontosan? Hol lehet bekapcsolni? Neten semmi használhatót nem találtam.
Csináltam egy region-rendert és mellé tettem a paramétereket: ITT
A képrészlet 1600x1200-ban készült, eltúlzott értékekkel, így 7 perc volt, ami elég sok számomra, viszont még mindig recés. Az érdekesség, hogy van olyan él amit képes volt szépen megcsinálni, de van amit nem 😞 <#nemtudom>#nemtudom>
Valakinek ötlete?
Oryon
(Ez meg LOL!)
Egy biztos, márkanévért nem fizetnék. Bár most jó lenne éppen egy használt dell, mert sony árából 500 dilcsit elengednek érte. Mondjuk van mibõl. 😊
vagy noise tresholdot vedd lejebb
tudom hogy draga, de baromira nem erdekel.
vagy osszejon vagy nem.
QMC Image Sampler (AA) esetén vannak éleim, amik recések. Már irreális adatokat adtam a legjobb minõség felé, de egyszerûen nem lesz szép sima, csak recés marad 😞
Valakinek valami ötlete/tanácsa?
//kép is lesz hamarosan, remélem
Oryon
per aspera ad astra
zuzas.
az viszont poen hogy a 256 megas verzio 45W, ez meg 100W! bakker ez piszok sok egy laptopnak.
😊
3d-s munkara is ugyahogy eleg, PS es kompozitalas meg hatarozottan jol megy rajta. Renderben egy 2500+os AMD barton szintjen van. Eleg korrekt a kis pentiumtol.
Amugy amilyen rendszert kineztel az pont olyan, hogy mindenbol csak 1 fokozatot kellene visszavenni es feleennyibe kerulne.
Csak 2 ghz-s Core Duo, csak 2 giga ram, es mondjuk nem Quadro hanem Geforce.
Én e-bayen néztem dell laptopokat egész jó áron. Mondjuk más kérdés hogy ez nem biztos hogy a végleges ár, na és rájöhet a póstaköltség, stb...
Youth
nezem a Dell Precision M90, talan az elso laptom ami alternativa lehet
a desktop computerekhez. Osszelottem egy konfigot ami jo lehet par ev mulva is.
Intel® Core™ Duo processor T2600 (2.16GHz/667Mhz)
Genuine Windows® XP Professional, SP2 with Media
17 inch Wide Screen WXGA+ LCD Pane
4 GB, DDR2-667 SDRAM, 2 DIMM
120GB Hard Drive (5400RPM) (direkt 5400as - megbizhatobb)
8XDVD+/-RW w/Sonic Digital Media™/CyberLink PowerDVD™
NVIDIA® Quadro FX 2500M, 512MB (dedicated), OpenGL
stbstb
~5500$
bar ebbol ket ilyen teljesitmenyu asztali konfig is kijohet (monitor nelkul)
de a hordozhatosag fontos lehet.
persze kell egy plusz eger meg 😉
asszem beteszem a wishlistbe 😄
A falakra el tudok képzelni vmi szövetet vagy festményeket, illetve kis szobrokat a falak mellé, vagy vmi páncélos lovagot. :-) (na jó, nem kell lemodellezni:-D ). Emellett sztem túl világos van a fényforrásokhoz képest.
De leginkább az épület ami sztem zavaró. Vhogy én másképpen képzelem el az ilyen helyeket, fõleg a plafont.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Még egy képet kell csinálnom. Na attól kicsit félek, ugyanis az alsó szinten egy uszoda lesz. Necces viszont, hogy a megrendelõ ugyan ilyen stílusban szeretné azt is. Nem lesz egy egyszerû menet...
hmm, ez csak akkor jelenik meg ha nem vagyok beloggolva?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
(\__/) ( X.x) ( } . { )
kis asztalkak az oszlopokhoz, vagy valami sotetturo noveny, akarmi.
a recepcion hatul rakhatsz egy sokfikos nyitott szekrenyt, par szeket es asztal elszornek - ugye lehet hogy a vengegeknek varniuk kell egy kicsit idonkent, stb
csak gondold vegig mi tortenik/tortenhet ha bemesz, es mindjart tudod, mi kellhet meg.
na itt egy proba utolagos engedelmeddel, shadow/midtone/highlight /saturation /sharpness.